Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TG
karosszéktábornok.blog.hu
2db Mi-24 az egyenként 80 NIR-jével és az 1570 db 12,7-esével 10 perc alatt lerendezi, míg a folyamerõid valahol jó esetben a Margit-szigetnél járnak (azonos riasztási idõ esetén).
Nézd ragozhatjuk még ezt, de azért mert szépek a hajók (Én speciel szeretem õket) attól még a folyókon az általd leírt célból, eljárt felettük az idõ. Vannak kivételek, de az nem Európa.
A probléma az, hogy Te is, mint még olyan sok amatõr úgy képzeli, hogy a háború egyszer csak kitör, de ez nem így van. A háború nem úgy kezdõdik, hogy egynap az állam vezetõ politikusa elhatároza, hogy este megtámadjuk a szonszédot.
A háború elõször politikai feszültség fokozódásával kezdõdik, majd sorozatos határsértésekkel, provokációkkal tesztelik az ellenséges állam harckészségét,legvégül elkezdik a mozgósítást. Majd a csapatok felvonulnak a határra. (az utóbbi két elem is több nap, és idáig nagyon kevés államnak sikerült titokban végrehajtani)
Mozgósítás nélkük a jelenlegi, és a múltban lévõk sem voltk képesek sikeres háborút megvívni, mivel a csapatok nincsenek feltöltve teljesen békeidõben ezért mûködésük korlátozott. Egyszerüen nincs meg az az erõkoncentráció bennük, lehetõvé tenné a kezdeti sikereik továbbfejlesztését. A teljesen feltöltött csapatok, pedig csekély létszámuknál fogva nem lennének képesek ellenõrízni (megszállni a területet).
Amit leírtál az egy kommandóakció, de nem háború.
TG
Mire alapozod azt a kijelentésedet, hogy Románia, Szerbia és Bulgária folyami ereje nagyobb mint a mienk? Néhány órája még forrásokat kértél ez ügyben.
Miért gondolod, hogy Bulgária ellenséges ország? Nézz utána légyszives Bulgária XX. szd-i történelmének (segítek Dél-Dobrudzsa).
Mint ahogy azt már Ren írta, az általad vizionált támadó flottahajói közül bárelyiket egy lövészkatona egy RPG-7-tel harcképtelenné teszi (mint ahogy a mieinket is).
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket, hogy mi történik akkor, ha egy páncélozott folyami hadihajó (a Dunán jelenleg nincs ilyen) szárazföldi csapatokkal találkozik.
http://www.haditechnika.hu/ARCHIVUM/199404/940409.htm
TG
Ausztriát meg barátságos országok veszik körül minket meg nem.
Akkor szerinted, amikor a Mi-24-esek az Alföldön pusztítják az ellenséges tankokat jöjjön fel bárki a Dunán és lõje Budapestet?
Romániának, Bulgáriának, Szerbiának(aminek már nincs tengere) a Dunán van több hajója mint nekünk.
Kösz a repülõs múzeumok listáját.
Az alapvetõ probléma, ahogy a hozzászólásodat nézem, hogy nem érted a tûzzel való manõverezés lényegét. Ma már nem arra van szükség,hogy nagy hadseregek legyenek, hanem arra viszonylag nagy tûzerõt az ellenség számárakritikuspontokon összpontosítsunk. A probléma ott van, hogy a folyami hajók, méretüknél fogva kisebb tüzerõvel rendelkeznek,továbbá mozgásuk (manõverezõ képességük) korlátozott (csak a folyón közlekedhetnek). Ezért mondtam, hogy nem a leggazdaságosabb formája ha erre költjük olyan célból a katonai költségvetést, mint amit te leírsz. A folyamerõknek ott volt jelentõsége, ahol a szárazföldi erõk mozgékonysága valamilyen okból korlátozott volt. Ez az elsõ világháború végéig a gépesítés csekély volta miatt volt érvényes, illetve olyan szélsõséges helyeken mint a Mekong-delta, de a Duna nem ilyen. (az alföldön egy gépesített szárazföldi hadsereg kedvére manõverezhet,akkor miért kellene Dunához kötnie a támadási irányát, maximum, a szárnybiztosítását láthatná el vele)
Ha nincs elég harci helikopterünk, arra nem az a megoldás, hogy a folyamerõket kell növelni, vagy szerinted igen?
De hogyválaszoljak a fetett kérdésedre
Igen Romániának, és Bulgáriának, de megkockáztatom talán még Szerbiának is több hadihajója van, mivel tengerparttal rendelkezõ államok. Az hogy több folyami egységük van-e azt nem tudom, mert ezzel a kérdéssel, mivel annyira jelentéktelen nem foglalkoznak a a különbözõ, hadseregeket összehasonlító oldalak. Ausztriának mellesleg 2 járõrhajója és 10 motorcsónakja van.
Itt kutakodhatsz, bár már nem naprakész adatok:
http://www.zmne.hu/tanszekek/kvt/digitgy/vilag/digitgy4.html
Kritikával kezelendõ forrás (bár ez mindegyikre igaz):
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kateg%C3%B3ria😮rsz%C3%A1gok_hadereje
A múzeumokról:
A repülõgépek érdekelnek:
-Petõfi Csarnok - Közlekedési Múzeum kihelyezett részlege
-Ferihegyi Repülõskanzen
-Szolnok: http://repulomuzeum.hu/
-Kecel: anyaga nagyrésze a Hadtörténeti Múzeum tulajdona, kiegészítve az egykori Várpalotai Tüzérmúzeum anyagával.
-Bólyai Haditechnikai Park (itt láthatod az egyetlen megmaradt Nimródot, amúgy az egykori Légvédelmi Tanszék anyagára épült, de azóta már sok érdekes páncélozott jármûvel gazdagodott (mûszaki páncélosok, illetve egy szvjet lõtérrõl begyûjtött egykor célként szolgáló SzU-85 roncs)
TG
Ismerd meg kérlek Iróniát😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
ÓÓÓ de jó lenne!!!
elrontottam helyesen:
Én nem lenéztem õket hanem csak azt mondtam, hogy nem csak tûzszerészekbõl kellene állnia a flottillának.
Szerintem szükség van önálló folyamõrség létrehozására. Szvsz. Te ebben kételkedsz én nem. Alapból többet kellene költeni a hadseregre. Lenne rá okunk. Nem tudom mit szólnál ha egy ágyús naszád szétlõné a Parlamentet.
A flottilla igenis elég sokat tett Magyarország háborúi során, összedolgozott a szárazföldi haderõvel.
Szerintem a cseheknek, osztrákoknak, románoknak, szerbeknek, bulgároknak több hajójuk van mint nekünk.(Javíts ki ha tévedek, mondd meg hol nézzek ennek utána és kijelentem, tévedtem)
Nem néztem le az aknakeresõk, tûzszerészek munkáját. Rengeteget dolgoznak és mégis lenézik õket. Én nem azt mondtam nem csak aknakeresõkbõl kellen állnia a flottilának. Nagyon hasznos és veszélyes munkát végeznek, de ez nem annyira látványos mint a fronton harcolni. Megérdemelnének egy kicsivel több figyelmet.
Beismerem a múzeumok dolgában tévedtem most, hogy írtátok rájöttem tényleg sok van. De ezek együtt kitesznek annyit mint a Hadtörténeti Múzeum egyedül?(Egyikben se voltam még Szolnokra tervezek menni ezért kérdezem.)
A szerb határ védelme (mivel ennek a Duna csak csekély része), Magyarország történelme során sohasem a flotilla feladata, hanem a szárazföldi haderõé. A flotilla ebben csak támogatta.
A flottillának addig volt kiemelt feladata a folyómenti hadmûveletekben, amíg a szárazföldi erõk tüzérségének mozgékonyságát fellülmúlta. Ez az elõny az elsõ világháború után lassan semmibe veszett, a gépesítés elterjedésével. A hadseregek sem voltak már egy folyóhoz kötve hogy meggyorsítsák mozgásukat és könnyebben juthassanak utánpótláshoz, mert ezt a szerepet átvette a vasút. 1945-ben a flotilla egy hajója megpróbált szembeszálni parti erõkkel, és õ huzta rövidebbet.
Magyarország védelmének kulcsa, már régen nem a Duna, és a Flottilla is épp ezért rendelkezik akkora súllyal a magyar fegyveres erõk szervezetében, mint amekkorával.
Szvsz szerint, ha a Dunát akarod védeni bármilyen irányból, erre ma egy Mi-24 sokkal alkalmassabb, mint az egész flotilla, (viszont nehez derít fel aknát). A hadsereg minden elemének megvan a maga feladata (van aki csak aknákat keres). Lehet, hogy nem olyan dicsõséges, de a harcbiztosítás ma ugyan olyan fontos feladat egy modern hadseregben, mint maga a harc megvívása.
Lehet, hogy a Flotillának csak "csónakjai" vannak, de elég hülyén mutatna, és nem is lenne túl költséghatékony egy csatahajó, vagy egy rakétaromboló a Dunán. És ahogy elnézem a dunamenti országokat, ezzel a gondolattal nem vagyunk egyedül.
Tehát a tényszerüség kedvéért, nem egy haditecnikai és/vagy repülési múzeumunk van. A flotilla, pedig a számára kijelölt feladatok elvégzésére egy másik alakulat részeként létezik.
Bocs, csak arra szerettelek volna rávezetni, hogy mielött valamit ilyen határozottan kijelentesz, elötte tájékozódj (még véletlenül sem szeretném, hogy ezt kioktatásnak vedd). Ritkán írok ide, és csak akkor, ha úgy vélem érdemes az illetõvel foglalkozni, de válszod után elgondolkodok, hogy legközelebb is így tegyek-e. (Olyan állítással vitatkoztál,személyemnek címezve amit Én nem tettem meg)
TG
Köszi!
TG
Ui. Kecelt én is említettem...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A múzeumokról:
-Hadtörténeti Múzeum
-Bolyai Haditechnikai Gyûjtemény
-Pintér Mûvek Hadtörténeti Múzeum Haditechnikai Park - Kecel
-Szolnoki Repülõgépmúzeum
-Nagyatádi Hadipark és Haditechnikai Múzeum
(az alsónémedi Roncs-rancsot nem számítom ide, bár Jak-28-at csak ott láthatsz Magyarországon)
épülõben:
http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/news/hadipark_letesitenek_heves_megyeben/
A Flottilláról:
http://www.honvedelem.hu/honvedseg/mh_1._honved_tuzszeresz_es_hadihajos_zaszloalj
Légyszi, mielött ilyen kijelentéseket teszel, egy picit tájékozódj, mert azokat az embereket sérted (nem engem), akik tesznek valamit azért, hogy ezek legyenek.<#wave>#wave>
TG
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Szokatlan divatkiállítás nyílt Londonba, az Imperial War Museumban - a terepszínû öltözék diadalútját mutatják be az I. világháborútól a mai divatdiktátorok kollekciójáig.
A helyszínbõl adódóan nem csupán ruhákat vonultat fel a tárlat, hanem bemutatja például a terepszínû mintázathoz kapcsolódó hadi trükköket, híres cselszövéseket is.
A terepszínû mintás anyag, avagy a camouflage az 1910-es években kezdte meg küldetését, majd a vietnami háború szimbóluma lett. Azóta a divattervezõk a legmerészebb öltözékekhez használják fel a keki, a barna és a zöld szín sajátos kombinációját. A kiállítás november 18-ig látható, olvasható a londoni Imperial War Museum honlapján.
A tengerészek sem maradnak ki a londoni nagy õszi divatshowból. A National Maritime Museumban (Nemzeti Tengerészeti Múzeum) december 2-ig a látogatók megismerkedhetnek a kék-fehér matrózöltözék történetével. Bemutatják azt az öltönyt, amelyet Viktória királynõ készíttetett Albert hercegnek egy 1845-ös jachtutazásra. A bemutató kitér arra is, hogy milyen hírességek, zenészek, mûvészek viseltek matrózruhát.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Mert, hogy ez a kis fegyver 7,62x51 puskalõszert lõdözött.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Az FN F2000 "elöl köpöm ki a hüvelyeket" megoldását lemásolta a Kel-Tec, igaz még van mit rajta finomítani a jelek szerint.
Videó
Bírom az ilyneket akik nyomják hogy az amerikaiak meg az izraeliek miket összevissza nem hazudnak a médiában, de akkor hogy nem lehetett rámutani egy konzervdobozra irakban hogy "vigyázz támad!"... nem értem. Pedig milyen klasszul megoldódott volna a tömegpusztító fegyver deficit, a republikánusok meg az egekben lennének, de valahogy ez már nem tudta leforgani az amizraeli média?
Izrael pedig a múltban többnyire a mellét szokta döngetni egy-egy ilyen merész és sikeres akció után, de legalábbis nem hallgatni. Az USA vezetésnek is csak jól jönne, ha ez igaz lenne (végre találtak tömegpusztító fegyvert, ha már Irakban nem került elõ egy sem), szóval inkább verné a harci tamtamot, és nem kussolna a dologról. Izrael meg aligha bánná, ha nem csak Iránt, hanem Szíriát is megbombázná az USA a közeljövõben, helyettük.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Jól sikerült éles teszt volt egy kisérleti darabnak.
http://kutyuszoba.blog.hu/