Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam II
Jah tényleg nem megy a hajtómû.

[NST]Cifu
Egy leszáló gép pillonjáról szakadt le, a hajtómû nem indult be (a képeken is lehet látni).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Adam II
Az a Sidewinder ,hogy a fenébe oldott ki?
Nincs valami biztonsági rendszer a gépekben ami letiltja a rakéta indítást amikor a földön van vagy ez csak a repszimekben van így?

Animefox
Ha nem egymilliárdszor, akkor egyszer se volt ide belinkelve, de azért köszi.... Már aszittemhogy van jó kis photo album.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Tényleg úgy van már az impresszumban is. Hiába no, haderõreform van. A vicc, hogy a hmth.hu még mindig létezik. Gondolom azért mert nem beolvasztás, hanem alárendelés történt Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logoszitikai Ügynökség Technológiai Igazgatóság néven.

Ja és a Lámpagyár lett átkeresztelve FÉG-re.

1891-1919 Fegyver és Gépgyár Részvénytársaság
1919-1946 Fémáru, Fegyver- és Gépgyár Részvénytársaság
1946-1959 Lámpagyár (Lampart)
1959-1975 Fémáru és Szerszámgépgyár
1975-2003 Fegyver és Gázkészulékgyár
2003-2005 FEGArmy Fegyvergyártó Kft

Elméletileg fel is számolták. De lehet rosszul emlékszem. Mintha a hitelezõk ezt kérték volna. Maga a telek ha minden igaz meglehetõsen sokat ér. Azt el is adták, jelen esetben az épületek megléte csökkentette az eladási árat.

Csak hívták. Megszüntették nemrég. Bocs, rákerestem azaz "beolvasztották" a "Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség"-be.
Jelenleg úgy hívják HM TH: Honvédelmi Minisztérium Technológiai Hivatala. Õk adják ki a HT-t is, ahogy régen a HTI.

A Danuvia kicsit régi a szakmában, Király Pál is ott dolgozott 1929-1944 között.

Mondjuk részben tévedtem. Az AK-t a Lámpagyár és a Danuvia közösen gyártotta.

[NST]Cifu
Ha jól hallottam a HTI-t is becsukták. :S

Maradnak a partizánok, mint a Szép-féle ügyeskedések.

[NST]Cifu
Figyi, a fegyverembargók nemzetközi egyezményeken alapulnak. Mostmár 3 ide tartozó szervezet is van, ami befolyásol, egyfelõl van az ENSZ, másfelõl a NATO, harmadrészt az EU.

A FÉG-nek rohadtul nem volt piaca. A palesztínoknál fõleg még az 1970-es, 80-as években a térségbe szállított gépkarabélyok lehetnek. Akkoriba elég sokmindent szállítottunk oda, Irakban is lehetett látni pl. kilõtt PSZH IV.-eseket...

A rendszerváltás után egy-két cég ügyesbe alkatrészenként kereskedett az AMD-kkel, amikbõl egy nagy rahedli volt legyártva, lezsírozva a raktárakban. Keres rá az amerikai online fegyver adok-veszek oldalakon, tele van AMD tokokkal, zárszerkezetekkel, csövekkel csõszájfékekkel, stb.

A FÉG viszont kb. sehova sem tudta eladni a termékeit. Nem voltak versenyképesek. A kérdést inkább úgy kellene feltenni, hogy miért nem foglalkoztak a fegyverfejlesztésekkel itthon a rendszerváltás után...

[NST]Cifu
Ebben én sem vagyok biztos, de mintha a Danuvia Gépipari RT-nek (majd Kft.-nek) elég rövid volt a fegyvergyártói élete, a VD-1-bõl gyártottak valami 100 példányt, meg átvették egy idõre az AMD gyártó sorokat, de sose állítottak elõ egyetlen új gépkarabélyt sem. Amerikába is zárolt tartalékalkatrészekbõl összeépített AMD-k mentek ki.

[NST]Cifu
A Kaliber Gepárd cikkébõl:

-a Nyírbátor ÉSZ Kft. a GEPÁRD M1, M5 és az M6 típusokat;

- a MOM Vízméréstechnikai Rt. (Mátészalka) a GEPÁRD M1, M2, M2A1, M3 típusokat mindkét kaliberben;

- a HM ARZENÁL Rt. (Nyírtelek) a GEPÁRD M4, M2A2 típust mindkét kaliberben.

HTI

A KGP-9 az saját fejlesztésük volt nem?
degenerator
azért a fiatalok nagyrésze tartja magát.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Pontosabban melyik cég nem gyártja...
Idõ? Az utolsó 20-25 évben semmit sem csináltak. Lett volna idejük, de nem használták ki semmire.

Az AMD annyira jó volt, hogy pl a csõ élettartama negyede sem volt a szintén magyar gyártású AK-énak.

A fegyverembargók mindegyikét megszavazta az ENSZ közgyûlésben Magyarország. Szóval kár az amerikaiakra kenni ennek a felelõsségét.

valami "Báthory-Épszolg Kft." 😄
Wikipediából, de semmi más info hogy ez most milyen cég?

mivel nem hatalmas fegyver cég valszeg idõ kellet volna még neki. Én kiváncsi lettem volna az új tervezésükre.
Azért az amd nemvolt gáz, és õk csinálták ak-63 is nem? P9RC meg ahogy írták a selejetekbõl készült semmi. Már a zárásal törödtek nem a fegyverekkel.
Amcsi meg igenis hibás. Mit ér egy fegyvergyártó cég ha nem akkor adhatja el a fegyvereit mikor konfliktus van...
Kártérítést kellet volna fizetniük. Ha egyszerûen annak a gyárnak az a piaca akkor had legyen már letojva az amcsi loser magánügyei.

Lehet én tudom rosszul, de mintha a sorozatlövõ fegyverek gyártása és fejlesztése a Danuviára tartozott volna. A FÉG(Army)re(/ra) pedig az egyeslövést leadóké.

Sadist
A Gepárdokat melyik cég gyártja?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

[NST]Cifu
Inkább arról volt/van szó, hogy a FégArmy képtelen volt versenyképes áron versenyképes minõséget biztosítani. A sz@rt meg nem elég nehéz eladni. A FégArmy-t így is folyamatosan dotálták, de képtelen volt a roppant hullámzó minõségû, és kb. 20-25 éves szinvonalat képviselõ P9RC-nél többet felmutatni. Egy horvát, egy cseh vagy lengyel fegyvergyár képes volt újítani (pl. mûanyag tokos pisztolyt jó minõségben gyártani), és megélni a piacon. Egy magyar miért nem? Talán azért, mert a magyar cégnél képtelen voltak az elõrelépésre. Nem másban kell keresni elõször a hibát...

A P9RC körüli botrányos helyzet miatt bõven megértem, hogy a Fég csõdbe ment. A rendõrség és a hadsereg olyan árakon vette meg ezeket a pisztolyokat, amikért sokkal fejlettebb, ergonomikusabb és jobb minõségû cseh, osztrák vagy spanyol pisztolyokat is lehetett volna venni.

Gépkarabély fronton ugyanez a helyzet. A lengyelek felmutatták a Beryl-t. Itthon a Fég semmiféle komolyabb fejlesztõmunkát nem tudott felmutatni. Egy AMD-65 kb. semmilyen téren sem versenyképes ma a piacon.

Punker
tudod feketén is csak minõséget tudsz eladni, na most tudtommal a fégnek nem volt olyan cucca ami egy ukrán/stb raktárból kilopott AK-val versenyezni tudott volna.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nah akkor útoljára plaszetin dógosok .... 😊
pakesztin

képeket nem rakta be...

Palesztin dógos emberek: amd-65

Irán
Irak
Horvátok

Sadist
Ugye milyen jó dolog ez a kapitalizmus? Az életképtelen cégek szépen kihullanak. Az volna a legjobb, ha az egész állami szektorban így lenne.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Irán

Irak

És ilyen dógos Palesztinok is vették a magyar csodákat:

szomorú, hogy egy több mint 100 éves fegyver gyár nincs olyan élelmes hogy feketén kereskedjen 😞

2003 nem számit. A legtöbb oldalnál nem is frissitik az évet.
De ez is rohadt amcsi miatt van... Ne is vegyünk semmi fegyvert tõlük a jövõben. Gondolom fõ probléma Irán 0 export. Francnak kell betartani ezt az export tilalmakat. 😊

Punker

itt még az van hogy fog gyártani arra mondtam én hogy úgy tudom már bontják is.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Nem arrol volt szo, hogy csodbement, hanem hogy lebontottak. Nos az epulet meg all, nagy betukkel ki van irva, hogy FEGarmy. 😊 Az mas, hogy bezart.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

[NST]Cifu
A FÉGArmy 2005-ben csõdbe ment. Már az elõtt is jóideje próbáltak valamit kezdeni vele, végül 2003 körül 230 millió forintért elkótyavetyélték az egészet. Az utolsó mentõöv az volt, hogy a hadseregnek horrobilis áron katasztrófális minõségû P9RC-ket szállítottak le... Rögtön ez után a gyár be is zárta a kapuit. Amúgy ha a honlapját megnézed, feltûnhet, hogy 2003-ban frissitették utoljára...

FégArmy csõdhír @ MTI

Upsz, nem figyeltem, Ren megelõzött. 😊

Talan a Gyori Magyar Waggon es Gepgyarat, de meg 44ben az US bombazok 😊

Punker
akkor melyike tbontották?

http://fegarmy.hu/ itt nem írnak bontásról 😊

Hat multhet vegen meg allt 😊

Punker
az aFÉG amit lebontottak? 😊

"Azt kellene mondjuk nekünk is csinálni, hogy szereléksinekkel ellátni az elõágyat és megoldani az optikai irányzék felszerelését."

Elképzelhetõ, hogy a FÉG csinál egy új verziót, és erre várnak. A magyar Ak elég népszerû külföldön is. Ezért elméletileg lenne értelme tovább folytatni a saját fejlesztést.

[NST]Cifu
Egy katona írta, hogy az ország hadserege magát az országot is tükrözi. Azért ezen a kijelentésen is érdemes lenne elgondolkozni...

[NST]Cifu
Szerintem olvasd el még egyszer, mit írtam. Nem az a 2-3 milliárd lenne sok, hanem egyszerûen nem lenne olyan minõségi elõrelépés, amit más téren végre lehetne hajtani ebbõl a pénzbõl.

Amikor a katonáknak nincs igazán jó hámja, rádiója (még mindig), éjjelátója (kivéve a szolnokiakat), jármûve (mert a G-merci és a BTR-80 nem igazán ideális), stb., akkor nem a gépkarabély lecserélésének kell lenni elsõdlegesnek, mivel a csere nem hozna olyan szintû változást, mint a fent említett dolgok...

[NST]Cifu
Nézd, az AK minden hibája ellenére A legsikeresebb gépkarabély a világon. A jó minõségben legyártott változatait preferálták már nem egy és nem két elit alakulatnál a világ minden táján. Az amúgy kézifegyverek terén nem gyenge finnek is lemásolták, és kisebb módosításokkal tökéletesítették (kegyes bosszú a Suomi-PPS esetért? 😊). Izraelben ez volt az etalon az 1970-es évek végén az izraeli spec. egységek részérõl, amikor új kézifegyvert terveztek (Galil).

Azt kellene mondjuk nekünk is csinálni, hogy szereléksinekkel ellátni az elõágyat és megoldani az optikai irányzék felszerelését.

ak-63 mint vh 1 fegyver ? 😄 Az amcsi társánál megbízhatobb, és bevált eszköz. Egyedül csak a G36 jöhet mint utód 😊

Hat, errol eszembe jut, mikor honvedelmi napon kint voltunk, es a katona ott feszitett az ejjellato mogott, es buszken mondta hogy 2 milla volt. Rakerestunk. Olaszorszagbol kisker aron 1 db kerul 300 000 ftba 😊
Vajon kinek a zsebebe ment a kulonbozet?😊

Es szerinted kard volt mar a kezeben?😊
Nemmondana ilyen marhasagot, ha vivott volna. 😛

A tábornokok amilyen sokba kerülnek lehetne belõlük egy elite alakulat egység, és ki küldenénk õket Irakba. Ott majd megedzõdnének, és legalább csinálnának is valamit 😊

hát ja, van jó néhány uzsidoboz .mi is elgondolkoztunk néhányszor hogy hogy mennének át a fizikain.:S
a fegyverváltás jó lenne,de sajnos az egyéni felszerelésekre is ráférne már vmi újítás,de sztem még arra is várni kell.
de majd 1x
Szerintem meg addig felesleges többet költeni a mai seregre, amíg gyökeres reform nincs mögötte. A szó valódi értelmében. Személyi állományban, gondolkodásban. Kidobott pénz. Tábornoki fizun kívül mire is jut manapság? Szívesen végeznék holnap egy meglepi fizikai felmérõt a felsõ vezetésben. Aki nem felel meg, már mehetne is lszerelni. Érdemei elismerése nélkül.
Minket anno sorállományban meghajtottak. OK. Örnagy elvtárs/úr (éppen átmenet volt) meg lahajolni nem bírt a hasától. Alig hiszem, hogy változott azóta valami is. Hát micsoda sereg ez? Fejben, mentalitásban nagyon gáz a helyzet. Itt bukik el minden, nem azon, hogy nincs Leopárd. Az már csak következmény. Nemrég 62 milla csúszott le jófajta piából a HM-ben. Mirõl is beszélünk?
Szerintem 2 milliárd vagy 3 milliárd nem volna sok a G-36-osokra ahoz képest hogy mennyi pénz elmegy ebbe az országba hülyeségekre ! 3X-os árú autopálya ( persze 3X rosszab minta német ) különbözõ lobby pénzek ebbe inkább nem is akarok belemerülni ! Ezt nagyon hosszan lehetne sorolni ! De legalább látszodna valami változtatni , fejleszteni akarás szerintem ahoz hogy G-36-osunk legyen valamelyik politikusnak vagy többes számba össze kéne haverkodni a Heckler & Koch céggel kapni tölük egy kis zseppénzt ( kb 100-200 milliot ) és máris G-36-osunk lenne ! Szerintem sajna ez már csak igy megy ! Bocsi ha tévedtem !
Punker
én már nem értek semmit 😊