Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Ki is mondta hogy sokaig tart az AK variansokban tarat cserelni?! <#ravasz1>
Szöszi jány... 😊

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Seaweed
Seaweed

Seaweed

Seaweed
Tul keves a 3D radarunk...a regioban is el vagyunk maradva..meg a romanok is jobban allnak mint mi....bar ez nem csoda...lasd pecsiek agyatlan tiltakozasa, az az orszag ahol sok az agyatlan begyoposodott, demagog barom sokkal jobban nem is allhat!

mas:

"Foldre ha mondom!" (..es tessek oda erteni ahova jolesik..eloterbe vagy a hatterrbe <#gonosz1>)

Sadist
Bökj rá a térképre egy filccel 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
és milyen a magyar?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
Erdekesseg:

Osztrak radar lefedettseg!

Punker
miért nem volt jó nekik a G36<#fejvakaras>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
Norveg fegyveres ero a HK 416-ot valasztotta!

Ja, az eredeti okésnak tûnik, de a fordítás... <#action>

Seaweed
<#hehe>
Dehogy szólok, hagy röhögjön más is. <#nevetes1>
Bazz, még a dátumot is megnéztem, nehogy valami április elsejei dologba szaladjak bele...<#wilting>

Na jó jó, de ha progival csinálta akkor is csak elolvassa mielõtt fellövi egy oldalra, nem?

Seaweed
Magyar oldalt?! Minden rosz szandek nekul, szerintem add lejjebb az igenyeid es orulj ha talalsz angolul ilyet a neten!!
Seaweed
Nem..itt az eredeti..van benne ArmA meg AA is....a lenyeg hogy lehet hogy er valamit az eredeti..de rosszul van leforditva.
Sadist
Ez most ArmA? Csak mert trükkösen AA-ból szedték a képeket 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Molnibalage
Sakcok, ki ismer olyan oldalt (lehetõleg magyar nyelven) ahol a repülõgépek gyártástechnológiájával foglalkoznak a kezdetektõl fogva. Fõleg a polimer kompozitokra koncetrálok és ebbe beletartoznak a temészetes plmier komozitok is. Fa és mindneféle vászonanyagok.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Seaweed
<#mf1>
Bucser
na képzelheted milyen kedvesek lehetnek ha Seaweed sem megy közéjük<#hehe><#idiota>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
höhö <#mf2> en mar kaptam toluk eleget..nem is nagyon allok mar szoba veluk..de szerintem ez kolcsonos, szal nem bolygatom a leulepedett slejmet <#gonosz1>
Punker
elég nekem téged hallgatni, minek menjek máshova 😊

Seaweed
Biztos?! <#ravasz1><#vigyor3> "Beszósz' oszt' véged mint a botnak!"...probald csak ki..olyat kapsz a nagyerdemu tarsasagtol hogy labad, szemed ruhad nem marad szarazon.....<#vigyor1><#bee1>
Seaweed
Hat nem sikerult valami jol a forditas a simhq-rol...de nehogy szolj nekik mert leoltanak...arma topicban volt mar flame miatta nem kicsi, nagyon sok! <#gonosz1> Van egy fejmeretuk...es ez nekem nem fekszik...szova is tettem parszor....kaptam is hogy mekkora sneci vagyok ... <#vigyor1>
Punker
ezt ugye ilyen fordító program csinálta, nem lehet 1 ember ennyire hülye 😊

OFF
Ismét egy adag a "Tücsök&Bogár" kategóriából katt! <#nevetes1>
Ízelítõ:
"A szakaszt vezeti a Szakaszvezetõ, kinek rangja írnok (SSG)." <#taps>
Aki talál egy olyan mondatot amiben nincs valami ökörség annak felajánlok egy virtuális sört. <#eljen>
ON

I.C.ram
Tudna valaki egy olyan odlalt mutatni, ahol a 2. VH idején le van írva a magyar hadsereg vezérkara, képekkel, katonai fõtisztekkel stb. Esetleg, hogy kik voltak a prominens alakjai a magyar hadseregnek földön és levegõben.
A hditechnologiai mernoki kepzes megszuntevel az Egyetemen maradt tanarokat a Gepgyartasterchnologia TSZ-be csoportositottak at. Ez a TsZ tartja most is a fegyvertervezes orakat. Utkozesekkel, hajlito igenybevetelekkel meg az Alaklmazott Mechanika TSZ foglalkozik.

Nyaktoreses tema max akkor elkepzelheto ha az teszt emberken egy 5 centis titanlemezbol keszult sisak van, ami teljesen rugalmatlanul, szinte azonnal elnyeli becsapodaskor a lovedek energiajat es atadja azt a fejnek/nyaknak.

Molnibalage
Hát azért a lövedék kontra sisak kölcsönhatás nagyon nem egyszerû eset, mert igen fura dolgok játszódhatnak le ott, fõleg egy polimer sisak esetén. Mindenféle hajlítóhullámok, ettõl lengések, aztán ott van még a keménység vs. szilárdság effekt is. az anyag belsõ viszkózus csillapító hatása is. Ha valakit tényleg nagyon érdekel kerrese meg a BME-n a Polimertechnika tanszéket és a Mûszaki Mechanikát, de talán még az Anyagtudomány és Anyagtechnológia tanszéket. Õk így hárman együttvéve elég kompentesek a témában. Ebbõl az MM tanszék tudna a legtöbbet segíteni igazán. Ismerek ott pár embert, hihetetlen dolgokat képesek megcsinálni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

degenerator
ahh, azt hittem, hihetetlen dolgot osztok meg

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

ColdFire
vótmá😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Sadist
Meg szerintem itt sokan energiamegmaradással számolnak (tökéletesen rugalmas ütközések) lendületmegmaradás helyett...

Seaweed
<#vigyor1><#buck>
Seaweed
Hat ez van..tiz ev az tiz ev..halvanyulnak az emlekek <#vigyor3>
...kopaszok által felhabosítva. <#vigyor1>
Mondjuk azt nem vágom, hogyan kenték el mindíg a sorosok a szánkat (a ht-két), nyilván többet gyakoroltak, vagy az indítási technikájuk volt jobb. <#nemtudom><#nevetes1>

Seaweed
Jah de..felmosas utan/kozben kell csinalni...es hat a felmosas az legtobbszor: 10 vodor viz beontve majd kekvillam meg a tobbi csodaszer zacskoszam szetszorasa... <#gonosz1>
Semmi beultrázás? Anélkül nem csúszik jól a páciens. <#nevetes1>

Bizony, a sisak egyik szerepe ugyanaz mint a melósok munkavédelmi sisakja, én kétszer is összetörtem volna már a bucimat sisak nélkül, pedig az egyik alkalom csak gyakorlat volt, a másik meg egy sima "majdnem"autóbaleset volt.

Seaweed
De gokartozni a legtutibb vele! <#vigyor1> 5db rohambili kell hozza...egya delikvens fejere biztos ami biztos alapon, egy-egy meg a ket terdere es konyokere aztan mehet a toldmegjol a kovon....aztan meg a folyoso vegen a nagy bumm 😄DDD
Punker
jó az 1500 pénzt megér, Myth-nek egyszer játék közben tört volna csúnyán a feje ha nincs rajta, gugolásból hátra ugrott és ott volt 1 szép nagy acél gerenda.....

Seaweed
Seaweed
Megyek is a kedvenc military boltomba es veszek egy jofajta magyar rohambilit! Megjott a kedvem hozza ettol az egesztol! <#buck>
Hmm, rosszul gondoltam, hogy az airsoft-os replika sisakok is ilyenek?

Ohh, igen ma a szokásosnál is nagyobb a pofám. 😄DD

Seaweed
"Bármi áron" <#gonosz1> Sot meg atomvillanasnal a szemedbe is folyik! A lokeshullam se viszi le a fejedrol! <#hehe><#vigyor1>
[NST]Cifu
Mindig jólesik olvasni a lényegretörõ, gyakorlatias leoltásaidat. <#vigyor>

Ez az adott erõ felett engedõ sisaktartó szíj számomra újdonság volt, ma is tanultam valamit. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mielõtt rommászakértitek magatokat azt az apróságot ne felejtsétek el, hogy a sisakot tartó állszíj rendszerint egy patenttal van rögzítve vagy más, de olyan módszerrel ami bizonyos magyságú erõ hatására elenged. Lásd, felakadó sisak, rosszarcú ellen fojtogatási vagy nyaktörési kísérlete, stb.
Gondolom az airsoftban meg hasonló helyeken használt sisakmásolatok is hasonlóak, nem?
Természetesen a magyar az kivétel, ha becsatoltad -és még nincs szétrohadva a bõr- akkor az a fejeden marad.
Bármi áron... 😄DD

Adam II
A Mythbustersben is volt egy olyan rész ahol azt vizsgálták ,hogy a csávó valóban repül-e hátra métereket egy lövéstõl és pont az jött ki amit mondtál. A lövedék ua. akkora erõt fejt ki a célon mint amekkorát a fegyver a lövész vállán. Még egy 50-es is csak kb 30 centivel lökte hátra a tesztbábut ha jól emlékszem.

[NST]Cifu
Már elnézést, de miért hiszi mindenki azt, hogy a lövedékeknek akkora energiájuk van, hogy amikor becsapódik, az olyan, mintha minimum egy tehervonat csapódott volna be 120km/h-val?

Egyszerû fizika, vagyis az akció-reakció törvénye. Adott erõ kifejtése egy azonos mértékû, de ellentétes irányú reakcióerõt hoz létre. A lövedék nem fog nagyobb erõt kifejteni a célponton, mint amekkorát kifejtett a lövészre kilövése pillanatában. Sõt, az energiájából még folyamatosan veszít is, ahogy repül, köszönhetõen a légellenállásnak. Következésképpen kb. olyan lenne, mintha a fegyver tusát a sisakodhoz szorítanád, és úgy sütnéd el a fegyvert. Nyilván nem lenne kellemes érzés, talán kisebb nyaksérülések sem elképzelhetettlenek, de egy gépkarabély lövedéknek elég szerencsétlenül kell akkor eltalálnia azt a bizonyos sisakot, hogy a delikvens nyaka tényleg eltörjön.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!