Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha kínai gyártmány, én az útra se mennék ki vele, nemhogy harcmezõre, tekintve, hogy a kínai kocsik töréstesztjei ált. 0 csillagot érnek, a próbababát úgy kell kiskanállal kiszedni a roncsok közül 😄

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

Punker
A profi ellenség kiszámítható,
az amatõr VESZÉLYES!!!
A kivétel erõsíti a szabályt, és felborítja a haditervet.

A béke a hivatásunk, a súlyos testi sértés csak hobbi.

A taktika amatõröknek való, a profik logisztikát tanulnak.

Az õrültség és a zsenialitás közti különbség azon múlik, hogy mennyi robbanóanyagot telepítesz.

Egy fegyver csövével nem lehet vitatkozni.

Bizonytalan helyzetekben lõdd ki a teljes tárat. Ha még mindig bizonytalan vagy, hajíts egy gránátot. Ha ezek után is bizonytalan vagy, jöhet a napalm.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

A gép még nem, de a srác sérója alakul! 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

China Hummer

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

Igen.

Punker
a távolsági lövésnél?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

A cikk írásakor eldõlt már,Arron Perry vagy Rob Furlong a rekorder?

Punker
semmi konkrétat csak szó volt róla, azért gondoltam rákérdezek 😊

[NST]Cifu
Így hirtelen nincs. Miért olvastál valahol ilyesmit?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Amerikaiak veszik meg a lengyel repülõgépgyárat

A világ legnagyobb helikoptergyártója, az amerikai United Technologies Corp.-höz tartozó Sikorsky Aircraft veszi meg a PZL Mielecet, a legnagyobb lengyel repülõgépgyárat. A tekintélyes múlttal rendelkezõ üzemnek – amely helikoptereket is gyártott – a rendszerváltás óta kerestek, de nem találtak gazdát. A Zycie Warszawy címû lap szerint az értékesítõ vagyonügynökség ahhoz a feltételhez kötötte az üzlet létrejöttét, hogy az amerikai cégnek meg kell nyernie a lengyel hadsereg által kiírt, mintegy 4 milliárd dollár értékû helikoptertendert. Ezt a Sikorsky szóvivõje határozottan cáfolta, szerinte nem is írták ki a versenypályázatot a lengyelek.

A megállapodás értelmében a Sikorsky a gyár mintegy 40 millió dolláros adósságának törlesztése fejében kapja meg a PZL tulajdonjogát, emellett kötelezettséget vállalt arra, hogy további 40 millió dollárt fektet be az üzembe, amely így alkalmassá válik híres katonai helikoptere, az UH–60 Black Hawk összeszerelésére.

Punker
Cifu van arról infód hogy a 2003-as mesterlövész rekordot megdöntötték?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Pluskast
Ja biztos túl sok red alertet játszott a tervezõ😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Siluro
A gyalogos hadosztályok, hogy milyen fegverekkel vannak felszerelve. Tehát mennyire nyugati vagy saját fejlesztésû fegyvereket használnak-e. De köszönöm a választ!

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

[NST]Cifu
Pontosan mi érdekel?

Harcjármûvek:

AMX-10RC gumikerekes páncélvadász / felderítõ harcjármû
ERC-90 gumikerekes páncélvadász / felderítõ harcjármû
VAB és különféle változatai (pl.: VCAC HOT páncéltörõ-rakéta hordozó) harcjármû
VBL felderítõ harcjármû és változatai (pl. Milan pct.-rakéta hordozó)
VB2L parancsnoki harcjármû

Egyébb jármûvek:

Peugeot P4 terepjáró
TRM 2000 teherautó
Kettõ- és háromtengelyes ACMAT (TPK) teherautók

Támogató fegyverek:

81mm-es LLR aknavetõ
AT4CS páncéltörõ-rakéta
MILAN pct. rakéta
ERYX pct. rakéta
Mistral légvédelmi rakéta
Browning M2 nehézgéppuska

Kézifegyverek:

FAMAS gépkarabély (a képek tanulsága szerint leginkább a régebbi G1 változat)
MP5SD hangtompítós géppisztoly
FR F2 7.62x51mm mesterlövész puska
PGM Hecat II. 12,7mm-es mesterlövész / romboló puska
Minimi géppuska

Siluro
Cifu! Tudnál valamit írni a francia idegen légió felszereltségérõl?

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Adam II
És majd csinál önjárópáncélozottcsapatszállítólánctalpasharckocsitankokat is

"Repülõgép-hordozó anyahajó"

Már tervezi a cirkálórombolófragattcsatahajócsatacirkálóolajtankerteherhajó USS Ticonderoga elkészítését is.

A lego gyárból😊
Külön rendelésre tuti lehet kapni, de lehet egyébként is, csak nem a játékboltban, hanem pl a nagykernél.

Gracie Barra

Adam II
Honnan szedett ennyi alkatrészt ami mind szürke?

Adam II
<#wow1><#taps><#worship>

nemsemmi<#wow2>
szép munka

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

Sadist
Kell! 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

4,7 méteres Legoanyahajó

Repülõgép-hordozó anyahajót épített magának egy német férfi - Legóból.
A 36 éves illetõ 300 ezer darabkát használt fel a játékból ahhoz, hogy összerakja az amerikai Harry S Truman anyahajó 4,7 méter hosszú modelljét - adta hírül a The Sun címû brit lap.
Az eredeti hajó bõ 350 méter hosszú, 97 ezer tonnás, és 6 ezer fõnyi a legénysége.

Molnibalage
Hát ez a bajom, állítólag. ÉN nem látom át, hogy ez mitõl lenne pontosabb...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

ColdFire
BSZN

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ok..., elfogultság rulez...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bucser
Ha ennyire erre vágysz akkor lépj be az Army-ba aztán mehetsz Irakba önkéntesként. Aztán mikor hazajöttél meglátjuk mi a véleményed...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

[NST]Cifu
Nem rögtön egymás után, hiszen a 16 lövés / perc alapján két lövés között azért el kell teljen 2-3 másodperc azért, de a lényege, hogy a két csõ mozgása kiegyenlíti a káros kilengésegeket. Állítólag.

Ilyen viselkedésnek és megnyilvánulásnak szerintem itt nincs helye (máshol se..!)

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Kit érdekel. Ettõl még olyasmit adtál a szájába amit nem mondott.
Részemrõl pedig: az arabokat lelövik, ugye?

ami ebben a formában igy változatlanul nem igaz...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Nem azt állította, hogy a kereszténység békés, hanem azt, hogy az iszlám nem az.

[HUN]Crassus

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

[HUN]Crassus

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

én ebbe nem folyok bele mert õszintén megmodnom nem olvastam a koránt és a bibiliát se végig betürõl betüre..., de azért megkérdezném hogyha az eredmény ugyan az akkor nem tök midnegy mibe ki hogy magyarázza bele??? felkéne fogni hogy a vallás is egy eszköz ilyen téren és nem az okozoja a dolgoknak..., kellõ kreativitással és emggyõzõ képességgel bármit fel lehet hazsnálni bármilyen cél érdekében..., ennyi...

Van az iszlám és a kereszténység között egy nagy különbség. A szentírás újszövetségi könyvei sehol egy szóval nem hirdették, hogy lehet erõszak téríteni. "Ki karddal kard által vész el." Az ószövetségi részben van ilyen, de a keresztes háborúk mögötti ideológia nem ebbõl táplálkozott sõt ellenezte nem véletlenül van olyan Biblia ami az Ószövetségbõl csak a Példabeszédeket és Zsoltárokat vette ki és ezt kapcsolta az Újszövetséghez. Ez az ideológia az ószövetség népét a zsidókat is ellenségnek tekintette és üldözte. A Bibliához gyakorlatilag semmi köze nem volt, nem véletlenül tiltották a Biblia lefordítását, nyomtatását, illetve átlagemberek által történõ olvasását. Pontosan ez ellen jött létre a protestantizmus.
A korán az más ebben vannak konkrét utalások a hitetlenek megölésére.
Itt van egyébként e jó elemzés A dzsihád vallási gyökereirõl.

Az iszlám terrorizmus vallási gyökerei
igen értem, és akkor a kereszténység a keresztesháboruival meg a boszrokányégetésekkel meg egyebekkel ugye akkor a földreszált jóság képviselõje? aham...

Tõlem 140 km-re van most anyáméknál. De ha legközelebb hazamegyek megnézem neked. :-)
Molnibalage
Most, ha jól értem akkor ez úgy mûködik, hogy rögtön egymás után tüzel és közben a súlypont helyzete tüzelés közben a változatlan marad és ettõl lesz kisebb a szóráskép?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A jó öreg Gast-rendszer, amit az oroszok korábban is szerettek (GS-23 pl).

Arra azért kíváncsi lennék, hogyan bírja a szerkezet a reakcióerõket.

van egy a birtokomban persze arabúl 😊, szóval csak nézegetni lehet...

[NST]Cifu
Nemrég raktam be egy szakmai fórumra a lenti jármûrõl kikerült elsõ képeket. Ott Zichermann István egy orosz fórumból további infókat kukázott ki, mely szerint a két löveg mûködése a másik löveget mûködteti. Tehát amikor az egyik löveg hátrasiklik, akkor egy hidraulikus rendszer segítségével a másik löveget helyretolja, és egyben valószinüleg ekkor végzi el a csõre töltést és a reteszelést is. Gyakorlatilag a lövéskor keletkezõ erõk mûködtetik az egészet, és egyben ezzel sikerült csökkenteni a szórásképet negatívan befolyásoló káros hatásokat.

A két csõ, valamint a fent leírt mûködési elv elõnye, hogy a tûzgyorsasága jelentõsen megnõtt (mintegy 16 lövés/perc). Mellesleg pedig nagyon komolyan nézhet ki mûködés közben az elõre-hátra mozgó két ágyúcsõ. ^^

joebacsi
mi értelme az ikercsõnek?

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

[NST]Cifu
Wow, egy rosszabb minõségû képet láttam róla csak eddig, de elég komoly kis jármû. Valószinüleg az elsõ ikercsöves önjáró tüzérségi ágyú a világon. Hiába, az orosz gigantománia nem ismer határokat. 😊

Bucser
HA nem akkor itt megteheted angolul németül az eredeti text tükörfordítában. Érdemes.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Akkor gondolom olvastad a Koránt. Kérlek idézd.

Erõs tévedés, hogy az iszlám békés vallás. A mohamedánok többsége békés és ez nagy különbség. Tele van utalásokkal arra, hogy ha kell meg kell ölni a hitetleneket. A fundamentalista terroristák nem tesznek mást mint szó szerínt át ültetik a gyakorlatba a Koránt. Nyilvánvaló, hogy aki az életet áldozza az komolyabban veszi és be is tartja a Korán elõírásait (különben nem kerülne hite szerint a Paradicsomba), mint az aki mondjuk európai turistákból él.
Bucser
Elõször azt hittem, hogy mozgó observatórium😊 Kicsit futurisztius😊

Bucser
A meg- / áttérítés nem azt jelenti, hogy kicsinálod a másik felet. Hanem békés eszközökkel megpróbálod neki elmagyarázni hited lényegét és hogy valójában õ tudatlanul is e szerint él és ezért õt is szereti Allah. kb ebbõl kéne állnia. a Dzsihadot mnt fizikai háborút mindig azok a vallási világi vezetõk találták ki (ugye az iszlám világba ez még mélyebben összefonódott mint Nyugat-Európában hisz Mohamed is államfõ és vallási fõmufti volt) akik meg akarták hóditani nyugat európát. Ennyi.