Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Aláírom, hogy akadt erre is példa, de szerinted összeségében az arányosság mellett ez volt a jellemzõ a sorköteles katonaságra? Össze lehet ezt hasonlítani azzal, amit például (ha már innen indult ki) az Izraeli önkéntesek által kapott kiképzéssel, neveléssel?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

m1c1mack0
szerintem ez egy axioma, nem is kell mast mondanom egeszseges ember osztonosen erzi,belatja, aki nem az tul sok xenat nezett😊

Punker
köszönjük az értelmes tartalmas indoklást.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Seaweed
Szerencsere ez nem mindenhol volt igy...nem minden laktanyaban only naplopas ment! Volt ahol komoly munka folyt felelosseggel es azt aki nem volt kepes ezt felerni esszel azt eltavolitottak, sot odaig el se jutott, vagy kikotott az orkutyak kozt, esetleg a konyhan...legrosszabb esetben egy buntetoszazadba atvezenyeltek (volt par ilyen surcitarsam a vonulasombol...mire letelt az 1 ev(351 nap!) olyan volt mint egy ma szuletett barany...megszolalni se volt kedve(a varosban talalkoztam vele)...mikor elvittek meg o volt a nagypofaju atyauristen, akit "sose tornek meg"....). Ugyhogy ne mond nekem hogy nem kaptak rendes kikepzest! En is kaptam rendes kikepzest lofegyvererekre, harcaszatra, es a sarkanyhajtomu szerelesbol is rendes megtanitottak minket hogy mit kell csinalnunk elmeleti es gyakorlatis sikon is! Felelossegunk is komoly volt, meg ha csupan nyûgöztünk is....168 oras keszultseg adasrol nem is beszelve.... Ugyhogy nem ertek veled egyet!
m1c1mack0
Nok nem valoak a hadseregbe....

Punker
attól függ ki mennyire idõutazó 😊 mikor még bõven több mint 1 év volt az egész azért tanultak valamit, azt nem hogy hogyan harcoljanak hatékonyan de mást igen.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Pardon, de amit írsz, azért ellentmond a valóságnak. A sorkötelesek nem kaptak rendes kiképzést itthon a régi szép idõkben, nevelést meg legfeljebb pejoratív értelemben. 😊

Punker
18-25 szerinted volt? amúgy tény hogy valami nevelés nem ártana a sok 15-18 közötti kölöknek......

Seaweed
Senki se beszelt itt errol! Kapjanak kikepzest, nevelest aztan fegyvert..mint ahogy azt szokas is a hadseregben! Az oda nem illo suhancot meg buntetoszazadba...majd ott megtanulja hol lakik az atyauristen! (Illetve a tisztesseges sorozas is azert van hogy az agyilag topronygyokat kiszurje)
De nem ertem ezen mit kell magyarazni?!! Ezek szerint nem voltal katona?!
modellmaker
Na annak én sem...

A környezõ országokban, vagy az EU nyugati tagállamaiban, hogy állnak sorkatonailag? CSak nálunk lett eltörölve?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Sadist
Én azért nem örülnék, ha a mai fiatalság fegyvert kapna a kezébe...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Siluro
Mondjuk az a társaság akikhez én tartozok nem drogozik és nem is iszik, csak bulikban, de az arra van. Nem szedjük szét a padokat és mi képesek vagyunk a szemetet a tõlünk 10m-re lévõ kukába deportálni. A parkba még (itt) arabok járnak még ki, na õk azok akik simán tekernek és szívnak. A 3 éves kisgyerek meg az eldobált füves cigi maradékok között mászkál... ország image 2007...

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Seaweed
Hat izlesek es pofonok....de most alajukb*szt*k....azaz maguknak koszonhetik...szetbarmoltak a suhancok a padokat es most kiszedtek oket...remelem vissza se hozzak...azota egytizedere esett vissza a hajnali reszegen obegatos hulyegyerekek aranya...es a kutyat is kevesebb szarjankorol kell levakarnom, vagy epp visszatartani hogy ne tepje meg! (Imadja a reszeg es belott taknyokat! ...50 meterrol kiszurja ha valaki nem tiszta!...jo kutya! <#vigyor3>)
Egyebkent meg jo lenne terfigyelo kamera ide is...miota a belvaros masik felen van azota ott rend van..es felenk megy a balhe....nah de ez mar nagyon offba ment at....
Siluro
Pedig a parkban lógni yoo dolog!

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Seaweed
"De legalabbis ne a fegyvere utan kelljen szaladgalnia..."

...es ez a koncepcio szerintem teljesen rendben is van! Izrael multja, jelene es talan jovoje is indokolja ezt! Ha jol belegondolok anno mikor en szogaltam es ha neadj isten a hazam akkor olyan helyzetben lett volna mint amilyenben Izrael van, hat en is szo nelkul cigoltem volna az AMD-m a anyakamban! (egyebkent is atlag minden masnap, de max harmadnap a nyakamban volt nyûgözési celzattal szinte 24/16-19 oraban...tehat kijelenthetem nem olyan veszes az! Siman tudtam vele a hatamon gepet takarni ki be, es munkat vegezni a gep korul ha kellett a segitseg...egy ido utan az ember eszre se veszi hogy ott log a nyakaban a teli tarral a fegyver!)
Seaweed
Teljesen egyertelmu szamomra hogy elsosorban nevelesi celzata van (ami meg az adott tarsadalomra is kihat)!

"Ha valóban arról szólna, hogy mindenki harcképes legyen még a dizsiben is, akkor egy rövidebb, a mozgásban kevésbé zavaróbb fegyvert adnának nekik (Uzi, mini-Uzi, stb.), és mindig jól láthatóan töltve viselnék."

Egyebkent fellelheto kep izraeli katonarol aki M4A1-et vagy epp UZI-t hord a nyakaban! Tehat szerintem mindenkepp a koncepcioban ott van az az elv hogy Barmi van, a katona kesz legyen a harcra! De legalabbis ne a fegyvere utan kelljen szaladgalnia...
[NST]Cifu
Azért gondolom azzal te is tisztában vagy, hogy egy ekkora fegyver folyamatos viselése (pláne lõszer nélkül) elsõ sorban fegyelem, kötelességtudat, öntudat szempontjából fontos, és persze nem utolsó sorban üzenet kifelé, a világnak, hogy mi még a mosdóba is M16A2-vel megyünk. Gyakorlati haszna annak, hogy folyamatosan a válladon van egy üresen is több, mint 3 kilós fegyver, nos, nagyon minimális (bár Kiskorú említett valamit a bunkósbotként való használatáról, talán õ már látta üzemszerû alkalmazás közben 😊). Ha valóban arról szólna, hogy mindenki harcképes legyen még a dizsiben is, akkor egy rövidebb, a mozgásban kevésbé zavaróbb fegyvert adnának nekik (Uzi, mini-Uzi, stb.), és mindig jól láthatóan töltve viselnék.

Seaweed
Vegignezve a kepeket, egyszer az otlott az eszembe hogy ezek 98%-a az emlitett topicban mar kerult a szemem ele, de igy egyutt nagyon hatasos...jol illusztralja az helyzetet ami ott van! Lanyka alsonemuben lathatoan a vizesblokkbol jove is ott log a fegyver a nyakaban! Erre mondom en hogy ez igen! Ezt a kepsorozatot kellene megmutatni a sok nyalas kis hulye plaza snecinek(fiuknak is!...azaz plane nekik!)...akik rendeszeresen a hazunk elotti parkban drogoznak/isznak* es lopjak a napot a belvarosban! (*.:sokszor ranezesre is nincs tobb 14-15nel!!!...es olyan reszeg/belott hogy allni nem tud....jajj szegeny magyar fiatalsag..olyan hanyattatott sorsuk van...jajj szegenyek!)

Molnibalage
Igen. Közben észrervettem, hogy Seaweed linkjében sok feltûnik belõlük.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Erre gondolsz ? Link

I.C.ram
Bocs. Természetesen a magyar folyami flottára gondoltam.
Molnibalage
Nem erre gondoltam, még SOKKAL régebbben és egy izraeli seregben szolgáló hölgyemény készítette mindet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Seaweed
"Régebben még rakott be valaki egy linketr izraeli katona hölgyekrõl ide. Voltak köztük IGEN csinosak..."

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

degenerator
micsoda? a csajok gépkarabéllyal mennek bulizni?😄

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Hát én örülnék, ha itthon is lenne ilyesmi, mert a mai csajok mentalitása... Háááát...

Aki részesül az ottani kiképzésbõl, azért az már egyfajta mérce, legalábbis nálam. Régebben még rakott be valaki egy linketr izraeli katona hölgyekrõl ide. Voltak köztük IGEN csinosak...

Elképzelem, ahogy az ellen stíröli a csajt, az meg jól ledurrantja õt.<#violent>

Molnibalage
Kinek a flottája?

[NST]Cifu
Norvégia hadseregénél a legnagyobb számban még mindig az G-3 helyi változata (AG-3) van rendszeresítve, a G36-ot kis számban használták. Hogy pontosan miért tartották jobbnak HK416-ot a G36-al szemben, arról sajnos még nem találtam infot... 😞

I.C.ram
Valaki megtudná nekem mondani, hogy a 2. Vh idején a flotta milyen volt, és kik irányították név szerint? Esetleg van errõl valami oldal?
Oda állnál a nénike puskája elé?
néni puskával.
Mesterlövész lista.
lista
Boconadi
akkor sorolják õket csak mesterlövésznek és pilótának 😛
harcolo alakulathoz is siman beosztjak oket .
Nem igazán.

Vizsgálták.

Objektív oka van.

Nem azért, mert nem tudnának harcolni. Sõt a világ 100 legjobb mesterlövésze között egy csomó nõ van. pl. Zajcev még a férfiaknál is jobbnak, alkalmasabbnak tartotta õket a feladatra.. Pilótaként is jobban viselik a gyorsulást férfiaknál.
A probléma szakasz férfi tagjaival van, állandóan védeni akarták õket, nehezen viselték a veszteséget. Nagy mértékben romlott az objektív döntési képességük, és ez magának az egységnek a teljesítményét rontotta le.
Sadist
Azért azt megnézném, hogy a dizsiben hogy pörögnek M16-ossal

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Lehet hogy harcoló alakulatnál szolgálnak de harcban csak a legritkább esetben vesznek részt.

BiG G
nagyon durva ez... most néztem a képet, olvasom amit irtál és kb a <#wilting> arcberendezés állt be nálam...

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Seaweed
Hat pedig besorozott szemelyeknel az is log....kap eltavot, civilben elmegy szorakozni pl de a fegyverenek ott kell lennie nala allandoan! Ha harckeszultsegben van az orszag (mint pl legutobb Libanon miatt) akkor meg eles loszer is van naluk! (egyebkent ha megnezed a berakott kepen is ket teli tar van naluk)....itteni atlagember szintjen ez elkepzelhetetlen vilag! Beszeltem olyannal aki jart Izraelben, vagy dolgozott ott (sportolo)...meseltek hogy este a dizsiben 100 emberbol 50-80-nal fegyver van...szolgalati fegyver...komoly vilag az...ott nincsapellata sorkatonasag elol....lanyok is sorkotelesek mint azt irtam...es nem kiveteleznek veluk...harcolo alakulathoz is siman beosztjak oket (Egyebkent ott minden alakulat harcolo...vegulis tobb haborujuknak maig nincs bekeszerzodese...igy gyakorlatilag allandoan haboruban allnak...hol nagyobb hol kisebb intenzitasban!Nem beszelve a folyamatos palesztin "helyezetrol".)
Bucser
Azért ott sem retikül helyett m 16 lóghg a nyakban😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
Bászki' Nem lehet! Kotelezo! Igy azert nagyon mas a fekvese a dolognak!
degenerator
izraelben ilyennel elhet mászkálni az utcán?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Seaweed
Hat latni sok bakaruhas (izraeli)lanykat fegyverrel nyakukban...de nem tudom mi lenne ha nalunk is ilyen latkepek lennenek egy-egy bisztroban....azt hiszem az oreg nenikek meg tatak csoportosan kapnanak szelutest <#gonosz1>
Egyebkent reszemrol tok rendben van....log egy fegyver a nyakukban...es?! legalabb tuti nem kell oket felteni..meg vedik magukat este is az utcan.... 😄DDDDD(Menyire mas vilag ugye?!)

Seaweed
Passz a masik olyan gyorsan csinalja hogy nagysebessegu kamera kene hozza 😄DD
Sadist
Ez is valahogy így csinálja?

Sadist
Nagy ügy, hátulról támadod be 😄

Seaweed

<#vigyor>
Bucser
meg belõled mi sülne ki a kisasszony miatt, ha melléfekhetnél puska és tömeg nélkül+ egy sötét hideg estén😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
Hjujj azert ez meredek....fegyver kibiztositva*, ujja az elsuto billen, kozben hatra tekinget a lelkem.... <#wow2><#gonosz1>

*.:raadasul sorozatlovesen...belegondolni is rossz mi sulhetne ebbol ki...
ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

Seaweed
Jaja ezt epp most nyalazom vegig..van koztuk jopar szemrevalo teremtes <#ravasz1>

(Foleg meglepo hogyaz izraeli lanykak milyen csinik(höhö trendi vagyok mi?!<#gonosz1>) alltalaban...azokrol van a legtobb kep, es ugye ott sorkotelesek a nok is, igy azert termeszetesen nagyobb a valoszinusege hogy sok szep janyka kerulhet bakaruhaban lencse ele...de mivel nem jartam meg izraelben, igy nem tudtam hogy ilyen szemrevaloak az ottani janyok! ;9)