Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
felvarronak, jelvenynek..igazabol az angol "patch"-nek nincs jo forditasa erre magyarul....
Punker
elsõ körben én se mernék adni nekik...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Bazz, nem vállapot akartam mondani, hanem a fellvarrást a kéz külsõ felén. Minek is hívják ezt a vackot?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tárra már nem telt?

VRSDM
ez a legkevesebb :]

u dont have to listen anybody else but me

Seaweed
Hat nem azert de en a kepeken egy vallapot se latok....<#rolleyes>
Viszont latok Iraki zaszlot es alakulatjelzest felvarrva...
Punker
irak a felsõ kép, nem?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Melyik ország katonái? Mert kéfajta vállap is van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Seaweed
csilli-villi uj pufkak

Fenrir
"még nem vagyok katona, csak addig is jól mutatna pár csillag :]"

Kockáztatnád a frizurádat a honvédségért? 😛

A halál csupán a kezdet...

Molnibalage
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=411158&rvt=143

"Feltalálták már a füstbombát, a riasztólövést, a könnygázt, amit egyébként imád a mi rendõrségünk. Miért nem alkalmaztak mesterlövészt, aki ártalmatlanná tette volna a zavarodott férfit?"

Szegény hölgyikének fogalma sincs, hogy fegyverrel hadonászó túszejtõvel nem kesztyûs kézzel kell bánni és az õ életét is védeni. Az a baj, hogy rossz helyen keverte a politikát a szakértelemmel. Lehet, hogy 23-án nem volt közel sem szakszerû a rendõrség, de jelen esetben nagyon is egyetértettem a kimenetellel. Pusztuljon csak a túszejtõ!

TVelvet
jaja, lehet katonai boltba kapni, mandzsettát, minden szarságot, a rendõr válogatja hogy viseli, de egyébként ritkábban szoktak megállítani, stb. Apám õrnagy aztán volt olyan eset, hogy megnézték forgalmit, stb. És ott volt mellete hogy katona, õrnagy egy ilyen papírkán, nemtudom pontosan, aztán nem is lábatlankodott tovább már a rendõr.
Seaweed
😊))
Bucser
okés😊 egyébként kb 5 percre lakok gyalog a Sportcsarnoktól😄 és útbaesik egy kocsma is😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Tigristank

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Seaweed
Sportcsarnoknal(munka is ott volt)...hat ugy gondoltam igy betegen, hogy taknyam nyalam egybe van, hoemelkedesem is van es meg iszok is ra nem nyutok valami szep latvanyt igy inkabb nem akartalak felzaklatni!...majd bepotoljuk repnapon!
Bucser
Jahh csuklodtam😄 itthon voltam egész nap😄 rámírsz tegnap, megbeszéltünk volna egy idõpontot😄 hol Söröztetek?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Seaweed
OFF:
Voltam ma Vasarhelyen melozni..söröztunk is...gondoltam rad..remelem csuklottal! <#hehe><#pias>
ON:
Punker
legtöbb katonai boltban van, az már más kérdés hogy ki hogy viseli ha ilyet lát.....

a törvényt nem tom pontosan valaki maj dkikeresi, annyi biztos rendõrök stb nem szokták szeretni.....

Bucser
olvass vissza picit.

VRSDM
épp azért hogy ne tûnjek civilnek :S :]
viccet félretéve, szimpla katonás megszállotságból
jut eszembe, van itt amúgy valaki a honvédségbõl?

Bucser
MInek a csillag ha civil vagy? nem értem...

VRSDM
tudjátok-e véletlen lehet-e ilyen pólóra (magyar honvédségbõl van), rangjelzést kapni boltba? még nem vagyok katona, csak addig is jól mutatna pár csillag :]

De viszont a Paint olcsó és hatékony.
😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Seaweed
Seaweed
egy masik kep amin jobban latszik az elson lathato egyenruha:

"U.S. and Iraqi soldiers inspect a map, in Baqouba, an increasingly violent, mostly Sunni city about 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Saturday, Nov. 18, 2006"
Seaweed
Ugyfest par iraki SF katona kapott SEAL kikepzest, mert akarki nem kaphat halalfejes (Punisher) jelvenyt!
Seaweed

"Iraqi soldiers take combat positions in Baqouba, 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Saturday, Nov. 18, 2006."

"Iraqi soldiers and U.S. troops guard suspected militants at their base near Baqouba, 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Thursday, Nov. 9, 2006."

"US and Iraqi army soldiers, front, take aim as a fire fight with insurgents broke out in Baqouba, 60 kilometers (35 miles) northeast of Baghdad, Iraq, Sunday, Jan. 14, 2007"
Seaweed
Seaweed
höhö.... prpaganda foto...csak azt nem tudom hogy a serege vagy az M$-e e?! LOL....azert Paint helyett tenyleg talalhattak olva valami jobbat...mert ez nagyon gaz...<#szomoru2>

nagyban
Boconadi
Boldog szülinapot SZU!
degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Seaweed
degenerator
most megy a spektrumon az abramsat dicsõítõ mûsor

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Emirátusok block 60-as gépe ugye? Az a sok kis jelölés meg mérési pont nem? Vajon mit mértek?

Seaweed
Seaweed

Azt a létrás részt komolyan gondolják???

Punker
http://www.honvedelem.hu/hirek/kiadvanyok/katonai_filmstudio/rohamlovesz_kikepzes_video

hát az elején az az "álcázás" engem nem gyõzött meg....

TVelvet
Na igen, de honnan tudja az illetõ, pl.: Bagdadban, hogy épp abban a házban, vagy "arrafelé" van akit keres.. Mert ugye általában csak egy lõvést ad le, az alapján meg már nemhiszem hogy ki lehet szûrni merre van, porfelverõdés,hang alapján.

Egyébként olvastam Cifu írását 😊
Igen, és a hagyományos tükrös távcsõnél is a tükör jó darabot kitakar a lencsébõl és mégis teljes a kép. Ha a pupilla szûkül a látótér akkor sem.

Sadist
Na, akkor csak nem csökken a látószög. Elvégre ha a tükörrefis gépen tekergeted a blendét, a képkivágás akkor is fix marad.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Fegyver távcsõvel is így mûködik. Nagyon nagy részét kitakarhatod akármelyik részébõl és a kép teljes marad.

degenerator
a katonák nem véletlenül gyûlölik õket

Seaweed
olvasgass kicsit a temanak utana. alltalaban az "sniper vadaszok" rejtozkodnek...varnak a lovesre amivel felfedi a lovesz magat..es akkor lepnek kozbe. ajanlom pl Cifu sniperes irasat is.
TVelvet
Én itt elsõdlegesen arra gondoltam, hogy sniper - sniper ellen, mien egy városon belül, mert szinte a tût, a szénakazalban effektus van, és nemtudni merröl jön a golyó, aztán már annyi.
Életveszélyesen.
A létezõ legjobb terep.
Az index katonai topicba most került fel, hogy két ami mesterlövész osztag az egyik várost vissza vette a lázadóktól, tárgyalóasztalhoz kényszerítette öket és azok azota az Al kaidaval harcolnak. Érdemes elolvasni.
Ezek juba féle videok csak propagandák többször ki lett tárgyalva minkét forumon.
A legtöbb videon csak annyi látszik, hogy rálõnnek egy teljes védõfelszerelésben levõ katonára, és az elesik, aztán vágás. Ahol valóban öltek ott hosszabban idõz kamera. A baka a rál õnnek akkor meg persze, hogy elfeszik, egy SVD találat olyan mintha ló rúgná fel, percekig se kép se hang. Aztán folytatja harcot.
Sadist
Hm, mondjuk én csak sima binokulárral kísérleteztem, nem fegyver távcsõvel, de azt ha félig letakartam, vagy egy papírlapot raktam elé, amin csak egy 2 centi átmérõjû lyuk volt, akkor is csak sötétebb lett a kép (meg fehérebb a fehér papírtól), de a látószög semmit nem változott.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

degenerator

degenerator
ejha