Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Hej!! Láthanám a fotót? NAGYON fontos lenne.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

A kiállitott phantomok közül is legalább egy igy van felszerelve,de egy fotó is van róla felszállás közben.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
A tömeg alapján persze, hiszen ha nem lenne rajta a 4 AIM-9 az még +400 kiló sem lenne. Bennem az motoszkál, ha az F-15E gépen elfér a két AMRAAM alatt a földi támadófegyverzet, akkor ezen miért nem?
Pesze számításba kell venni a csinos kis légellenállást is, az F-4 aerodniamikailag nem annyira tiszta gép és a tolóerõ/tömeg aránya is "némileg" elmaradt az F-15E típshoz képest.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egyébként szvsz a haborumuveszete.hu hirében kicsit sok a feltételezés. Amennyire én tudom, az eredeti hírben annyi volt, hogy egy "lényegében" új harckocsit terveznek rendszeresíteni, amiben teljesen új lesz a motor, a futómû, a fegyverzet és az elektronika. (Ebbõl szvsz már látszik hogy azért az alváz marad valamelyik bevállt darab). Egy szó sem esett a személyzet nélküli toronyról, csak a legtöbben rögtön a T-95-re asszociáltak, ami (bár hivatalosan errõl sincs infó) elvileg ilyen.
Másrészrõl a személyzet nélküli toronynak is vannak hátrányai, pl. az automata töltõ bonyolultsága, nincs manuális mód hiba esetén, stb). Arról sem szabad elfeledkezni, hogy az oroszoknak ott van több ezer régebbi hk., nem hiszem hogy most hirtelen lecserélik az összes T-72/80/90-est. Legjobb esetben is rendszerbeállítanak 1-2 tucatot, amit hosszú évekig csapatpróbáknak vetnek alá, azután pedig esetleg elkezdik valóban gyártani is, de nem hiszem hogy 10 éven belül néhány kivételezett alakulatnál többnél rendszerbe állna.
Én is szeretném ha valami komoly újdonsággal rukkolnának elõ, de nem lepõdnék meg, ha csak vmi T-80/90 upgrade lenne az új hk.

Molnibalage
Az európai technológia sem olyan rossz, csak az a fajta mentalitás ami kíséri az már nem. Folyamatosan eltitkolják/elbagatelizálják a mûszaki hiányosságokat és azért az olyan kommentektõl az ember hátast dob, hogy az Tornado vadász verziója lenyomja az F-15-öst és, hogy az EF-2000 féláron tudja azt amit az F-22. Ezeken rögöhni kell.

Molnibalage
Ki mondta, hogy mindig leszóljuk õket? Az elektronikus nyalábeltérítésben a radartechnikában övék volt az elsõ mûködõ rendszer tudtommal, az S-300. A MIG-31 ilyen radarja szintén az elsõ volt.

A rakétatechnikában azért nem lennék annyira biztos. Saturn V képességeihez hasonló cuccot soha nem sikerült összehozniuk (bár ez csak közvezetten haditechnika) és tudtommal a légiharc rakétáik mind, a mai napig erõsen füstölnek, ezáltan könnyen kiszúrhatóak.

A '80-as években a reaktív páncélzat kifejlesztésében is õk voltak a toppon. Asszem Cifu írta talán, hogy az német újraegyesítés után kipróbálták az M1-es standard páncéltörõ lövedékét egy T-72-es harkocsin amin valamelyik reaktív páncélzat volt. Bizony túlélte az orosz az elsõ találatot. (többre nem emlékszem)

Sokan nem látják azt be, hogy az szovjetek/oroszok prototípus szinten tényleg világszínvonalút tudnak/tudtak alkotni, csak aztán az ipar nagyobb sorozatban azt a minõséget már nem tudta/tujda produkálni. Itt a bibi.

Modelversenyeken lehet ilyen F4 eseket látni.
Súly alapján is bele kell férjen.
Su-39 rõl van valami infótok?
Mely országok használják?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Hát én nem bánnám ha megcsinálnák. Az amerikaiak általában úgyis el vannak szálva maguktól, hiába hadják le az oroszok õket jó néhány területen(pl.rakéta technológia), mindig leszólják a ruszki(és az európai) technológiát. Tudom, hogy nekik van a világ legütõképesebb hadserege, de azért õk sem legyõzhetetlenek.

Cifu, tudnál részletes információkat adni a T-95 tankról?
Elõre is ezer kösz!
Cifu: én úgy tudtam, hogy a T-95-rõl van szó (Obj 195). Az Obj 775 az nem ez?

Jaj ertem. Fogalomzavarban szenvedtem. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Molnibalage
Én is úgy tudom, hogy vagy bomba vagy AIM-9 megy oda, ezért nem is értettem miért így van a játékban...

[NST]Cifu
Torony nélkülit igen, az Strv.103-ast. De személyzet nélküli toronyal rendelkezõ harckocsi még nem volt eddig sehol.

Strv. 103

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A Merkavánál sem okoz. Ha jól tervezik meg, nem jelenthet problémát.

[NST]Cifu
Én nem láttam még olyan képet, ahol a belsõ pillonon 2-2 AIM-9-es van, és pluszba még alatta bomba (pláne MER)...

Molnibalage
Nem, csak terv volt az is, asszem valamikor a '80-as években.Még abban is speciális volt emlékeim szerint, hogy két darabból állt a jármû és egymáshoz képest elég komolyan képesek voltak elmozdulni.

A svedek gyartottak sorozatban torony nelkulit nem?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Molnibalage
Ez teljesen szabadon forhatható löveggel rendelkezik? Nem okoz ez hátrafele tüzelésnél szilárdsági problémákat?

Molnibalage
Cifu lehetséges volt az F-4 gépeknek ilyen felfüggesztési konfigurációban repülni? Bombák felett két AIM-9 rakétával?
(átbogarásztam a BoP-on a cikket, de erre nem kaptam választ.)

[NST]Cifu
Ha tényleg elkezdik a 'Molot' (Obj 775) sorozatgyártását, az mondenestre nagy pofon lesz a nyugatnak. Kb. 40 éve foglalkoznak azzal, hogy a legénységet "kivegyék" a toronyból, több tucat tesztjármû épült amerikában, németországban, svédországban, stb., de sorozatgyártásra sehol sem kerültek.

Ha a 'Molot' sorozatgyártásra kerül, akkor az azt jelenti, hogy az oroszoké lesz a legfejlettebb harckocsi a világon. Pont. Az személyzet nélküli torony kisebb magasságot, kisebb tömeget és egyszerûbb szerkezetet jelent, ráadásul az oroszok régóta alkalmaznak automata töltõberendezéseket, nagy tapasztalataik vannak vele.

A 'Molot' metszetének fantáziarajza, az erõforrás elöl, mögötte a legénység, leghátul a torony

Ugyanaz külsõ nézetben

VTS-1 aka egy 105mm-es harckocsilöveg egy Marder-1-esre építve, a teszt nem hozott valós eredményt, a harcjármû testét nem ilyen erõkre méretezték, és a prototípus gyakorlatilag széttört

Az amerikai TACOM teszt harckocsi, a test egy proto-M1-esé, a löveg szintén a korai M1-esek 105mm-ese. A rendszert túl bonyolultnak találták, és maradtak az eredeti koncepciónál.

Egy pár új modernebb jármû várható az orosz hadseregbe:
Ütõképesebbé vállnak az orosz harcjármûvek

Mielõtt még valaki azzal jönne, hogy kitudja mi lesz ebbõl igaz, elmondom, hogy azzal én is tisztában vagyok, hogy voltak már hasonló igérgetések, csak gondoltam belinkelem a cikket.
Adam II
Köszi a választ.

Elnézést, nekem is sikerült belefutnom a sárga békába, nem figyeltem honnan vannak a képek.

A mûködési elv a következõ:

Az ATGM-ek egy részénél a rávezetés közben az irányítórendszer úgy mûködik, hogy a kezelõ egy célkeresztet tart a kivánt célon, a rendszer pedig a rakéta helyzete alapján küldi az irányítójeleket, hogy a rakéta a célba csapódjon. A rakéta helyzetét a rendszer ált. a rakéta hátsó részén lévõ IR forrás alapján érzékeli. A Fenti védelmi rendszer ezért nagy intenzítású IR impulzusokat bocsájt ki, ezzel próbálva megzavarni az irányítórendszert. (Ha összekveri a hk. által kibocsájtott IR jelet a rakétáéval, akkor nyilván a rakéta rossz helyre fog menni).
Hozzá kell tennem hogy a fenti eszközt 1991 körül fejlesztették ki és az infó nagy része egy 1998-as dokumentumból van. Azóta történhettek változások vagy akár modernizálhatták is.

Hassel606
Már ahol meg tudják oldani a szállást.😊

Hassel606
Szerzõdéses tisztes 15, tiszthelyettes 20 év.

szállást is kapsz ha kell,lehet választani:kapsz ebédet vagy kérsz havi 5000 huf-os kajacsekket
jaja,szerzõdésesként max 15 év és hogy átvesznek hivatásosnak kicsi az esélye,szinte semmi.
Adam II
És ,hogy védi ki a rakétát? Összezavarja az irányítórendszerét?

Ha minden igaz akkor ez az:

AN/VLQ-8A Infrared Countermeasure Set

Elvileg az az MCD (Missile Countermeasure Device). Arról lehet megismerni, hogy ez szögletes, míg az M1A2-ön ugyanitt lévõ CITV (Commander's Independent Thermal Viewer) az kerek.

Tigristank

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

Punker
védett kép.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Adam II
A feljavított M1A1en mi az a berendezés a torony bal oldalán a töltõ géppuskája elõtt?

Hassel606
Van olyan alakulat, ahol jár a napi 3x kaja, van, ahol csak ebéd, és van olyan, ahol ló...

Punker
Kiskorút kéne megkérdezni õ biztos jobban látta belülrõl a dolgot.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hassel606
A szerzõdéses katona nem megy nyugdíjba.

VRSDM
ez a szállásdi is érdekes, vagy kérsz szállást vagy fizetik az utazásodat ... nah most akárhogy is de soksok pénzt elköltesz 😄 vagy alvóshelyre, vagy a szeretett vasúttársaságunk zsebébe. kajáról nemtudok.

u dont have to listen anybody else but me

szerintem nem, de ez szvsz itthon is ugyan az a szindroma mint a légionál, a katona azért akármiylen is mégis csak katona, nem a dicsõ 22. gyerekes családapa mintapéldája, ergo szerintem a katonaság mitn olyan alapbol nem a családos embereknek való bizonyos szemszögböl nézve
más szemszgböl meg eprsze, nekik is lehet csládjuk, de azt meg senki nem mdonta hogy könnyü lessz, és ez szintén nem csak az mh-ra igaz szvsz

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Punker
kapni kapsz, de ha magadra nem is költesz 1 fillért se, szerinted 100k-ból pl lehet gyereket nevelni iskoláztatni stb?

egyrészt x év után még a légio is elismeri a házasságot, családot stb, szal nem feltétlen igaz a ygerekes dolog (sõt sok olyan is van állitolag aki pl utolso fillérig hazaadja a fizuját a családjának ugye...)
viszont igy nézve meg ma a honvédségbe se olyanok vannak akik a fizuért mennek, szóval ez nem mentség annyira
viszotn ami krédés hogy mh berkeiben nem kapsz szállást és kaját ezekszerint?

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Punker
na jó de mindig viszonyítani kell, légióba nem elsõdlegesen a pénzért mész, szállást kaját kapsz, ha oda mész valszeg nem kell asszonyt gyereket eltartanod.

arrol nem is beszélve hogy a légioban az az 1000eru kezdõfizu, még itthon ugy ahogy egy normál fizu, de kint nagyon nem jó fizetés az se...

hiány van, de létszám stop is, szoval az utcáról jó esélyel nem fogsz beesni 😄

Punker
a honvédelem nem a zsoldról szól.

Szerintem aki katona szeretne lenni, szereti a kihivásokat és jól is akar keresni az menjen a Légióba. mert itt csak nevetséges pénzt kapnak a katonák

Hát az szomorú...

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Punker
nem fõállású? szerinted máshogy lehet? ez nem munka hanem hivatás (kéne hogy legyen) jó ok 35-40 évesen elmennek nyugdíjba de akkor is, szégyen amit a honvédséggel mûvelnek 😞

I.C.ram
Én is 100 bruttóról hallottam. Nevetséges pénz. Mondjuk biztos van egy rakás szabadnapjuk meg juttatások. Nem hiszem, hogy bárki is fõállású katona lenne. Bruttó 100ból nem lehet ma megélni.
Punker
nem éri meg sehogy se.....

és az % ban mit jelent?

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

gondolom ez attól is függ, hogy minek, vagy hova vezényelnek.