Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Animefox
Kaphatnék fotókat meg videokat a francia dísszemlérõl, leginkbb a magyarokról valamit?... tegnap lemaradtam róla 😞

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Bagdadi kirándulás;

Link

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Czdano
Hehe 😊 Ha ez harc közben történik meg az gáz..

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Ezért kell pucolni, v. legyen nálad egy Seal kés.
Az elsõ Erurofighter ausztriában (videóval) :
http://www.oe24.at/zeitung/oesterreich/politik/article152401.ece

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Bucser
Érdekes látni mi történik a híresen "precíz és igénytelen" M4 A1-el ha nem takarítják meg elõzõ este rendesen

Video

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

na erre nem is gondoltam, majd végigcsörgetem õket hátha van olcsóbban is.

Amúgy egy olyan helyen akadtam rá ahol nem is gondoltam volna, az airsoft.hu boltjában😊

praetorian
Lehet valami alacsony nyomású vörösvérsejt-növelõ kamra 😊

-Volt már déja vüd? -Nem kérdezted már?

I.C.ram
Nem valami sugárzás elleni cucc?
Punker
lehet baromságot mondok, de én valami nyomás kiegyenlítõ stb kamrára tippelnék.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
urak a puskatus az fegyveralkatrésznek minõsül ha az ember be akarja hozatni? USA-ból M14 ágyazat?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

degenerator

Linket tudsz dobni errõl?
Elõre köszi.

degenerator
"Moszkvában amerikai kém bukott le, aki harmincezer dollárért vásárolt meg egy hadiipari leírást, az USA minden átmenet nélkül befagyasztott egy rakétafejlesztést, két nappal az eset után a CIA igazgatója titokban a Kremlben járt. Történetek ezek az átháríthatatlan felelõsség áthárításáról."

lol

SgtChris
Érdekes elképzelés...de a tokfedelet azt miképp és hogyan képzelik eltávolítani??? Mert elég körülményesnek tûnik. (Elöl csavar, hátul csavar...) Vagy lehet, hogy ezt a verziót már nem kell karbantartani? :-)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Cowie
Sziasztok'

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

A mostani fairfordi repnapra, az egyik részvevõ visszalépése miatt van egy feleslegessé vált jegyem.
Ha valakit esetleg érdekel keressen meg e-mail-be.

RatBaG
Czdano

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Viszont jópár egyéb országnak igen, és készült belõle pármillió.

Punker
vadászboltban esetleg?

budapesten van az amcsi army surplus boltokhoz hasonló? Kéne nekem egy pár vizálló lõszeres doboz, de nem igazán jutok egyrõl a kettõre.

Gondolom, ha balkezesek lennének, akkor nem kockáztatnának. =)

Egyébként hüvelykivetéssel kapcsolatban ugrott be, nem tudom milyen agyament ötlettel tervezték meg a VZ61-skorpiót. Felfelé dobálja a hüvelyeket és ha épp úgy adódik, lazán a fejedre, meg a nyakadra potyognak a forró hüvelyek...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Az FN-FAL terjedésében azért gát volt az is, hogy a németeknek nem adták el a belgák. A svájci SIG cuccok cseppet sem voltak rosszabbak, csak éppen nem a kormány nem engedte a fegyverek exportját. Amúgy meg minden épeszû kormány igyekszik úgy felfegyverkezni, hogy háború esetén legalább lõszerrel és lõfegyver tekintetében lehetõsége legyen beszerezésre, amit a németek jobban támogattak. A helyi gyártás ilyen esetekben nagyon szimpatikus és döntõ érv lehet.
Punker
na most ha iraki képeket nézz az ember nem feltétlenül mindig vállba szorított fegyvert lát és az mégse a gangsta style.

[NST]Cifu
Vállba szorított fegyvernél, bal kezes tartásban az üres hüvelyek sehogy sem fogják elérni az arcodat egy AK esetében, és zavarni sem nagyon fognak. Hogy a "gangsta style" fegyvertfogási praktikák esetében már adódhatnak ilyen problémák, már más kérdés. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

G3 mint egyszserûen és olcsón gyártható fegyver? A görgõs késleltetésû tömegzárra pont ez nem jellemzõ.

Punker
G3 tovább volt rendszerben nem? meg még 1-2 licenszes ország gyártja is, aszem mexikó volt még irán mellett említve ahol ma is azzal szerelik a népeket fel.

igazából ezért összetett 1 kérdés melyik a jobb fegyver, lehet pontosabb erõsebb stb az egyik, ha a másik a praktikusabb és az terjed el jobban.

Abban az idõben az FN-FAL nagyjából minden teszten gyõztesen került ki az összehasonlításokból. Személyes tapasztalatom nincs egyikkel sem, tehát a véleményem nem sokat nyomna a latban. A G3 óriási elõnye, hogy sokkal egyszerûbben és olcsóbban gyártható fegyver volt, márpedig amikor tömeghadseregeket kellett átfegyverezni, akkor a pénz volt a döntõ.
Punker
jó kérdés, aszem G3 több helyre ment.

Az FN-Fal és a G3-as közel egyszerre jelentek meg? Szerintetek melyik volt abban az idõben a jobb?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Lõttem real AKval is pár száz lõszert. Nem emlékszem arra, hogy hátra, arc magasságba csapná ki a töltényhüvelyeket. Nyílván jobb kézzel használtam, de akkor is inkább felfelé jobbra, vagy szimplán jobbra dobta ki, nem pedig hátra.

Ha Bullpup elrendezése lenne, akkor rögtön a nyakadba vágná a forró hüvelyt, ha nem lenne rajta állítható deflektor. De így azért jóval elõrébb van a kivetõ nyílás. Persze, ez csak szigorúan szvsz, uis bal kézzel nem lõttem még egy fegyverrel sem.

Azzal van baj,hogy "összegyûjtötte a legjob megoldásokat, és egy fegyverbe ötvözte õket".
Meg nem világháborús fegyverekkel kell összevetni.Kortársával,az FN FAL-al kell.

Kérdés hogyan viseled az orrod elõtt repkedõ, esetleg az arcodba csapódó, üres és forró hüvelyeket. AK-n mintha nem lenne hüvelydeflektor.

Perse airsoft-ban ez a probléma nem jelentkezik, de airsoft alapján is csak annyira lehet megítélni egy fegyver használhatóságát, mint játékok alapján.

Otthon próbálgattam a saját falidíszemmel, öö sokkal gyorsabban lehet "bal kezes módban" csõretölteni, illetve tárat cserélni, mint jobb kezesben. Ráadásul végig ott a mutatóujjam a sátorvason, tehát gyorsabban tudnék lõni. Míg a jobb kezes módszernél ez is idõveszteség.

Szóval Zicherman István szerint lehetetlen bal kézzel használni, szerintem meg teljesen jól megy! =)

Igen.
Pontosan. Hozzátenném, hogy csak a félautomata magyar verzióval lõttem (SA-85), úgyhogy lehet, hogy pl sorozatlövésnél valamiért rossz lenne nekem 😊

Úgy áll kézre, hogy fogod bal kézzel a pisztolymarkolatot és jobbal csõre töltöd, illetve tudod a biztosítót váltani?

[NST]Cifu
Ezt csak megerõsíteni tudom. ^^

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Én is pont tegnap olvastam ki a könyvet és csak ajánlani tudom. Amúgy én balkezes vagyok és nekem teljesen jól kézreáll az AK 😊))

Mondjuk 1947-ben a többi gépkarabélyhoz képest az AK egy mûalkotás volt!

Nemrég vettem meg Zicherman István A Kalasnyikov története könyvét. Nem kicsi nevekkel versenyezett, de azok a lõtéri próbákon sorra megbuktak, rossz szóráskép, törések, akadások stb. Aztán a javított verzióik a mocsárba merítés és a homokba temetés után buktak ki.

Ehhez képest milyen piti probléma a rövid irányzékvonal?

A tûzváltója valóban nem egy jó konstrukció. Pl.: kesztyûben nem bírnám váltani, mert néha a körmöm majd beletört, mire átállítottam biztosítottból sorozatba. No és persze tök jól hallhatóan kattan, ami megint csak nem egy pozitív dolog.

VRSDM
/pici off.öhm, tûzváltó volt szerencsém fogni G36-ot, kifejezetten nyomja az ujjat, igaz az eredetinél a mechanika miatt nem gond az hogy útban van (azon kívül hogy kényelmetlen), viszont sokan szidják még az AirSoft változatot, mivel ott a mikrokapcsoló már lazán átslisszan :S

u dont have to listen anybody else but me

Mint a tûzváltó ami nem esik kézre és a rövid irányzékvonal?

Kisdobos, Uttoro, Cserkesz 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Fogalmazhatunk úgy is, hogy az AK-47 nem találmány volt, hanem csak egy jelentõs újítás, ami végre összegyûjtötte a legjob megoldásokat, és egy fegyverbe ötvözte õket.
degenerator

erdészek 😄DDDDD

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

SgtChris
:-) Arra mondjuk magamtól is rájöttem, hogy a piros az szárazföld, a kék az légierõ, a zöld meg az erdészek :-) Akarom mondani felderítõk??? Ebben az utóbbiban nem vagyok biztos.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

öregharcsa
hát úgy látom valaki kisdobos lesz, valaki meg úttörõ...<#hehe><#hehe>
azt már ne kérdezd mitõl függ....

http://pspfilez.extra.hu/