Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hassel606
Egyébként ügyesek ezek a jugók, szépen lekerekítették az orosz formákat. Bár van tapasztalat, van mibõl meríteni. 😊

Hassel606
Itt meg a válttámasz nem stimmel. Segítsetek már, mi volt az az orosz LMG, aminek a tetején volt a dobtár?

Bucser
Ez nem véletlenül egy Zastava M84?

M84/86

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Hassel606
Az RPD-nek a csövén van a támasz, a képen pedik külön konzolt kapott. Én tudom, mi ez, azthiszem, csak hiába töröm a fejem, nem jut eszembe a neve...

Ránézésre nem tûnik annyira rossznak: 1200$/hó körülrõl indul, de 1-2 év után az alap is felmegy 2000 körülre és erre még rájön csomó dolog, pl ha jól értem akkor kapásból fizetnek kb 300$/hó összeget kajára, lakásra is fizetnek ha nem a bázison lakik valaki (ennek nem tudom mi a feltétele). Amennyire tudom a legvonzóbb viszont az, hogy van aránylag jó egészségbiztosítás (ha jól tudom az egész családnak) illetve pár év szolgálat után felsõfoku képzést is fizetik (ami szintén elég sokba kerül kint) Meg az egész egy kiszámítható, vállalható pálya, nem úgy mint nálunk. Az iraki és afganisztáni balhé elöttig meg még relatív nyugis állás is volt, most azért nem tlejesen az.

[NST]Cifu
Nekem egy RPD-nek tûnik, ami félig szét van szerelve.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Már az angolok is kezdik keresi az L85-ös utódját. A tervek szerint 5 éven belül tendert írnak ki rá...

[NST]Cifu
Mondjuk úgy, hogy az AK-63 megbízhatósága, átütõképessége, ölõ hatása, karbantarthatósága még ma is kiemelkedõ. Amiben nem brillirozik az az ergonómia, szerelékek alkalmazása, stb.

Ma már szinte nem is állítanak rendszerbe fegyver optikai, vagy legalább egy reflex irányzék nélkül. Szintén alap a szereléksín az elõágyon.

[NST]Cifu
A hadseregek szinte sehol sem az extrém fizetésrõl szólnak. Amerikai viszonylatban egy USMC vagy US ARMY katona sincs túlfizetve...

[NST]Cifu
Ilyen jellegû eszköz nem volt. Légi felderítõ repülõgépek voltak, de a Joint-STAR feladatköréhez fogható eszköz nem.

Punker
józanul se mondom meg nem még így 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

degenerator

alulról a 2. micsoda?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

nah ezek egész jó képek! Csak a képek jó minõségbe nincs? 😄

VRSDM
szar nemszar, szvsz a legszebb fegyver (külsõre), belsõrõl szintén nem hallottam semmi jót.

u dont have to listen anybody else but me

Hassel606
Szerencsétlen angolok is kinlódnak azzal a xarral (SA80), de ott is csak módosításokat végeztek (H&K).

Az túlzás, hogy akarják 😊 Igény lenne rá, de a vezetés egyelõre háritja a dolgot eléggé. (Ld. a nem olyan régi összehasnolító tesztet, amiröl Cifu írt) Nyilván baromi nagy tétel lenne a költségvetésben meg az eddigi megoldások nem annyira hazai termékek voltak 😊

Hassel606
Illetve az AK-63/D-vel sem lenne azért különösebb gond. Csak hát az a fránya NATO szabvány...Az amcsik is le akarják cserélni az M-16 családot, megbízhatattlanság miatt. Lásd poros környezet.<#smile>

Hassel606
RPD azért már nincs.<#smile>

VRSDM
hát... erre értettem a vicces részét, elõlapon: " hype+hype+hype+..."

aztán beleolvasva kiderül hogy annnyira mégsem jó. de én aztmondom még egyenlõre (18 vagyok) hogy így is megér egy próbát, más nem érdekel egyenlõre mint munkahely, ez vonz, errõl olvasok, ezt nézem, ezt tanulom AS-ben (attól akitõl kaptam eztis). szóval egyenlõre ez mindenem, aztán meglátjuk majd hogy megbánom-e. mindenesetre tisztelem azokat akik a MH-ban szolgálnak, fõleg ilyen fizetés mellett, ergó szerintem keményemberek (akiket ismerem legalábbis). aztán majd idõvel eldõl hogy tovább...

Szvsz 2008-ban nem AK val,RPDvel,Mi-8assal meg RPG-7essel kéne csalogatni a militaristákat, mert finoman szólva egy vicc az egész azzal összehasonlítva, amit nap mint nap látnak a tévében például az amerikai hadsereg kapcsán.

Jó fizetés, világszínvonalú felszerelés és elõnyös juttatások kellenének hozzá, hogy megfogják a célközönséget.

VRSDM
be.

degenerator
be tudod scannelni?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

VRSDM
xyz hozott nekem a zászlóaljukról "propaganda GYERE KATONÁNAK" füzetszórólapot. viccesen jól adják el a helyzetet :]

Molnibalage
Bazz most jövök rá, hogy én ezt tudom csípõbõl, de valamiért a Szu-27 családra tudtam csak hirtelen gondolni a Szu-32/34 miatt és emiatt írtam ekkora hülyeséget. Pirulok rendesen. <#falbav>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
És amíg nem volt J-STAR addig volt helyette valmi más kisebb cucc vagy ezen a téren "vakok" voltak elektronikailag?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
A Szu-39 alias a Szu-25TM egy erõsen továbbfejlesztett Szu-25-ös, rengeteg új fedélzeti rendszerrel, sõt, Kopyo-25-ös radarral akár R-27R hordozási/indítási képességel. Az orosz légierõ kis számban rendelkezik velük.

[NST]Cifu
A földi célok követése a JSTAR dolga. Az E-3 alapvetõen a légi célokat követi. A kettõ adatkapocslattal rendeklezik ugyanakkor, képesek megosztani egymással az információkat.

Molnibalage
Szu-39 az mi is? Van egyáltalán olyan még? Ha volt is csak, max. proto volt.

Szu-32/34 renszeresítése az orosz légierõben folyamatban van, de nagyon lassan és csak kevés van belõle. Tudtommal eddig senki nem is kért belõle a magas ára miatt és azért valljuk be õszíntén azért ez olyan gépet én sem vennék szívesen amivel gyakorlatilag 0 tapasztalat van eddig. Akkor inkább F-15E vagy még újabb verziói. Kipróbált, jó gépek sok százezer repült órával.

Sziasztok!
Két kérdés:A Su-39 és a Su-32/34 tipusokat rendszerbe állitotta e valaki?
Külföldi,nem orosz légierõ.
A másik:X-55 robotrepülõgépet mely tipusok hordoznak.A neten van olxyan adat mely szerint Irán Su-24 el kombinálja.Lehetséges?
Köszönöm!

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

szvsz ennél a mizériánál nem is a golyoval van a gondjuk hanem ugy álltalában a military way of life-al, pl iylen mellekkel hogy fog kuszni a szögesdrót alatt hogy csak a leg alapabbat emlitsem? 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Molnibalage
Az E-3 Sentry gépek képesek nyomon követni a földi célok mozgását is vagy arra csak az E-8 J-STARS képes? Vagy az E-3 gépek ezen képessége létezik csak korlátozottan? Az ellenséges radarrendszer feltérképezése melyik gép feladata?

Hassel606
Elõszõr az alapokkal kezdhetnék. Például megfelelõ mennyiségû, és minõségû ruházattal láthatná el, ne ezzel az egyenruhának csúfolt, volt tábornok urak érdekeltségébe tartozó varrodák által kreált rongydarabokkal. De még ebbõl sincs elég mennyiségû. Vagy például még egy alapvetõ felszerelés, a málhamellény. Ahány alakulat, annyi féle. De a honvédségen belül rengedeg olyan alakulat van, ahol még a tártáskával szenvednek. 2008-ban...Vagy az "új" vegyivédelmi öltözet, ami már évek óta rendszerben van, de van olyan magyar baka (sok), aki még csak képeken látta. Tûzszerész robot...
Bocs a bõ léért, de az ilyenektõl elpukkan az agyam.

"A Magyar Honvédség idei egyik fontos feladata a haditechnikai fejlesztések felgyorsítása - nyilatkozta kedden a honvédelmi miniszter Elsõsorban a személyi védelmet biztosító fegyverzetet, illetve a hadsereg híradó- és informatikai rendszerét fejlesztik az idén, de beszereznek tûzszerész robotokat is. A tûzszerész robotok például az Afganisztánban mozgó magyar járõrök munkáját segíthetik, azok segítségével robbanthatják fel például az út szélén talált bombákat a tûzszerészek."
pff ennyit a vége reform dumájáról 😊

degenerator
ha meglövik, szilikon nélkül, akkor az alap eljárás lép érvénybe.
ha a golóbis az inplantátumot találja el, és annak a darabkái szétszórodnak a sebben, elég nehéz lehet ellátni. védelmet meg esetleg egy 2 cm vastag titán-lemez adna neki😊

I.C.ram
Még mindig jobb, mintha a szíven lõnék. Ha nem abnormális méretû a melle, és nem gátolja a mozgásban, akkor miért ne? Végülis az is nyújt egy kis védelmet.
degenerator
azér ha az a szilikon kap egy golyót....elég nehéz eset.

[NST]Cifu
Bezzeg ha kevlár lenne a melleiben...

degenerator

nah igen, de gizdán megcsinálva igaz a video minõsége tré..
Valami hasonlót alkothatnának a katonai stúdió vagy, hogy hívják õket a honvédségnél? 😊 Mert tudnak õk ha akarnak a Légierõ filmanyaguk is egész jó volt. De a bercsényisból szét kellet hámoznom mindet, hogy valamit össze hozzak, és azok is távoli jelenetek.

Szia Repvez!

nem tudom pontossan mire van szükséged, de talán ezek a címek segítenek:

festés
képek
walk around
arhív

biztonsági okokból ha a hivatkozás nem lenne jó:

http://wp.scn.ru/ru/ww4/b/657/1
http://www.airwar.ru/photo/su24-1.html
http://walkarounds.airforce.ru/avia/rus/sukhoi/su-24m/index.htm
http://www.n-e-c.ru/foxbat/maks/su24_poland/su24_poland_01.htm

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Sadist
Egy mezei AS csapat, plusz néhány összevágott részlet.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

az lehet! Akkor gondolom a benne szereplõ magyarokat mutatják vagy a magyarokat nevezték el esunak 😊 a gazellával nem Magyarországon repketek a video alapján. Kár pedig jó filmanyag lett volna az új movimhoz... 😄

[NST]Cifu
Nem került sorozatgyártásba, mivel senki sem rendelt eddig belõle. Egyébként Fehérorosz eredetû jármû.

Cifu, az orosz 2T Stalker gyártásba került már, vagy még mindíg csak prototípus szintjén létezik?

repvez
Akkor az MP oldalon a 2. oldal lap közepénél a piros 42-es gépröl lenne szó aminek az oldalán egy piros bika embléma van.
[NST]Cifu
Az oroszoknál eléggé hektikus volt a festési minta, szó szerint ritka volt két ugyanolyan festésû gép, ezért nem lepõdök meg azon, hogy az MP oldalán ahány gép, annyi festés. Sajnos az elsõ kép nálam sárgabéka... :S

na megelõztél
sok részlet sztem testõrképzõbõl való akkor meg az I.O.S.A.I.O.S.A.