Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Ekkor adják még:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=85227&i_city_id=3372&i_county_id=-1
Amennyire én tudom, jelenleg aktív programjuk nincs szuperkavitációs torpedókkal kapcsolatban.
A Barracuda a tesztek során meghaladta a 800 km/óra sebbeséget(sajnos nem tudom, hogy ez csomóban mennyi).
1 csomó = 1.852km/h
1km/h = 0.539 csomó
800km/h = 432 csomó
A lövedékkekrõl nem sokat tudok, de szerintem az nem szárnyalja túl a Barracuda technológiai szintjét sõt(persze ebbe senki se lehet biztos).
Csak számolj utána, 2900 csomós torkolati sebesség esetén egy 10km-re lévõ célt még akkor is 9 másodpercen belül ér el a lövedék, ha -100m/s2 a gyorsulása (vagyis ekkora mértékben lassul). Egy hagyományos torpedónak 40 csomós sebesség esetén 8 percre, egy 200 csomóval haladó Shkvalnak több, mint másfél percébe, de még a Barracudának is több, mint 45 másodpercébe kerülne ugyanez. Talán nem olyan elegáns a lövedék, mint egy torpedó, de kétségkívûl igen hatékony.
Érthetõ, hogy miért érdekli annyira ez a technológia az US NAVY-t: egy ilyen szuperkavitációs ágyú forradalmasítaná a víz alatti hadviselést...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
1 tengeri mérföld = 1,853 km. (Asszem egyébként úgy lett mehatározva, hogy az egyenlítõ kerületén egy szögperc közötti távolság ekkora.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Barracuda a tesztek során meghaladta a 800 km/óra sebbeséget(sajnos nem tudom, hogy ez csomóban mennyi).Azaz sokkal gyorsabb mint a Shkval és lehetséges, hogy ki is tudja iktatni a "vetélytársat". Ja egyébként azt a lelassításos dolgot máshol olvastam.
A lövedékkekrõl nem sokat tudok, de szerintem az nem szárnyalja túl a Barracuda technológiai szintjét sõt(persze ebbe senki se lehet biztos).
Ja egyébbként Kösz az infókat!
Valóban, papíron, de a Barracuda jelenleg még a tesztlaborok szintjén mozog mindig, nem bevethetõ fegyver.
Nem vagyok benne biztos, hogy a Shkval csak úgy tud irányt változtatni ha lelassít aztán megfordul és újra felgyorsít, mert valahol így írták valahol meg másképp
Nem. De mondtam én olyat, hogy a shkval lelassít? 😊
Mindenesetre a német tórpedó tudtom szerint a kavitációs buborékon belül is képes irányt változtatni a mozgatható elûsõ rész segítségével és ha jól tudom gyorsabb is a Shkval-nál.
A Shkval is irányítható, ott nem az orrrészel, hanem a buborékon túlnyúló vezérsíkokkal irányítanak tudomásom szerint. A nagyobb sebesség kérdéses. Nem tudni pontosan mekkora ugyanis a Shkval végsebessége. A 200 csomós sebesség egy átlagos becslési érték, egyes források 250, sõt 300 csomós sebességet sem tartanak elképzelhetettlennek.
Persze lehet rosszul tudom, de én mindenesetre örülök, hogy nem az amcsik hanem az oroszok és mi európaiak(németek) fejlesztették ki elsõnek ezeket a tórpedókat.
Az amerikaiaknak is van szuperkavitációs kísérletük, õk azonban nem torpedókkal, hanem lövedékekkel próbákoznak. A legnagyobb elért sebesség több, mint 1500m/s (~2900 csomó) volt, nagyobb, mint a hang terjedési sebessége a vízben!
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Nem vagyok benne biztos, hogy a Shkval csak úgy tud irányt változtatni ha lelassít aztán megfordul és újra felgyorsít, mert valahol így írták valahol meg másképp. Mindenesetre a német tórpedó tudtom szerint a kavitációs buborékon belül is képes irányt változtatni a mozgatható elûsõ rész segítségével és ha jól tudom gyorsabb is a Shkval-nál.
Persze lehet rosszul tudom, de én mindenesetre örülök, hogy nem az amcsik hanem az oroszok és mi európaiak(németek) fejlesztették ki elsõnek ezeket a tórpedókat. Az amcsikra is ráfér már egy kis aggodalom.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Irányított torpedó két módszerrel lehet tehát:
1.: Vezetékes irányítás. A huzalt nem húzza maga után, hanem a torpedó bocsátja ki.
2.: A torpedó futás-majd-lassítás elvát használva idõnként lelassít, és ekkor a szonárjával keresi a célt.
Rendszerben? Csak az oroszoknál (Shkval család).
Eladva? A Shkval-E típusból vásárolt Franciaország, Kína, Irán és feltehetõen India.
Tesztlaborban? Oroszországon kívûl Németország, USA, Anglia, Franciaország, továbbá feltehetõen Kína, Irán, India és Japán.
De a legjobb mégis a németek által kifejlesztett és 2004-ben bemutatott Baracuda, melynek jobb az irányítási rendszere és gyorsabb is.
A Barracuda csak egy prototípus, egy technológiai demonstrátor, amelyel azt tesztelik, hogy mûködik-e valóban az elképzelés és az adott technika. Rendszeresítve, sorozatgyártásában nincs a típus.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Persze ez is lehet huzalos, de nagy sebességel elég vicces magaután húzni a cumót.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Valaki eltudna igazítani a szuperkavitációs torpedókkal kapcsolatban?
A mûködési elvüket értem, de hogy most pontosan kinek van és milyen? Ha jól tudom a szovjetek fejlesztették ki az elsõt,de az még csak egyenesen tudott haladni.Késõbb már az oroszok(szovjet majdnem ugyanaz) tökéletesítették így lett a Shkval és Shkval II és a technológiát asszem már átadták Iránnak is. De a legjobb mégis a németek által kifejlesztett és 2004-ben bemutatott Baracuda, melynek jobb az irányítási rendszere és gyorsabb is.
Bocs, ha teljesen hülyeséget írok, de mivel ez még egyébbként is elég titkos fejlesztés nem túl sokat tudni róla.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Asus P8H67-M Pro, Intel i5 2500k, 4GB RAM, Asus 560 GTX Ti Az alkohol az ember legnagyobb ellensége aki elfut az ellenségtől az gyáva. Astra-t vezetek. És?
Én vagyok lemaradva? Vagy tényleg van ilyen légiharc rakéta? Indítás után hátraarc és a gép mögötti ellenséget támadja?!
Azt hittem egyebkent, hogy hajó<#gonosz1>#gonosz1>Le is dobbentem mikor levilágosítottak...<#wow2>#wow2>
(Ching Kuo F-CK-1D modernizalt prototipusa)
voltam kocsmába biliárdozni, épp a nagy hozzáértõk a fegyverekrõl beszéltek 😄DDDDDD
"Én már láttam AK-t, igazi !Kajasnyikovot!, volt vagy 1.5 méter!" 😄DDDDDDD
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Korlatozott legicsapasok. Kell a megrendeles a gyaraknak, mert megint nagy a raktarkeszlet.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
http://www.jetfly.hu/rovatok/repules/katonai/hirek/iran_070401/