93880

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Azt sem tudták feltehetően, hogy célkeresztben vannak. Fura látvány... -
Azerbaijan destroys Osa air-defense systems in Nagorno-Karabakh
-
Én nem vagyok egybehangzó rendőri vélemény de nekem fura hogy a fejét fogták a kezével meg csináljon amit akar. Földre sem vitték például, azért a kivédhetetlen nekem túlzásnak tűnik csak biztos nem akarták a meghalt társuk emlékét gyalázni. -
aksurv2 #93357 A kormány alatt volt a fegyver, amikor kihuztak, akkor fogott rá.
Képzett lövész volt, mert minden lövése talált, a mellény nem fogta meg az egyik találatot, azért halt meg az egyik rendőr.
Egybehangzó rendőri vélemény az volt, hogy ez kivedhetelen akció volt. -
SZUsszan #93356
Nem vagyok benne biztos, de mintha az egyik rendőr fegyverével lőtte volna le őket. -
aksurv2 #93355 Valaki mesélte.
A német KSK belefutott egy leállásba Afganisztánban.
Tűzzel fedezve visszavonultak dobálták a tárakat mint Cris Costa, így azok szépen fentmaradtak a hegyen.
Aztán megjott az ellátmany. Ömlesztve, ládákban.
Nagyon nem mindegy kit képzel, civilt rendőrt katonát.
Első neg a tarcsere is ritka, másodiknal neg az ujra kell tölteni a tárakat harc közben.
Katonanal viszont lasd Mogadishu bármikor elofordulhat hogy ömlesztve kap lőszert v. az van a kocsin. Arról nem beszélve hogy pl jo minőségű drága magpul tár sokat hozzá tesz fegyver megbizhatosagahoz tehát nem hogy el, még a földre se szívesen dobják.
Ráadasul x éve tanítják a veszhelyzeti es taktikai tarcsere közötti különbséget.
Ha akkora a gebasz, hogy nem tud tardobot használni akkor eleve a katonai felszerelesbol a tarcserenek nem igazán van értelme, mert lassú.
Ilyenkor v. fegyverváltás v. melletted lévő barátod kezében van az életed.
Eleve a tarcsere egy kibaszott hangos TÖLTÉS! orditasal kezdodik es egy ATVETTEM! orditassal folytatódik, mert nem art ha mindenki tudja hogy kiestel a töltés idejére a harcbol.
-
SZUsszan #93354 Érdekes okfejtés miért, vagy mikor nem jó használni a tárdobót.
Ezt meg rendesen kinyomozták minden részletében.
-
Lynx KF41 demonstráció a hazai NATO Brave Warrior hadgyakorlaton. A Bradley mellett tényleg sci-fi járműnek néz ki :)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2020.09.27. 17:35:34 -
Ninju #93352 Ja értem. Akkor ez alapján a fő irányvonal sejthető.
Kíváncsi vagyok a véglegesre. :) -
CGI, de a lényeg, hogy a B-2A formáját örökölte, és a méretarányokat mutatja meg nagyjából. -
Ninju #93350 Vagy ez még csak számítógép.
Nagyon máskép csillog mint az a B-2. -
Számomra az az érdekes a B21-esben, hogy az eredeti B-2 alakját örökölte...
... amit a B-2 tervezése során a kontrollálhatóság miatt megváltoztattak.
Úgy látszik röpke 30 évvel később már meg tudják oldani az eredeti design szerint is az irányíthatóságot. -
-
Itt van nagyobban elvileg link
The Raider Takes Shape
airforcemag.com -
Még nem. :) -
voltmár?
-
twitter link -
Gunslinger #93343 Egy korvett volt:
"Since publishing this article, the Russian Navy warship has been confirmed as 311 Kazanets. " -
Ha korábban annyi szó esett az amerikai és norvég hadihajó-balesetekről:
Egy nem azonosított orosz fregatt összeütközött egy 12 000 tonnás kereskedelmi hajóval. A baleset a Balti-tengeren történt, a Svédország és Dánia közötti szorosban. Az orosz hajón nem működött az AIS, így jelenleg még azt sem tudni, pontosan melyik hajó szenvedett balesetet. -
Senki meg nem mondja neked perpill, de ezen rugózik mindenki.
A régebbi gépek upgradje miatt ez részben értelmét vesztette. -
JanáJ #93340 Szerintem ez a generációzás csak egyszerűsítés a laikusoknak. Pl az eredeti 5 gen meghatározásába szerintem csak a Raptor fér, esetleg a Villám. A többiek szerintem nem all aspects stealth. De már a koreai vasra is 5.gent írnak. -
Leginkább marketing. Azzal nehéz eladni egy programot, hogy az 5. generációs gépek továbbfejlesztése.
Hogy mitől 6. generációs? Leginkább találgatások vannak még. Energiafegyverek? Opcionálisan akár személyzet nélkül is repülhet? -
A Tacit Blue is ilyen volt. Egyszer csak megmutatták. A nagy semmiből 10+ évvel tesztelése után. -
Ami repült, az egy demonstrátor. Kb. olyasmi lehet, mint a Have Blue volt az F-117A előtt.
Van egy radikális koncepció és megvizsgálják életképes-e. Akár igen, akár nem, feltehetően évekig nem fogunk róla semmit sem tudni... -
Gunslinger #93336 Hmm, vajon mitől 6. generációs egy 6. generációs gép és nem mondjuk 5+. Pilóta vajon lesz még benne? -
JanáJ #93335 Én akkor boldog lennék, ha érteném mit műveltek mondjuk az amik a jugók ellen Sz-300-tól tartva. -
Igen akkor erről nem fogunk tudni beszélgetni :-) -
JanáJ #93333 Gondolom 20-25 év múlva. Mindenhol ugyan azokat az általánosságokat írják, mint pár éve. A B-21-ről ugyan így semmi infó. Gyakorlatilag még az F-117-ről és a B-2ről se sokmindent tudni. -
Hogy mi lehet ez, nyilván sokat nem lehet tudni meg gondoltuk hogy nem áll le a fejlesztés, de mégis mikor lesz ebből gép milyen funkciókkal stb. Persze hogy nagy a titkolózás de lehet valamit tudni? -
JanáJ #93331 Milyen válaszra számítasz? :-) -
Erről tud valaki valamit? -
A Bundeswher meglepetésre a Haenel MK556-ot választotta a HK G36 utódjának. Az MK556 egy AR-15/M16 mintájú fegyver alapvetően, persze csak alaptényezők terén. A HK persze már vizsgálja, hogy megtámadja-e a döntést, eddig a legesélyesebbnek a HK416 vagy a moduláris HK433 tűnt, előbbi mellett az ára, utóbbi mellett viszont a családra épülő koncepció szólt - volna.
A C.G. Haenel cég története egyébként fordulatos, 1840-ben alapították és a 2. világháború több meghatározó fegyverének gyártása mellett a kifejlesztésében is részt vettek. A Sturmgewehr 44 fejlesztési is a nevükhöz kötődik.
A cég 1945 után megszünt, de 2008-ban a név licencét megvéve újra feltámasztották és eddig főleg vadászfegyverekkel illetve mesterlövész-puskákkal foglalkoztak. A G29 mesterlövészpuska révén már a Bundeswehr-nek is szállítanak. Az Mk556 egy újabb nagy győzelem lehet - és még nagyobb pofon a HK-nak...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2020.09.15. 21:49:48 -
Jó lett :) -
Tessék terjeszteni, ahol csak lehet. :) -
Jó lett.
A mai fiatalok érdeklődését nehéz felkelteni ilyen témakörben száraz papírdoksikkal, így videóformátumban hamarabb eljut feléjük is. -
Immáron magyar nyelven is az Sz-25 Berkut család.
-
$86,000 + 5,600 MPH = Hyper Velocity Missile Defense
link
Hypervelocity Projectiles: A Technology Assessment
link
Ha jó céltárgy felderítése és nyomon követése akkor a 155 milliméternek elég nagy lehet a repeszfelhője, a tűzgyorsasága nem egy légvédelmi szint, de több tüzérségi eszközzel már valószínűleg kellő lefedettséget tudnak elérni, rövid időn belül, szerintem. -
fade2black #93323 HPV
Repülő és balisztikus rakéta ellen is tesztelni szeretnék. MIndenesetre érdekes gondolat/agyrém a "tüzérség SPAAG" dolog. Milyen magasra mehet fel egy ilyen HPV? -
story time
"1960. március 7-én, Istenem, milyen csodálatos nap! Milyen csodálatos nap! Mindannyian élnek, srácok! Élnek!"
Négy szovjet katona 49 napig élt túl a Csendes-óceánon egy bárka ellenőrizetlen sodródásában három napos élelmiszer-ellátással
gugli fordítós link -
Legalébb nem lángvágóval vágja