Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Animefox
Kb. nekünk is valami 20 év körülieket ajánlottak fel, persze felújított f-16-osokat. Ha jól emléxek, 2 választás volt, azaz régi ami f16osok, de abból dögivel, vagy kevés de jobb Gripen. Utóbbi lett.
Amúgy a lengyel sereg nem kispályás az hót ziher. Van nekik tengeri flottájuk, tengeralattjáróktól kezdve naszádokig, de nem akármilyen, zsír új modern fegyverzettel, nemtom honnan szerezték, de fullra látni olyat a franciáknál és az angoloknál is, tudjátok minek ilyen hót szögletes formája van és csupasz a fedélzete, belül ballisztikus rakétákkal tömve. Nameg nem kis szaros uazuk van hanem dugig tömve Humvee dzsipekkel az istálló. Meg M16-osokkal vannak rendszeresítve???
Meg lehet én láttam rosszul de vannak M1A1 Abrams-ük is????

Molnibalage
Akkor már ezt is tudom. Ez is bérlet?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

SgtChris
Ja megelõztek, de ez is alátámasztja amit mondtam.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

SgtChris
Rosszul tudod...van Kecsón Gripen szimulátor. Egy legalábbis biztos. Ott álltam mellette 30 cm-re.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

jetfly cikk

"Illusztris vendégei voltak november 9-én a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázisnak.
...az elsõ út a Gripen-század épületébe vezetett, ahol a speciális pilótaöltözékeket és a Gripen-szimulátort tekintették meg a vendégek."

Molnibalage
??? Tudtommal nekünk nincs olyan egy sem....
Mellesleg a szimulátor jó, de nem mindenható, a túlterhelést nem szimulálja.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azért túlzás, hogy alig repülnek, és ugye most van két gripen szimulátor is. Amin aztán mindent csinálhatnak.

Molnibalage
Na ennek kapcsán jutott eszembe egy téma. Mióta vannak adatátviteli rendszerek az USA vadászgépein és mely tipusokon jelent meg elõször?
Mik voltak ezen rendszerek képességei? Az expotrt gépekre ez mikor lett átültetve? Régebbi gépeket mikor fejlesztettek ilyenre?

Hypo
Nálunk inkább a repült órákra kéne rámenni, mert lehet nekunk a legjobb gepunk ha a pilóták alig repülnek

"Lengyelországnak a hitelköltségekkel együtt 4,5 milliárd dollárba kerülnek az amerikai vadászrepülõk." nem semmi! Az amcsik meg jól nyomják nemondom.. Ha jól rémlik az ellentételezéssel is voltak igen nagy problémák.
Hm lehet a Gripen drága, de úgy néz ki jobban jártunk vele.
Az amik meg el vannak szállva a gépeikel együtt.. A Svédek legalább nyalnak rendesen 😊)

Egyébként milyen idõsek ezek a lengyel f-16 tosok?

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

degenerator

tessék ömlengeni róla

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

hü azért a szárazföld szinten van...
ha ennyire elvitte a gripen a fejlesztési pénzt? Akkor a híres nagy ellentételezést miért nem kértük csak katonai célokra? Futná mindenre.
És egy jó darabig nem kéne nagyon költekezni.

SgtChris
Nem ezt mondtam. Mivel ezt írtad : "honvedelem.hu-t azért utálom, mert még mindig nem találtam meg rajta a magyar hadsereg rendszeresített fegyvereit, ami azért szerintem elvárható lenne" megmutattattam, hogy megtalálható, amit hiányoltál. Ennyi. Pont.
Az meg, hogy a usernek mi fontos, azt egyéne válogatja. :-))))
The End. :-)))))

Sadist
Oké, elismerem, a magyar hadsereg weblapja korszerû, jól mûködõ, akárcsak maga a hadsereg, tökéletesen informatív és minden megtalálható rajta, csak a hülye user nem képes kimazsolázni a 10 oldal rizsából a számára fontos 5 mondatot. És akkor itt be is fejezhetjük 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

SgtChris
Na most mit mondjak...a szárazföldi harcoló alakulatnak nyilván van mit felsorolnia, a repülõsöknél nincs nagy választék (JAS-39/MIG-29/L-39, vagy (Mi-24,Mi-8/17, An-26), de egy kiszolgáló, logisztikai alakulat a személyi alapfegyverzeten (Ak-63D+P9RC) túl szerinted még mit írjon???

Sadist
Jah, a többinél is. 10-bõl durván 2-nél 😊 Na jó, a Gripenrõl pl. egész korrekt leírás van, hypeolták is rendesen.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

SgtChris
Õõõõõ...khm..khmm...igazán nem akarok állandóan ezzel a weblappal jönni, de pl. kíváncsiságból rákattintottam az alábbi alakulatra és csodák csodája mit találtam??? Az alakulat fegyverzete...
Könnyû Vegyes Zlj.
Nem néztem meg, de felteszem a többi alakulatnál ugyanígy van. (Jó, most jöhet, hogy miért nics fenn az M4-es, meg a MP5-ös, de ez már a webmaster-ek dolga lenne.)

Bucser
Hát akkor ezen felbuzduéva megfogod a pici kacsódat elõhúzol egy mailformot és írsz a honvédelmi minisztriumnak,hogy nagyobb nyugati hadseregek honlapján fel van tüntetve a fegyverzet típusa listaszerûen miért nem lehet ezt a magyar fegyverrendszerek alapján megtenni?

Ugyeugye? ahelyett, hogy egy forumon sopánkodsz😊 MÉg talán válaszolnak is pár e-mail után.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadist
Sõt, még az angolok is vannak olyan hülyék, hogy kiírkálják. Pedig tényleg most hirtelen csak ez a két nagyobb hadsereg jutott eszembe.

Sadist
Amcsi honlap nem jön be, franciául max. a bon jour-t ismerem, de érdekes módon egybõl találtam egy ilyet.

Bucser
Nem a kérdésemre válaszolsz.

Láttad ezt az információt más védelmi minisztérium honlapján felsorolva?

Vagy más Hadsereg honlapján?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadist
Mert ennyire titkos, hogy az AK/AMD melyik variánsa van renszeresítve? Vagy hogy milyen mellény védi a bakát egy találat ellen? Vagy hogy egyáltalán milyen a szabványos egyenruha?

degenerator
nah lenne egy kérdésem, de nem a msotani technikával kapcsolatos. szóval. az 1700-1800as évek robbanó lövedékei hogyan jöttek mükõdésbe?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Bucser
MIért máshol ki van írva a honvédelem honlapjára?

Mutass kérlek egy olyan országot ahol a védelmi minisztérium honlapján reklámozzák, hogy éppen milyen fegyverek vannak listaszerûen hadrendben...

Sadist
Köszi, közben én is találtam.
honvedelem.hu-t azért utálom, mert még mindig nem találtam meg rajta a magyar hadsereg rendszeresített fegyvereit, ami azért szerintem elvárható lenne.

degenerator
hanyas lábad van?

SgtChris
Még mindig ugyanonnét, csak a keresõ nevû csodát is bevetve, kb. 5 másodperc alatt kiderül, hogy hol rendszeresítették, hol használják: MILES fõpróba
Tudod ez nem jelenti azt, hogy minden laktanyában van, adott egység odamegy és használja. Majd jön egy másik és így tovább. Mivel ez komplex rendszer, vannak telepített elemei, így nem hordozható cucc. Amúgy kétlem, hogy az usákoknál is minden egyes katonai szervezet rendelkezne ilyennel. No, egyéb kérdés?

Sadist
Valami olyasmit. Pl. hogy eddig hol rendszeresítették, hol használják aktívan, stb.

SgtChris
Vagy milyen forrást keresel? Ahol le van írva, hogy minden bakesz hetente lézerháborúzik? Nem értem....

SgtChris
Itt a forrásod...tudod, cipõt a cipõboltból :-) ... Bölcs Elõrelátás 2007

Sadist
Hát ha mutatsz egy forrást, hogy Mo.-on az átlag baka kiképzési programjának része, akkor elhiszem. Jó, persze lehet, hogy közben ezt is kaptunk "ajándékba" az amcsiktól.

Bucser
"Magyarországon meg..."

nem tudod te sem csak úgy érezted írnod kell valamit😊 Igaz-e?😊

Sadist
Amerikában átlag bakáknál is, Magyarországon meg...

degenerator
az átlag katonáknál is szokták ezt használni, vagy csak tiszti muri?

SgtChris
MILES használata
Itt írnak róla, ha érdekel...

SgtChris
Tévedsz, van Várpalotán a nullponti kiképzõbázison használják, asszem vagy 1-2 éve.

degenerator
kösz a választ, most már értem.

gondolom nálunk ilyen nincs? 😊

SgtChris
Az ilyen rohangálós gyakorlatokra ott van a MILES-rendszer, ami a fegyverre szerelt lézer adóból és az embereken, harcjármûveken elhelyezett vevõkbõl áll. A tényleges lövés helyett ilyenkor vaklõszert használnak és a lövés kiváltásakor egy lézerimpulzus indul a célzott irányba, és az megközelítõleg (ugye a lézersugárra nem hat a gravitáció, szél, stb...) úgy fog célbaérkezni, mint egy valós lövedék. Ezt a fejen, testen, vagy a harcjármûveken elhelyezett vevõk veszik, jelzést adnak le. Minden résztvevõnél van egy lezárt boríték, amin különféle sérülések, esetleg halál van feltûntetve. Ezt a döntnökök elõveszik, és az abban foglaltak szerint kell a továbbiakban ejárni. Tehát, ha például "szerencsésen" megúszta a muki egy "haslövéssel" a kártyája szerint, akkor jöhet a MEDEVAC, a felcserek...(hogy had gyakoroljanak õk is) mint a való életben...

degenerator
rohangálnak a laptopokkal?

csak simán nem jó gyakorlaton fejbelõni éles lõszerrel a társadat..., de végülis kinek mi...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

degenerator
és ez mire jó? olcsóbb hosszú távon?

Elektronikus és/vagy lézeres bizbasz, amivel igazi lövés nélkül lehet gyakorolni. Ott van az asztalon a kiértékelõ berendezés.

Fenrir
Állítólag a Malév egyik 767-ese is tankergép lesz amit a chile-i légierõnek adtak el.

A halál csupán a kezdet...

degenerator

ilyet se láttam még.

degenerator
mi az a csõ alatt?

degenerator

nemtudom, de néhány helyen mondták nekem, hogy egy kettõt modernizáltak már. De hogy mit jelent nálunk a modernizálás kifejezés? 😊
Akkor valszeg csak annyira rakták rendbe, hogy tovább tudjon repülni..