Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
eddig csak ezt találtam ,de itt ahány gép annyi festési minta és szinárnyalat.
A bankigazgató pirongatja a biztonsági õrt, mert az öreg ismét néhány percet késett a szolgálatból.
- Pista bácsi! Hát vegye tudomásul, hogy a bankban a pontosság ugyanolyan fontos, mint... mint a katonaságnál. Volt maga katona?
- Igen, kérem, voltam - így az öreg.
- Na és mit mondott magának az ügyeletes tiszt, amikor késve ment be a laktanyába?
- Alezredes elvtárs jelentem, a zászlóalj felsorakozott
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"Elit Support Unit" nevû magyar speciális egység meg nem létezik.
Az a "tata" az elején is szerepel, és a tv2 ben is, és az egyik helikopteren ott a magyar jelzés. A végénél amikor oda adja a kézi gránátot - magyar címer feszül a ruháján.
esu
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
erre jó😊
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

A lent látható Stryker MGS célja az, hogy a Stryker-ekbõl) kiszáló gyalogosoknak legyen megfelelõ tûzerõ a hátuk mögöt, ha szükség van rá. Hogy egy épület, egy harckocsi vagy egy géppuskafészek, az tökmindegy. Egy mobil nagy bumm kell. Ez elvileg az.
Az FCS-en belül a "harckocsi" feladatkört az Mounted Combat System (MCS) fogja úgymond felvállalni. De amint a fantáziarajzon is látható, ez bizony más kategória, mint a lent látható orosz terv. Az MCS-tõl azt várják el, hogy a 40mm-es gépágyúktól (szembõl ill. két oldalról) valamint a 14.5mm-es géppuskáktól és a 155mm-es tüzérségi lövedékek repeszeitõl (360°-ban) védje meg a személyzetet. Ezen túl lesz aktív védelmi rendszere (valószinüleg a Trophy). De az ellenséges harckocsikat kerülni fogja, mert esélytelen túlélni akár egy T-55-ös találatát is.
A nagyobb személyzet ugyanakkor üzemeltetési elõnyökkel is jár amúgy. Anno a svédek az Strv.103 esetén pont azt tapasztalták, hogy a kisebb, 3 fõs személyzet számára sokkal megerõltetõbb a napi karbantartási feladatok elvégzése, hiányzott a 4. ember. Itt pedig öt ember szolgálja ki a harckocsit...
Ott a pont, ez volt az.
A halál csupán a kezdet...
TG
karosszéktábornok.blog.hu
valaki elmagyarázhatná miértelme felrakni egy ilyen alvázra egy ekkora mordályt?! én mint hobbi-virtuális-katona a discovery-s meg hasonló mûinformatív adásokban azt szûröm le hogy alapvetõen a városi hadviselés felé irányulnak a katonai fejlesztések node ez mirejó mert városi hadviselésre semmiképpen nem tûnik alkalmasnak ekkora csõvel?! 😊
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
A +2 ember hátul nekem nem tünik annyira jó ötletnek, bonyolítja a védelmet, majdnem 2x annyi emberveszteség ha kilövik a hk-t meg egyébként is erre a feladatra ott van a BMPT 😊. Városi harcra pedig sosem lesz önmagában elegendõ bármilyen hk, kizárólag a gyalogsággal való szoros együttmüködéssel lehet eredményeket elérni.
Van hajózási vonás is, ami pi/16 azzaz kb 11,25°.
TG
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
vonás
TG
A Stryker MGS, egy 105mm-es löveg a szabvány Stryker alvázon, páncélzottnak túlzás azért nevezni...
A halál csupán a kezdet...
Ami a szóbeszédek alapján sejthetõ: X henger elrendezésû diesel-motorja lesz, 1500 LE körüli teljesítménnyel. A fõ fegyvere 152mm-es (más források: 135mm-es) simacsövû löveg. ARENA aktív rakétavédelmi rendszer és KAKTUS reaktív páncélzat (még nem tudom hogy hozzák össze a kettõt, mivel eddig az ARENA rendszer kazettái mindig a torony külsõ részén voltak, az ERA blokkok helyén, talán Ivánék beépített blokkokkat alkalmaznak, talán a test oldalába építve? Bár ez csak találgatás.).
3 fõs személyzet, a harckocsitestben, színes LCD kijelzõk közvetítik a toronyra és a testre szerelt kamerák képét. Néhány fantáziarajzon azonban hagyományos periszkópokat is látni, nem tudni, hogy ez csak a rajzoló fantáziájának gyümölcse, vagy valóban is lesznek-e hagyományos periszkópok.
Az egyik fantáziarajzon érdekes újítás látható, a harckocsitest legvégén két ember ül egymással háttal, és egy-egy kis tornyot kezelnek, melyek a test hátulján, a torony két oldalán foglalnak helyet, és amelyek gyalogságelleni fegyverrekkel (géppuskával és/vagy gránátvetõvel) rendelkeznek. Nem tudni mennyi realitásalapja van ennek, de tény, hogy városi környezetben elég életképes megoldás lehet (márpedig az oroszoknak ott van Groznij, mint keserû tapasztalat).
A 'Molot' alternatív fantáziarajza
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
hallottam hogy a katonák vonásban mérik a szögeket. errõl ki mit tud?
mi ez a vonás és mi alapján számolják?
googleben nem találtam róla normális szöveget(igaz csak magyarul kerestem, tudtommal az angolszászok is ezt használják, valszeg mások is)
válaszokat elõre is köszi(csütörtökre lenne a legjobb, suliba érdekességként matekra jó lenne 😊 )
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Az egyenesen lehetetlen, hogy hipp hopp lecserélik a teljes mostani tankállományukat(mondjuk a T-90-esek kivételével). Rengeteg idõbe telne ennyi harckocsi legyártása, meg nem kevés pénzbe is kerülne, ami szerintem még az amcsiknak is sok lenne.
Természetesen azt is tudom, hogy az európai technológia sok helyen nem ér az amerikai technológia nyomába, de azért nem egy-két dolog van amiben egy szintben vagyunk velük vagy még magasabban is. Errõl az F-22 vs Eurofighter-rõl még nem hallotam, azért nem semmi miket össze nem mernek hordani, hogy több helyen adhassák el a gépeket. Nem azt mondom, hogy Eurofighter szar gép(sõt szerintem igenis nagyon jó), de azért egy dollár milliárdokat felemésztõ és 2-szer annyiba kerülõ 5.generációs géppel egy szintre tenni azért túlzás.