Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The uninvited guest: Chinese sub pops up in middle of U.S. Navy exercise, leaving military chiefs red-faced

Cifu, kommentálnád a fenti hírt? Nem tudom nem e ciki egy fél hadiflottának, ha nem vesz észre idõben egy ott koricáló "ellenséges" tengeralatjárót? 😄

[NST]Cifu
Az F-35-ös sisakja abban a formában, amit te írsz, kb. 10 év múlva lesz teljesen bevethetõ. Az elsõ sorozat F-35-ösökön nincsenek még rajta azok a kis kamerák, amiknek a képét a fedélzeti számítógép majdan a sisakra vetíthet, hogy a pilóta átláthasson a gép padlóján (megj. ez amúgy már azért is érdekes, mert ha megvalósul, akkor onnantól kezdve átlátszó fülketetõ sem kell - a fülketetõ pedig sok problémának a forrása (láthatóság, radarkeresztmetszet, légellenállás, stb.)).

A sisakok terén nagyon sokféle rendszer van. Léteznek "egyszerû" éjjellátó szemüveggel felszerelt sisakok, ezeket fõleg a földi célokat alacsony magasságból támadó gépeken használják. KB. 20-30 éve jelentek meg.

Vannak az un. sisakcélzók, az elsõ az US NAVY F-4-esein jelent meg, ennek lényege, hogy amerre a sisak néz, arra néz a rövidtávú légiharc rakéta infravörös feje is, és így könnyebben befoghatja azokat a célpontokat, amik nem a gép orra elõtt vannak. Mi is ismerjük õket, ugye a MiG-29-esekhez nálunk is van ilyen, itt az R-73-as rakétákhoz hasnzálják.

A Gripen-hez létezik a Guardian sisak, ezt a Dél-Afrikaiak fejlesztik, ez sisakcélzó és "beépített HUD" tipusú sisak, vagyis a pilóta szeme elõtti vizorra vetíthetik ki a HUD-ot. Az F/A-18E/F-ekhez használt JHMCS ezen túl még képes arra, hogy földi célokat is megjelöljenek lézeresen, vagy GPS kordinátákkal, és így ezek ellen hajtsanak végre preciziós csapást - csak azáltal, hogy a pilóta ránéz, és megnyom egy célrögzítés feliratú gombot.

A következõ lépés a komolyabb kijelzõkkel szerelt sisakok, (a VLI pl. 2x 1024x1024-es LCD kijelzõket kap), amelyek az éjjelátót is magukba építik. Itt van az Eurofighterhez való BAe Striker sisak, ami ha az F-35-öshöz hasonló sok téren (persze a padlón átlátásra nem képes).

Az orosz fejlesztések kicsit kiszámithatattlanabbak, ott a sisakkijelzõs HUD és légi célmegjelölés per pillanat a csúcs, de csak néhány export esetben került elõ...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A "minden" itt valószinüleg azt takarja, hogy a tüzérségi gránáttól kezdve a helikopteren át a sugárhajtású repülõgépig minden.

Nem "csak" a lassan repülõ célok, nem "csak" az alacsonyan repülõ célok, hanem az adott feltételek szerint bármelyik célpont, ami az elpusztítási zónába berepül.

A légvédelem értelemszerûen túlterhelhetõ - a kérdés, hogy megéri-e. NYilván nem arra fogják a TOR-t használni, hogy az ellenséges tüzérségi gránátok ellen biztosítson fedezetet. De erre is alkalmas. Alapvetõen az alacsonyan repülõ légi jármûvektõl óvja a közelében lévõ baráti csapatokat. Ennyi. 8 rakéta nem tûnik soknak, de egy ~25km-es átmérõlyû zónában úgysem fog több tucatnyi repülõgép repkedni (helikopter elõfordulhat, de az más kérdés).

Még egy apróságot kell hozzátenni: a mai modern légierõknél (a jobban felszerelteknél) egy eféle jármû felkészülhet arra, hogy úgyis vadászni fognak rá. Az öböl-háborúban is az volt az A-10A-k, AH-64-esek és hasonló gépek elsõdleges feladata, hogy az iraki Shilkákat lekapcsolják. Mindenképpen. Na ez detto ilyen. Egy jól felszerelt légierõ minden létezõ radar-elhárító fegyverzetét rá fogja dobni. Itt jön a képe már az, hogy hány ilyen eszköz van, milyen más légvédelmi eszközök vannak még mellette, milyen állapotban és felszereléssel rendelkezik a saját légierejük, stb....

Összetett dolog ez kérem. De ha a kérdés arra vonatkozik, hogy milyen hatásosak a TOR-ok mondjuk az Iráni atomlétesítmények védelme érdekében, akkor azt kell mondjam, hogy csodát azért nem várnék tõlük. Annyi HARM fog ott ellenük indulni, ha kell, hogy tuti nem tartanak sokáig. Persze onnan nézve így sem elhanyagolható a jelenlétük, hogy a támadóknak mindenképpen komoly erõket kell külön a TOR-ok által okozott probléma megoldására elkülöniteniük...

[NST]Cifu
Sokmindennel foglalkoznék, de van sok-sok dolgok IRL, a neten is, úgyhogy rangsorolnom kell, mivel mennyit foglalkozok, és egyszerûen se lelkesedésem, se idõm per pillanat erre. :S

Talán egyszer újból elkap a gépszíj, és nekiállok darálni az ilyen cikkeket...

Adam II
<#alien><#ijedt><#alien2>

Bucser
Szerintem is csak az éjjellátó fénye világítja meg a 2 szemet.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sadist
Lehet ám, hogy a rendszernek van szüksége a szem megvilágítására, hogy tudja a pontos helyét. Ugye az emberek arca anatómiailag különbözõ, nem mindenkinek ugyanolyan magasan, és egymástól olyan távolságra vannak a szemei.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Nem én raktam be. Nem tudom, hogy az oldal szerkesztõi csak poénból rakták be a zöld szemeket, vagy tényleg így fog kinézni ha be van kapcsolva az éjjellátó.
Adam II
A világító zöld szemeket te raktad oda?

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Valaki megtudná mondani, hogy pontosan milyen különbségek vannak a most készülõ sisak kivetítõ rendszerek(helmet mounted display, bocs a kicsit idétlen fordításért) között.

Ha jól vettem ki a dolgokat a külnbözõ cikkekbõl, eddig az F-35-re szánt sisak tûnik a legfejletebbnek(a mûszerfalon is látszik hogy rengteg adat a sisakon jelenik meg, a pilóta átláthat a pilótafülke alján stb.).
Errõl van szó:

Azt se tudom pontosan hány ilyen vadászgépekre szánt sisakot fejlesztenek most. Ha jól tudom ezen kívül még a Eurofighter Typhoonra fejlesztenek ilyesmit és a Gripenre.

Tudna valaki bõvebb információkat adni ebben a témában?
Mondjuk azt nem lehet tudni, hogy mennyire zavarvédett, de gyanítom hogy ott lehet a gyenge pontja. Meg mondjuk ezek szerint ha pl egy tüzérségi üteg megszórja a környékét, akkor ezzel elég hamar ki lehet fogyasztani a rakétáit, gondolom az utántöltés azért nem két perc. Vagy akár a levegõbõl is ha "túlterhelik" az üteget, akkor elöbb-utóbb csak átsiklik néhány rakéta.

Lévén hogy a levegõben nem minden repül 6000 méter alatt, ezért nem.
(Cifu is írta, hogy a rendszer csak 6000 méterig képes megsemmisíteni a légi célokat.)

thx! Még egy kérdés: hogy a tor-m1 minden ellen hatásos ami a "levegõben" van? Legalábbis ilyeneket olvastam, de ezt mondjuk túlzónak tartom..

PíszLávJuniti
Az atom-os cikksorozatodat nem folytatod?

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

[NST]Cifu
Ahogy nézem, azért kezdeti stádiumban lévõ Skizofrénia tünetei sem hiányoznak. 😉

Sadist
Ok, megvan, nem is ebbe a topikba írtam <#idiota> Cifu logójáról nekem már csak a Haditechnika topik ugrik be <#idiota>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Skizofrén vagyok, feledékeny, vagy nem is ebbe a topikba írtam választ Cifunak? <#fejvakaras>

[NST]Cifu
Elég összetett dolog.

Elõször is tévhit, hogy az USA nem ad levetett (vagy sokszor új( eszközöket iraknak. HMMWV-k és M113-asok eddig is láthatóak voltak iraki felségjellel. De az tény, hogy igazán komoly eszközöket nem szivesen adnak nekik, legalábbis a sima regurális erõknek. Így lett az elsõ (új) iraki harckocsizó zászlóalj magyar T-72-es adományból felszerelve (amerikai pénzbõl, mert a Currus által végzett karbantartást õk fizették).

Viszont a spec. iraki egységek amerikai fegyverekeket, M4A1-eseket, M249-eseket, M24-eseket kapnak. Persze azok loyalitásáról már meggyõzödtek.

Korábban írtam, hogy helyszini beszámolók szerint az amerikai kiskeredelmi árnál drágábban beszerzett Glock pisztolyokkal például a regurális erõk frissen sorozott katonái simán dezertálnak...

[NST]Cifu
Írni írtam róla egy kevesett, de sajnos a topickeresõ tényleg nem találja már ezeket meg. :S

Szvsz túl nagyra nõtt a topic, talán ez lehet a gond. Lehet indítani kellene egy új topicot, és ott folytatni. Majd rákérdezek mindjárt.

Röviden: A TOR egy önjáró, önállóan mûködni képes rövid hatótávolságú légvédelmi jármû, ami ugyanakkor képes adatkapcsolat segítségével több társával együttmûködni. A jármû radarja ~24km-es észlelési/követési távolsággal rendelkezik, 48 célpontot tud legfeljebb kezelni, ebbõl 10-et tud követni aktívan, a rávezetõ radarja ~12km-es hatótávval bír, és legfeljebb két rakétát tud egyidejüleg rávezetni. A jármû tornyának a hátsó részében van 8 darab 9M310 (Tor), 9M311 (Tor-M), 9M311M (Tor-M1) vagy 9M312 (Tor-M2)-es rakéta, aminek a maximális végsebessége a hangsebesség 2.8x-osa, hatótávolsága ~12km, a célpont repülési magassága pedig 100 és 6000 méter között kell legyen. A TOR radarja elvileg képes a rakétagránátok és légibombák észlelésére is, és ezek ellen is indíthatja rakétáit.

Szerintem még annyira sem tartják megbízhatónak õket illetve az ottani helyzetet, hogy 20 éves amerikai cuccokat adjanak nekik.

Egy másik témához visszatérve !
Én nem értem az USA-t miért nem ad a vele szövetséges iraki hadseregnek amerikai fegyvereket ? Van annyi hidegháborús maradvány M60A1 , M60A3 , harckocsi M113 lövészpáncélos , repülõk , csupa régi fegyver lezsirozva raktáron vagy kirakva a szabadba plusz még egy csomo M-16A2 stb kézi lõfegyver . Ha ezek elpusztulnak harcban akkor csak annyi lesz a baj hogy nem a rozsda eszi meg öket ( nem kár értük ) ! Ezekre is ki lehet képezni az arabokat ( lásd törökország ) . Igy legfeljebb ha lelõnek egy iraki katonát az AMD-65-el akkor az AKM-63-at vagy kinai AK-t használó gerillának biztos lesz löszerutánpotlása , nem kell kérni Irántól vagy Sziriától !
tor-m1 rõl volt itt teszt? Keresõbe írom, de semmi nem ugrik elõ 😞. Egy részletesebb ismertetõ nem lenne rossz 😊

Punker
kórházban a héten volt katasztrófa védelmi gyakorlat.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Szirénák vannak gyakorlatilag is. Arra viszont nem nagyon emlékszem, hogy valaha kipróbálták volna õket az utóbbi 30 évben mifelénk.

Punker

mivel rólunk van szó kétséges. De elméletileg van gyakorlat csak nem kapcsolják be mondjuk hanem a szervezést stb. gyakorolják. Egyébként szerintem még mindig vh 2 szintü riadó cuccaink lehetnek. Ilyen tekerõ gurblis 😄

degenerator
és ezek gyakorlatban is müködnek? mert azt tudom, hogy az osztrákoknál párhavonta ellenõrzik, néha át is hallatszik a határon. de mo-n esetleg paks-ról tudok, ahol ki szokták próbálni.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

elméletileg van, és a katasztrófa védelem a felelõs.

degenerator
még egy kérdés. tudom, nem pont haditechnikai tárgyú, de máshova nem tudom írni, ti meg csak tudjátok.

van magyarországon a vásorokban felszerelve légvédelmi sziréna? vagy ha esetleg bombatámadás/katasztrófa történne, hogy jeleznének a népnek?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
rohadt jó honlap. köszi.

Sadist
Nem kéne a saját reflinkeddel szemetelni a fórumot, távozz hát a picsába 😊

[NST]Cifu
Õszintén szólva nem tudom, hogy milyen alapú füstgránátokat használtak a németek a II.Vh-ban. Vannak erõsen toxikus köd ill. füstképzõ anyagok (pl. titánium-tetraklorid, foszfor, zink-klorid), ezek tényleg erõsen mérgezõek, és a kloridok általában erõsen irritálóak, valamint megtámadják a légutakat.

A mai ködgránátok jó része viszont enyhébb anyagokat használnak, részben éppen azért, mert az elvileg az ellenség szeme elõl elrejtendõ csapatokban tehetnének kárt így...

PrasCo
Szívesen. <#idiota>
Úgy tudom a mai ködgránátok is tüdõ embóliát (vagy mit) okoznak, ha zárt térbe dobják be és ott lélegzik be töményen!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

degenerator
és a 2. vh-ban alkalmazottaknak? pl amit a németek használtak? azt olvastam, hogy belélegezve 20 percen belül ölt.

[NST]Cifu
A ködgránátoknak semmi.
A kipufogóba fecskendezett gázolajnak (harckocsiknál, harcjármûveknél) persze a szokásos égéstermékek miatt azért akad.

degenerator
nekem lenne egy olyan kérdésem, hogy az álcázófüstnek, amit manapság használnak, van valami káros hatása az emberi szervezetre?

[NST]Cifu
Durván 5-7 másodperc kell a lézersugárnak ahhoz, hogy egy rakéta burkolatát átégesse, ehhez a lézersugárnak ugyanazt a pontot kell megvilágítanija ezen idõ alatt. A rakéta nem fog kitérõ manõvereket végrehajtani emelkedési fázisban, de egy repülõgép pilótája nyilván egybõl kifordul valamerre, ha azt észleli, hogy olvadozik a gép körülötte.

A másik probléma az idõjárás. Noha a YAL-1A ugyan akár több száz kilométeres effektív lõtávolsággal rendelkezik, elviekben a felhõk felett repül, és megvárja, amíg a rakéta is elhagyja a felhõréteget (addig radarral követi). Namost itt a probléma, egy repülõgép nem fogja azt a kedvességet megtenni, hogy ne használja ki a felhõket, mint pajzsot a lézer ellen (a felhõkben a lézer energiája elnyelõdik, ezért nem lehet rajta átlõni).

Elviekben igen, használható a YAL-1A repülõgépek ellen is, de nagyon sok tényezõ korlátozza ilyen téren a használhatóságát, arról nem is szólva, hogy max. 6-8 lövést tud leadni, utána pedig mehet vissza a bázisra újra feltölteni a lézer kémiai tartályait.

Az USAF jelenleg szilárdtest lézerekben gondolkodik, de az még legalább 10 év...

[NST]Cifu
A két kûlsõ szárnypillonra lehetet 1-1 darabot felakasztani. De õszintén szólva nem nagyon találtam olyan képet, ahol F-5E Sparrowot cipel...

Molnibalage
Lenne egy érdekes kérdésem. A B-747 gépbõl most is fejlesztés alatt álló gép, ha le tud lõni emelkedési fázisban elvõ ballisztikus rakétát, akkor mi gátolja meg, hogy ezt repülõgépekkel is megtegye?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hej, kösz az infókat, NAGYON hasznos dolgok vannak benne!

Az F-5E gépnél a Sparrow az nagyon elméleti lehetõség, vagy ezzel gyakoroltak is rendszeresen? Melyik felfüggesztõre lehetett rakni és mennyit? Magpróbálom magam megtalálni, de szerintem nem fog összejönni, eddig fogalmam nem volt errõl a képességrõl!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
- Észak-koreának milyen MIG-21 verziói voltak a '80-as évek végén? Volt MF és PF verziókon kívûl bisz?

PF/PFM gépeik voltak, ~80db. A Bis-eiket az 1990-es években vették, illegálisan Kazaksztánból (Borat biztos akkor lett híres. 😊))

- 86-ben vettek MIG-23ML-t. Ezeken vajon volt bármiféle modifikáció?

Semmi tudomásom szerint.

- Q-5-ös gépmennyiségrõl kétféle adat, vagy 40 és 150 szokott lenni. Errõl ki mit tud?

A megbízhatóbb források inkább 40-et említenek.

- J-6 repülõgépbõl radaros altípusuk volt vagy nem?

F-6B nappali vadász, csak az ágyúhoz való tûzvezetõ radarja van, nem "normális" keresõ üzemmóddal is rendelkezõ radarja.

- Dél-Korea az F-5 gépbõl milyen arányban alkalmazott A és E variánsokat '80-as években? A kettõ között mi volt az eltérés? Vajon mindkettõn volt chaff/falre és RWR?

~90db F-5A/B (eredetileg 88db F-5A és 30db F-5B-t kaptak, ezeket az 1980-as években az F-5E/F és KF-5E/F gépek kiváltották, az F-5A/B-k kiképzõ századokhoz kerültek, az F-5A/B-knek nem volt sem radarjuk (csak radar távolságmérõ a gépágyúk irányzórendszeréhez), sem RWR-jük, sem ECM-ük, sem Chaff/Flare szórójuk, csak AN/APX-46 IFF rendszerük)
~10db RF-5A (eredetileg 8-at kaptak, de az 1980-as években több F-5A-t átalakítottak felderítõgéppé)
223db F-5E/F (AN/APQ-159 radar, AN/APX-72 IFF, AN/ALE-29 chaff/flar szóró (30 chaff és 15 flare), ALE-40 ECM, ARN-46 RWR. Korea licencben gyártotta le az utolsó szériát, ezek 48 KF-5E + 20 KF-5F jelöléssel készültek el)

Az F-5A egy olcsó gép volt, fõleg földi támogatásra, a légi harc sokadlagos feladat volt, így nem volt rendes radarja (radar távolságmérõje volt a gépágyú irányzórendszeréhez).
Az F-5E esetében már elvárás volt a légiharc képessége is, így felszerelt rendes radarral, megkapta a Sparrow indításának és rávezetésének a lehetõségét is, a törzset meghosszabították, több üzemanyagot szállított, a szárny bekötésénél LERX-et alkalmaztak, erõsebb hajtómûvet kapott, stb.

- A fenti kérdés F-4DSK és ESK gépekre is igaz, sõt az USAF F-4E gépre is ez lenne a kérdés.

~60db F-4D (AN/APQ-109A radar, AN/APR-36/37 és ALR-69(V)2 RWR, nincs beépített ECM, ALQ-87, ALQ-101 vagy ALQ-119 külsõ ECM konténer lehetséges)
~55db F-4E (AN/APQ-120 radar, AN/APR-36/37, AN/ALR-46 és ALR-69(V)2 RWR, AN/APX-80 IFF, nincs beépített ECM, külsõ ECM konténerek lehetségesek (ALQ-119, QRC-80-01, ALQ-131, ALQ-184).

Az F-4 változatok közötti különbségekért olvasd el az F-4 ismertetõmet.

Molnibalage
Na lenne megint pár kérdésem az okosakhoz.

- Észak-koreának milyen MIG-21 verziói voltak a '80-as évek végén? Volt MF és PF verziókon kívûl bisz?

- 86-ben vettek MIG-23ML-t. Ezeken vajon volt bármiféle modifikáció? (chaff/flare pl. Ekkor már nyilvánvaló volt, hogy normális harci gépre kell ilyen..)

- Q-5-ös gépmennyiségrõl kétféle adat, vagy 40 és 150 szokott lenni. Errõl ki mit tud?

- J-6 repülõgépbõl radaros altípusuk volt vagy nem?

- Dél-Korea az F-5 gépbõl milyen arányban alkalmazott A és E variánsokat '80-as években? A kettõ között mi volt az eltérés? Vajon mindkettõn volt chaff/falre és RWR?

- A fenti kérdés F-4DSK és ESK gépekre is igaz, sõt az USAF F-4E gépre is ez lenne a kérdés.

Sadist
Annyira nem volna rossz, ha a háttér is sötét volna, nem ilyen fehér. De nekem inkább az ilyen digit álcaminta jön be, persze ez is csak valami értelmesebb háttérszínnel nézne ki jól.

[NST]Cifu
Najó, kivettem, csak láttam máshol, aztán gondoltám vala, hogy kipróbálom itt is. 😊

Sadist
broáf :|

JohnnySmith
Érdekes lett a topik 😄DD camo-ba öltözött 😄

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Ezzel több probléma van: egyrészt a The Sun irta, ami olyan mint a Blikk csak sokkal rosszabb 😊 Másrészt elsõ nekifutásra egész jól hangzik, de ha jobban belegondol az ember, akkor rájön hogy annyira nem egyszerû a dolog. Mert ha egy sik felületre kivetíted a mögötte lévõ táj képét, az csak bizonyos szögbõl lesz hihetõ, utána rögtön feltûnik hogy nem 3d-s képet látsz. Arról nem is beszélve, hogy egy mai hk alakja nem éppen ideális erre a célra. Meg pl mit csinálnak a lánctalppal, lövegcsõvel, stb. Szóval szerintem ez egyelõre leginkább sci-fi és abból is inkább a fi 😊

SgtChris
Az alábbi linket olvasva eléggé hitetlenkedni kezdtem...mindenesetre elég érdekesnek tûnt, hogy belinkeljem. Sokminden megváltozna a harcmezõn, ha igaz, amit írnak, és használhatóvá válik a dolog...Láthatatlan hadsereg a briteknél

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD