94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#37588 Valamit felreertettel, mert a Ferrarik hiresek voltak az aerodinamikarol :P -
#37587 emlékezzünk a doni hősökre. -
#37586 -
#37585 cifu, az izraeli "wildcatről" mit lehet tudni? az tényleg igaz, hogy a zsidók csináltak egy olyan strykert, ami több katonát szállít, jobb a terepjáró képessége, talán védettebb, és mindezt az amerikai eszköz árának töredékéből? -
#37584 szerintetek megérné a halódó T-72es állományt, és az elrohadt, T-55ös maradványokat amolyan magyar "achzaritként" átalakítani? mégiscsak többet érnének úgy ,mint harckocsikként. -
#37583 Hát erről még így nem hallottam... De érdekelne, ha valaki konkrétabbat tud, ossza meg velem. Érdekelne, mert akkor tartalékoskodom én is :-D -
JanáJ #37582 Remélem csak a túl sok Red Alert mondatja ezt veled, nem pedig a kiemelkedő jós tehetséged. -
#37581 Pár hónappal azután, hogy Viktor Silov visszatér 200 000 orosz tanácsadóval. -
#37580 Még a '70-es években mondott olyat a Ferrai igazgatója asszem, hogy az aerodinamika azoknak való akik nem tudnak erős motort építeni. :) -
#37579 Sztm van hatassal az elso lovesnel is...
Ugyanis a csoben a lovedek elott levego van amit a(z 1 db)lovedek tol maga elott
De az nem lényegi hanem lényegtelen.
-
MuldR #37578 Leclerc. Elirtam.:( -
MuldR #37577 Ha olyan jo lenne az olasz ipar, nem hulladek C1 Ariete-t keszitenenek, hanem valami Lecrerc szinvonalu dolgot. OFFAmugy az uj fiatok egesz jok.ON -
Gunslinger #37576 Durva, ezt a Tornados dolgot nem is tudtam. BTW azért az olasz fegyveripar is elég komoly színvonalon dolgozik, gyakran szorosan együtt is melóznak más nyugati gyárakkal, a Typhoon is részben olasz, biztosan jól dolgoznak az Alenianal is, hogy az LM kooperál velük. Kézifegyverek terén meg tudok neked mondani kiváló olasz és német terméket is, nagyon silány terméket is mindkét oldalról, igaz olaszból többet, azért a német precizitás az alsóbb kategóriánál is inkább jelen van, ez tény. Az olasz autó ipar is maximum a dizájnban jeleskedhet, másban nem nagyon :-) -
MuldR #37575 WTF? Piaggo HSN? :) -
#37574 akkor tűzsűrűségről beszéljünk, ne pedig erőről.
(csak meg ne lássa senki a vezérkarban, azonnal rendszeresítik.) -
Gunslinger #37573 Korábban is használták az M14-et, más kérdés, hogy most éli reneszánszát, ill. az elmúlt 15 évben. A ruszki DMR-es megállapításod nem értem. Senki sem írta, hogy új dolog lenne. -
MuldR #37572 Ha jol tudom, nem az atutoero a lenyege a csapat geppuskanak, hanem hogy folyamatos tuzelessel fedezni tud. Ha falat kell atloni, arra ottvan az anti-material gun, vagy a .50-es a humveenn. :) -
#37571 Miért? Nem értem az összefüggést. -
JanáJ #37570 Megvan végre, erre gondoltam:
LSW -
#37569 Hm azért arra kíváncsi lennék, hogy mikor fog elkezdődni egy komolyabb szárazföldi fejlesztés, aminek nem a modernizáció a lényege hanem új, szárazföldi harci eszközök beszerzése.... -
#37568 Sztm van hatassal az elso lovesnel is...
Ugyanis a csoben a lovedek elott levego van amit a(z 1 db)lovedek tol maga elott es kivalt kompenzalo hatast a kompenzatornal megfelelo iranyba aramolva(fugg a kompenzator kialakitasatol)es teritve a fegyvercsovet...a hatrarugasbol eredo eroknek a kompenzalasara.. -
#37567 HK MG36 töltve 4kg, az M249 meg 7.1kg. Elég jelentős különbség. :)
Az USMC IAR tenderre három opció van, a Colt egy M16 alapú fegyvert csinált, amelynek az előágya egy hatalmas hűtőborda, az FN egy vastag csövű FN SCAR-t csinált, amelynek az az érdekessége, hogy a zárja nyitott állapotban marad lövés után, ha a fegyver kezd túlmelegedni (röviden: a zárt rendszernél a zár mindig előre mozog, tölt és reteszel lövés után, a nyitott zárnál a zár hátul marad, így a csőfar nyitva marad, jobban szellőzik tehát jobban tud hűlni, továbbá mivel a következő lőszert csak a fegyver elsütésekor tolja a zár a csőfarba, nincs olyan veszély, hogy a felhevült csőfarba betöltött lőszer magától elsüljön - persze ennek ára van, a nyitott zárba könnyen bejuthat a por és a kosz). A HK egy vastag csövű M416-ossal indul.
[center]
Colt IAR
FN IAR
HK IAR -
JanáJ #37566 Azé' jobban nézne ki szvsz. -
#37565 5.56 mm, meg tűzerő? -
MuldR #37564 Semmi ertelme. Kinait megkapod 50 000 ert, vagy elesbol atalakitod 250 000 ert. Minek? Inkabb a bakaknak kellene odaadni, hogy legyen tuzero (bar mar baka sincs) :( -
JanáJ #37563 Milyen isten airsoft támogatót lehetne belőle csinálni :-) -
MuldR #37562 Csak szoljanak, melyik szemetdombra dobjak oket. MH-t kuldjuk oda kukazni. :) -
JanáJ #37561 Szvsz nincs, mert a magyar és oroszból fordított szakszövegek "hang és fényrejtő"-nek vagy minek hívják/ták. :-) -
JanáJ #37560 Ők tudják. Egy szekrénytáras fegyver ennyivel könnyebb lenne? Vegyenek kabadai M16 alapokon nyugvó támogatót, majd meg is írom nekik. Vagy inkább PKM-et.
-
#37559 Ehhez képest az USMC pedig most akarja kidobni az FN MINIMI-ket, és helyette egy szekrénytárból tüzelő, gépkarabély alapú fegyvert akar (mint a HK MG36 vagy a Steyr AUG nehéz csövű, 40 lőszeres tárral tüzelő könnyűgéppuska opcióját). :)
Az M249-el az a problémájuk, hogy túl nehéz, és ha kifogyott a heveder, akkor az újratöltés túl lassú és nehézkes tűzharc közben. -
JanáJ #37558 Bár mondjuk minden relatív, végülis jó ez az M14, ez legalább működik az amiknál. Szvsz egy jó válfegyvere van az USA-nak, a minimi, de az is csak azért az, mert nem ők tervezték :D -
JanáJ #37557 köszi -
JanáJ #37556 Azta de jó puska, megalkották és röpke 50 év múlva már használni is lehet valamire. :D (M14)
A DMR is gigalol, a ruszkik bő 30 éve találták ki. :D -
#37555 Egy hangtompított AK-nak van torkolattüze? -
#37554 Hát igen. Az olaszoknak elég kínos volt az ODS első napja. 8 gépek kötelékből 1 műszaki hiba miatt hazament. A 7-ből 6 nem tudta a tankolást megcsinálni. Az 1 gép továbbrepült. Le is lőtték ahogy kell... -
#37553 Nem teljesen ertek egyet(bar ez privi velemeny es a harci cslekmenyekben valo reszvetel hianyabol adodoan PUSZTAN A PUBLIKALT ADATOK ALAPJAN BARMILYEN PARHUZAMOT VONNI szinte lehetetlen.)
A 91'-es obolhaboruban reszt vett Olaszorszag mintegy 2 szazadnyi Tornadolval de"harci feladatra valo alkalmatlansag"miatt hazarendeltek az egysegeket..(valojaban az tortent hogy az olasz pilcsik keptelenek voltak"szabalyos"legi utantoltest vegrehajtani..az olasz sajto kepzetlensegrol cikkezett,valojaban inkabb gyakorlatlansagrol lehetett szo..)A helyzetet biztos elemeztek azota es sok valtozas tortent,de nekem nincsenek illuzioim az olaszokkal kapcsolatban..
A nemet hadero az afgan konfliktuson kivul nem igazan vett reszt meg eles harci cselekmenyben(legflejebb bekefenntarto rendori erokkel itt-ott)de nekem meggyozodesem h magasabb a kepzettseg foka..
(a hivatasos allomanyra ertem)
Afelol szinten nincsenek ketsegeim h a nemet ipar altal gyartott fegyverek magasabb muszaki szinvonalon allnak... -
#37552 Hol a hiba? Az, hogy AMMSz van nálunk? Gyökeresen különbözik az AK-47-től? -
#37551 új seprű jól seper. -
etnies #37550 raj.pk-m mondta...ő azt mondta h tömböl mondta még nekik vmi állománygyűlésen h ne vegyenek a csekkönyvre új ruhát mert majd meg kell venniük a digit-et,de nem hiszek én ebbe ennyira,meg még sehol máshol nem hallottam ezt h ebben az évben csere lenne... -
#37549 te most hány éves konstrukcióra is hivatkozol? 62? az ak-47est felejtsd már el, szerintem nincs is magyarországon.