Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami azt illeti igen, Pakisztán és India határvidékein is fõleg a légierõ, a tüzérség és a gyalogos haderõ számít, a hegyvidéken a páncélosok nem nyomnak sokat a latba. E téren egy Pakisztán+Kína egyértelmûen erõsebb tétel, mint India egymaga. Viszont jelenleg nincs olyan szituáció, ami a közeljövõben háborúra utalna. Pakisztán el van foglalva a belföldi problémáival, Kína meg az olimpiával plusz Tajvannal. Egyiknek sem India a legfõbb problémája jelenleg. Ha Pakisztán valamiért mégis háborúba lépne (pl. a belügyi problémákról elterelje a lakosság figyelmét), akkor per pillanat Kína semmiképpen nem lépne be a háborúba, amíg külön atrocitás nem éri.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ha nem tetszik a trotilszámolgatás, csinálj bádikántot. Sehogyse lesz egálban.
ÉBRESZTÕ. Folyton sír a nyugat hogy ezek milyen csuda agresszívak, és visszaütnek amikor mi meg 50 éve basztassuk õket folyamatosan. A fagyi meg néha visszanyal. Felháborító, de tényleg. <#gunyos1>#gunyos1>
A veleje amit írtam hogy nem kéne folyton nyávogni hogy jajj feldurrantották a követségem, meg a gonosz fanatikusok képesek és 100 kilós IED-et robbantanak az országukat egyébként lerohanó és azóta megszállva tartó katonák/Abramsek között/alatt.
Áh, nézem megint offtopicba mentem, alant van a link közel keleti szemétdombhoz, ott folytassuk inkább..
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Hülyeség az összehasonlítás...
Mit választasz?
1000 t bombát úgy hogy a tora bora alján csücsülsz, v. 40 g robbanó anyagot egy beélesített kézigránátban a gyereked óvodájában miközben Abdul a halotti imát üvölti..
Egyébként ha már mennyiséget akarsz összehasonlítani egy IED-be se 2 grammot raknak...
Az oroszokkal sem jarnanak jobban mint az usaval. Lehet egy haboru eseten a kinaiakat tamogatnak es akkor nem lenne utanpotlas. Miert nem gyartanak otthon? Ha nem is sajat fejlesztes, licenszbe.
Ahogy elnezem, elegge dimbes dombos a hatar. Igazan ott a helikopterek, es a kulonleges erok akiket jol lehetne hasznalni nem? Sem a tankok sem a repulok ereje nem jonne ki.
Heliben / SF-ben milyenek az eroviszonyok? En abban Indiara tippelnek, bar nem tudom mennyi/milyen helikopterjuk van (azt tudom, hogy kinanak keves).
Repulogep hordozokkal mi a helyzet a ket felnel? Azt tudom, hogy indianak van par oreg hordozoja, bar azt nem tudom ezeken milyen gepek uzemelnek, es mennyi a harcertekuk. Kinanak megvan mar a hordozoja? Valamit ok is vettek vagy csak venni akartak az oroszoktol?
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Én X-re venném. Egyértelmû gyõzelmet nem tudnának kiharcolni...
India "amerika ellenessége" több tõrõl fakad. Elõször is Amerika Pakisztánt támogatta és jelenleg is támogatja (az Indiai-Pakisztáni háborúkban általában amerikai és francia/angol gépek csaptak össze, és az amerikai gépek Pakisztáni felségjellel repültek). Az USA számára egy kényes politikai szituáció. Szüksége van Pakisztán együttmûködésére az Afgán szituáció miatt, ugyanakkor nem elégedett igazán Pakisztán hozzáállásával és jelenlegi kényes belpolitikai helyzetével. Többek között ezért is kínos a helyzet. Pakisztán például 2006-ban írt alá megrendelést F-16C/D Block 52-es gépekre, és a korábban embargó alá vett, kifizetett gépeik egy részét is megkapják, plusz végrehajtják az MLU élettartam és képességfeljavító programot a jelenlegi pakisztáni F-16-osokon. India szempontjából ez vörös posztó. Az USA szempontjából azért is kínos a szitu, mert Pakisztán másik nagy fegyvereladója Kína, a Pakisztáni légierõ most márciusban vette át az elsõ FC-1-es könnyû vadászbombázóját. Mókás, mi? Pakisztán kegyeiért az USA és Kína is küzd, és mint tudjuk Kína és India kapcsolata sem teljesen felhõtlen - tehát India szemében sem Kína, sem az USA nem jó fiú. Sõt, ha innen nézzük, az is kínos, hogy a legnagyobb fegyverszállítója, Oroszország, egyben Kína puszipajtása, és szintén sok fegyver szálít nekik. Szövevényes? Nem kicsit.
Két éve elvitték az F-35 makettet Indiába, hogy eladásról tárgyaljanak. Az indiai vadászgéptenderen mégis az F-16 indult (az F-35 nem tudná tartani a kért feltételeket). Akkor megjegyezte az Indiai Légierõ egyik tábornoka, hogy India akkor sem vesz amerikai gépet, ha piros hó esik.
Egyfelõl látták az Indiaiak, hogy az USA hogy használja adott esetben ki a fegyverszállításokat politikai nyomásgyakorlásra Pakisztán esetén, másfelõl az USA F-16-osokat szállítot Pakisztánnak. Persze ettõl még lehet, hogy a 126 gépes megrendelést a végén mégis az amerikaiak nyerik... Csak nem túl valószínû. 😊
Kb 3 eve olvastam, hogy India meg Kina strategiai egyuttmukodesi szerzodest kotottek, mintegy bebiztositva a hatorszagot. Tehat kina figyelhet Tajvanra, India meg Pakisztanra. Ezekszerint annyira egyik fel sem gondolta ez komolyan. India miert utalja az Usat? Neki sokat nem artott. Vagy a pakisztani baratsag miatt nem szereti?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
-Kismodi vagyok, törölni tudok, bannolni nem. ^^
-Szu (#31441): Nem rossz az, csak az álcázásán kellene dolgozni. ^^
-MuldR (#31458): Még nincs döntés, egyfelõl Észak-Karolina akarná magának úszó múzeumnak, másfelõl India jelezte még 2007-ben, hogy szívesen megvenné a kivénhedt hordozót. Ez elég macerás lenne amerikai szempontból, Mert bár a kivénhedt csataló a Kitty Hawk, de tele van olyan dolgokkal, amik még mindig komoly értéket képviselnek (hogy tovább ne menjünk, a gõzkatapultok, amikkel kapcsolatban sem az oroszoknak, sem a kínaiaknak, sem az indiaiaknak nincs megfelelõ tapasztalatuk). Ugyanakkor nem teljesen példa nélküli, tavaly állt rendszerbe az INS Jalashva, azaz az Ex USS Trenton partra szállító hajó. Az amerikaiak állítólag nem zárkóznak el teljesen az ügylettõl, de komoly feltételeik vannak, és nem is annyira titkolt hátsó szándékaik. Az egyik az orosz hadiipari megrendelések aláásása (a Kitty-hez Super Horneteket kell, hogy vegyenek az Indiaiak, amerikai fegyvereket, stb.). Másik meg az, hogy legyen egy második front a Kínaiak ellen, ha kell. India és Kína nincs túl jó viszonyban, ugyan az utóbbi idõben már erõltetett barátkozási jelek mutatkoznak, de a két országnak van területi vitája, és háborúztak is egymással már. Az USA ázsiai politikájába jó kártya lenne egy amerika barát India...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Jelenleg ott tartanak, hogy az izraeli civilek irthatják szabadon a palesztinokat, és lophatják a földjeiket.
Ennek ellenére a palesztinok elég nyugisak, mások már vagy elmenekültek volna, vagy pedig lerohannak mindent
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Egyébként mintha a románok nem ezt csinálnák...
Kvázi túszként tartják maguk elõtt a zsidókat(akiknek kezd már elegük lenni belõle). Valójában azonban Mo-on a második világháború óta nincs antiszemitizmus. (már politikai szinten. Az hogy néhány hülye bõrfejû miket gondol, senkit sem érdekel, mert nincs politikai erõ mögöttük).
Valójában antiszemitának akkor lehetne egy politikai pártot nevezni, ha az a zsidók jogainak korlátozását vagy a zsidók kitelepítését hangoztatná. Ilyen politikai erõ viszont nincs magyarországon, és nem is volt már vagy 50 éve. (Még a paletta legszélén álló és egyébként szalonképtelen miép se hangoztatott ilyeneket, nemhogy más jobboldali pártok) Az hogy a magyar miniszterelnök havona egyszer elsüti ezt a kifejezést az ellenfeleivel szemben, az csakis kizárólag õt minõsíti.
Szóval szerintem hagyagoljuk az antiszemita kifejezést magyarországgal kapcsolatban. Felvilágosult 21. századi emberek amúgy sem szoktak másokat a fajuk vagy a vallásuk miatt támadni.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Veleje amit mondok, a Nyugati/keresztény világ az elmúlt ötven évben folyamatosan basztatta az arabokat/muszlimokat. Suez óta. A Közel Keleten pedig Izrael kvázi a Nyugat elõretolt állása, aminek a Nyugat valamennyi kis mocsoksága felett szemet huny (persze ebben a hidegháború is jóocskán benne van). Persze hogy az a fõ célpont meg a vörös posztó. Dél Afrika nem volna rossz analógia, ott is szemet húnytak, mert legalább nyugatbarát volt.
Ezek után némileg képmutatásnak érzem, amikor a nyugati világ azon sír hogy hát ezek TERRORISTÁK meg ezek ROBBANTGATNAK.
Most ezen mégis mi a bánatot kell csodálkozni, persze hogy a, be vannak pöccenve b, ellenállnak c, azzal amivel éppen tudnak.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Ebbõl fakadóan az írás nyilvánvalóan propaganda. Mi a jó propaganda? Kevés bizonyítható dolgot kevernek nem ellenõrízhetõ de hatásos dologgal.
Ez kell viszont az antiszemitáknak, király módon lehet mutogatni mint a véres rongyot...
Lehet akár igaz az utolsó betûig akkor is ellenõrizhetetlen dolgok vannak benne ezért fenntartással kell kezelni..
Ebben témában gyakorlatilag nem lehet korrekt dolgot találni...
Én másban látom a különbséget a nyugati és az arab mentalitást csinálni...
A különbség az, hogy Abu Graibbal nem lehetne lelkesítõ videót csinálni mig egy nyugati megkinzásával az arabok számára lehet..
Ha egy nyugati katona csinál valamit és az kiderül akkor elõveszik érte és valamilyen szinten (aminek a mértékén lehet vitatkozni) megbüntetik, mig el tudod aztképzelni , hogy a Hamasz megbüntetne valakit zsidók megkinzásáért és megöléséért?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Egységes felszerelésû orosz alakulat!
Megerõsített orosz állás! =)
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
egyébként a kasszám rakétákat nem nevezném haditechnikának..😊
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Fölösleges hepciskodni... A zsidók az arabokkal háborúban állnak, a jelenlegi szakaszban videókkal folytatják egymás ellen, de ha sokat rakétáznak akkor más fegyverek kerülnek elõ...
A háborúban pedig sok szemétség megtörténik mindkét oldalon...
Végül a bánásmódról annyit, hogy el lehet képzelni, hogy mi történne akkor ha egy zsidó kerülne at arabok kezébe... Bár nem kell nagyon nagy képzelet van fenn videó elég Dániel Pearl-re v. Nicolas Berg-re gondolni, és azért a megruházás nincs pariban a lefejezéssel...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ez politika , médiaháború stb ! Én nem vagyok egyik párti se annak ellenére hogy az izraelieket kimondottan nem kedvelem , legalábbis az izraeli politikát , médiát , stb ! Pedig voltam már izraelbe ( Tel Aviv ) , nem sokáig !
Inkább a szemben állo felek haditechnikai eszközeivel , felszerelésével , katona lehetõségeirõl irjunk ! Az inkább egy haditechnikai rovatba valo!
Pl : Hezbollah vs IDF
ne tedd! Egyrészt mert felesleges, mert még nincs vége, és mert egy oldalon megtalálható, és valamilyen stzinten az õ szellemi tulajdonuk, legalábbis szerintem. A katpolblogon megtalálod az anyagot és még néhány más érdekességet is. Pl most tettek fel egy interjut egy magyar harckocsizó tiszttel.
katpolblog
TG
karosszéktábornok.blog.hu
ölég szánalmas vagy... Szégyenlem, hogy a földim vagy.
"Egy pásztorkodással foglakozó palesztin család tagjai felvették, amint elmaszkírozott arcú zsidó telepesek baseballütõkkel rájuk támadnak. A BBC birtokába jutott felvétel a palesztin önkormányzat fennhatósága alatt álló Ciszjordániában készült még vasárnap.
A támadásról készült videót a B'T Selem nevû izraeli jogvédõ szervezet jutatta a brit közszolgálati médiumhoz. Az emberi jogi szervezet korábban a "Shooting Back", azaz "Visszalövés" vagy "Visszafilmezés" elnevezésû programjuk részeként összesen 100 kamerát osztott ki a palesztinok közt, hogy azok dokumentálhassák az ellenük elkövetett támadásokat. A (az illegális, palesztin földön erõszakkal létesített - a szerk.) zsidó telep vezetõi elzárkóztak attól, hogy kommentálják az incidenst.
Az izraeli rendõrség vizsgálatot indított az ügyben, de egyelõre senkit nem vettek õrizetbe." (nem is fognak mert nem szokásuk)