94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • degenerator
    2000? mernek nagyot álmodni:D

van a környéken annyi?
  • Jézus szíve
    Amerikai cuccokon kívül tervezik 2000 T-72 beszerzését is, igaz, hogy ezeket egy amcsi cég fogja modernizálni, országunk nemes ajándékait is ők pofozták helyre.
  • Thanatos
    ott a pont :DDDD
  • Ren
    Az iraki hadsereg eléggé le lett nullázva. Ha a kivonulás után egy minimálisan is stabil államot akarnak hátrahagyni, akkor kell többek között a megfelelő hadsereg. Az pedig azt hiszem eléggé érthető, hogy miért amerikai dolgokkal szerelik fel őket. Mondjuk én tartok tőle, hogy igen rossz világ lesz ott a teljes kivonulás után...
  • Freeda Krueger
    Lehet hogy pont a rendrakásra kellenek a komolyabb csapatok.Lehetőleg hazaiak.
  • bgabor
    Amúgy se jók már nagyon másra.

Amúgy az ember azt hinné, hogy iraknak nagyobb gondjai is vannak jelenleg a tankbeszerzésnél. Egy egész országot kell újra beüzemelniük.
  • Freeda Krueger
    Olajbevételekből,például.
    Fegyverre mindig van pénz a legtöbb helyen...
  • MuldR
    Es mibol fizetik ki?
  • Punker
    ott nem pazarolnak! eladják a lázadóknak :D
  • Thanatos
    lőtéri célpont :)
  • degenerator
    Iraq - The Iraqi Army has requested 140 M1A1M tanks as of 2009. 700 may be planned.

wiki

és a mi 72eseinkkel mi lesz:)
  • degenerator

brdm helyett
  • SgtChris
    Eléggé...az tűzvédő anyagból van én úgy tudom, egyfajta kámzsa, mint amit az F-1-es pilóták vesznek a bukósisak alá...
  • Gunslinger
    A tengeren küldetésen valóban nem, de mikor kikötnek gyakorlatoznak velük. Egyébként meg nem anyahajók, hanem repülőgép hordozók, nem mindegy!
  • Freeda Krueger
    Szerintem a T-45 nem tartozik az anyahajók állományához.
  • Gunslinger
    Jelenleg F/A-18A/B/C/D/E/F Hornet/Super Hornet, EA-6B Prowler, E-2C Hawkeye, C-2 Greyhound, SH/HH-60 Seahawk, T-45 Goshawk

Jön majd az EA-18G Growler, E-2D, F-35C.
  • Animefox
    Bocsánat hogy megkérdezem, de máshol erre nincs lehetőségem hogy az anyahajókon, (régebben pedig a csatahajókon) a radar szobában miért hordanak ilyen fehér csukját??? Ha valaki eltüsszenti magát akkor ne hidjék hogy az ellenség hirtelen a semmiből előjött??? Ez most lehet hogy hülye kérdés... :D
  • DJ Skyline
    akkor mi van most a fedélzeten? F-18 (különböző változatokban), SH-60, E-2? az EA-6B-t fogja majd leváltani a Growler, azt is idén, nem? hát jól lemorzsolódtak a gépek. meg van még asszem' C-2
  • Molnibalage
    Most mentek nyugdíba az utolsó példányai.
  • Freeda Krueger
    Talán abból is jobb lenne egynagyobb,ami talán többet tud,és hosszabb őrjáratra képesebb.
    Talán az igásló CH-53 valamely verziója.
  • Molnibalage
    Totál megfeledkeztem róluk.
  • Freeda Krueger
    Nincs mese kell egy 3 üléses verzió. :)
    A helikopterek maradnak,úgy tűnik az ideális megoldások.
  • Molnibalage
    Nem biztos. Azért tele van egyéb elektromos kütyükkel is és továbbra is alkalmas normál harci bevetést repülni a Growler. Még egy feladatkört rásózni nem biztos, hogy nyerő ötlet főleg olyat ami eszi a repórát és alacsonyan kell repkedni hozzá. Emellé még be kell tárazni sok-sok szonarbóját. Akármennyire kedvező fogyasztású az SH egy nagyon nagy kétármúsági fokú hajtóművel nem veresnyezhet szerintem.

A másik érdekes aspektus a személyzet. Egyszerre értse az ECM minden fogását és még ASW officer is legyen? Hát elég durva lenne. Amennyire tudom mind a mai napig egyfajta "művészet" az ASW harcászat. Nagyn nem egyszerű a kapott jelek értelmezése. Vagy ezen is olyan sokat segít a moder kütyük megléte? Mondjuk ez a téma nem nagyon publikus...

Ez esetben 1,5 személyzet kell a géphez. A hátsó ülésen a feladatkörtől függően ülne operátor.
  • Reaper
    Logikusan gondolkodva a Growler-t teszik képessé a víz alatti szivarok vadászatára...
  • Molnibalage
    Egy szuperszónikus gép üzemeltetési költésgei az eget verdesik egy olyan géphez képest ami szubszónikus tudtommal

Irak és Afganisztán felett is, most egy A-7 olcsóbb lenne és csak avionikai fejlesztés kéne rá. Persze már nincsenek..
  • Gunslinger
    Az utolsó S-3 Vikinget is kivonták január 30-án. A KA-6D-t úgy tudom már jóval korábban nyugdíjazták, Super Hornetekkel akarják egyébként megoldani a légi utántöltést.
  • Freeda Krueger
    Talán erre is lesz egy Hornet verzio mint a Prowler helyett.
  • Gundark 1 1
    És ki lesz a tengóvadász? Mindenhová elküldik majd az Orionokat, meg a Poseidonokat? "Közvetlen közelben" meg a harccsoport kísérő tengó meg helikopterek?
  • Molnibalage
    A US NAVY kivonja az S-3 Vikinget. Semmivel sem pótolják úgy tűnik. Érdekes döntés. A horodzón felszabaduló hellyel vajon mit kezdenek? KA-6D gépek repülnek még egyáltalán? Velük mi lesz? Elég drága mulatság lenne Hornettel Hornetet utántölteni...
  • Reaper
    Viszont azt nem értem, hogy miért nem CAS...loál
  • Molnibalage
    Hát azért ilyet nem láttam még tőle sem. Hasonlót igen, de ennyire extrém állászögeken tartósan közel sem repült szerintem.
  • Putyin
    Nemhogy tolóerővektor, de még "repülj kábel által" vagy ahogy egyesek fordítják "légy drót által" rendszer sem volt benne, mégis megnyerte ezt a versenyt 3 alkalommal ezzel az ócskavassal.

http://www.youtube.com/watch?v=JIL1XlZ8Xxk
  • Putyin
    ez is azóta érdekes, mióta a VáriGy nem jár repülőnapra a MiG-gel...
  • Gunslinger
    Nyilván, egyébként pont az általad felvázolt gyártósor életben tartás és munkahely teremtés miatt sztem egy lépéssel közelebb került annak a lehetősége, hogy Ausztrália és Japán is kaphasson belőle, még ha nem is teljes értékű masinát. Egyébként az a 263 még csak 243 ;-) De sztem fog ez feljebb is kúszni még, persze nem a napokban.
  • Molnibalage
    Mint majom a farkának. :)

Azért nem szabad elfelejteni, hogy a képességek miatt ezt kb. úgy kell tekinteni, minta 180-200 zsír új F-15C-t vennének. Harcértékben alsó hangon kb. ennyit jelent. A summa 263 egy szintű ilyen gépből nagyon figyelemreméltó mennyiség.
  • Gunslinger
    Összesen 381 Raptorra tart igényt az USAF, de gondolom ennek a +60-nak is nagyon örülnek :-)
  • Molnibalage
    Nem tűnik fel, hogy ez egyben munkahely megtartás is? 0 beruházással megtartanak X munkahelyet, mert nem kell a gyártósort leállítani.

Mellesleg ez HT és nem gazdasági világválság topik.
  • degenerator
    közben a gazdaságuk összedől...
  • Molnibalage
    Hoppá! Csak kijárták.
  • Gunslinger
    Az USAF további 60 F-22A Raptort kap, így már 243 gépre növekedett a berendelt Raptor flotta!

http://www.defensetech.org/archives/004695.html