Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Ott ez erõsen átlag fizetés. A hiba az hogy mindenki összehasonlítja a magyar pénzel.. azért odakint az élet sem olyan olcsó mint itthon. Jó nem nyomorgnak, de ez átlag fizu nekik és nem Mo-ra jönnek elkölteni hanem kint teszik meg.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ja, havi 1millió adómentes kp, a kedvezményeket nem nézve!
Hát ez az én magyar szememben márpedig qrva jó pénz!

Ahhoz képest, hogy 100 körül keresek kp-t és a MÁV havi bérletem 36.000Ft, így is az életemet kockáztatom, -éhenhalok- =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Molnibalage
"pl px-ben álltiolag elég horror kedvezményt kap minden amcsi katona.."

Miben?

Az 56000 dollár magyar szemmel neked kevés? Ez több, mint évi 10 millió forint és, mint ahogy írtad, ez adómentes. A családnak ingyenes orvosi ellátás. Hát ennyiért én mennék, ha más nem adódna.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

modellmaker
vagy csupán nem halottál róla. akik most robbangatnak, megoldották máshogy is. max több volt a másik népcsoport ellen elkövetett merénylet.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

degenerator
nem azt mondom, hogy helyeslem az öngyilkos terroristákat, de amig az amcsik nem voltak ott, gond nem volt.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

lehet de azért add hozzá hogy usa-ban nem kis kedvezmények járnak azért a katonáknak, pl px-ben álltiolag elég horror kedvezményt kap minden amcsi katona...
de ettõl függetlenül usa-ban a katonáskodás nem egy jó meló, tulképp alja munka kategória ott, tagadta ezt itt valaki?

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Csak egy példa:

Egy házas, hat éve szolgáló, E-5-ös besorolású (örmester), San Diegoban lakó katona fizetése iraki szolgálata alatt:

Base Pay: $2,205.30
Housing Allowance: $1535
Food Allowance: $267.18
Family Separation Allowance: $250
Hazardous Duty Pay: $225
Hardship Duty Pay: $100
Total: $4,582.48 per month, or $54,989.76 per year, tax-free

Megsúgom, hogy ez amerikai léptékkel, baromi kevés. Szvsz még a magyar fizetésekhez képest sem annyira nagy szám, ha beleveszed az állandó életveszélyt.

Bucser
fúúúúúúúúúúúúú Akkor te meg zsoldosmunkás vagy!!!

Vagy te nem kapsz fizetést a munkádért?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

"Véttelen katona sem saját akaratából van ott, akárki lehetne, akár én is, és semmit nem tehetek."

A végén még elkezdem sajnálni õket...azok az amcsik ott mind zsoldos katonák!

Molnibalage
Hát még soha nem néztem utána, de több oka lehet. Legyen itt az egyik valószínû. A '90-es évek közöpén igen sûrûn reptilalom volt a gépen részben vagy teljesen a fáradásos repedések miatt, vagy csak igen erõsen korlátozva volt az engefélyezett túlterhelés max. értéke.

Valszeg a hangsebesség kis magasságon történõ átlápése valahol hirtelen továbbterjedt és kettétört a gép, vagy csak egy nagy darabon és a tartályokból kiömlõ kerozin meg berobbant. Kétlem, hogy bárki túlélte volna.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sadist
Akkor a bomba, meg a rakéta milyen köcsög dolog. Egyszercsak jön az égbõl, és bumm, még csak nem is válogat.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Siluro
Ilyen a sniperek élete. a Delta Force könyvben is írják (olyan írta aki az alapítástól ott szolgált végig), hogy a mesterlövész figyel, figyel, figyel, tudja a célpont szokásait, mindent tud róla, és egyszercsak jön a a parncs, hogy tûz. Ezért esnek ki sokan, mert vagy nemtudják lelõni, mert úgyérzik, hogy a célpont a legyoobb barátjuk lett, vagy mert a mesterlövész megérzi a hatalmat a kezében és mindenkire tüzet nyit.

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Boconadi
Mellesleg elég köcsög dolog a gyerekek közt távcsõ mögé rejtõzni. Vagy ez ott megszokott?! Véttelen katona sem saját akaratából van ott, akárki lehetne, akár én is, és semmit nem tehetek.
Az a legszörnyûbb, hogy a katona nem is tudja hogy figyelik, általános tevékenységét csinálja és egyszer csak végetér az élete. Igaz mielõtt katonának mentek szerintem tisztában voltak ezzel, de azért mégis...
modellmaker
azok a legroszabbak mikor a búvónyílásba esnek vissza szerencsétlenek. =/ nem valami felüdítõ látvány így lefekvés elõtt... tényleg csak erõs idegzetûeknek!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Boconadi
Ez nagyon durva. Mennyi egy emberi élet... Komolyan mondom én izgultam hogy túléli e a csávó, de némelyik jelenetnél látni hogy esélye sincs rá... Ennyi egy emberi élet!
Sniper
15 perces videó az iraki mesterlövészekrõl "munka" közben.
Sokkoló felvételek

Bucser
Az intolerancia kurva régóta emberi tulajdonság.. nem beszélve a fanatizmusról...

Molnibalage
Tudtam, hogy ez lesz, de ha azt írom be terroristák, akkor is megsértek valakit, ha másképp nevezem õket akkor is. A felkelõk valahol a középút, mert egyesek nem az amcsikra, hanem saját iraki honfitársukra vadásznak vallási okokból. Egyéként röhejes, hogy a 21.században még mindig vallási indokból ölnek egyesek.

Boconadi
Errõl a fegyverrõl már régóta keresek videót, de mindenhol csak azt a hülye Counter-Strike játékot dobja be. :S
TVelvet
jaja, barettel lövöldöznek 😊 az a fegyvert de kiprobálnám, ahh...
Ez nem dominó, hogy minden egymásból következzen...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Ha ezt a hozzászólást nem magyarként olvasnám az jutna eszembe, hogy néhányan egy hulla értékein cívódnak 😞
Bár ahogy most áll a szekér nem kell túl sok hozzá.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

[NST]Cifu
Szerintem az elsõ öt képen AWM .308 látható, aminek a csõvégére valami toldalékot csavartak fel (hangtompító / lángrejtõ?).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Úgy gondolom nincs igazad, hogy 14' óta sodródunk. Mindig megvoltak a döntések, lehetõségek.
Mindig lehet másképp...

Seaweed
baz...neked nem ugyanannyi beirni a google-be mint nekem, es megnezni egy M82-est es egy XM107-est?!...szerintem ugyanannyi.

Ha mar ilyen lusta vagy:

XM107/M107-es van a kepen...legalabis amelyiken latszik a fegyver..es nem porfelhoben van.

M82 Barett

M107 barett
Boconadi
hmm... Honnan tudjam?! Talán azért kérdeztem...
Seaweed
Szerinted?!
Boconadi
Az utolsó kép de durva. Amúgy ezek mivel lõnek? M107? Avagy M82a1?
Punker
elvi szinten egyetértek a palesztinokkal csecsenekkel stb, egészen addig amíg katonai egységeket a megszállókat támadják, de mikor civilek között robbantgatnak onnantól kezdve nem tudom támogatni a céljaikat.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bucser
"õk is ellenállónak nevezik magukat....."

Csak van egy kis különbség mikor a "gonosz megszállókhoz" viszik a bombát vagy éppen a sajátjaik között durrantgatják fel magukat...

Mondjuk mindkettõt elítélem.

Az csak ideológia kérdése, hogy ellenálló vagy szabadságharcos... Az algériai felkelõk pl. mit csináltak? Kb. azt, mint a Hamasz, meg a csecsenek. Igaz, az öngyilkos merénylet akkor még nem volt divat. És a franciákat sem kellett félteni, rengeteg embert öltek meg. Ahogy az oroszok is csecsenföldön (az orosz katonák kb. úgy viselkedtek ott, mint a II. vh-ban nálunk, vagy Németországban). Ja és az oroszoknak kb. annyi keresnivalójuk van a Kaukázusban, mint a franciáknak volt Algériában vagy Indokínában. Se több, se kevesebb. Persze, lehet emlegetni Beszlánt, vagy a moszkvai színházat (mindkét helyen az orosz "professzionalizmusnak" is köszönhetõ, hogy annyi áldozat volt, ami persze nem menti a terroristákat). Vagy lehetne beszélni a moszkvai panelházrobbantások körüli gyanús dolgokról, de ez már összeesküvéselmélet lenne. Õszintén szólva nem értem azokat, akik láthatóan lélekben félig-meddig orosz érzelmûek, bár állítólag magyarok, úgy látszik azért a 40 év és az agymosás megtette a hatását😊 (nem gyûlölöm az oroszokat is, tetszenek a hadi masináik is, hogy ontopik legyek, bár inkább bíznám az életemet az amerikai imperialisták cuccaira (pl. inkább ülnék be az M1A2-be egy fiktív tankcsatában, mint egy T-90-be😊, ha arról lenne szó😊)
Na inkább húzok vissza dolgozni, messzire vezetne itt ezekrõl vitatkozni.
F-14 exploads at speed of sound
Jesszus mi történt ezzel a Tomcattel?

Punker
"

Egy robbanószerrel megpakolt gépkocsira bukkant, és ezzel nagyszabású terrortámadást hiúsított meg Moszkvában az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZ😎.

"Egy többségében észak-kaukázusi származású terroristákból álló csoport nagyszabású terrortámadásra készült Moszkvában" - tudatta az FSZB közleményében.

A robbanószerrel teli jármûvet, egy 2107-es kocka Ladát kedden találták meg egy lakóház mellett az orosz fõváros délnyugati részében, a Profszojuznaja utcában.

A biztonsági szolgálat tûzszerészei robot segítségével hatástalanították a több kilogramm robbanóanyaggal felszerelt robbanószerkezeteket, amelyeket az autó csomagtartójában és hátsó ülésén találtak. A hatóságok több gyanúsítottat õrizetbe vettek."

õk is ellenállónak nevezik magukat.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
miért vanank ott? szerintem azért hogy amíg a vallási fanatisták ölik egymást minél több olajat nyerjenek ki.....

degenerator
akkor az amerikaiak, akik ottvannak, megszállók? a másik nagy kérdés, miért vannak ott?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
pl az iraki kormány szerint, és minden értelmes embernek aki nem ismeri el a civilek elleni merényleteket!

degenerator
ki szerint felkelõk....

<#eljen><#eljen>

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Seaweed
BW sniperek

Molnibalage
Meg kíváncsi lennék, hogy ez hány emberéletbe került, mármint a felkelõknek.

Egyrész egyetlen harckocsi sem sérthetetlen, másrész ez tipikus propaganda videó. Rengeteg képet többször megismételnek, ugyanarról a harckocsiról több kép van stb. Egy csomó képen csak kisebb károsodás van, pl lánctalpszakadás, esetleg a futómûvet takaró "kötény" sérülése, ami egyátalán nem végzetes. A megégett jármûvek jó része is olyan, ami igazából csak kivülrõl égett meg, ami súlyosnak látszik de nem annyira az, valamint a személyzet is megúszta. (Mondjuk ettõl függetlenül a hk. jó idõre kivonódik a forgalomból, általába visszaküldik az USA-ba nagyjavitásra). Aztán persze ottvan a kráterben fekvõ, lerepült tornyú jármû, az valóban csúnya eset, de ez elég ritka. (Én konrétan errõl az egyrõl tudok). Valamint vannak még RPG ill hasonló páncéltörõ eszközök szerencsés találata által harcképtelenné tett harkcsocsik, de ezek száma sem túl nagy. Én összességében kb 70-80db M1-rõl hallottam amit visszaküldtek az USA-ba, de hogy melyik mennyire komoly sérülést szenvedett, arról fogalmam sincs.

Molnibalage
Mutasd! <#vigyor1>

Bucser
és ha látnád a nõt... bazze.... én is mentemvolna inkább Irakba 15 hónapra<#hehe>

Seaweed

Seaweed
Potkerek. azert van hatul fent (mert lehetne kozepen lent is) hogy robbanasnal egyben maradjon es legyen mire lecserelni a megserult kereket.

Molnibalage
Az a két kerék az pótkerék a rajzon vagy van valami funkciója is?

Seaweed

a srácnak lejárt volna a vízuma, de még pont elõtte megtalálta élete szerelmét...pff gondolom a csajjal járó zöldkártyát azért jobban szerette

Seaweed