Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
nézz meg bármelyik német nagy megmozdulást, vagy bármelyik G8-as balhét, ott a yardokat molotov koktéllal dobálják mégis erõszak nélkül ki tudják terelni a tömeget, szerintem a legnagyobb probléma a nem létezõ kiképzés, sem technikában sem agyban, megfelelõen felkészített emberek nem vernek össze lõnek meg teljesen ártalmatlan embereket, a politikai részbe meg ne menjünk inkbb bele.....jópár esetben egyértelmû hogy olyan emberek lettek letartóztatva akiknek semmi köze nem volt az egészhez, és tudtommal a felelõségre vont rendõrök száma még mindig 0.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

SgtChris
Na akkor mondj egy normális országot, ahol az elmúlt években egy komoly tûntetés után mindenki f*szán jött ki az ügybõl???

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Punker
hát pont nem, normális országokban a töküknél foga lettek volna felhúzva a rendõrök.....

mondjuk az egész ott kezdõdik hogy azok ki is vannak képezve.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

SgtChris
Ilyen alapon a világ nagyon sok országának rendõrsége (dán, német, amerikai, francia...stb...stb) minõsíthetõ kvázi-ÁVH-nak. Ahol tömegoszlatás van, ott bizony elõfordulnak ilyen csúnya dolgok. És pont. Ezek tények, ezzel nem vitatkozhat senki.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Punker
a SS a fekete cucc miatt jött elõ, tényleg a nagy fekete autóhoz nem fekete bõrkabát járt? 😊

SgtChris
Ebbe ne menjünk bele...Már most látom, hogy különbözik a véleményünk ebben a témában.

Nyilván SA-t akartál mondani. Nem kéne keverni az SS-t az SA-val.

Valóban, elvégre a Rendõrség "csak" megveri az embereket és a szemüket lövi ki, az állam hallgatólagos beleegyezésével. Egyebek mellett nem ilyesmiket csinált az AVH is véletlenül?

A KDNP egyfajta Magyar Nemzeti Gárdáról beszélt, ez meg úgytûnik valamiféle civil mozgalomnak készül. Valóban könnyen párhuzamba lehetne állítani az SA-val.

SgtChris
Legalább lesz ami ellensúlyozza a "Rendõrség=ÁVH" címû fejtegetéseket a jobboldali médiában. Mert az legalább ugyanilyen szintû duma, és legalább mindenki happy lehet, megtalálja magának, amin csácsogni akar...

Remek, megint lesz mirõl beszélnie az RTLklubnak,TV2nek,ATVnek,Népszabadságnak,Népszavának,Klubrádiónak, meg a többi baloldali médiának.

Csak tudnám, minek kell újabb muníciót adni ezeknek a köcsögöknek.

SgtChris
2 hónapja a KDNP dobta fel a témát, most már úgy látszik másnak is eszébe jutott egy "saját" variáns... <#gun> Persze biztos önkéntes alapon lesz, az egyenruhákra a lóvét, meg a többi dolgot a tagok adják össze és még véletlenül sem a költségvetésbõl akarnak kihasítani szeleteket...Honi Gárda???

Adam II
Ez valami vicc? És mibõl gondolják ,hogy mindez megvalósul?

Bucser
"(részemrõl nem lesz soha rövid hajam, nem fogok fekete egyenruhát venni (nem jó az sehova) de inkább látnék kopaszokat az utcán mint cigányhordákat 😊 "

Én meg egyikõjüket sem. mindkét brancs vert már meg, persze csak miután a haverok hazamentek én meg egyedül maradtam.

Egyébként ilyen civil szervezeteket helyi, önkormányzati alapon kéne szervezni és nem politikai mozgalmakon keresztül. Akkor nem lehetne ráfogni, hogy jobbos vagy balos dolog, hisz az önkormányzatok politikai hovatartozása független az esetek többségében. (a polgármesterek többsége független).

Úgyhogy meoldható lenne csak akarni kéne a közgyûlésben...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker

Punker
hát a fekete egyencucc szerintem az agyatlan egységekre jellemzõ 😊

errõl beszélek hogy alapvetõ értelmes ötletek buknak meg mert buta emberek a saját politikai céljaikat viszik bele.

szerintem minden józanul gondolkodó ember egyetért vele hogy szükség lenne egy párezer fõs önkéntes csapatra aki fel van szerelve KATASZTRÓFÁK elhárítására, de kétlem hogy ez a közeljövõben bekövetkezne mert nincs az országban olyan semleges oldal akire ezt rálehet bízni.

(részemrõl nem lesz soha rövid hajam, nem fogok fekete egyenruhát venni (nem jó az sehova) de inkább látnék kopaszokat az utcán mint cigányhordákat 😊

Bucser
Ha általánosítás lett belõle, akkor mond meg nekem kik használták a fekete egyenruhát a nemzetközi civil szervezetek közül, mint egyenruhát a kéményseprõ szövetség kivételével a 20. század folyamán.

Azért nekem az is furcsa, hogy a 16 magyar történelmi emlékzászló közül pont azt az egyet kellett felvarratni rájuk. De én képzelõdök.

kíváncsi vagyok mikor lesz az elsõ ifjúsági táboruk ahol vadászni és Airsoftozni tanítják a fitaalokat és alaki kiképzést is adnak... (mily furcsa, hogy csak árvízvédelmi feladatokat akarnak ellátni) Jahh és kíváncsi vagyok kötelezõ lesz-e a tagsághoz a rövid haj...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Punker
hát elég szomorú hogy ilyen általánosítás lett belõle.....

Bucser
Az igazi, gond a fekete egyenruha az árpádsávos címer és a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Gondolom egyértelmû, hogy az elsõ kettõ kikre utal és kik jártak ezen viseletben.

Punker
baromságokra nem kell reagálni, 1 szövegelni lehet de kb egyenzoknira se lenne pénz, 2 ennyirõvel akkor a polgárõrség az SA???

az egészben az a legrosszab hogy ha azt mondanák hogy árvíz stb vészhelyzetben behívható önkénteseket gyüjtenek akkor semmi gáz nem lenne, de onnantól kezdve hogy a rend szót beleviszik rögötn kezdõdik a politikai köpködés.....

Bucser
ÉS mikor rákérdeznek az emberek akkor Cserkészethez hasonlítják magukat....

Sadist
"„Pártok és határok felett álló” szervezetet hoz létre a Jobbik, Magyar Gárda néven."

Én meg kinevezem magam istencsászárnak és mindenki azt csinálja, amit mondok, mert ha nem, akkor irgumburgum.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Készülõdik az SS mozgalom.

OFF:

Árnyékhadsereget akar a Jobbik?

2007. augusztus 03. 12:11 | Utolsó módosítás:2007. augusztus 03. 13:42

* küldés
* Nyomtatható verziónyomtatás
* betûméret

„Pártok és határok felett álló” szervezetet hoz létre a Jobbik, Magyar Gárda néven. A szervezet polgárvédelmi, katasztrófavédelmi, mi több, rendvédelmi feladatot is el szeretne látni. A hvg.hu által megkérdezett jogi szakértõ szerint erre civil szervezetként van lehetõségük.

A „pártok és határok felett álló” Magyar Gárda megingathatatlan gátja akar lenni a „magyarság szellemi és fizikai gyengítésének”. A szervezet – a honlapján közzétett információk szerint - részt venne a katasztrófavédelemben, de rend-és polgárõri feladatokat is ellátna, s „rendkívüli helyzetben a nemzeti önvédelmet” is erõsítené. A szervezet tagjai fekete egyenruhát és árpádsávos címert viselnek majd. A gárda ötvenhat alapító tagja augusztus 25-én, a budai Várban tesz esküt.

A hvg.hu által megkérdezett, név nélkül nyilatkozó jogász szerint jól érezni, hogy a Magyar Gárda megalakítása „egy veszélyes irányba is elmehet”, de mint társadalmi szervezet, katasztrófavédelmi és polgárvédelmi feladatokat felvállalhat, illetve civil szervezetként segítheti a rendvédelmet. „Fegyvert természetesen nem viselhetnek a tagjai, de ugyanúgy, mint minden állampolgárnak, megvan az a lehetõségük, hogy ha bûncselekmény szemtanúi lesznek, a rendõrséget kell értesíteniük, az elkövetõt pedig a helyszínen tarthatják” – mondta a jogász.

Az Országos Katasztrófavédelmi Parancsnokság szóvivõje, Dobson Tibor a hvg.hu-nak elmondta: egy reguláris vagy félreguláris erõ létrehozásával kapcsolatos hírre nem kíván reagálni, mivel mindenféle politikai megnyilvánulástól el szeretne határolódni. Közölte: nem foglalkoznak politikával, mert a katasztrófavédelem számára „nincs jobboldali árvíz vagy baloldali tûz”. „Veszélyhelyzeteknél szívesen veszünk minden segítséget, de mi a Jobbikot nem fogjuk megkeresni, ahogy más pártot sem. Mi önkormányzatokkal, országos hatáskörû szervekkel, illetve nálunk bejegyzett civil mentõcsoportokkal tartjuk a kapcsolatot. A lakosság részérõl érkezõ önkéntesek politikai beállítottságával soha nem foglalkoztunk” – mondta a szóvivõ.

Az Országos Polgárõr Szövetség elnöke, Túrós András a hvg.hu megkeresésére közölte: egy ilyen kezdeményezés akkor veszélyes, ha politikai tartalmat kap. „Emiatt elveszíti azt a varázsát, ami a polgárõrségre jellemzõ, miszerint politika-és pártsemleges és ellenszolgáltatás nélkül tevékenykedik” – mondta. A polgárõrség tagjainak, amely mintegy 80 ezer fõ, tiltva van bármilyen politikai szervezethez való csatlakozás.

Bencze József országos rendõrfõkapitány a hvg.hu-nak elmondta: a rendvédelmi feladatokban aktívan részt vehetnek civil szervezetek, ahogy ezt például a polgárõrszervezetek és tûzoltó egyesületek teszik. A vezérõrnagy hozzátette: az egyesülési jog gyakorlása során a résztvevõk nem valósíthatnak meg bûncselekményt, illetve bujthatnak fel arra, valamint tevékenységük nem irányulhat a hatalom erõszakos megszerzésére. A Magyar Gárda törvényességi felügyelete egyébként nem a rendõrség, hanem az ügyészség feladata – közölte az országos fõkapitány.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

A németek nem használják a gépkarabély kifejezést, lévén õk találták ki a Sturmgewehr nevet (by Hitler).

De ha ez az alap kérdésed, vedd úgy, hogy a gépkarabély az a magyarosított rohampuska.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

a bitgate torrent oldalon nagyon sok van. meghivót nemtudok adni.

Ejtõernyõs bemutató Stavropolban

Katonák ünneplik az orosz katonai ejtõernyõsök napját a moszkvai Gorkij parkban

Adam II
Mit értessz szakmai berk alatt. Mert úgy látszik még mindig azt tanítják a rendõröknek és katonáknak ,hogy Parabellum típusú maroklõfegyverük van és AMD típusú géppisztolyuk. Ezek az emberek meg sajnos kiröhögnek vagy hozzá nem értõnek találnak ha pontos megnevezést használsz.

Punker
vicces dolgok ezek koronként, 2. VH-ban az ernyõsök "tücsök pöcs" M1-ese volt a karabély, aztán az M4 lett a karabély, de pl megnézed a H&K oldalt még a G36c is assault rifle, pedig az aztán tényleg rövid.

amúgy szerintem mióta nagyon sok fegyver ugyanazt az 5,56-os nato lõszert köpi, inkább a fegyver mérete alapján kéne valamit karabélynak nevezni.

(8,57-es mauser van itthon, az se kicsi csúzli 😊

Fogtál már a kezedben jó kis Kar98-at? (Nem Kar98K-t mert az a karabély verzió)

Faja bajonett nélkül van vagy 1.5 m hosszú! A karabélyok kurtított puskák. Még a fusilierek korában alkalmazták a lovasságnál. A karabély kb. akkora volt mint egy hosszú csövû pisztoly, válltámasszal.

Ennek fényében az AK bõven gépkarabély.

A köztes lõszer meg már ki lett vesézve egy tucatszor.

A pisztoly pisztoly lõszert lõ. Effektív lõtávja 100m alatt van, de inkább 50m. A puska lõszer meg 1Km felett is halálos. Csak a visszarúgása miatt a puska lõszerrel tüzelõ automata fegyverek vagy kezelhetetlenek és akadnak/törnek, vagy iszonyat nehezek és géppuskaként használják bipoddal.

A köztes lõszer az egy gyengített lõportöltettel rendelkezõ puskalõszerként fogható fel. Az AK47 ilyennel tüzel.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Punker
hát nem tom ez az AK-ra (47-esre a fix tussal, szerintem semmiképpen nem illik😊

[NST]Cifu
A géppisztoly kifejezés azt hiszem a német nyelvbõl jön, a kelet-németek az AK-kat géppisztoly (Machinenpistole) besorolással illetik, a magyar nyelv ha jól tudom innen vette át ezt.

A gépkarabély valószinüleg "echte ungarische" megnevezés, szakmai szemmel teljesen logikus amúgy, hiszen a "gép" a sorozatlövésre, automata mûködésre utal, a "karabély" pedig a lõszerre. A rohampuska elnevezés ha jól tudom sose tudott megragadni a szakmai berkekben.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
na de az AK az hol köztes lõszer? vagy mihez képest.....

Hát úgy, hogy nálunk a "gép" elõtagot használták az automata pisztolynál és az automata, nagy töltõkapacitású puskáknál is. Innen tök jól következik, hogy a köztes lõszerrel tüzelõ, kisebb méretû fegyver, a régmúlt lovassági karabélyokhoz hasonlatos.

Tehát gondolom ezért lett gépkarabély.

Punker
amúgy ez a gépkarabély ez nem magyar találmány? 😊 sose értettem hogy hogy lett a rohampuskából gépkarabély......

Ha a géppuska rövidítése gpu, a géppisztolyé gpi, akkor a gépkarabélynak nem gka-nak kellene lennie? =)

Ezzel nekem is volt bajom, mert a fegyverkönyvbe permanensen AMD-65/5 gpk-t írtam gpi helyett. A tisztjeink közül sem mindenki értette...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sadist
Aki tudja csinálja, aki nem az tanítja.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Azért durva hogyha az ember összeakad egyetemen egy olyan tantárggyal amibe legalább hobbiszinten otthon van és jön egy DR. DR. aki olyat mondd pl nálunk had- és technika történeten hogy a Tigris (így típus nélkül) azért volt jobb harckocsi (ezt a szót legalább ismerte) mint a T-34, mert az a 3mm az igyencsak 3mm. Meg hogy a kalasnyikov tevezésénél az STG-t koppintották le a szovjet mérnökök.Mikor Kalanyikov szülei nem is mérnökök voltak 😊 JA! És majd elfelejtettem hogy nyugalmazott ezredes a drágám.

degenerator
engem egyszer egy katonanõ ugatott le, hogy az nem gépkarabély, meg mitszólokbele. volt vagy 50...

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Adam II
Hát ez szomorú. Téged néznek hülyének ha megpróbálod kijavítani. Én már nem is szoktam erõlködni kussban ülök ha valaki elkezd haditechnikáról beszélni akinek gõze sincs róla.

Ron Ragm
Az én kedvencem az az "AMD típusú géppisztoly"

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Valamilyen oknál fogva kis hazánkban minden hivatalos szervnél Parabellumként emlegetik a FÉG gyártmányú 9mm-es pisztolyokat.
Én a VPOP-nál hallottam ugyanezt. Egyetemen az 'Igazságügyi Lõfegyvertan' címû tárgy oktatója szintén így beszélt róla.

Kérdem tõle: milyen fegyvert használnak XY helyen?
Mondja: hát Parabellumot! Az arkifejezésem láttán pedig: Miért, talán nem ismerõs a szó?
Mondom: De, de milyen típusút?
Válasza: Hát parabellumot!

Errõl ennyit. Úgyhogy jó lesz ha hozzászokunk. Majd 30 év múlva, amikorra minden szervnél végleg kikopik a jelenlegi posztszoci garnitúra (meg az öszes gagyi FÉG cucc), talán másképp lesz.

Van egy problémám.

Rendõr rokon mindig azt mondja, hogy neki "Parabellum típusú" pisztolya van. Természetesen P9R a szolgálati fegyvere, ilyenkor kijavítom, hogy ez marhaság, ez a lõszer típusa, nem a fegyveré. Azonban az egyik szomszéd - szintén rendõr - az otthon tartott P9R-je szintén "Parabellum típusú". Azonban neki az engedélye szerint is a fegyver típusa Parabellum. Akkor most ki a hülye, ki nem ért a dolgokhoz? A rendõrségi fegyverügyi elõadó nincs abszolúte képben, vagy a FÉG a P9R-eket sutyiban Parabellum névre anyakönyvezte, és ez a hivatalos neve. (Egészen pontosan Parabellum 9R a típusa).
degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Igazad van azt éppen nem linkeltem 😊

Tényleg tudja valaki milyen szinten áll az orosz haderõ modernizációs programja?
Én is tudok az új rakétákról, tengeralattjáró(Borej) stb., de nem túl sokat tudok arról hogy a kézi fegyverek és a harciöltözet terén hol állnak. Olvastam, hogy fejlesztettek már ki fejletebb harci öltözeteket, de hogy ezek mennyire terjedtek el az passz.

Na ja, tényleg. Viszont a másik link nem volt. Szóval mégsem teljesen felesleges az a hsz... =)

Sadist
Nem baszogatásképp, de a taseres oldalt 4 hozzászólással elõtted írták be 😄

Bakker, ha ez 2-3héttel korábban jut eszedbe...

Volt egy virtuális vadászszázadhoz (orosz) ftp címem, rengeteg doku volt fent, igaz, nem magyarul. Sajnos jó egy hete jelszavas lett...
Amit leszedtem, azt szívesen elküldöm DVD-n, írj egy postacímet a lacusch69 kukacom freemail.hu-ra!
Pl. kamikazékról színes dok.film (másfél óra), Ar234, Me163, Bf109, Fw190 dokumentum filmek (45-50perc/darab), Luftwaffe ászai, az eredeti Memphis Bell film, az erdeti film a Midway-szigeteki csatáról stb...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról