94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#38511 2000? mernek nagyot álmodni:D
van a környéken annyi? -
#38510 Amerikai cuccokon kívül tervezik 2000 T-72 beszerzését is, igaz, hogy ezeket egy amcsi cég fogja modernizálni, országunk nemes ajándékait is ők pofozták helyre. -
Thanatos #38509 ott a pont :DDDD -
Ren #38508 Az iraki hadsereg eléggé le lett nullázva. Ha a kivonulás után egy minimálisan is stabil államot akarnak hátrahagyni, akkor kell többek között a megfelelő hadsereg. Az pedig azt hiszem eléggé érthető, hogy miért amerikai dolgokkal szerelik fel őket. Mondjuk én tartok tőle, hogy igen rossz világ lesz ott a teljes kivonulás után... -
Freeda Krueger #38507 Lehet hogy pont a rendrakásra kellenek a komolyabb csapatok.Lehetőleg hazaiak. -
bgabor #38506 Amúgy se jók már nagyon másra.
Amúgy az ember azt hinné, hogy iraknak nagyobb gondjai is vannak jelenleg a tankbeszerzésnél. Egy egész országot kell újra beüzemelniük. -
Freeda Krueger #38505 Olajbevételekből,például.
Fegyverre mindig van pénz a legtöbb helyen... -
MuldR #38504 Es mibol fizetik ki? -
#38503 ott nem pazarolnak! eladják a lázadóknak :D -
Thanatos #38502 lőtéri célpont :) -
#38501 Iraq - The Iraqi Army has requested 140 M1A1M tanks as of 2009. 700 may be planned.
wiki
és a mi 72eseinkkel mi lesz:) -
brdm helyett -
#38499 Eléggé...az tűzvédő anyagból van én úgy tudom, egyfajta kámzsa, mint amit az F-1-es pilóták vesznek a bukósisak alá... -
Gunslinger #38498 A tengeren küldetésen valóban nem, de mikor kikötnek gyakorlatoznak velük. Egyébként meg nem anyahajók, hanem repülőgép hordozók, nem mindegy! -
Freeda Krueger #38497 Szerintem a T-45 nem tartozik az anyahajók állományához. -
Gunslinger #38496 Jelenleg F/A-18A/B/C/D/E/F Hornet/Super Hornet, EA-6B Prowler, E-2C Hawkeye, C-2 Greyhound, SH/HH-60 Seahawk, T-45 Goshawk
Jön majd az EA-18G Growler, E-2D, F-35C. -
#38495 Bocsánat hogy megkérdezem, de máshol erre nincs lehetőségem hogy az anyahajókon, (régebben pedig a csatahajókon) a radar szobában miért hordanak ilyen fehér csukját??? Ha valaki eltüsszenti magát akkor ne hidjék hogy az ellenség hirtelen a semmiből előjött??? Ez most lehet hogy hülye kérdés... :D -
#38494 akkor mi van most a fedélzeten? F-18 (különböző változatokban), SH-60, E-2? az EA-6B-t fogja majd leváltani a Growler, azt is idén, nem? hát jól lemorzsolódtak a gépek. meg van még asszem' C-2 -
#38493 Most mentek nyugdíba az utolsó példányai. -
Freeda Krueger #38492 Talán abból is jobb lenne egynagyobb,ami talán többet tud,és hosszabb őrjáratra képesebb.
Talán az igásló CH-53 valamely verziója. -
#38491 Totál megfeledkeztem róluk. -
Freeda Krueger #38490 Nincs mese kell egy 3 üléses verzió. :)
A helikopterek maradnak,úgy tűnik az ideális megoldások. -
#38489 Nem biztos. Azért tele van egyéb elektromos kütyükkel is és továbbra is alkalmas normál harci bevetést repülni a Growler. Még egy feladatkört rásózni nem biztos, hogy nyerő ötlet főleg olyat ami eszi a repórát és alacsonyan kell repkedni hozzá. Emellé még be kell tárazni sok-sok szonarbóját. Akármennyire kedvező fogyasztású az SH egy nagyon nagy kétármúsági fokú hajtóművel nem veresnyezhet szerintem.
A másik érdekes aspektus a személyzet. Egyszerre értse az ECM minden fogását és még ASW officer is legyen? Hát elég durva lenne. Amennyire tudom mind a mai napig egyfajta "művészet" az ASW harcászat. Nagyn nem egyszerű a kapott jelek értelmezése. Vagy ezen is olyan sokat segít a moder kütyük megléte? Mondjuk ez a téma nem nagyon publikus...
Ez esetben 1,5 személyzet kell a géphez. A hátsó ülésen a feladatkörtől függően ülne operátor. -
#38488 Logikusan gondolkodva a Growler-t teszik képessé a víz alatti szivarok vadászatára... -
#38487 Egy szuperszónikus gép üzemeltetési költésgei az eget verdesik egy olyan géphez képest ami szubszónikus tudtommal
Irak és Afganisztán felett is, most egy A-7 olcsóbb lenne és csak avionikai fejlesztés kéne rá. Persze már nincsenek.. -
Gunslinger #38486 Az utolsó S-3 Vikinget is kivonták január 30-án. A KA-6D-t úgy tudom már jóval korábban nyugdíjazták, Super Hornetekkel akarják egyébként megoldani a légi utántöltést. -
Freeda Krueger #38485 Talán erre is lesz egy Hornet verzio mint a Prowler helyett. -
#38484 És ki lesz a tengóvadász? Mindenhová elküldik majd az Orionokat, meg a Poseidonokat? "Közvetlen közelben" meg a harccsoport kísérő tengó meg helikopterek? -
#38483 A US NAVY kivonja az S-3 Vikinget. Semmivel sem pótolják úgy tűnik. Érdekes döntés. A horodzón felszabaduló hellyel vajon mit kezdenek? KA-6D gépek repülnek még egyáltalán? Velük mi lesz? Elég drága mulatság lenne Hornettel Hornetet utántölteni... -
#38482 Viszont azt nem értem, hogy miért nem CAS...loál -
#38481 Hát azért ilyet nem láttam még tőle sem. Hasonlót igen, de ennyire extrém állászögeken tartósan közel sem repült szerintem. -
Putyin #38480 Nemhogy tolóerővektor, de még "repülj kábel által" vagy ahogy egyesek fordítják "légy drót által" rendszer sem volt benne, mégis megnyerte ezt a versenyt 3 alkalommal ezzel az ócskavassal.
http://www.youtube.com/watch?v=JIL1XlZ8Xxk -
Putyin #38479 ez is azóta érdekes, mióta a VáriGy nem jár repülőnapra a MiG-gel... -
Gunslinger #38478 Nyilván, egyébként pont az általad felvázolt gyártósor életben tartás és munkahely teremtés miatt sztem egy lépéssel közelebb került annak a lehetősége, hogy Ausztrália és Japán is kaphasson belőle, még ha nem is teljes értékű masinát. Egyébként az a 263 még csak 243 ;-) De sztem fog ez feljebb is kúszni még, persze nem a napokban. -
#38477 Mint majom a farkának. :)
Azért nem szabad elfelejteni, hogy a képességek miatt ezt kb. úgy kell tekinteni, minta 180-200 zsír új F-15C-t vennének. Harcértékben alsó hangon kb. ennyit jelent. A summa 263 egy szintű ilyen gépből nagyon figyelemreméltó mennyiség. -
Gunslinger #38476 Összesen 381 Raptorra tart igényt az USAF, de gondolom ennek a +60-nak is nagyon örülnek :-) -
#38475 Nem tűnik fel, hogy ez egyben munkahely megtartás is? 0 beruházással megtartanak X munkahelyet, mert nem kell a gyártósort leállítani.
Mellesleg ez HT és nem gazdasági világválság topik. -
#38474 közben a gazdaságuk összedől... -
#38473 Hoppá! Csak kijárták. -
Gunslinger #38472 Az USAF további 60 F-22A Raptort kap, így már 243 gépre növekedett a berendelt Raptor flotta!
http://www.defensetech.org/archives/004695.html