Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Vietnámban nem is gáz lévén ott a dzsungelben lassan mozognak elõre. 5 másodperc nem akkora különbség és a magas aljnövényzet miatt nem is biztos, hogy észreveszi (bár szerintem azért csak érzi ha a kábel vágja a lábát mikor kihúzza a pöcköt lévén nem hinném, hogy túl könnyen huzibálhatóak a biztosítószegek bár életemben nem dobtam még gránátot (gyakorlót sem)) De az Gi Jane az tömény hulivúd😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker
hát ja azon már én is agyaltam, szerintem a vietek az ilyen botlódrótos cuccaikat megberhelték.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
"A kérdés, hogy mi alapján rövidül le az idõzítés?"

válaszom

"Semmi😄 csak jól kinézõ filmes húzás szerintem..." mármint pöcök ki és azonnal robban. HA ez így lenne nem sûrûn dobálgatnák a gránátokat..l.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker
nem 5 sec?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
Semmi😄 csak jól kinézõ filmes húzás szerintem...

Volna egy kérdésem, ami hirtelen eszembe jutott:

Egyes B kat. Vietnámos filmekben lehet látni, hogy kikötöz a fához a baka egy szimpla kézigránátot, a "biztosító pöckön" keresztül bújtat egy drótot, amit odakötöz egy közeli fához, vagy leszúr egy ágast. S kész is a botlódrótos akna.

A kérdés, hogy mi alapján rövidül le az idõzítés?

Pl.: a G.I. Jane-ben is a G3SG1-ese kiürült a faszinak a végén, s alárakott egy kibiztosított gránátot, s tök jól ment, mint rögtönzött akna.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Punker
"Tûz ütött ki egy orosz atom-tengeralattjáró fedélzetén, jelentette az Interfax hírügynökségre hivatkozva az International Herald Tribune. Az orosz hírügynökség jelentése szerint a személyzet két tagja életét vesztette, de a tûz nem okozott szivárgást a tengerallatjáró atomreaktorában.
A tûz az orosz Északi Flotta Danijil Moszkovszkij tengeralatjáróján ütött ki, a jelentés szerint szerda éjszaka. A tûz a mechanikai teremben ütött ki és éjfélre már el is oltották, közölte az Interfaxszal az Északi Flotta szóvivõje.
Bár a tûz a flotta állítása szerint nem veszélyeztette a tengeralattjáró reaktorát, azt biztonsági okokból leállították. A sérült hajót ezután a vegyajevói támaszpontra vontatták.
"

.50-esnek is nagynak tûnik. Legalábbis nekem.
.50 BMG / 12,70 x 99 mm

20 x 138 mm (ha a Rheinmetall-Solothurn Flak 30-38 / 20 mm Mauser MG-213-A-ról van szó)

Úgy már túl könnyû kvíz lett volna. Egyébként a képet láttam én is elõször. Utána keresgéltem tovább én is. Szóval 20mm-es. Mókás lehet a tár mellett célozni.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Az. Lahti-39.
A lenti keppet (is) lattam egy amcsi oldalon.

Ha az oldal linkjét is beteszed ahonan a kép való akkor a szövegbõl talán kiderül.
Így talán Lahti L-39.

Punker
valami gepárd méretû cuccé lehet.

Keresztkérdés:
Ez minek a lõszere, s milyen kaliber? .50-esnek is nagynak tûnik. Legalábbis nekem.

Kicsit All terrainebb lett!

Punker
kell 😊

=)

Katonai repülõkbe való orosz hajtómûveket fog gyártani India.

Eladta a Mig–29-es vadászrepülõkben is használatos RD–33-as hajtómûvek gyártásának licencjogát az orosz Rosoboronexport egy indiai hadiipari vállalkozásnak. A projekt értéke 250 millió dollár körül lehet, azt nem tudni, milyen repülõt tesznek majd a hajtómûvek köré. Szakértõk szerint az üzlet járulékos haszna lehet az oroszok számára, hogy növeli az esélyeiket a 126 könnyû harci repülõ vásárlásra kiírt, 9 milliárd dollár értékû indiai tender megnyerésére.

[NST]Cifu
A legmodernebb fegyverzettõl azért messze leszünk...

Na szóval, ezt írtam:
Mint említettem, a legmodernebb harci gépek errefelé, a legmodernebb légiharc fegyverzettel.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

A legjobb, hogy Kõvári ferdített. Ugyanis L/I-2-eseket kapunk, ami pl ECCM szempontjából jobb, mint bármelyik M. Emellett az M-énél jobb IR szenzort is kapnak. Gyanús, hogy Kõvárit megkérték, hogy ne a tényleges típusról írjon.

Az R-73 orosz szokás szerint csak papíron olyan jó, a valóságban nem hozza azt. Persze TVC meg minden, ebbõl a szempontból lesz talán egyedül visszalépés. Illetve még a sisakcélzó hiánya miatt.

Egyébként az elvi lehetõségek nagyon is fontosak. A MiG-29-ek esetén már ezek is hiányoztak, erõteljes átépítés szükségeltetett volna ezek pótlására. Ebbõl a szempontból elõny, hogy csak lízingeljük a Gripeneket, ugyanis a svédek minden fejlesztést be fognak építeni a bérlet lejártáig a gépekbe, nekünk ez egy további fillérünkbe sem kerül.

PsyhoApu
A legmodernebb fegyverzettõl azért messze leszünk...
Azt általunk rendszeresített AIM-9L/I-1 rakétáról az Aranysas így ír:
"A tipus képességie változatlanul az elõzõ generációt idézik, hatótávolsága manõverezõ képessége, korlátozáai messze rosszabbak, mint a vanonatúj AIM-9X vagy az európai közös fejlesztésû IRTI-T tipusoké. (most jön a lényeg) Ugyancsak tényként kell tudomásul venni, hogy Gripenjeink közelharcfegyvere a Mig29-esek R-73-asához viszonyítva mindenképpen visszalépés lesz."
Aranysas 2006/6

Fogalmazzunk úgy hogy vettünk egy érdekes hibrid fegyverplatformot, aminek elvi lehetõségei megvannak a korszerû fegyverzetre. Amit jó magyar szokás szerint kispórolunk, vagy ha veszünk is egy minimális készletet pilótáink éleslövészeten csak akkor fogják látni ha már lejárna a fegyver garanciája

http://kutyuszoba.blog.hu/

Ha nem mennek harc közelébe, akkor soha nem is lesz nekik.

[NST]Cifu
Az AMRAAM szerzõdés alá van írva, idén érkeznek a rakéták. Viszont nem a rakéták miatt nincs aktív szolgálatban még a típus, az ugyanis még odébb van (2008).

PsyhoApu
Amit még nem vásároltunk meg, tehát még csak "sportrepülõk" Amram tudtommal még nics, fegyverzetük közel sem teljes. Sajnos...

http://kutyuszoba.blog.hu/

[NST]Cifu
Nem tudom pontosan, ez csak pletyka, jó helyrõl származó info, de nem hivatalos. 😊

[NST]Cifu
mo-nak asse értem mé kell grippen... most lehet elmennek külföldre harcolni, de ezt se értem, h miért mennek harcolni, ha a mi országunknak köze sincs ahhoz a háboruhoz...

1.: Gripen. Egy "p".
2.: Jelenleg mi rendelkezünk a legmodernebb vadászgéppel a szomszédos országok közül.
3.: Egy országnak képesnek kell lennie arra, hogy adott esetben megvédje határait. Erre lehet azt mondani, hogy minek, nincs háborús veszély, de történelemlecke: Jugó és Koszovói háború.

amugy ezek a gépek max arra jók, hogy a pilotákat szorakzotassák (itt mo-n, ahol kell, ott nem csak jáccanak velük)

Mint említettem, a legmodernebb harci gépek errefelé, a legmodernebb légiharc fegyverzettel.

Milyen tornyot kapnak a BTR-ek?

A 6,8 SPC és az 5,56 lõszer.
Siluro
Azért én ebben nem lennék olyan biztos 😉

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

A képen a grendel mellett 5,56-os van.
Szerintem a a 6,5 grendel jobb választáss lenne a 6,8 SPC-nél. A 6,8 olyan mint a egy tunningolt 5,56, mig a 6,,5 Grendel inkább az orosz 5,45 hasonlít sokkal jobbak a ballisztikai mutatói kb. ugyanakkora lõszer teljesítmény mellett.

A 6,8 SPC és a 6,5 Grendel összehasonlításaGRENDEL
ColdFire
hát de a mi pilotainknak nagyon nincs sok tapasztalatuk harci szempontbol, nekik meg sok van😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Siluro
Mert ha minket megtámadna egy másik ország, akkor jönne a NATO és vigyázna a seggünkre. Cserébe mi is ezt tesszük.

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

ColdFire
mo-nak asse értem mé kell grippen... most lehet elmennek külföldre harcolni, de ezt se értem, h miért mennek harcolni, ha a mi országunknak köze sincs ahhoz a háboruhoz...

amugy ezek a gépek max arra jók, hogy a pilotákat szorakzotassák (itt mo-n, ahol kell, ott nem csak jáccanak velük)

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

[NST]Cifu
A Gripen gépek biza elvitték a HM költségvetésének beszerzésekre vonatkozó pénzének nagy részét. Amirõl a fû alatt susmusolnak:

-BTR-80 felújítás (pár tucatról "felderítõ" BTR kap új tornyot és Javelin pct. rakétát)
-A szóbeszédek szerint a speciális egységgé felfejlesztett MH 34. (ha jól rémlik ez az egység lesz az) Szolnoki egység kap M4A1-eseket. A többieknél marad az AK-63. AMD-ket a hadseregnél nem nagyon látni már.
-Ha minden igaz, új harcászati rádiótechnikát kap jelenleg a sereg, ezek azok a bizonyos norvég rádiók, amikkel kapcsolatban bizonyos problémák merültek fel.
-Most vesznek kis méretû pilóta nélküli felderítõgépeket.
-A mesterlövészek Szép-féle mesterlövészpuskákat kapnak.

Úgy kb. ennyi. Voltak korábban tervek arról, hogy a tüzérség 105mm-es NATO lövegeket kap, mivel az szállítható helikopterek alá függesztve. Errõl többet nem tudok. A Tatai harckocsizók még egy ideig ellesznek a T-72M1-eseikkel, mivel nincs tervben hk. beszerzés (pedig volt kedvezõ ajánlatt használt Leopard 2A4 és A5 hk.-ra is). Ha minden igaz, akkor a közeljövõben a páncéltörõ rakéták terén várható beszerzés, mert a jelenlegi rakéták élettartama állítólag a végéhez közeledik.

Az még rengeteg idõ. Báár. 5 évvel ezelõtt sem volt nagy változás náluk. Talán több volt az m16a2, mint az m4a1.

Punker
semmiben, kincstári cuccot amíg szét nem esik nem cserélnek 😊

Hazánkba mikor lesz kézi lõfegyver csere lecserélik-e a jó öreg AMD-65-öt valami 5.56x45 mm-es Nato löszert tüzelõ fegyverre ? Vagy mivel nincs pénz minden marad a régi ? Miben lesznek technikai cserék a jövõben ? Harckocsi , tüzérség ,rádióelektronika , légierõ , dunai flotta stb . Kinek van róla valami információ ?
[NST]Cifu
Ez esetben 5 év. 😊

A rövid táv kb. mennyi évben értendõ nálad? =)

[NST]Cifu
Igen. Egyenlõre a regurális erõknél az M4 térnyerése látszik, legalábbis az infok alapján, az M16 kárára.

[NST]Cifu
Hidd el, ha úgy döntenek a Pentagonban, hogy most áttérünk egy új lõszertípusra, õk nem fognak amiatt aggódni, hogy az nem NATO szabvány, és hogy a többi NATO ország nem azt használja. 😊

Az 5.56mm NATO bevezetésekor sem aggódtak emiatt, pedig õk harcolták ki elötte, hogy a NATO szabvány lõszere a saját 7.62mm-es lõszerük legyen. 😊

Adam II
Tudom ,hogy 5.56 csak azt akartam tudni rendszerben van-e.

Sadist
De az is még csak az US SOCOM-nál, ugye?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Fõleg hogy már túl sok fegyver épül az 5.56-ra ahhoz, hogy csak úgy hipp-hopp váltsanak. Németeknél a G36 széria, franciáknál a FAMAS, briteknél az L85, plusz azok az országok, ahol az M4/M16 van rendszeresítve.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Rendszerben van. De az ugye 5.56mm-es, illetve 7.62mm-es.

Adam II
Mi a helyzet az SCAR-el?

[NST]Cifu
Ez egy kissé idejéltmúlt cikk lehet (kb. egy éves?), mert az XM-8-at ugye már kb. ennyi ideje dobták. A 6.8mm-es ûrméret rendszeresítését a Remington nagyon nyomta és nyomja, de szvsz rövid távon nem valószinû, hogy realitás lesz belõle.

Valszeg OFF-Road verseny volt. Szal. =)

AZ. Csak már korábban viselte egy helikopter a Sioux nevet: a Bell 47 katonai változatát, az OH-13-at hívták így.