Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ok, ohne személyeskedés, de akkor alapozd is meg az urbanlegendjeidet (amugy azért sirni nem fogok hiddel, már rég megszoktam neten hogy amikor nagyon elmegy személyeskedésbe a dolog simán /ignore 😊 )

hol modntam én hogy nem éli meg másként minden ember? szeirtnem sehol mivel ezzel telejsen egyetértek ez igy van, én csak annyit jeleztem hogy aki husdarálónak minõsiti a légiot ugy hogy még ahoz se volt elég vér a pucájában hogy lenyomja az 5 évet az jobb ha hallgat, ennyi 😊
a légio marketingje meg potn nem errõl szól mert õk a kalandvágyó fiatalokat akarják begyüjteni..., ergo nem fogják sehol reklámozni hogy miylen dög unalom az állandó örség , meg ugy ált a napi rutin ha nincs semmi tournant vagy valami extra...

a forrásai meg elég szerteágazóak tekitnve hogy én nem csak egy szökevény lázálmai alapján itélek 😊 hagy ne copyzzak be ezer +1 honlaot a netrõl, elég ha rákeresel a googleban, vagy ott van az index idevágó topikja is nem egy volt és jelenlegi légiossal, de igen, még személyes ismeretségem is van mint "forrás", sõt tovább megyek, még olyan ismerõs is van személyesen mint a tied, msá tészta hogy az õ meséin ált inkább csak mosolygok 😊

és melelsleg még annyit hogy én sehol sem modntam hogy a légio nyugis, csak annyit mondtam hogy igen erõsen tuldramatizálsz néhány urban legendet, és hogy nem vagy tisztában vele hogy a modern hadviselésben miként alkalmazzák az élõerõt (itt most logikusan a fejlettebb hadseregekre godnolok, nem a rongyfejü öngyilkosmerénylõkre...)
ennyi

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

PrasCo
Akkor nehezebb dolguk lett volna?
Hmm, akkor 50mm-esek pattogtak volna le a ruszki frontoldali lemezekrõl 37-esek helyett, valóban komoly akadályt képeztünk volna... ^^
Itt olyan alapvetõ hiányosságok álltak fent, amin nem segített volna, ha hozzánkvágnak 10 Pz.V-öt. (ahogy nem is segített.) Vagy mire gondolsz?
mindesetre komolyabbanak tûntek a mostani hadsereghez képest.. A menetelesük király 😄 vh2

A háború elejénél kaptuk volna. Annyi idõ alatt csak megtanulták volna.. 😄

Bucser
A legjobb fegyver sem ér semmit a tanulatlan baka és az idióta vezetés kezében...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ha itteni összes szövetséges teljes német fegyverzetet kap - kétlem, hogy könnyû dolgok lett volna 😊

Bucser
csak kevesebb ideig bírtuk volna tartani magunkat mert kb 10-ed olyan mínõségû kiképzést kaptak az emberek...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

degenerator
akkor kb ugyanakkora erõnk lett volna, mint bármelyik másik német hadseregnek, amit eltapostak a ruszkik.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

igen, de mi arról beszéltünk , hogy mi lett volna "HA" teljes német fegyverzetet kapunk.

A személyeskedésed fölösleges - bele mehetünk ilyen játékba is, de akkor sírni fogsz 😊.
Még midig nem mondtad a forrásodat? Vagy a haverodnak a haverja mondta neked, hogy csoda jó a légió? Egyébként fel kéne fogni, hogy minden ember más, és máshogy éli át, de úgy látom ezt nem akarod fogni...
Te megálmodot, hogy milyen nyugis ,és jó dolog ez. Mivel a légió marketingje is errõl szól - nem fogják azt hirdetni gyere bazmeg dögölni lol 😊 Kicsit logikusan kéne gondolkodni

degenerator
nem a 3as rendszer szerint ment. asszem 2 ezred volt egy hadtestben. vagy 2 zászlóalj egy ezredben? nem emlékszem már. na meg a katonáknak 30%ának volt puskája, lõszer még kevesebb.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Tipikusan magyar ami a II. hadsereggel történt...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

PrasCo
Nna igen, többek között ezért is jelöltek ki méretileg tarthatatlan frontszakaszt. Afféle "teszkó gazdaságos" hadsereg, amitõl azt várták el, amit egy "normálistól". De ha jól emlékszem(?), valami trükk is volt a dologban, mert hivatalosan "megvolt" a hadsereg, tehát névleg viszont rendesen felkészült, zárt szerkezeti egységet alkotott. Csak azt felejtették el hozzátenni, hogy nem egészen "szabványosan" kezelik az alegységek fogalmait.
degenerator
engem az lepett meg, hogy a rendes 27 ezred helyett csak 18 volt. szóval névleg volt csak feltöltve.

PrasCo
Megjegyzendõ, hogy a II. hadseregnek egy olyan és fõleg akkora frontszakasz védelmét jelölték ki feladatul, amit normális felszereléssel SEM lehetett volna megoldani. Mélységi, tagolt védelem az adott létszámmal egész egyszerûen nem megoldható. A folyamvédelmi doktrínákat pedig, amikkel akkor dolgoztak, ki lehetett vágni már a kukába. Külön vicc, hogy védelemre különösebben egyébként sem volt felkészítve a magyar baka. Mindehhez hozzájön, hogy a mûszaki zár is teljesen elégtelen volt.
Röviden: a Don-kanyarban (gondolok itt konkrétan Urivra és Scsucsjére) már akkor eldõltek a dolgok, amikor az orosz megindult.
Ebbõl a szempontból tehát maximálisan egyetértek Nemeskürtyvel, a felelõtlenség és a kényszerhelyzet ténylegesen azt eredményezte, hogy meghalni küldték õket ki.
degenerator
ez a vita pont az én kérdésembõl alakult ki. a requiem egy hadsereg miatt. és az a könyv leírja, hogy a magyar hadsereget nem kelllett komolyan venni.

degenerator
a barátnõm dédnagyapjának megtaláltam az elsõ vh-s naplóját, gondolkodtam, hogy beírom vmi blogba, szerintetek megéri?

milyen könyvekbe? 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

jah hogy egy dezertõr a fõ forrásod, fasza, nem csodálom hogy keserû szájizel beszél az aki 5 évet se tud lehuzni.., az minek megy ki aki nem birja? senki nem modnta hogy a légio szeretetszolgálat 😊
és én nem azt modntam hogy vigyáznak rád, hanem azt hogy amiket te kitalálsz meg megálmodsz hogy ágyutöltelék meg stb az egyszerüen hülyeség, ennyi, se több se kevesebb, ettõl még nem lessz egy hadsereg se életbiztositás, igaz tuti vágóhid se... 😊
és igen, ezért jött létre, sõt még részlegesen midnig ezt a funkciot tölti be , de ettõl még ennek az elvnek köze nincs a vágohid effektushoz
meg msot õszintén, szerinted manapság mit csinál a légio? csak kiváncsiságbol hogy szerinted hol és mi a nem humánus meg humánus... (azt már fel se merem vetni hogy a hadászat, háborusostul gerillástul, mindenféle fegyveres konfliktosostul alapbol nem a humanitáriánus elvekért jött létre, de hát ez ugye miért is érdekelne téged... 😄)

jah ez van most a könyvekbe..

Punker
na most hogy mi volt 200 éve az alap ötlet és mi most az kicsit más.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

és te honnan veszed? Én ismerek egy légióst aki most biztonsági õr ( porta szolgálat 😊 Igaz régebben volt az.
3 év után megszökött, és azt mondta, hogy hiába a nagy marketing egyenlõség - ennek ellenére volt nem kicsi megkülönböztetés, hogy Magyar. De persze mindenki más, és máshogy foglya fel, hogy mi a határ nála ahogy bánhatnak vele stb.
Egyébként szerintem nem vagy tisztába a légió miért is jött létre. A légió azért van, hogy az alap francia hadsereget kímélje, és olyanokra is be vessék ami nem mondható humánosnak.. De nem baj, azért higgyed , hogy vigyáznak mint a kincsre rád 😄

Punker
pont ezért, legalábbis szerintem azokban az országokban erõsebb az ilyen hozzáállás ahol sok a kisebbség.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

jah csak olyan nacionalista aki hülye az már sok 😄
Franciák meg alapjába is többsége naci. Annak fejében, hogy többsége néger , arab, meg cigány, de sebaj 😄

sajnos a neten a "tuti" infok 90% iylen :S és nem csak a légioval kapcs, de minnél jobban misztifikált valmai vagy valaki annál jobban megy ez :S

"álltam már olyan ember mellet aki hallot olyanról akinek a testvérének a feleségének az unokaöcse egyszer látott 26 km-rõl egy légiosra hasonlito alakot" xD xD 😄😄

az kemémy 😄 de igy van végülis

mutass egy országot ahol nincs jelentõs mennyiségü nacionalista..., és ne olyat ami már "megszünt" mert szétverték 😊 egy egészséges adag nacionalizmus akárhogy is állitja be a média egészséges minden országnak, enélkül nem tudnák megvédeni a saját érdekeiket (most ezt nem katonailag értem), szóval igen, a franciák lehett kicsit nagypofáju nacionalisták, de miért, a magyarok nem azok? ennyit errõl 😊

istenem ezt a sok fals urbanlegendet könyvbõl olvasod? 😄 érdemes nemérdemes krédés full egyéni preferencia, aki szerint csak protekcioval érdemes az ne hadsergbe akarjon menni hanem cserkésztáborba max... 😊
a franciák meg a légio egészen más tészta, állam az államban ahogy modnani szokták szóval ez hogy pont a magyarokat nem kimélhetik..., jáj..., golyofogo..., elkéne már felejteni ezt a fogalmat, 2.vhban müködött igen, de a modern hadseregek nem erre épülnek, nincs golyofogo munkakör, veszteségek lehetnek de nem ez a cél, fel kéne fogni hogy manapság egy katona kiképzése legalább olyan drága mulatság mint maga a hadifelszerelés, ergo nem csupa jószivüségbõl hanem sima gazdaságosságbol se "pazarolhatják" az emberanyagot, egyszerüen drága lenne, ennyi
a légioban sok magyar van? mihez képest? 😊 csak emrt pont ez az hogy manapság eléggé figyelnek az összetételre hogy egyik náciobol se legyen "tultengés", manapság már más világ van mint pl 2.vh után amikor a fél légio németekbõl állt 😊
egyszonak is száz a vége jópofák ezek az "álltam már olyan ember mellet aki hallot olyanról akinek a testvérének a feleségének az unokaöcse egyszer látott 26 km-rõl egy légiosra hasonlito alakot" tipusu urbanlegendek csak ne ilyen meggyõzõdéssel adjátok már elõ marhaságot 😊

hát biztos van ott is olyan aki köcsög. 😊 de pl a srác mesélte hogy amikor kimenön volt ingyen el lakhatott egy panzioban, mondjuk az nem azért volt mert magyar hanem mert légios.. ott nagyon megbecsülik a légiost is

Légióba nem tudom, hogy megy, de ha eddig Franciával találkoztam mind nacionalista barmok voltak 😊
Õ szerintük mi õs cigányok vagyunk, és járt Trianon..
Biztos van rendes is náluk, de eddig nem találkoztam olyannal.

erre csak azt tudom mondani hogy nemrég beszéltem egy magyar légiossal akinek most járt le az 5 éves szerzödése.. és ö azt mondta h ott a magyarokat nagyon szeretik, föleg azért is mert anno ez a kis ország szembe mert szállni a szovjetunioval

én nem akarom menni az tuti 😄!
Csak mondom, hogy maximum ilyen "protektel" érdemes. Például ha ismersz egy sorozó tisztet, vagy hasonló. Mert a franciák a Magyarokat egyébként se kimélhetik - Nem bírnak minket, és tuti golyó fogó lesz belõled. Igaz a légióba sok Magyar van, de alap verzióba nem lightoznak velük az tui..

megint egyénfüggõ ez is, van akinek két nap semmittevés is sok van akinek meg egy életnyi semmittevés is tul sok meló és többet akarna lazsálni 😊

igen, de ez fõleg Hitler hülyeségének köszönhetõ. Ugyanis egy szövetségesben se bízott. Pláne bennünk nem! Nem tetszett neki, hogy Horthy nem úgy ugrált ahogy õ akarta, és félt, hogy ha olyan szintre kerülnénk mit õk akkor ellene fordulnánk.
Mondjuk ez annak is köszönhetõ, hogy nem titkoltan Horthy, és Mussolini tárgyalt egy közös nagy szövetségrõl. 1. Újra nagy Magyarország, és lengyel határ. Olasz- Magyar- lengyel szövetség, ami megállít mindenkit, és õk uralkodnak "úgy mond" - Mussolini terve legalábbis tuti ilyen volt 😊 Ezért a Bécsi döntéseknél Mussolini ugrált a Magyarokért. Hitler meg teljesen el vette a lengyel határt. De mondjuk az is közre játszott még, hogy túlzottan erõs szövetségese nem volt a németeknek. Az Olaszok is segítség nélkül nem tudtak semmit el foglalni....

Punker
az is sokkal több mint amit én kibírnék 😊

Konkrét infót keveset találtam így hirtelen, de az biztos hogy 1941 kora öszétõl folyamatosan csinálták és a termelési adatok alapján azért '42 tavaszára már nagyjából megvoltak vele.

Punker
VPOP-nél 2006-ban mossberg sörétes meg a pici UZI volt kirakva a hadibemutatónál, meg rakás éjjellátó 😊

Sadist
Hát inkább azért kapjál fizetést, minthogy szitává lõjék a segged 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

5 évig ott kint biztos nem leszel a dzsungelben..., ha az ottani ezredhez vagy félezredhez kerülsz (már nemtom mi melyik 😄) akkor 2 évig vagy ott, aztán goto hom, amugy meg ha az ezrededdel mentek tournantra az max fél éves leeht ha jól rémlik

ha már ugyálsz hozzá hogy protekcioval kell menni akkor már régen rossz..., meg mellesleg mégis milyen protekcioval? mert innen kivülrõl mo-rol nemhiszem hogy lessz bármilyen protekciod is 😊

Sadist
Mindrõl! 😄
TESZ-nél már megvan, hogy MP5 A5, USP, és USP Compactot használnak, és emberrablással, repülõgépfoglalással és terrorcselekményekkel foglalkoznak.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
hát nekem meg azt mondták onnan szöknek legtöbbször, mert aláírsz 5 évre azt becsavarodsz unalmadban, mióta nyugisabb a környezet, és "csak díszbõl" õrzik az ûrközpontot, a tetves dzsungelben semmit nem lehet csinálni.....

Légióba protekcióval kell menni. Oda a rakéta bázis õrzésére mennének többségben, és nem sivatagai hullának 😄. Ott kapsz dzsungel kiképzést, és szinte nincs harc. Nyugis, de még is elite - Jó igaz van lehetõség, hogy bevetnek mondjuk egy vietnámi környezetbe stb.. - de ez benne van a pakliba 😊

Punker
a gyártókapacitásokat mikorra sikerült átköltöztetniük az urálon túlra?

Tudsz valami forrást megjelölni? Az én olvasmányaim alapján 1942 második felében az oroszoknak nem volt különösebb logisztikai problémáik, ld pl az 1942 novemberi Uránusz hadmûveletet. Nyilván magába Sztálingrádba nem volt egyszerü eljuttatni az ellátmányt, de az más kérdés.

Punker
hajrá csináld csak, esetleg beszélges kiskorúval õ volt kint, és szokott ide írni.

hát figyelj punker 😊 hidd el ha megcsinálnám a kiképzést azt nem azért
hogy utána ott hagyjam a katonaságot. másrészt pedig én nem akarok ugy élni hogy monoton 60 évet vagyok a mókus kerékbe mint thanatos is irta.. pl a légioban ha 18 évesen ki megyek akkor 33 évesen már nyugdijba mehetek és van egy fix nyugdijam amit külfödre is át utalnak... persze azt meg is kell élni

Mikor is? Amikor már mindegy volt (a legyártott darabszámról már ne is beszéljünk). Ezt elõbb kellett volna elkezdeni, már a legelején. Ezzel nagy terhet lehetett volna levenni a német gazdaság válláról. Az olaszok is milyen jó kis vadászgépet tudtak építeni, amikor megkapták a DB605 licencét. Addig meg...

Pluskast
Nem az😊 De tény és való, hogy még a Sztálingrádi csata kezdetén léteztek ezredek aki fegyvertelenûl érkeztek a frontra. Az elsõ világháborúban pedig történelmi tény. Sõt katonaviselt dédnagyapám személyes beszámolója is bizonyíték😊)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Azért lehetõleg ne az Ellenség a kapuknál c. film legyen a fõ forrásod 😊