94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fade2black #89820 Részemről csak katonai, katonai jelentőséggel rendelkező objektumokat védenék és Paks. Polgárit semennyire.
Akárki akar elfoglalni/anektálgatni a célpont katonai jelentőségű célpont lesz. Paksnak csak másodsorban mert áramtermelésben döntő, hanem mert terrorizmus.
Az ideális egy PAC3 vagy ASTER és NASAMS kombó lenne. Ha csak Nasams akkor abból muszáj az extra range verzió. Hogy PAC3 vagy ASTER kb mindegy. Innen a köröket úgy kell huzgatni, hogy 30km vagy 150km.
Ami még fontos, hogy melyik irányból számíthatunk bármire. Ez az én világomban kelet, nem hinném, hogy Ausztria megtámad vagy 10.000fős hadseregek érdemileg meg tudnának szállni más országokat.
Na innen kéne nekiállni köröket huzogatni... de nem vagyok lerakos...
-
#89819 A NASAMS 20 km-es lőtávolsága is kb. nem manőverező CM ellen igaz, 30 km semmivel sem. AMRAAM-ER-rel és ESSM Block II-vel is inkább 50 km tája. -
#89818 Trükkös, mert a realitások figyelembe vételével kevés opció van. Én 6+4 NASAMS 2 rendszert vizonáltam. A 6 "fix" van bejelölve, a maradék négy mobil, és vagy csapat légvédelemre, vagy a potenciális veszélyforrások irányába telepíthetőek. A térképen ~30km-es lőtávval jelöltem be a NASAMS rendszereket, de vagy AMRAAM-ER vagy ESSM Mk.2 rakétákkal gondolnám őket inkább...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.02.03. 08:15:22 -
#89817 humor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#89816 Urak,
A nagy bejelentésig ajánlanék egy játékot.
Vegyük az elmúlt háromnegyed évszázad légvédelem által védett objektumait, és próbáljátok megtervezni azok légvédelmét, tetszőleges (számotokra kedves) komplexumokkal.
Ti 2019-ben mit védenétek az országban?
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.02.01. 22:44:45 -
#89815 WASHINGTON, January 29, 2019 - The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to Japan of two (2) AEGIS Weapon Systems (AWS), two (2) Multi-Mission Signal Processors (MMSP) and two (2) Command and Control Processor (C2P) Refreshes and related equipment for an estimated cost of $2.150 billion. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.
The Government of Japan has requested to buy two (2) AEGIS Weapon Systems (AWS), two (2) Multi-Mission Signal Processors (MMSP) and two (2) Command and Control Processor (C2P) Refreshes. Also included is radio navigation equipment, naval ordnance, two (2) Identification Friend or Foe (IFF) Systems, Global Command and Control System-Maritime (GCCS-M) hardware, and two (2) Inertial Navigation Systems (INS), U.S. Government and contractor representatives' technical, engineering and logistics support services, installation support material, training, construction services for six (6) vertical launch system launcher module enclosures, communications equipment and associated spares, classified and unclassified publications and software, and other related elements of logistical and program support. The total estimated program cost is $2.150 billion. -
Berkut111 #89814 Ez így autóskártya. Plusz ez politikai kérdés, nem katonai. A yankee-et gyűlölik delén. Politikailag teljesen elfogadtatatlan bármelyik dél-amerikai országnak egy közvetlen USA beavatkozás. Egy puccs persze simán megtörténhet. -
#89813 Mert doktrinális okokból nincs szüksége rá, mert NATO tagok és USA atomhatalom. Egyébként meg ez is eljöhet, gondolkoztak ezen, de politikai / PR okokból mondtak le erről. Meg aláírtak egyezményt is erről ugye... És ki mondta, hogy ez örökké tartó állapot?
-
JanáJ #89812 Egy esetleges Venezuela elleni támadás mennyire okozna nehézséget az amiknak? A haderejük nem tűnik komolynak, kb le kell hajókázni délnek a bőrnyakúaknak. -
JanáJ #89811 Ez így igaz nem igaz. A fegyveres erőkre szükség van, de hogy mekkorára az már egy másik kérdés. Az meg te is tudod, hogy a fegyveres erők hatékonysága nem csak a hardver vásárlástól függ. -
JanáJ #89810 Nem ezt mondtam. Nem látom mi szükségük lenne rá. Nem a Villámokon fog múlni, hogy megtámadják-e őket, ők nem exportálnak demokráciát, egy orosz hagyományos támadás sem ezen múlna. A villám gyártása most fut fel, kb 10 év múva is vehetnek (hasamra ütöttem). Feleslegesnek látom olyan képességek megszerzését, amit nem akarunk kihasználni.
Ettől függetlenül vicces, hogy ha UK kiesik, akkor a két Eu.-i nagyhatalom nem rendelkezik 5.genes géppel. :-)
@Molni: Ennyi erővel miért nincs atomuk. Minden hülyeségre nem készülhetsz fel. Amúgy meg nem mindegy, hogy EF vagy Villám rohad a betonon? -
#89809 A fegyveres erős olyan, mint biztosítás. Rezsiköltség. -
#89808 Ezzel az erővel azt is mondhatnák, hogy nincs szükségük hadseregre se, mert úgy se használják ki... -
#89807 Most. És 30 év múlva? És 1980-ban ki látta előre, hogy nem kell EF 1995-ben? Ja, senki... -
JanáJ #89806 Szerintem nincs szükségük F-35-re. A jelenlegi gépeket sem használják ki - még akkor sem, ha ebből leveszem, hogy mennyire le van gatyásodva a seregük. -
#89805 Olyan igazi németes megközelítés. Mármint utóbbi 20 év németes = ostoba -
#89804 Saját vélemény:
Az EuroFighter az esélyes a brutális politikai hátszél miatt. Ha az F-35A van mellette a döntőben, akkor nehéz kivédeni a lopakodóképesség terén való összehasonlítást, illetve a tényt, hogy számtalan európai ország rendszeresíti szintén (Belgium, Dánia, Hollandia, Olaszország és Norvégia), eleve az EU-n belüli is van gyártó / karbantartóközpontja már. Az F/A-18E/F terén ez a fajta összevetés sokkal kevésbé kínos az EuroFighterrel.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.02.01. 11:29:09 -
fade2black #89803 De SHnak mi értelme? EF saját ipar AESAs EF Katarnak már készül innnen annyira nem nagy dolog összehozni avionikára egy Block 3as SHt.
Vagy ott az F-35. Hosszútávú megoldás S400/Su57/BUKM3...al is számolva, nem mellesleg élőben látnák mit ad F-35, meg lenne a mérce/szint a saját új gépnek.
SH mellett semmi sem szól. -
#89802 A 2. pont ismerős, az EF-nél is volt ilyen. -
#89801 Két F-35-öst érintő hír.
1.: A német Tornado-váltótípus tenderében az F-35-ös ki lett szórva, a két döntős az EuroFighter egy fejlesztett verziója, illetve a Boeing F/A-18E/F Block III.
2.: Az F-35B Lot12 előtti példányoknál a szárny-törzs átmenet élettartama a tervezetnél kevesebb lesz várhatóan, így a gépek átépítés nélküli élettartama akár 2100 repült órára is csökkenhet az eredetileg elvárt 8000 helyett. A probléma, hogy noha a terv megvan már a megerősített elemekkel kapcsolatban, a terheléses tesztelések még hátravannak, így nem tudni, hogy az új elemekkel megvalósul-e a 8000 órás élettartam. ( forrás)
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.02.01. 10:32:06 -
#89800 AQS-20 és Barracuda aknafelderítő- és mentesítő rendszer. Az elhárítótöltet egy autonóm rendszer, nem tudom most hirtelen így az árát, de extrém mód high-tech, annyi szent...
-
#89799 Dozer nagy arc, utána F-22 oktató lett.
Festmény az esti légiharcáról, mondjuk az F117-est most nem említette.
Tanulság az esetből az, hogy ha lett volna megosztott légi helyzetkép az F-15C-gépeken, akkor a második MiG-29-es sem úszta volna meg (igazuk volt a Svédeknek a 80-as években, hogy ez döntő tényező)...
... érdekesség, hogy ez a képesség már megvolt akkoriban a Holland F-16AM-en, és ez nélkül alighanem másként alakult volna a Március 24.-i légiharc..
-
#89798 -
#89797 Russian pilot release video of dangerously intercept of US F-15 fighter
szépen arrébb terelte. -
#89796 Egen, a Pump-Jet meghajtást próbáltam magyarítani. :) -
#89795 A gyűrűsházban lévő vízsugármeghajtás amit a Pump-jet Submarine használ? -
#89794 Orosz Akula fedélzetén készült RT doku. A kényes dolgok el vannak homályosítva, de azért vannak érdekes felvételek (azért a CGI-n a gyűrűsházban lévő vízsugármeghajtás egy kicsit erős...):
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.01.31. 12:31:20 -
#89793 EZ egy olyan gyalogsági támogató harcjármű akar lenni, mint amilyen a CV-90-120?
Ez csak egy fantáziarajz, tippre személyzet nélküli toronyba gondolkodik a Rheinmetall is, pláne, ha 50 tonnás tömeglimitet állapítottak meg. Itt csak annyi a hír, hogy a Lynx KF41 alvázára akarnak építeni. Meg hogy ezzel kvázi különutasak akarnak lenni a Leopard 2 többi fejlesztőjétől - ugye a KMW az alvázat fejlesztette / építi, a Rheinmetall meg a löveget és a tornyot. Effektíve ez egy alternatíva lehet a KMW+Nexter megoldásnak a közös francia-német harckocsitenderen.
Az én olvasatomban itt a Rheinmetall reagálni akar az olyan hírekre, mint a Nexter által nemrég bejelentett 140mm-es löveg esetére, ami pedig a Rheinmetall 130mm-es lövegére volt válasz. A KMW+Nexter és a Rheimetall így a médiafelületeken "küzd meg" már jó előre...
Ha a svédek nem tudták a saját verziójukat eladni, a németek miből gondolják, hogy nekik sikererülni fog?
A CV90-120 koncepciója szerintem nem volt elvetélt, ha a teljes képet nézzük: aki a CV90 alvázat üzemelteti, annak egy életképes ötlet lehet. Csakhogy rossz időben hozakozdtak elő vele. Amikor a CV90-105 és -120 program felfutóban volt, és nyomatták a marketinget folyamatosan, a potenciális vásárlójelöltek, mint mondjuk Észtország, Finnország vagy Hollandia számára egy logikus döntés lehetett volna. Csak hát hol a megszorítások, hol pedig az olcsó, használt Leopard 2A4 opció térdmagasságban kaszálta el a CV90-120 reményeit...
Vagy ez egy tesztplatform lesz a 130-as löveghez?
Még egyszer hangsúlyoznám, hogy ez egy nem hivatalos fantázirarajz. A valódi harcjármű 2025-re készül(het) el... -
#89792 Akkor farwell poénkodás. -
JanáJ #89791 A brittek és a franciák használják a seregüket, a németeknek meg csak van. Gondolom nekik is a költségek jelentős része bérre megy el és ők is csak vadász gépet vesznek, bakancsot már nem, mert arra nincs pénz...
Az angoloknak két hordozójuk lesz, ha ki is tudnak állítani egy CBG-t, az el is viszi a teljes flottát. :-) -
JanáJ #89790 Ezt dobta rá a googli. Gondolom unatkoztak. :-)
Was an "Ordie" with one of the last USMC F-4 squadrons.
VMFA-212 Kaneohe Bay Hawaii 1986-1989 -
fade2black #89789 Budeswehr
vmi elképesztő pazarlás mehet évi 35-43milliárd€ból úgy, hogy se CBG, se nuki elrettentésress, se... nincs és mégis komoly gondok vannak. pl Britteknek nem sokkal többől ugye mindkét képesség megvan.
-
#89788 Lehet, hogy csak poénból készült a felvétel utalva a bombázások eredménytelenségére, hogy akár így dobhatnák. Egy lépes előre, kétszáz hátra. -
F1End #89787 Szerintem az ilyen fejlesztések hátterében szokszor az is állhat, hogy próbálnak valami értelmes melót adni a mérnökgárdának, nehogy elmenjenek két valóban fontos fejlesztés között. -
Berkut111 #89786 Ez meg hogy? -
fade2black #89785 ha nem éreznének esélyes megrendelést sztem nem állnának neki. Hogy ez a Bubdeswehr vagy más az x.
+sok év után láthatóan elindultak különböző fejlesztések, összefonódások... gondolom nem véletlenül és nem megrendelő hiányában.
A 130ast tudtommal tesztelik már máson.
-
StarFist #89784 EZ egy olyan gyalogsági támogató harcjármű akar lenni, mint amilyen a CV-90-120? Ha a svédek nem tudták a saját verziójukat eladni, a németek miből gondolják, hogy nekik sikererülni fog?
Vagy ez egy tesztplatform lesz a 130-as löveghez?
Utoljára szerkesztette: StarFist, 2019.01.30. 17:34:40 -
#89783 Nicholas Drummond megítélése legalábbis vitatott a szakmai fórumokon, de tény, hogy érdekes információkat tesz ki mindig a twitterére. Most arról, hogy a Rheinmetall a Lynx KF41 alapjaira egy új, max. 50 tonnás harckocsi fejlesztésén dolgozik a fejlesztett 120mm-es és a későbbi 130 mm-es löveghez.
Egy fantáziakép van kirakva még, hagyományos kialakítású toronnyal:
-
fade2black #89782 A klasszikus jutott eszembe Sir Parr csak ez így valóságban. Vagy ez is kabaré? -
#89781 Pump-jet Submarine
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!