94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#39759 Látom megy itt a nagy terepjáró párharc. Én nem nagyon értek hozzá, de a kisebb fogyasztáson kívűl úgy látom semmit nem tud felmutatni a Merci és jóval kisebb is. Ez azért valljuk be elég nagy hátrány.. -
harcu #39758 Ja, és az utcai Hummer H1 tesztfogyasztása 17-22 liter volt. Végseberssége a gyár szerint 135 km/h. Jóval közelebb van az a 2.7-es G Mercedeséhez.... -
harcu #39757 Ja, és már tervezik, hogy a G Mercibe is beszerelik a Fiatok 1.25 literes JTD motorját, amit felpiszkálnak 120 lóerőre, és 300 Nm-re, valamint a tervek szerint a fogyasztás 7 literre fog leesni.
A G Merci a jelenlegi 2.7-es motorral akkor eszik 10 litert, ha éppen nem terepen megy, hanem országúton egyenletes 90 km/h-t, ami ráadásul még egy picit lejt is (gyári megadott fogyasztás UTCAI kivitelre 9.6 liter / 100 km lakott területen KÍVÜL). Ha véletlenül terepre kerül, ott a 20-30 liter simán lecsusszan a torkán. Ráadásul az már CDI motor, ami bármiről híres lehet, csak nem a tervezett élettartamáról. Ehhez jön, hogy a meghibásodási aránya bőven rosszabb, mint a régi TD motoroké. A katonáéknál pedig a megbízhatóság bőven maga mögé szorítja a fogyasztási költséget, tehát ők inkább a régi TD motorral fogják megvenni. Katonáéknál nem fog egyelőre játszani egy változó geometriájú turbó, mert annak ősellensége a korom.
Az sem mellékes, hogy amíg nem épül fel a turbónyomás, addig a kocsi szimpla szívódízelként működik, itt a nagyobb motor eleve sokkal jobb. Legendák keringenek mélygarázsból kiállni akaró 1.6 HDI autókról, akik csak folyamatos padlógázzal tudják elkerülni az állandó lefulladást. Márpedig azért valljuk be, a terepjáróknál szükség van rá, hogy alacsony fordulaton nagy nyomatékkal menjen lassan, de biztosan. Itt pedig a nagy dízel verhetetlen lesz. -
#39756 1971 -
#39755 Ez mi? Ez valami fantasy repülő erőd? -
#39754 Nagy látványosság lesz Május 9.Úgy látom a ruszki terepjárók is fejlődtek sokat a hagyományos UAZ-okhoz képest.Van a képeken néhány gép aminek az alkata a Hummerhez hasonló:-) -
#39753 comming soon -
#39752 nemtudom.. de értelmetlen ezen filózni
ez kábé olyan mintha azt mondanám hogy Hódmezővásárhelyi úton egy btr80-ast 130as tempóban fényképeztek le a rendőrök..
tutira rá vágjátok hogy ez mese
(pedig megtörtént) -
#39751 A parti őrség szinte sehol sem tartozik a haditengerészet alá, általában a határőrség, a belügyminisztérium, a hajózási minisztérium, vagy a nemzetvédelmi minisztérium alá esik, országtól függően. Még a Szovjetúnióban is a szovjet parti őrség a határőrség része volt, és mint ilyen, a nemzetvédelmi minisztériumhoz tartozott.
A haditengerészet alapvetően katonai egység, a parti őrség a határőrséghez hasonlítható inkább, illetve a rendőrséghez és a tűzoltókhoz. A feladatuk a parti vizek felügyelete, az ország partmenti vizein az ország jogainak képviselete. Ők felügyelik továbbá a hajózási jeleket (bóják, világítótornyok), és ők felelősek a partmenti vizeknél a kutatás-mentés feladatáért.
Az USCG 1915-ben jött létre, az addigi partmenti "határőrség" feladatai mellé ekkor kapta meg a partmenti kutatás-mentést, majd később a hajózási felügyeletett és a világítótornyok felügyeletét. 2003-ig a közlekedési minisztériumhoz tartozott, 2003-tól átkerült az akkor létrehozott nemzetbiztonsági hivatalhoz.
Háború esetén az US NAVY alá tartoznak. -
#39750 esetleg tuningolva volt? -
#39749 Köszi. De tulajdonképpen miért nem a Haditengerészet részei? Mármint rendesen :) Biztos ez is valami biznisz mint a Marines :) -
#39748 phúú.. oké igazad lehet
biztos rosszul láttam -
#39747 Le van irva feketen-feheren: Maximum speed 70 mph - 113 kph -
#39746 Jo, akkor biztos hazudik a gyarto... Mert mennyivel jobban megerni neki lefele kerekiteni a vegsebesseget...
Nezd meg magad... Raadasul ez a legkonyebb valtozat, aminek meg teteje sincs. -
#39745 katonai volt.. de nem vitatkozom veled
legyen 115
csak azt mondom amit láttam.. -
#39744 Katonai értéke visszafogottan van az USCG-nek, a civil hajók, esetleg csónakok, talán helikopterek ellen használható géppuskák, gépágyúk, legkomolyabb szinten 127mm-es hajóágyú fordul elő náluk. Rakéták, torpedók, egyébb komolyabb fegyverzet nincs. Átszálló egységeik vannak, ez kb. egy SWAT szinten kiképzett egység, kifejezetten a csónakkal való megközelítést, átszállást, a hajókon való küzdelre készülnek rá. Egyszerű gépkarabélyaik, könnyű géppuskáik, mesterlövész puskáik vannak, gránátvetőt, rakétát nem láttam még USCG-s egységeknél.
Háborúban alapvetően ugyan az a feladatuk, mint békeidőben: a part mentén járőröznek, és igyekeznek megakadályozni azt, hogy ellenséges beszivárgó egységek érjék el az amerikai partokat. Az USCG-t egyébként nem csak amerika partjainál látni, például 2003 után az Arab-öbölben USCG hajók vették át az Iraki partvonal őrizetét, ellenőrizték a ki- és befutó hajókat, hogy keresett Szaddam-párti tisztek és katonák ne menekülhessenek el, illetve ne juttathassanak fegyvereket a milicistáknak a tenger felől. -
#39743 ja... itt egy G mercivel siman elfertek volna a ket ut kozott :P -
#39742 Van egy olyan előnye is hogy mérete és tömege miatt könnyű vele utat törni pl. az iraki forgalomban.Úttörő jármű olyan mint a Crash Dayben. -
#39741 Hivatalosan 115 a vege asszem a Humvee-nek a gyarto szerint. Ne keverd ossze a civil valtozattal. -
#39740 viszonylag terheletlen Hummer azért annó Balaton környékén lazán otthagyta a többi autót sebességben.. láttam én azt 130felett kotorni, szóval azért óvatosan ezzel a kijelentéssel hogy max 110
hangsúllyozom "viszonylag terheletlen volt amennyire láttam"
meg ennek már kábé..húú jó pár éve:) -
#39739 elhiszem neked, én is csupán azt mondom, amit láttam. motorokhoz nem értek, szóval nem tudom, hogy az a karbantartás milyen szintű volt.
egyébként érv lehet az is a g-merci mellett, hogy míg a az amerikai géphez külön technikás, tapasztalt sofőr kell, a g-mercit lényegesen könnyebb vezetni. -
#39738 Ja, ott aho la Humvee mar 50-nel jar. -
#39737 Magyar helyzeteket hagyjuk inkabb... Tudjuk nagyon jol, hogy mi folyik itt karbantartas neven.
Az meg egy hulyeseg, hogy beszarik egy pocsojatol. Menj ki egy offroad versenyre, es nezd meg. Lattam en mar G mercit tetovonalig is gazolni a vizben. Lenyeg, hogy a levegoztetes meglegyen oldva. -
#39736 az a 10 literes fogyasztás felmegy néha 30-40re is. -
#39735 Nem latod a fatol az erdot...
Hasonlitsd ossze, hogy mennyivel korszerubb a G merci. kisebb, mint feleakorra motorbol hozza ki ugyanazt a teljesitmenyt, feleannyi fogyasztassal. Egy 6.5-os motor majdnem dupla annyi sulyt is jelent, mint egy 2.7-es, ami csokkenti a hasznos terhet. Sokkal nehezkesebb a szervizelese, valamint sokkal lomhabb is. Mennyi is a vege a Hummvee-nek? 110 km/h? Kepzelem mennyit zabalhat ennel a temponal. 25-ot tuti. Ugyanakkor, ha jol tudom 95 literes tankja van csak kb. Azaz normal temponal kb 400 km-t tud megtenni. Mig a G merci kb 700-at. Ez is fontos am. Logisztikai agyrem a Humvee. -
#39734 Lehet, hogy gondoltak, de a győri laktanyába nagyrészt ezért voltak szervízen állandóan. -
bgabor #39733 Tehát akkor a számadatok szerint is a Hummer a jobb. Köszönjük hogy ezt kifejtetted, de ezt eddig is tudtuk. -
#39732 Fiktív festés 1.
Fiktív festés 2.
Vajon lesz valaha hasonló F-16 gépen? -
#39731 Mondjuk az is erdekes, hogy szinte nincs olyan orszag, ahol ne lenne rendszeresitve a G Merci. Jo nyilvan az ara is biztos szerepet jatszott.
Svajcban pl szinte csak G-Mercik vannak, pedig ha valaki ert a nehez terephez, akkor az Svajc.
Mondom Sivatagban biztos jo a Hummer, de amin egy szoroson kell atkellni, vagy egy nehezebb sziklas reszen, egyszeruen osszeszarja magat. -
#39730 Hat sokkal kevesbe, mint a benzinesnek, mivel a dizel izzitogyertyaval "robban" be, mig a benzinesek direkt szikraval. -
#39729 Mar miert menne el a "gyujtas"?
Sokkal agilisebb meg ez a varosi, alacsony hasmagassagu luxusvaltozat is, mint a nagy batar Hummer
Senkit nem erdekel a terepszog, ha olyan szeles maga az auto, hogy egyszeruen fennakad mindenen.
Ket motor is egy vicc: Hummerben van egy 6.5 literes turbodizel 190 loerovel, es 19 literes fogyasztassal (aszfaltuton) 550 Nm nyomatekkal.
Merciben meg van egy 2.7-es (kevesebb mint feleakkora) turbodizel 160 loerovel es 400 Nm-rel, valamint 10 literes fogyasztassal. -
#39728 Hoppá. -
#39727 Elektronikat a civil terepjarokra ertettem, mert nyilvan van a G-mercienel fejlettebb negykerekhajtas, csak azok mar tele van rakva elektronikaval. -
JanáJ #39726 Szerintem a hummer egy autó. pont. lehet rá géppuskát meg minden szir-szart tenni, de nem erre találták ki, hanem amire a willist (így írják?) -
JanáJ #39725 szerintem erre a pocsolya dologra gondoltak a németek is :-)
dizelnek elvileg nem árt a víz, vagy de? -
#39724 Szerintem öngyújtós. -
#39723 van persze szokták mutatni a hírekben a csónakokat mikor szedik össze a kubai menekülteket. -
#39722 Akkor viszont fegyverük is van, gondolom én. Vagy a USCG hajóin más fegyveres testületek adnak szolgálatot? -
#39721 rendvédelmi funkcióik vannak, pl a csempészeket is ők figyelik stb. -
#39720 Az USCGnek valóban lenne egy esetleges háborúban "partvédő" feladata?
Egy háborúban (természetesen ami az USA területét is érinti és nem atom, hanem mondjuk a gonosz Britannia meg akarná szállni hogy rendezze ezt az elszakadásos dolgot :) mi lenne a feladata? Biztosítani a konvojokat, tengókra vadászni, stb, mintegy kiegészítve a "rendes" haditengerészetet? Annak hogy nem vonják őket össze olyasmi oka van mint a tengerészgyalog vs haditengerészetnek?