94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #35585 sorry, te nyertél, tényleg C -
Massari #35584 Viszont M4-esek átalakíthatók durvább M468 -asokra.. (?)- az mondjuk már fejlesztésnek nevezhető
más téma, ha vkit érdekel még az ilyesmi : - tankok közül ti melyiket preferálnátok
k1a1 (mire jó az az M256?) v. leopard 2s (a5) -
#35583 Neked meg látom muszáj kinyilvánítanod reménytelen szerelmedet az USA iránt. -
#35582 Az ACIG érdekes oldal, sok hasznos és érdekes dolog van rajta, de sok megkérdőjelezhető is. Én ha tehetem már nem hivatkozok rá, párszor "megégettem" magam amiatt, mert azt említettem forrásnak. ^^ -
#35581 Mert megint buta és tájékozatlan vagy. '91-ben nem tudták mitől veszett oda és az utólagos nyomozás vezetett oda, hogy VALÓSZÍNŰLEG egy MiG-25 szedte le. Már megint tisztán látszik USA gyűlöleted. Fel sem tételezed, hogy ők is tévedhetnek? A 12'000 orosz légigyőzelmet Korea felett miért nem vegzálod? -
#35580 Nem probléma. A MiG-29 is még sokáig maradhatott volna de mégis Gripen-re váltottunk.
Megható volt amikor felavatták őket. -
#35579 G36-ból szerintem nem lesz semmi, miután az M4-ek bevezetése megtörtént..... -
bgabor #35578 De szép lenne. Hüpp, hüpp. -
Lacusch69 #35577 Én 11 igazoltat találtam az ACIG-on, mindet Tomcat által.
Egy F5-ösnek volt egy nem igazolt győzelme MiG25 ellenében. -
Lacusch69 #35576 Sokáig arról szólt a dolog, hogy a 25-ösre indítottak rakétát a kísérő F15-ösök, és az egyik Sparrow vitte le a Hornetet.
Mivel a roncsok sokáig nem voltak elérhetők, ezért azok megvizsgálásáig a "friendly fire" verzió volt a hivatalos.
A Hornet pilótája M.S.Speicher a mai napig nem került elő semmilyen állapotban sem. Illetve az egyik iraki börtönben (Abu Graib?) találtak egy bevésett M.S.S. monogramot. -
Csavarok a kérdésen. HM úgy dönt, a magyar katona megválik minden fegyverétől aminek köze van a FÉG-hez, a 7,62mm M43-hoz (7,62x39), a 7,62mm M1908/30-hez (7,62x54R). Kiírnak egy közbeszerzési pályázatot. Mennyit veszünk ennek a gyártónak ebből a termékeiből?
9mm Parabellum/Luger
Ebből.
5,56 NATO 5,56x45 mm
Ebből.
Meg ebből.
Meg még ebből.
Aztán még ebből.
7,62 NATO 7,62x51 mm
Ebből.
40 mm
Végül ebből.
-
horthy #35574 Nekem még vannak olyan 1991-es öbölháborus cikkjeim ahol állitolag egy golt ( légigyözelem )se löttek az irakiak . Ennyit a haditudositások szavahihetőségéről . -
kiskorúbézoltán #35573 Igen. -
bgabor #35572 Igen? A mai magyar katonai terminológia használja még a golyószóró kifejezést? -
Freeda Krueger #35571 Az Acig-on az iráni légigyözelmek közt szerepel Mig-25,bizonyitott szinnel.
Több is. -
#35570 "Az Iraki-Iráni háborúban is ott voltak a MiG-25-ösök az Iraki oldalon, de nincs feljegyzés a használatukról."
Én egy veszteségről tudok. Egy kis F-5E szedte le.
-
#35569 szerintem a SAW-ot tekinthetjük a megfelelőjének. -
kiskorúbézoltán #35568 Már megbocsáss de magyar nyelvű a fórum, attól, hogy az angolszász terminológia nem ismeri a magyar még igen. -
bgabor #35567 A nyugati terminológiában nincs olyan kifejezés, hogy golyószóró. Ez a szó a régi szovjet-magyar terminológia szüleménye volt. Gondolom könnyűgéppuskára gondoltál. -
gyuri12 #35566 Ofkorsz nem a felderítőre gondoltam.:)
Kösz,csak ennyit akartam -
#35565 Melyik MiG-25-öst? :)
A felderítő változat már az 1970-es évek elején debütált, az Izraeliek nem kis bosszúságára, mivel egyszerűen nem tudták elkapni az Egyiptomi felségjelű, de szovjet pilóták által vezetett gépeket. A felderítő Mig-25RB változatok az Indiai légierőben is sűrűn hatoltak be Pakisztáni légtérbe, ami ellen a Pakisztáni légierő és légvédelem tehetetlen volt.
Az Iraki-Iráni háborúban is ott voltak a MiG-25-ösök az Iraki oldalon, de nincs feljegyzés a használatukról.
1991-ben egy F/A-18-ast lelőttek levegő-levegő rakétával, és a gyanúsított egy iraki MiG-25PDSz. Egy másik iraki-amerikai párbajban F-15-ösökra támadt egy MiG-25-ös géppár, de a rakétáikat elkerülték az F-15-ösök, majd megfordultak, és faképnél hagyták az őket üldöző amerikai gépeket.
2002-ben egy Predatort felszereltek Stinger rakétákkal, és csalinak használták, amire egy iraki MiG-25-ös rá is harapott. A drón Stingerje célt tévesztett, a MiG-25-ös rakétája nem. -
gyuri12 #35564 Cifu! A Mig25-ösöket vetették be valahol élesben? vagy csak mutogatták a ruszkik?
Előre is kösz. -
#35563 Szerintem elég jól olvasható a fejlécben a piros betűs rész. Nem fogom folyton elmagyarázni, hogy mit is jelent, elvárnám, hogy magától értelmezze mindenki. -
#35562 Nekünk magyaroknak hány gépkarabély kell? A katonákra értem nem a fórumozókra. És hány azonos kaliberű hasonló (felteszem jó ha hasonló felépítésű van) felépítésű golyószóró? -
#35561 Csak nem HT... -
bgabor #35560 Jaja. Óriási kár hogy a valóság teljesen más. Magyarországon semmiféle politikai támogatása nincs a szélsőségeknek. A legszélsőségesebb miép/jobbik alig érte el az 1%-ot a legutóbbi választásokon. És politikatudományi értelemben még őket se lehet antiszemitának nevezni.
Nem mintha valaha is visszakerülnének a parlamentbe vagy ilyesmi.
A valóság az, hogy keleteurópában magyaroszágon a legkissebb a fasiszták visszatéréseének lehetősége. Csak egy példa: Szlovákiában a szélsőségesen magyarellenes jan slota pártja jelenleg is kormányon van.
Nemhogy benntvan a parlamentben, hanem kormányon van.
Ehhez nekik jó néhány szlovák ember szavazatára és támogatására szükségük volt.
És akkor egyesek magyaroszágon beszélnek fasizmusról? Szánalmas.
-
bgabor #35559 Vajon mit takarhat a 31. oldalon a "gépkarabély modernizáció". Mit akarnak a meglévő gépkarabélyokon modernizálni? Az M4-esekhez a full SOPMOD kiegészítés megvan, az AK-k/AMD-k meg úgyis menthetetlenek. -
harcu #35558 Realitása mindig van, csak a valószínűsége kérdéses. Pl. mindig ott van a Balkán. -
#35557 "Hosszú távon ugyan a nacionalizmus is halálra van ítélve, de öt év is rémálom lehet az elszenvedőinek. "
ez a mondat mindent elmond a mostani vezetés hozzáállásáról.
egyébként lát valaki realitást egy háborúra az elkövetkező 20 évben kelet-európában? -
#35556 Ez most burkoltan arról szól, hogy támogasd Gyurcsány Ferencet mert különben jönnek a fasiszták? -
#35555 egy kis nyugis cikk. -
#35554 Jupp, tényleg C változatok, elnéztem. -
#35553 Remélem nem... ebből a ruhacseréből legalábbis. Ez a köznapi öltözet 100-ad rangú dolog, nemhogy 5 évente újat kitalálni, jó sok pénzért... -
#35552 szerinted lesz ebből az egészből valami?:) -
#35551 Mi ez az "új köznapi ruházat" bevezetése??? Hogy néz ki egyáltalán a cucc? Felcsigázott, kíváncsi lennék mit sikerült kitalálni még a Bocskai-búzamerő után... -
#35550 Igen le éehet cserélni. -
HK G36K
HK G36C
Ez az egyik kép.
Ez pedig a nagyítása. -
JanáJ #35548 na ezt nem tudtam, de gondolom az előágyat nem lehet megnyújtani 10 cm-el, vagyha igen akkoraz a K :-) -
JanáJ #35547 ez mi? -
#35546 link
gripen--16. oldal
fejlesztések--30. oldal.