Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos többször bizonyította már a topicban, hogy magyar dolgokról csak politikai felhanggal képes beszélni a szakmaiság általában hiánycikk.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
2.: Ajánlom figyelmedbe pár ország rohamrendõrségének a módszereit. Kína, Dél-Afrika, Izrael. Õfeléjük alaphangon úgy megy a nyítás, hogy gumilövedék a tömegbe. Olykor éles. Oda ahova éppen megy.
De ez túl civilizálatlan mondjuk, mert ugyebár nem "fejlett, nyugati országok", akkor ott van az Egyesült Államok, Oakland, 2003-as eset, hogy egy másik példát említsek (arcra lövés gumilövedékkel). Vagy Anglia észak-írországban (õk "emberiességbõl" 40mm-es, vagy 60mm-es, fából készült "gumilövedéket" használtak egy idõben, ma már valódi gumilövedéket, de olykor durr a fejbe elven).
Szituációkezelési szempontból többszörösen is hibás volt a 2006-os esemény, egyéni hibákkal fûszerezve. Ezt nem is vitatja senki. De amit valószínûleg sokan ezzel együtt sem látnak, az az, hogy az adott szinten (hiányosan) felszerelt , és adott szinten (hiányosan) kiképzett rendõrség még így is viszonylag sikeresen hajtott végre egy olyan szintû tömegoszlatást, amihez foghatót rendõri erõ itthon még nem csinált.
Katonai erõ igen, 1956-ban, és majdnem 1990-ben (taxisblokád). Azért ezen nem árt elgondolkozni szakmai szintû hozzászólás esetén.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A teszt ennek egy túlspirázott változata, ha jól rémlik valami 400kg-nyi robbanóanyagot paszíroztak be a küzdõtérbe. Így nem meglepõ az eredmény...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
This tank is a T-72 on a test range. I heard it was tested in Germany and hit by a Javelin anti tank missile. The tank came apart because is was loaded with combustibles/explosives to begin with. All a Javelin warhead does is shoot a jet of metal through a tanks armor, it is not a high explosive warhead. High explosive in large amounts were placed inside of the tank to make it come apart for dramatic effect.
Keep in mind also when looking at Russian tanks, they are designed differently than in the west, they are designed for mobility/manuverability and firepower and not as heavily armored as the wests. Speed and movement are their armor.
erre gondolsz?
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A halál csupán a kezdet...
A halál csupán a kezdet...
Igaz, csak félig néztem meg, de a szovjet gépeken elhelyezett kamerák szerintem nem csináltak ilyen minõségû színes felvételeket.
Másrészt, amikor több gép is támad egyet, legalább egy esetben Mustangként azonosítottam a kísérõt.
Bár nekem mindjárt az elején gyanús volt az elsõ, ellipszis szárnyú gép. Melyik német vadásznak volt ilyen szárnya? (Többször megnézve a snittet, én P47-re tippelek)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Többségében másutt még meg nem jelent II.VH. szovjet légiharc felvételek, hang nélkül.
Arra gondolsz, amikor az öreg beduin egy kováspuskával lelõtt egyet, és Szaddam személyesen gratulált neki 2003-ban? (Természetesen voltak olyanok, akik elhitték...)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Lelõhetetlen gép nincs, ahogy kilõhetetlen tank és elsüllyeszthetetlen hajó sem...
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Egyébként pedig a régi felállás szerint a bevetési távolság és a bevethetõ fegyverek mennyisége alapján dõlt el, mi hova kerül besorolásra. Az F-117A alacsonynak mondható hatósugara és meglehetõsen kis fegyverterhelése miatt egyártelmûen a TAC keretébe tartozott.
ennek a kis bejegyzésnek az olvasása közben a discovery channelen futó mûsorból jutott eszembe egy szó....."lelõhetetlen"
de montam nem foglalkoztam a temaval reszletesen azert kerdeztem...
Seven-Four-Seven--Heavy
alacsony eszlelhetosegu(lopakodo),harcaszati(?)csapasmero repulogep..
de ezt mar az elottem szolo nagyrabecsult "kollegak"mar kifejtettek..:-)
Seven-Four-Seven--Heavy
Amúgy lopakodó csapásmérõ gép.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
termeszetesen a Raptoret is....
megis...asszem a jovoben a hadviseles teljesen el fog tolodni az"aszimmetrikus"hadviseles fele,ugyhogy a hadjaratokban ezen harceszkozoknek egyre kevesebb szerepuk lesz a vegeredmenyt tekintve...(ahol adott esetben a"gyoztes"is megverve,megszegyenulten kullog el)de ez mellekes a technikat tekintve...
szamomra a mernoki,szellemi teljesitmeny az ami megragad benne...
Seven-Four-Seven--Heavy
"A „vízfej” leépítését már a rendszerváltás utáni években elkezdték, tavaly még így is 71 arany váll-lapos beosztás volt a tárcánál, illetve a honvédségnél. Az idén ez 41-re csökken, a honvédségnél 21 tábornok marad. Ez is megfelel a NATO-hadseregeknél kialakított aránynak, vagyis minden ezer katonára jut egy tábornok"
US Army: ~300 tábornok (11 ebbõl 4 csillagos)
USMC: ~80 tábornok (3 ebbõl 4 csillagos)
USAF: ~250 tábornok (12 ebbõl 4 csillagos)
US NAVY: ~216 admirális (8 ebbõl Admirális, vagy 4 sávos)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
meg tudja nekem vki mondani h hány ameriaki tábornok van?
én olyat hallottam h 20-30 körül...magyarországon meg kb 50 lol<#banplz>#banplz><#falbav>#falbav><#lama>#lama>
"A 82-es Beretta típusú felszerelés-pusztító mesterlövész puska"
Ki nem találjátok, de egy Barett M82-esrõl szólt.
Lektorálja egyáltalán valaki ezeket a szarokat?
A résztöltetek már jóideje alkalmazott dolgok, keress rá a Youtube-on úgy, hogy Cluster Bomb (itt egy példa)
Irányított résztöltetek is ismertek már egy ideje, pl. itt egy video a BLU-108-ról.
Mit mond a hülyegyerek az anyjának? apa.
Az ADF program mögött fõleg John Boyd Õrnagy és Pierre Sprey állt, mindketten úgy vélték, hogy az F-X program gépe túl nagy és nehézkes, ráadásul bonyolult, ami miatt a fejlesztés és a gyártás problémás lesz. Az ADF programból kinõtte magát F-XX programmá magát az 1960-as évek végére, a lényeg nem változott, könnyû (immár 17.000 font), nagy tolóerõ/tömeg arányú gép, komoly elektronika és BVR rakéták (Sparrow) nélkül. A légierõ az F-XX programot nem tartotta komolynak, sõt, alapvetõen inkább veszélyt láttak benne, hogy az ambiciózus F-X programot esetleg elkaszálhatja. A Pentagon mégis támogatta, hogy legyen valami a fiókban, ha az F-X befuccsolna.
1969-ben a félelmek be is igazolódtak, a késõbbi F-14 és az F-15 program is túlköltekezett, csúszott, ezért az új védelmi miniszter, David A. Packard felügyelete alatt kemény nyomás jött az US NAVY-re és az USAF-ra, hogy a drága és nehezen megszületõ gépek helyett az olcsó és egyszerû F-XX-re helyezzék át a hangsúlyt. Mindkét fegyvernem kõkeményen ellenállt, és a saját programjait védte. Mindkét gép ugyebár kõkemény légifölény gép, csak hogy tudjuk hol állunk.
1971-ben született meg a Light Weight Fighter program az F-XX-bõl.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"