Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt el is felejtettem. Rég volt már a kezemben AS G36. Mindenesetre az AK quickload teljesen mûködõképes, csak ügye fém tárakkal kell megjátszani! =)

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Punker
pontosan, ahogy M16/M4-nél is.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Mondjuk így jobban belegondolva nem biztos, hogy a G36-nál mûködne, mert annak a tárfészkébe be kell tolni, illetve ki kell húzni a tárat, ellentétben az AK-val, aminél ilyen módszerrel gyorsan kibillenthetõ.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Punker
ez hobbi topic ja 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

szerintem rajta kivül még sok "jó van "odaát", igazábol szerintem nem feltétlen lélkül kell nézni egy egy ember hsz-et is hogy ki a jó és ki nem hanem több emberét összehasonlitva sulyozva, igazábol indexen szeritnem több zichermann "szinvonalu" emberke irogat a témában, itt meg itt van nekünk ugye cifu , meg még egy ketten, ez már elég szép kis infoforrás ha az ember nem csak a tündérmesékre kiváncsi, scak mondjuk nem mindneki hsz-ei olyan tárgyilagosak és táfogoak mint cifu cikkei igy néha tudni kell kibogozni a lényeget 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Punker
azzal nem próbáltam,

zichermann jó, csak látszik hogy odaát nõtt fel és megkapta a kemény agymosást kiskorában az iskolában.

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
érdekes olvasgatni az indexen zichermann istván hozzászólásait. tárgyilagos mint cifu, és nem annyira amerika fan, mint egyesek errefele.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Sadist
És MP5-nél is? 😛

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

degenerator
nem azért raktam be. csak érdekességképpen, hogy mennyire amerikaiaknak készült az útmutató. egyébként a videó honlapján volt.

Punker
és ennek mi köze is van a G36-os tárkioldó rendszeréhez? 😊

degenerator

Punker
már hogyne tudnád, G3-asnál simán mûködik.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Sadist
Köszi, majd végignézem!

Sadist
Jó, most nem úgy értem a használhatatlant, hogy nem mûködik, hanem hogy úgyis fogást kell váltanod, és nem tudod egyik kézzel kiejteni a tárat, másikkal meg már tolni be a telit, mint az M4 esetén.

degenerator
sztem itt ott még túl is tesznek a nyugati szinten, a keleti "barbár" módszerek miatt. (nemhiába volt a 2. vh-ban a keleti front a legkeményebb)

"Volt valamikor egy dokumentumfilm a spacnazról. Összehasonlítva a nyugati alakulatokkal, õk maximum a csecsenirtásban és a vodkavedelésben kiemelkedõek."
Akkor jól elnézted.
Az ALFA és Vimpel bõven megüti a nyugati szintet.
A csecsenekrõl pedig annyit, hogy az összes terrorista bagázsból messze õk nyujtják a legjobb teljesítményt. A parancsokaik akadémiát végzett képzett tisztek, plusz ott van nekik az évszázados rablóhagyomány. Akik velük harcol annak kiemelkedõ tudással kell rendelkeznie.
Ez a video választ ad a legtöbb kérdésedre:

http://www.youtube.com/watch?v=65TyTZlpPlk

A tárkioldót nem említi külön, de én bármennyire figyeltem, csak az AK-szerüt láttam.

Punker
spektrumon volt 2 részes film, elszabadult pitbull-ok címmel, a szovjetunió szétesése után mi lett az elit egységgel, leírni nem kell õket, bár tény hogy volt 1-2 csúnya eset, lásd az iskolai mészárlás vagy a moszkvai színházas túszejtés.

Boconadi
köszönöm szépen
Volt valamikor egy dokumentumfilm a spacnazról. Összehasonlítva a nyugati alakulatokkal, õk maximum a csecsenirtásban és a vodkavedelésben kiemelkedõek.

Wikipedia szerint 2007 augusztus 29-en adták át a 100. Raptort és kb 20 db/év sebességgel zajlik a gyártás. Jelenleg 183 db a megrendelt mennyiség tehát kb 2011-ben adják át az utolsó pédányokat ha nem rendelnek többet.

Boconadi
És körülbelül mennyi áll rendelkezésre most? A tervezetteken kívül.
degenerator
nem a s.a.s.-ra gonodltam, hanem a hasonló rendeltetésû alakulatokhoz képest. és gondolom az oroszoknak is megvannak a hasonló alakulataik, szóval nem kell okvetlenül leszólni õket.

Punker
G3-ason is ugyanúgy van, qrvára nem használhatatlan, persze praktikusabb a másik megoldás, gyorsabb kb fél másodperccel a tárcsere 😊

Sadist
Néztem már, de azért kösz. Meg én hiába nézem a képeket, régebben is rohadt sokáig abban a tudatban éltem, hogy az MP5-nek AK-szerû tárkioldója van. Aztán valahol olvastam, hogy a tok jobb oldalán a sátorvas fölött és kicsit elõre van egy gomb is, amivel ugyanúgy kioldhatod a tárat. Igaz használhatatlan, mert még a leghosszabb ujjú lövész se éri el anélkül, hogy fogást váltana.

Punker

Punker
ja persze meg a 22-es elegánsabb is (mint az a kíváló szakfilmben a Bérgyilkosokban hallhattuk is 😊

Sadist
A HK G36C-n csak az AK-féle tárkioldó van, vagy van M4/16-nál megszokott sátorvas fölötti kioldó gomb is?
Meg ha kifogyott a tár, akkor a zár hátraakad-e, és ha igen, akkor hol van a zárkioldó?
world.guns.ru-n nem ír ilyen részleteket, meg máshol sem találtam róla semmit.

Egyértelmüen a 22-es.Nem csinál akkora felfordulást.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Sadist
A .22-es, mert az atomot nem lehet 30 méterrõl bevetni <#idiota>

Punker
jövõheti témánk a meliyk a jobb 22-es lõszer, vagy a 2. VH-s atom 😊

Nagy ész lehetett az aki elkezdte az idegenlégiót az SAS-el összehasonlítgatni.
Mintha egy F-22-est akarnánk egy szovjet Tájfun típusú tengeralattjáróval összehasonlítani.

Beszélhetnél emberi nyelven is, de nyiván a specnazra gondolsz.
Arról meg annyit hogy a specnaz egy vicc mondjuk az SAS-hez képest.

Molnibalage
Nos. Asszem már két század (wing?) kapott belõle. Hagyományosan az FF farokkódos Langley bázison állomásozó egység és az Alaszkaiak.

Az, hogy hány F-22-est akarnak ezt kire érted? Mert az USAF és a Kongresszus álláspontja egészen más. A Kongresszus adott az egész programra asszem 80-84 millárdot és ebbõl a fejlesztésre elment 40-42 asszem. A gond az, hogy nem marad elég pénz arra a mennyiségre amit az USAF akar. Asszem ez 370 gép környkén van, de jelenleg csak kb. 250-270-re futja ebbõl. Egyes "okos" politikusok most is azzal kapmányolnak, hogy majd õk eltörlik az egész programot. Azért ennek az esélye durván 0.

Kb. ez a helyzet most.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

degenerator
ezek az elit alakulatok, amiket felsoroltatok, megközelítik a szpecialnogo naznacsenyija szintjét?

miért olyan jó? ember, hol mondtam én hogy jó? ne magyarázzál már bele mást a szövegeimbe pls 😊

mit nevezel átlag katonának? mert az se mind1... a magyart? amcsi? német? angol?
és mint már ezerszer leirtam a légio NEM elite egység vagy specforce vagy akármi kutya füle, tök sima reguláris hadsereg ami a hagyományaival kilog a sorbol, meg azzal hogy ugye külföldi állampolgárokat is tárt karokal vár...

franciák nem szorulnak sporolásra? MINDEN állam sporolásra szorul, igen az amcsik is, a franciák is bárki, ez sima közgazdaság, semmi köze a hadászathoz 😊

üdülötele? hol irtam én ezt? mellesleg a légios krumplipucolo szakosztály pont olyan biztonságos mint a magyar, a megfelelõ alegységeket a megfelelõvel kéne összehasonlitgatni

civil falut nyirbálni? de megtörténhet, mint ahogy bármelyik másik hadseregben vagy háboruban is, votl erre nem egy példa jobbrol is ballról is, volt amit siekrült eltusolni volt amit nem, a légio mitõl lenne más? de ettõl még nem ez az átlag heti program, és az átlag légios neked nem fog naponta 45 négert lemészárolni a sivatagban csak azért mert légios, adott bevetésen lehet , persze, de kérdem én hol nem? amelyik ország hadserege akcioba kell hogy lendüljön az már nem üdülötelep, ebben a légio se külömb, kezdem azt hinni hogy te nem is a légiot misztifikálod tul hanem az átlag hadseregeket nézed üdülõtelepnek...

de a gond ott van hogy egyik véglet se helytálló, az igazaság valahol a kettõ között van, szerintem a mai átlag kalandvágyo vagy szerelmibánatos ifjonc aki kimegy egyikse fogja azt kapni mint amit szeretne, tul sokat fog unatkozni és álldogálni az unalmas örségben mint szeretné, és joval több bevetése is lessz mint szeretné, egyszerüen an ez is az is, nem kell a végletekbe elmenni
és igen, az átlag légios nem öl mebert 5 év alatt ahogy a maygar baka se vagy az usmc krumplipucolo zsenije se, minden beosztástol, helyzettõl és alkalomtol függ, ennyi
ha meg midnen áron spec force egységeket akartok a légioval hasonlitgatni meg misztifikálni vegyétek pl a GCP-t, azzal nyugottan hasonlitgathattok a SAS-tól kezdve a deltaforceig szerintem bárkit (ezzel nem azt mondom hogy jobbak, csak hogy a légion belül õk a specforce...) és lehet velük kapcs találgatni hogy mikor milyen katyvaszt generálnak, kellemes szorakozást 😊 (ja hogy a GCP van vagy amx két szakasz tudomásom szerint és az átlag légios oda a büdös életbe nem kerül be? hát ez már más tészta 😛)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Boconadi
üdv!

Az usaf-nál hány darab F-22 -es van szolgálatban? Illetve mennyi repképes? Mennyit terveznek belõlük? Lehet ezekrõl tudni valamit?

Köfi^^
olvasd el mégegyszer, mint irtam netes IS személyes IS, de ha érdekel van még nyomtatott irodalom IS 😊

te modntad, 3 évig birta, ilyen téren nekem ennyi elég, amugy meg nem biráltam és nem nézem le, igy is messzebb jutott légio ügyileg mint sokan mások, csak annyi hogy onnantol kezdve hogy dezertõr erõsen megkérõjelezhetõek a rémtörténetei, ennyi, de mondom ebben igazad van, egyén és alkat függõ kinek mi jut a légiobol, ezt nem is tagadtam soha, nem tudom miért probálod ezt sugallni 😊

a légio változatlanul nem specforce és nem olyan hude elit, vagyis ez nézõpont kérdése, de specforce egységekhez köze nincs 😊 az meg hogy sokan betérnek? ugyan csak 7-8ezer fõ az állomány tudtommal de mivel elég nagy a lemorzsolodás (egyszeri jancsika 90% ugye 2 nap jó esetben 1-2 év után dezertál) igy mégis igen nagy a cserélõdés, ergo ilyen mindenféle 1-2 napot hetet évet lehuzott szökevényt tényleg midnen második bokorban találni, na ha már olyat keresel aki lenyomott olyan 15-20 évet becsülettel, na olyan nem lessz annyira sok már 😊
amugy a légioba bekerülés esélye relativ
tudtommal manapság 8-9 emberbõl egy kerül be, igen az utcárol bejövökböl, hogy a 8-9 jelentkezõböl hány az aki ksézült is rá azt mondjuk nem tudni, ez alapján el lehet dönteni mennyire elit vagy nem elit
szerintem tulmisztifikálni iylen téren ninc értelme a légiot, nem egy sas szint, se létszámban, se feladatkörben se semmiben

hm úgy mondtad, hogy olyan embert bírálsz, és lenézel akinél nem tudod mit, és hogyan élt át.
Egyébként 3 évet húz le a légióba, és utána járjon a szád 😊.
Szóval ahogy látom fõleg netes ismereteid vannak, nagy fórumozásokkal. Lejjebb meg azt írtad nekem csak netes ismereteim vannak, és az nem ér semmit... hát erre most csak annyit, hogy LOL! 😄

"de akkor alapozd is meg az urbanlegendjeidet" Te is, hogy miért olyan super..?

Egyébként nem dramatizáltam sehol. A légiónál arra utaltam, hogy nem kímélik az embert. Nem fognak kiállitani fegyver nélkül pucéran a sivatagba, de nem is úgy vigyáznak rád mint egy átlag katona esetében.
A légió nem össze egyeztethetõ a rendes hadseregen belüli elite egységekkel. ( nem tudásra értem)
1. A Franciák meg nem szorulnak sporolásra.
2. "a kalandvágyó fiatalokat akarják begyüjteni..., ergo nem fogják sehol reklámozni hogy miylen dög unalom az állandó örség , meg ugy ált a napi rutin ha nincs semmi tournant vagy valami extra..." Ez hihetetlen naívság. Igen a végén kiderül, hogy a légió egy üdölõ hely.. Mond inkább azt, hogy légió fan vagy, és valóság nem érdekel, csak hogy super az egész? 😄 A probléma az , hogy ezek a "fiatalok" ezekbõl a fórumokból ,meg reklámokból nézik a hülyeséget. Azt amikor olyan humanitáriánus dolgokat kell csinálni példáúl, hogy egy civil falut nyirbálni - Jah persze ilyen most nem történhet meg a léigóba ugye ? A másik, hogy az ilyen fórumokon a sok "légiós" nem ölt embert 5 év alatt. Ez nekem még kicsit gyanús a nagy hiteleségükbe 😮
Szóval ne eröltesük már ezt a baromságok hogy a légió olyan faint, és biztonságos mint a honvédség krumpli pucoló egysége - a konyha ablakból õrködve.

Molnibalage
Ehhez képest aki ide írogatott eddig, hogy megy a lgéióba az errõl vagy nem tudott, vagy nagyon kemény legénynek képzeli magát. A magyarok általános fizikai állapota a béka segge alatt van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

az SAS az egy kisebb elit alakult! a légio is elit katonákból áll és egyáltalán nem olyan könnyü be kerülni! a jelentkezök 10% át veszik csak fel. lehet hogy sokan át mennek a felvételin de azoknak az embereknek lehet hogy több mint a fele a kiképzést már nem birja

Molnibalage
Potonsan így volt, komoly fegyverzetet csak ímmel-ámmal adtak nekünk '44-ig. Akkor meg már mindegy volt, hogy mit kapunk..

Molnibalage
Bizony, sokan még ma is azt hiszik, hogy cask úgy pazarolják az élõerõt.

1. Akkor senki nem menne katonának, ha ez így lenne, mert az ember azért ennyire nem hülye.

2. Ahogy írtad, $$$$$$$$$$! Egy mezei lövész kiképzése sem olcsó, de minél specializáltabb és "elitebb" valaki, ez annál többe fáj. Nem fogják lehetetlen helyzetekbe dobni és fölöslegesen szivatni õket. Mi érteleme lenne? Semmi.

Azért azrét még megkérdezném, hogy ha a légió olyan fúú de elit, akkor hogyan lehet az, hogy olyan sok "utcáról betérõ" embert bekerül. Olyan sok embernek van itt légiós ismerõse.
Volt itt régebben téma SAS vs. Légió. Hát az SAS-be tényleg nem egyszerû bekerülni, a légióba meg úgy tûnik nem olyan nehéz. A kettõ létszáma közt is van vagy 1 nagyságrend difi. Az SAS-ben kb. jó, ha 400-500-an szolgálnak cakk-pakk, a légióban meg több ezeren tudtommal...

degenerator
úgy néz ki, a tengelynél nagy hagyománya volt a bürokráciának. mire Speer a képbe ért, már mindegy volt.

degenerator
jah a 39 elötti hadsereg tartalékos tisztjei nagyrészt postásokból, tanítókból, meg irodakukacokból kerültek ki, akik az alakizást tartották az elsõnek. a tiszteknek kiadott kézikönyv meg 57 oldalon foglalkozik a támadással, és csak 9 oldalon a védelemmel.

Azért ez nem ilyen egyszerû. A németek több okból sem látthattak volna el minket felszereléssel. Egyrészt nekik sem volt elég (igazából csak 44-re tudták felfuttatni a termelést rendesen), másrész nem is akarták odadni, mint ahogy pl most sem adja oda amerika az F-22-est senkinek, akkor az volt a legmodernebb haditechnika. A németek pontosan tudták, hogy eléggé kényszerû szövetségesek vagyunk, nem a hûdenagy meggyõzõdésünk miatt hanem csak a várható haszon miatt csatlakoztunk (meg mondjuk más választásunk nem igazán volt). Ha licenszet adnak át, az sem minden esetben járható út, mert a magyar gazdaság egyszerûen képtelen volt bizonyos dolgokat elõállítani (Gyártástechnológiát azért nem olyan egyszerû átvenni).