Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah az valszeg így volt, de fõleg belõlük van a könnyû vegyes. Legalábbis így rémlik, hogy õket nevezték át.

Punker
"Elméletileg õk a mi rangerjeink. A Bercsényi pedig a delta force 😄"

ezzel a dumával pár éve milyen kocsmai verekedést tudtál volna kirobbantani közöttük 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
REBISZ-hez tartoznak azok is.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
itt van mellettem a laktanya nincs itt már semmi, a 24-est felszámolták és összevonták a debreceniekkel 😞

akkor jól hallottam, nagy kedvenc zenekar 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

az 😊

Ezeket az egységeket eléggé össze-vissza szervezték az utobbi pár évben. Ha jól tudom, akkor a már említett TESZ ill Neutron-on kívül vannak még a megyei beavatkozó egységek (veszélyes bûnözõ elfogása és hasonlók a feladataik).

hehe, ez is egy felfogás 😄DDD
addig jó amig nicns dolguk, ebben ott a pont 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Pluskast
"Erre az volt a válasz, hogy a ruha amerikai, de benne a test szovjet és ez a lényeg."

Na hát ez aztán tényleg lényeges. Egy háborúval arréb is ez volt a szitu. Rengeteg ember és sok szép hadosztály csak az a baj, hogy az elsõ sornak van fegyvere. Akik meg a második sorban álltak arra vártak hogy az elötte lévõ megdögöljön hogy felszedje a fegyverét. Megjegyzem ez Sztálingrádnál is igaz volt nemcsak az elsõ vh-ban. Nemhiába vesztettek a ruszik 17-ben. Az, hogy a ruszkik annyi fegyvert voltak képesek gyártani az a töménytelen mennyiségû szövi hadianyagnak és felszerelésnek volt köszönhetõ. A németek azért vesztettek mert kurvára elnyúlt a hadtáp vonaluk és a gyér ruszki vasút és úthálózaton képtelenség volt rendesen megszervezni bármiféle normális ellátmányt. Azon kívûl meg villámháborúra voltak felkészûlve minden tekintetben nem egy hosszú háborúra. A hideg és a nagy távolságnak köszönhetõen a ruszkik képesek voltak kihúzni olyannyira, hogy 42 nyarára már özönlött a szövi hadianyag.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Punker
te figy lövésem nincs mit csinálnak, nem is szeretném inkább tudni 😊

"tényleg a szolnokiakról talált már valaki képet az új csúzlikkal?" Én még nem... Ez a movimnál majdnem az össz amit találtam róluk. Eléggé zárkózottak 😄.
Egriek ha jól tudom meg vannak ( õk a mercik rusholok 😄D) Könnyû Vegyes Zászlóalj néven. Elméletileg õk a mi rangerjeink. A Bercsényi pedig a delta force 😄

apropo zene, nem véletlen scorpions a háttérmuzsika? 😊

Punker
elsõ körben döntsd el melyik szervezetrõl akarsz kérdezni 😊

"kommandósok"

Honvédségnél: a lent említett szolnokiakra lehet ezt mondani, a mélységi felderítõk mindig is az elit volt

rendõrség: itt a Terror Elhárító Szolgálat van

Vám és Pénzügyõrségnek is megvan a bevetési csoportja de nevüket meg nem mondom, amikor a hírekben ilyen csempészes akciót látsz azok õk.

és vannak a spec létesítmények védelmével foglalkozó egységek, pl Paks meg még 1-2 ilyen kiemelt fontosságú dolog.

de "csak" ennyi? a reaktor védelme megha ott kell valamit akciozni õket küldik és thats all?

ez tény, és sajnos sok esetben tényleg ez a szitu, de attol még nem szép dolog az álltalánositás 😉 minden esetre én részemrõl sok szerencsét kivánok neki, akár igy akár ugy 😊

Punker
aszem A+-os vagy milyen besorolással mentek régen a szolnoki és az egri (már nincs ugye) ernyõsökhöz.

tényleg a szolnokiakról talált már valaki képet az új csúzlikkal?

Sadist
Pont emiatt érdekelt volna, mert én is csomószor hallom, hogy a magyar kommandósok milyen jól szerepelnek nemzetközi versenyeken. Csak hogy most a "kommandósok" az kiket is takar.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Pluskast
Megvédték az érdekeiket. Tudjuk jól, hogy a Nagy háborúba azéert mentek bele mert a Németek bíztatták Mexikót, hogy támadja le az USA-t. Különben szartak volna az antant fejére. Németország megyneri a háborút de Franciaországot nem szállta volna meg. Nem is volt benne a Mittel-Europa tervükben. Nekik csak a csigazabálók gyarmati területeinek 1 része kellett volna.

Sadist
Közben találtam egy híradós cikket. Azt most már tudom, hogy terrorcselekmény, emberrablás és légijármû foglalás a TESZ hatásköre. Most már csak a többire vagyok kíváncsi 😊

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
extra védelem az atomerõmûnek mint kiemelt stratégiai célpontnak, aszem ott 3 szintû a védelmi vonal, gondolom ha geb@sz lenne nem Kovács XII õrmestert kéne beküldeni oda lövöldözni 😊

Punker
lehet, de ettõl függetlenül mit tudhatunk róla, azt hogy gyerek még, lehet hogy itthon végig csinálja a 3 vagy 6 hónap nem tom mennyi most a kiképzés és utána soha többet nem akar egyenruhát látni szal azzal kezdeni hogy õ rögtön menni akar éles akcióba és a valóság igen távol van egymástól.....

Katonáknál: "Bercsényi" - ha valaki elitet akarna játszani.. 😊, bár már kétlem, hogy könnyen fel vennének oda bárkit http://www.youtube.com/watch?v=m7HELcm1jBA

(a zene szövegét nem nézni, csak a hangzás miatt tettem alá... 😄)

pakson van a neutronkommandó, bár az hogy az õ feladatkörük pontosan micsoda az engem is érdekelne mert ez nem egészen tiszta nekem 😊

Punker
Paksnak ott van külön a neoutron vagy milyen egység, akik mindig elsõk között vannak a nemzetközi versenyen. aszem úgy vannak az egységek szétosztva hogy X percen belül kell kiérniük nagyobb városokban vannak központok.

kár skatulyázni, van akiben már 10 évesen se merül fel ilyesmi, van aki meg 20-30 évet is lehuz ugy a szakmában hogy nem jön meg az "esze"
az meg hogy minek van értelme, ha az embernek iylen céljai vannak, vagy ha valakinek pl az a célja hogy 60 évet nyomja a monoton mokuskereket hogy utána éhbéren vergõdve kilehelje a lelkét pár évvel késöbb... hát nem is tudom, ez nagyon egyéni preferencia kérdése 😊

Nem emlekszem, hogy 18 evesen nyomorekra akartam volna magam lovetni. De hat, nem vagyunk egyformak. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

ez igaz, de nálunk már kezdet volna valami hasonló mûködni. Példáúl a Magyar Királyi Légierõnek Messerschmitt 109-esei készültek Gyõrbe, amíg le nem bombázták a gyárat a szemét amcsik B-17, és B-25-ös bombázók...

Sadist
De ha pl. Pakson akar valaki tüzijátékot csinálni, vagy "csak" egy fegyveres bûnözõt kell elkapni, akkor is õket küldik oda? Vagy az országban vannak más felszámoló egységek is, akiket bevethetnek?

Punker
honvédség és onnan 1-2 misszió afganisztánba, ha túléli valszeg észhez tér, mégis mit vártok 18 éves gyerektõl? 😊

ha a légioba nem vesznek fel akkor egy pmc-be se igazán 😊, de pl ha a légioban lehuzol 5-10 évet akkor az már egy egész jó ajánlólevél lehet, de még akkor se biztos hogy felvesznek bármi épkézláb helyre, szóval igazábol ilyen pmc helyeken akkor érdemes elgodnolkozni ha már letettél valamit az asztalra, "pályakezdõknek" felejtõs 😊

Punker
a TESZ az elsõdleges rendõrségi egység (TerrorElhárítóSzolgálat) lásd moszkvatéri bankrablás.

Sadist
Úgy en bloc érdekelne, hogy Magyarországon milyen szervezetek vannak, akik ezzel foglalkoznak. Ha pl. valami félõrült kitalálja, hogy szed néhány túszt, akkor kiket küldenek (küldhetnek) rá, hogy elvégezzék a piszkos munkát.

Molnibalage
A kölcsönbérleti szerzõdés nagy elõnye nem a szállított fegyverekben volt, hanem abban ami pusztán az életet és ezáltal a termelést tette lehetõvé. A vasúti gördülõanyag igen nagy hányada nem szovjet volt. Ha nem tudsz nyersanyagot szállítani, akkor nem lesz T-34 sem és az meg ki is kell vinni a frnotra...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Punker
TESZ-re gondolsz? MP5-öseik vannak. VPOP bevetési csoportnál mini UZI-kat láttam bemutatón, aszem a paksiaknak i sMP5 van.

Molnibalage
Az a sok test már nem élt volna ruha és kaja nélkül... Így is milliók haltak meg. A legyengyülség miatt vitte el õket egy betegség nagyrészt. Persze errõl sem szoktak nagyon írni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

igen, ez benne van a pakliban

Nehéz pontos adatokat találni, valamint összehasonlítvan kell nézni a dolgokat. Pl: A szovjeteke kaptak 7000 harckocsit 1941-45 között (mondjuk a Shermanokat leszámítva nem túl jókat, azok max a felét tették ki ennek). Elég soknak tûnik. De csak 1942-ben több mint 12000 T-34-est gyártottak a szovjet gyárak. Valósz1nüleg nem okozott volna fennakadást ha nem kapják meg azokat a harckocsikat. Másrészrõl viszont pl a teherautók majdnem 60%-a amerikai volt! Na ez már komolyan érintette volna a szovjet hadigézetet. Hasonlóan megdöbbentõ szám a 15 millió lábbeli, bár ehhez sajnos nem találtam viszonyitási alapot szovjet részrõl (mármint hogy õk mennyit gyártottak).

Ja, nem azt mondod, hogy megvolt, majd visszaallsz, hanem ha tudsz meg, akkor probalod orditani hogy MEDIC, de csak ver es horges jon a tudodbol. 😊

szoktam néha airsoftozni 😛 nagyon jó. de azért a valóságban más 😄

Ha csak adrenalinra vagysz, gyere ki airsoftozni 😊 Nem kell magad lelovetni, meg szivni a kikepzesen, meg a sok hulye katonatiszt rigojajat vegighallgatni. Max neha 1-2 idiota szervezovel/jatekossal talalkozol, de oket le kell sz@rni 😊

Sadist
Valaki tud pontos információt arról, hogy Magyarországon milyen fegyveres terrorelhárító/életmentõ (amolyan magyar SWAT) szervezetek vannak, és milyen a felszerelésük?

Gyarmatosítottak és lehetõvé tették, hogy vezetõ nagyhatalommá váljanak.
Kb. 1300 mozdonyt szállítottak az amcsik.

"Szóval a "nagy" Szovjetúnió és Franciaország is csak azért létezik, mert a nagy víz túloldalán ezt látták jobbnak. "

A szovjetek maguk végigverték volna a világot, ha akarták volna, szóval hülyeség, hogy a "túloldalon ezt látták jobbnak". A franciák meg egyszerûen megszûntek létezni, õket ugyanis szétverték, míg a szovjeteket nagyon nem, de õk a németeket igen. Sokat idézték már Számvéber Norbertet, neki valamelyik könyvének a végén vannak táblázatok, hogy mennyi volt a saját szovjet gyártás, és mennyi a segély. Meglepõen eltérõek az adatai a tiedhez képest.
Amerikai ruházat: a németeket meleg ruha nélkül küldték a szovjet frontra, vesztettek 1941-ben? Naná, hogy nem, ráadásul jóval kevésbé voltak gépesítve, mint pl. a britek, rengeteg lovat rekviráltak akkoriban. Akkor a szovjetek az angolszász ruházat nélkül vesztettek volna? Ugyanmár, nem számított náluk az ember, akár meztelenül is támadtak volna.
Már idéztem egyszer Hermann Wouk(?) könyvébõl, valahogy így volt. Az amerikai tengerésztiszt Roosevelt megbízásából felméri a szovjet állapotokat, hogy megadják-e magukat, vagy sem. A katonák új amcsi egyenruhában szaladgáltak elõtte. Megjegyezte, hogy milyen jó, hogy az amcsik küldik a sok segélyt. Erre az volt a válasz, hogy a ruha amerikai, de benne a test szovjet és ez a lényeg.
Molnibalage
És akkor 1917-18-ban mit csináltak?

jolvan kapsz majd élmény be számolót 😄 amugy nem csak a pénz vonz hanem az adrenalin is. plussz lenne mit mesélni az unokáknak (ha megélem 😄 ) amugy a légio az igen is jol fizet 😊 ha misszioba vagy akkor (ha jol számoltam, átváltva) 1,5 millio

Pluskast
Na ok de ha meg így nézzük akkor ma USA sem lenne a franciák nélkül mivel katonai segítségük révén nyerték meg a jenkik a függetlenségi háborút. Szóval ha így nézzük akkor 44-ben az amik kiegyenlítették a számlát...

Pluskast
Figyi, ha nem lennének ilyen emberkék akkor nem lenne sehol a világon hadsereg meg idegen légió sem. Õ neki ez tetszik😊

Molnibalage
Mindent, csak az oroszknak annyi mindent szállítottak, hogy abból fél Európát újra lehetett volna építeni... Ja és ebbõl jószerivel semmit nem fizettek vissza az elvtársak. Kényes pont, mind a mai napig...

Szóval a "nagy" Szovjetúnió és Franciaország is csak azért létezik, mert a nagy víz túloldalán ezt látták jobbnak. Ennyit a fene nagy nemzeti büszkeségrõl. Persze az sem árt, dr a háború után a franciák kicsit felnagyították az ellenállás szerepét meg sok mást.

Molnibalage
Tényleg ennyire keresed a bajt? Nem kötekedni akarok, csak kicsit fura. Az emberek nagy többsége nem szeret oda menni ahol lõnek. Annyira azért nem fizetnek jól. Tanulj mérnöknek és dolgozz kint, ha csak a nagy lóvéra hajtasz. Kisebb az esélye, hogy belehalj. Ha esetleg kimennél és összejönne, jöhet az élményeszámoló?

Pluskast
Hohó és a vonatokan már ne is említsük! Ezerszám szállítottak az amcsik gõzmozdonyokat a ruszkiknak.