Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hassel606
Ismerek pár arcot az ottani lõteresek közül 😊

Dóc-on
Hassel606
Hol lõttek vele?

tegnap lõttek vele a vásárhelyi "nyuszik" és 80 lõszert meg kellett hagyniuk(pedig az nem szokás),mert nem akarták egyesével tölteni.
Punker
az igen 😞
mesélj még.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

de én nem fûzök hozzá sok reményt,párszáz lövés után eldeformálódott a tár,elég szar lehet a minõsége<#banplz>
Százmilliókból népszerûsítették a hadsereget

Százmilliókat költöttek el az elmúlt három évben a Magyar Honvédség
népszerûsítésére. A pénzt azonban nem a toborzóirodákra fordították,
hanem kommunikációs cégek, médiafelületek vásárlására, kampányfilmek
és kiadványok készítésére. A honvédség presztízse ugyan nõtt a
lakosság körében, de a katonai pályát a kommunikációs cégeknek
kifizetett horribilis összegek ellenére még mindig kevesen
választják.

Összesen csaknem 400 millió forintot fordított három év alatt a
Honvédelmi Minisztérium (HM) az önkéntes hadsereg népszerûsítésére,
és ehhez médiafelületeket vásárolt különbözõ kommunikációs cégek
közremûködésével, de a katonai pálya nem sokkal lett népszerûbb
ezekben az esztendõkben. A toborzóakcióknak csak a múlt évben
sikerült megállítania az elvándorlást a hadseregnél, és az
alakulatoknál némileg növelhették a szerzõdéses katonák létszámát. A
kommunikációs kudarcra 2005-ben 150 millió forintot, 2006-ban pedig
143 milliót fizettek ki két társaságnak, amelyek a HM beszerzési
hivatalának tárgyalásos közbeszerzési pályázatán nyertek még Juhász
Ferenc honvédelmi minisztersége idején.

A szaktárca tájékoztatásából kiderül, hogy nem szakadt meg tavaly
sem a közpénzek elköltése a hadsereg népszerûsítésére, bár az erre
fordított összeg csökkent. 2007-ben 120 millió forintos szerzõdést
kötöttek a Sensation Event Marketing Kft.-vel, hogy 2009 októberéig
lássa el a médiakampány feladatait. A honvédség népszerûsítését
szolgáló kampányfilmeket és kiadványokat a HM Zrínyi Kommunikációs
Szolgáltató Kht. megbízása alapján láthatja el a társaság.

Hassel606
Mintha a misszióra készülõ, hazai amazonjainkat látnám! 😄DDD

Egyékbént valószínûleg repveznek van igaza. Egy fejes nem csinálná végig. Az igazi katona nõk nyílván száguldanának, szóval szerintem is egy érdeklõdõ civil.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

repvez
Az is lehet hogy valami tv-s riporter akivel végigcsináltatták a pályát.
Punker
nem a HM-tõl ment vendégségbe?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Tigristank
Te jó ég, remélem valami irodában dolgozik a nõ. <#wilting>

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ráadásul a Rendõrségen már rendszeresítve van, szóval nem is zsákbamacska.

Egyébként meg a Schmidt und Bender távcsövekben levõ lencsék 60%-át a volt MOM gyártja. Szóval lehet az sokkal inkább hazai. Ezért is írtam elsõsorban ezt a távcsövet.

...es tobbet lehet belole kilopni. 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

[NST]Cifu
A Tanu c. film aranyszólása alapján: drága, nem az igazi, de legalább részben rá lehet mondani, hogy a mienk. ^^

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
errõl beszéltem múltkor nincs értelme az ilyen kis fejlesztéseknek.

Ha belegondolok, hogy egy Sauer SSG3000 ~$3000, egy Schmidt und Bender 3-12x50mm PM MKII ~$1600. Az együtt ugye ~$4600, ami jelenlegi árfolyamon ~830000HUF... (Egy Kahles 3-12X56 sem dobná meg az árat ehhez képest, csak 200k-val.) És azért az SSG3000 egy eléggé komoly és elismert fegyver. Ez a Szép-féle meg kicsit sufnituning jellegû, és több mint kétszer annyiba kerül. Finoman szólva is irreális ár.

[NST]Cifu
Jó, de nem kiemelkedõ teljesítményû standard NATO kaliberû (7.62x51) mesterlövész puska. A csõ állítólag Dél-Afrikából származik, egyes alkatrészei németországból, stb. szóval csak az összeszerelést végzik itthon és pár alkatrész hazai.

Anno írtak róla az elsõ próbák után a katonák, a véleményük nem volt rossz, pedig sima hétköznapi MFS lõszert kaptak hozzá (állítólag úgy volt anno, hogy az MFS direkt csinál egy teljesen hozzá passzoló lõszert). Hozzá kell tenni persze, hogy ilyen áron (állítólag csaknem 2 millió lesz sorozatban darabja, igaz távcsõvel) azért már lehet válogatni a piacon igencsak sokféle, neves gyártók (Accuracy Inc., Sig-Sauer, HK, Stoner, stb.) öntöltõ vagy zárdugatyús puskájából.

Hassel606
Jól tudod, már külömbözõ nemzetközi versenyeken is részt vettünk vele.

Molnibalage
Azért szoktak csinálni 1000 feletti áthúzásokat is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Adam II
Nahát tényleg 😄

Scottt
Akkor nemszóltam

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Punker
a szép egy új fejlesztés

Scottt
Hát mo-n nem sok mesterlövész puska van..Vagy gepárd vagy SVD nem?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Blasta
Sorry, jav:

Persze ha valaki DIREKT ilyen bomba lefotózására KÉSZÜL

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Igenám, csak nem ilyen egyszerû a dolog.
Repnapon nem mennek 800-zal a vadászgépek, pont, hogy lássanak is vmit belõlük.
Aztán 1/1000-et kiexponálni csak nagyon napfényes idõben lehet, nem is beszélve az ennél rövidebb záridõkrõl.

(az én gépem 1/8000-et is tud exponálni, de emlékezetem szerint akármilyen napfény volt eddig, 1/2000 alá még soha nem volt szükség lemennem, inkább 1/1000 alatti zidõkkel fotózom).

Persze ha valaki DIREKT ilyen bomba lefotózására képes, akkor betudja állítani a gépet úgy (extra érzékenység: ISO3200-6400, nagyon tág blende), hogy 1/2000-nél is rövidebet expózzon. Fene tudja...

hali
nem tud vki arról a mesterlövészpuskáról vmit amit "szép"-nek hívnak.most van csapatpróbán nálunk.
Nagyon halványan látszanak a kinyíló szárnyak.

Egyébként nem kell hozzá ipari fényképezõgép. Egy normális gép képes 1/1000s-os záridõre. A csak kicsit is komolyabb DSLR-ek (~120-150k) már 1/2000-re vagy akár 1/4000-re is, azaz elmosódás nélkül simán le lehet fényképezni egy ilyen bombát. Nikon D40, kerül vagy 110k-ba. Persze a semmirevaló kompaktok, amelyek nagy része még arra sem ad lehetõséget, hogy az ember kézzel állítson záridõt és rekeszt (az emberek 99%-a azt se tudja mik ezek) nem igazán alkalmasak, csak nagy szerencsével ilyesmire.

Egyébként aki repnapon le tud fényképezni egy repülõgépet, az erre is képes. Csak a repgépet tudja az ember, hogy jön, a bombát meg nem. Ezért kell hozzá szerencse.

Egyébként meg amit az angolszászok drum magazine-nek hívnak, az nálunk csigatár. Szóval nem éppen konzekvensek. A dobtár náluk pan magazine.

Azért mert ez dobtár. Ugyanis a lövedékcsúcsok a tártengely felé néznek. Csigatár esetén a lõszer tengelye (közel) párhuzamos a tártengelyével.

A Vulcan-ok esetén alkalmazott tár szerkezetileg helikális dobtárnak minõsül.

Egy kis audiovizuális kiegészítés:

http://www.youtube.com/watch?v=SWAaZnALTYc

<#finom>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Scottt
Én a fegyverüket néztem ,hogy nem M4 hanem L85(???).

Punker
és itt is dobnak írják a tárat, pedig láthatóan csiga 😊

Hassel606
Amikor elszólja magát a GAU...😊
A csöpp kis flinta 😊

Sadist
Talán mert kurvára érzõdik a brit akcentus? 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

I.C.ram
Eszeveszett durva hangja van az A10nek. tisztára olyan az a bõgõ hang a tüzeléskor, mint a világok harcában, amikor jöttek a tripodok, és mindenki csak a hangjukat hallotta 😄 Pszichológiai hadviselés a négyzeten.
Zsolo007
Azért indultak el, mert közben megérkezett a visszavonulási parancsuk. Az egy másik kérdés, hogy jól be is tojtak 😊. Meg a másik poén, hogy az egyik annyira megijedt, hogy meglõtte magát.

Bucser
Nem mondod???<#confused>

Én azt hittem, hogy brit.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Blasta
Nameg ahogy az általad linkelt képen is láccik a bomba eléggé bevan mozdulva, pedig a tengeren, ilyen napsütésben elég rövid záridõket lehet fotózni (plusz még azis lehet, hogy ipari géppel fotózták), míg az általam linkelt képet egy fotoriporter géppel készítették. Fene tudja...

Adam II
El se kellett olvasnom amint megszólalt a katona tudtam ,hogy britt.

Hassel606
A pánikszerû menekülést elnézve, biztos, hogy nem õk rendelték.😊

Nem hiszem hogy õk rendelték a légi csapást. CSaknem annyira hülyék hogy közelre hívják. Báááár...😊

I.C.ram
Molnibalage
Ja, akkor ez egyszer volt kölcsön nálunk, de nem volt idõm elolvasni.<#falbav>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
Igen, korábban már írtam arról, hogy az Ausztrálok Collins-osztályú tengói közül egy az egyik hadgyakorlaton "legyõzte" az US NAVY Los Angeles osztályú tengóját. Az US NAVY pedig nemrég több, mint egy évig bérelte a svédektõl azok egyik hagyományos meghajtású tengóját, hogy rajta tudják gyakorolni a hagyományos tengók elleni harceljárásokat (ugye amerikának csak nukleáris meghajtású tengói vannak).

[NST]Cifu
Van pár dolog, ami gyanus, például az, hogy a kép készítõje roppant szerencsés lehet, mert ha valóban ennyivel mellette csapódott be egy ilyen bomba, az elég veszélyes dolog (lökéshullám, repeszhatás, stb.). Ami igazán zavaró, az az, hogy a bomba hátsó vezérsikjai nem látszanak. Ha megnézed a lent, általam belinkelt képeket, akkor látható, hogy a bomba végén lévõ késszerû, kinyitható stabilizátor lapok vannak. A legtöbb olyan GBU bombás képen, ahol célba csapódás elõtt látható a bomba, ezek mindig nyitva vannak: egy példa.

Gundark
Cifu, ha már tengók 😊 A közös hadgyakorlatokon vesznek részt más országok tengói? Például ellenségképpen? 😊 Gondolok itt arra hogy flotta harccsoport imitált támadás pl a német 212 vel. Mert ugye ezek igen csendes jószágok, de a Kilo osztály sem a zajongásáról hires 😊

Blasta
Értem.
Hát köszönöm szépen Cifu!

(azt próbálom kideriteni amúgy, hogy a foto fake-e, vagyis NEM IPARI fgéppel lelehet-e egy GBU-t fotózni)

[NST]Cifu
Általában viszonylag nagyobb magassából (ezer métertõl felfele) dobják le õket, de ritkán (vagy inkább sose) oldják szuperszonikus sebességnél. A szabadesésnél a repülõgép sebessége amúgy is inkább a vízszintes, nem pedig a függõleges sebességre van kihatással (ott is ugye a siklóbombáknál).

Szabadesésnél a légellenállás a fõ tényezõ, vannak mindenféle számítások, de saccra 800km/h körüli sebességet tippelek, maximum.