Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
elég széleset jármûveknek sacc min 5 méter ha jól emlékszek.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Sadist
Uccsó kb. milyen széles ösvényt tud vágni?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Utolsó ismert nyújtott töltet néven.

Aknaeke alatt gondolom az Irakban is bevetett Abrams-re szerelt eszközt értette Freeda Krueger.

[NST]Cifu
Az attól is függ, milyen aknákat "kap be", ezek éltalában nehéz acél görgõk, amiket egy lengõkaros tengelyre raknak fel. A robbanás energiája a levegõbe repíti a görgõket, de mivel azok elég decensek, ezért csak a komolyabb méretû harckocsi-aknáktól kell félni.

Torony nélküli, távirányítható, M1 Abrams alvázra épülõ Panther II. tankroller

Én fõleg ilyesmi, illetve a láncos aknamentesítõket szoktam látni ebben a feladatkörben. A láncos rendszerlényege, hogy egy forgó tengely van a harkocsi elõtt, keresztben, amire láncokat rögzítenek, és ez "seper". Hátránya, hogy csak a közvetlen a földfelszín közelébe lévõ aknákat semlegesíti, az esetleg beásott harckocsi aknák ellen nem hatásos.

Digger láncos aknamentesítõ

A másik verzió az aknakiásó, ami kb. olyan mint egy rotációs kapa, és fõleg a homokos területeken használják.

Caterpilar alapú MineWolf rendszer

Ezek viszont aknamentesítõ berendezések. Ha gyorsan kell utat nyitni egy aknazáron, akkor általában robbanószeres megoldást használnak. Egy kis rakéta egy dróton maga után húz egy csomó kisebb robbanótöltetet, mint egyfajta kígyó. A "kígyó" cirka 100 méter hosszban földet ér, a robbanótöltetek felrobbannak, beindítva a területen lévõ aknákat.

A Mongoose használat közben

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Punker
tuti nem sokat 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Oké,igy érthetöbb.
még nem láttam képen aknarollert müködés után.
Mennyi aknát "bir" ki?Mikor kell cserélni?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Punker
a roller nem robbantja be az ütéssel? így nem kell még vacakolni a hatástalanítással is mint az ekénél, szal gyorsabban halad.

És azt lehet tudni miért?
Hatékonyabb?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

[NST]Cifu
Amennyire én tudom, az aknaroller az általánosságban használt megoldás a mostani aknamentesítõ jármûveknél.

[NST]Cifu
A HAARP program hivatalos oldala.

Szegénynek elég rossz a híre az összeesküvés-elméletgyártók miatt. Érdemes elolvas a FAQ-ot, szépen leírják, hogy mirõl is szól a program valójában. Angolul nem tudóknak röviden: azt vizsgálják, hogy az Ionoszféra hogyan reagál a rádióhullámokra, illetve milyen hatásai vannak a rádióhullámokra. A program háttere éppen az, hogy a DoD még a 60-as években többször is kommunikációs problémákba ütközött bizonyos frekvenciák esetén a mûholdak és a földi bázisok között. Mivel a magaslégkörrõl elég keveset tudtak akkor még, egy elég decens programsorozat indult a magaslégkör kutatása irányába, speciális ballonokkal és földi rádióberendezésekkel. Ezen programok tapasztalata alapján hozták létre a HAARP-ot a további kutatások bázisául.

Mellesleg 1995 óta a nagy érdeklõdés miatt nyitott napokat is tartanak.

Üdv.
Egy kérdés:Az aknaeke vagy az un aknaroller a hatékonyabb megoldás?
Vagy mi alapján használják ezeket az eszközöket?
Mennyire válnak be?

degenerator
látott a film plusszon egy 3.osztályú amcsi katasztrófa filmet, ott szoktak ilyen végítélet-dolgok lenni.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
"Tudományos kutatások szerint az ionoszféra nagyon érzékeny pont és kis pöccintéssel is iszonyú kárt lehet okozni"

Aha. Végül is az atomrobbantások megatonnás léptékben sem zavarták meg tartós módon...

"Az idõjárás megváltoztatása is már a Vietnami háborúban elkezdõdött amikor a Ho Chi Minh ösvényet non stop 24 órában esõztették."

He? Talán a mounszunra gondolsz?

"Az angoloknak is volt hasonló kisérletük mikor repülõgépekbõl valamit kiszórhattak, persze tanúk vallomásai szerint, de nagyjából egy halászfalu látta a kárát az esetnek. 3-an meg is haltak."

És mégis ezalatt mit értesz pontosan?

Valami referencia arról a sok hülyeségrõl amit összehordál?

Csak úgy félve kérdezem, hogy van neked bármiféle természettudományi affinitásod? Nekem úgy tûnik, hogy nem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

szvsz jobb ha felmerül itt és beirják a cáfolatot akár többen is mitn hogy szegény delikvens komolyan vegye és ugy élje életét hogy bizony az amcsik bélgázzal bombázzák északkoreát... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Bucser
Miért nem lehet már békénhagyni ezeket a sci-fi jellegû baromságokat ebben a topicban??

Az ilyen áltudományos baromságok miatt tart ott a sok hülye pógár aki monikasón meg springeren nõtt fel, hogy azt sem tudja mi a különbség a repülõ meg a tank között.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

PrasCo
Alapvetõen csak olvasni szoktam a topicot, de ehhez egy közbevetés. Mégha van is korreláció a földrengések száma és a napszak között (ami még ha így is van, akkor sem alapozhatsz rá elméletet), akkor annak az okozata nem lehet az jóval inkább környezeti tényezõ? Vagy ezt meg se nézte senki, azonnal "fegyver"?

A hullámokkal - nem csak rádió, de teszem azt, ultrahang - történõ gerjesztés kicsiben bevett gyakorlat (például abrazív megmunkálásokat szépen lehet csinálni ultrahanggal és szemcsés folyadékkal), csak ezekkel az a gond, hogy a részecskék, amiket gerjesztenek, krisztalit nagyságrendûek, és ezeknek is nyomni kell az energiát állatmód, mivel az értelemszerûen nem kumulálódik. Én meg értelemszerûen nem mondhatom biztosra, de azért három ujjamat penge alá rakom azért, hogy 3 gigawatt, tektonikus feszültségek ide vagy oda, meg se moccant egy törésvonalat. A sok kis kölcsönhatás meg a semmibõl nem teremthet energiát. Sõt, a gyakorlatban a "sok kis kölcsönhatás" általában csak úgy pörgeti lefelé a hatásfokot az energiaveszteségek miatt. Bár nem mondom, csirkét mikrózni biztos jól lehet vele még így is. Még a rezonanciát tudnám elképzelni, de ez már elbukik ott, hogy egy földkéreg nem egybefüggõen szilárd anyag. Ez nagyon egyszerûsítve olyasmi, mintha nem üvegtáblát akarnál hanggal eltörni, hanem egy vödör üvegcserepet.
Ezzel az a fõ problémám viszont, hogy az érvek valahol megállnak azon a szinten, hogy "háát, '45-ben atomunk volt, most már csak keltünk földrengéseket is?", meg "Volt egy törvény, hogy ne permetezzenek minden szart szét kísérleti jelleggel, most már csak keltünk földrengéseket is?" Elvégre, én is simán írhatok butaságot. Csak az a baj, hogy mégha mindaz, amit írtam, totál hülyeség is, akkor sincs igazolva az ellenkezõje. Ami pedig - ugye - a lényeg lenne.
Az esõztetés meg megintcsak más tészta, mert létezik olyan körülmény, mikor mondjuk a levegõ páratartalma elég lenne ugyan, de a levegõben nincs elég kondenzációs magképzésre alkalmas részecske. Ilyenkor némi aeroszol kiszórásával ez orvosolható, ennyi a hatalmas idõjárás-szabályozás kunsztja. Meg a tûzoltórepülõgép, mert ez még csak nem is a "szarból aranyat", de a "semmibõl aranyat" esete. Ennél tovább nemigen lehet menni a dologgal, sokkal nagyobb sakktábla az annál.

Természetesen nincs kizárva, hogy fatálisan tévedek. De valahogy bele vagyok nyugodva az "elgondolásomba". 😊
Palinko
Kérdés viszont hogy ha egyáltalán lehetséges, ennyire irányítható?
Animefox
Érdekes hogy Iránban is mindig éjszaka volt földrengés az utóbbi években, amikor többnyire az emberek a házukban tartózkodnak. Az Alaszkai erõmû létezik és állítólag Tesla hagyatéka.
Tudományos kutatások szerint az ionoszféra nagyon érzékeny pont és kis pöccintéssel is iszonyú kárt lehet okozni. Arról nem is beszélve hogy a kéregtan szerint is feszültség alatt állnak a lemezek. Sok kis kölcsönhatás léphet fel...
Az idõjárás megváltoztatása is már a Vietnami háborúban elkezdõdött amikor a Ho Chi Minh ösvényet non stop 24 órában esõztették. Ezeket a kísérleteket amik végül sikerrel is jártak, az ENSZ betiltotta. Nyugodtan bátran meg lehet keresni azt a törvényhozást. Az angoloknak is volt hasonló kisérletük mikor repülõgépekbõl valamit kiszórhattak, persze tanúk vallomásai szerint, de nagyjából egy halászfalu látta a kárát az esetnek. 3-an meg is haltak. Levéltárakból többet nem lehetett megtudni. Minden esetre ezek a kísérletek az ötvenes és hatvanas évekre tehetõk vissza. Hogy ma mi van? 😄 Vicces belegondolva hogy mennyit fejlõdhettünk azóta.

Sadist
Fingással lehet atomrobbanást csinálni? Mert ez kb. olyan szinten van.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

degenerator
olvasd el az elejétõl. úgy a negyedik oldaltól. nekem nem tûnik álhírnek, ha megnézed a képeket.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
mivel semennyire nem értek a rádióhullámokhoz (mint láthattad, a radarokról is kérdezõsködtem) honnan tudjam, mit csinál 3 gigawattnyi...

Molnibalage
Vajon hogyan keletkezik egy ilyen álhír? Valaki "vicces" kedvében volt?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Hát nem vagyok geológus, de azért ez kaptitális hülyeségnek tûnik. Szóljon bérki majd, ha sikerül rádióhullámokkal 1 kg földet is megmozgatni (ilyenrõl még csak nem is halottam), nemhogy olyan zavarást keleteni ami a földkéreg mozgását befolyásolja ami csak isten tudja hányszor milliárd tonna nagyságrenben vam. Azért fogjuk már fel a léptékeket és az alapvetõ fizikai jelenségeket.

"hogy a néhány héttel ezelõtti Kina földrengés elõtt fél órával sarki fényhez hasonló jelenséget láttak."

Nahát, elhiszed hogy vannak véletlenek is. Múltkor két ember egyszerre tüsszentett a busz elején és hátulján. Elképesztõ...
<#vigyor2>

degenerator
indexen a katonai topik alapítója. amerikában élt, az sf katonája volt.

degenerator
a földrengéseket és cunamikat az amerikaiak csinálják az Alaszkában található HAARP berendezéssel, ami egy ionoszféra-kutató állomás, rádióhullámokat sugároznak ki, csak senki nem tudja, miért kell 3 gigawattnyi teljesitmény ehhez, és miért katonai területen található. Hát persze, hogy ekkora teljesítménnyel az ionoszféráról visszapattanó rádióhullámok gerjesztik a földrengéseket. Nem is véletlen, hogy a néhány héttel ezelõtti Kina földrengés elõtt fél órával sarki fényhez hasonló jelenséget láttak.

cifu, ez elképzelhetõ, vagy tudományos kacsa? (ilyen téren teljesen mûveletlen vagyok, nézzétek el nekem)

Molnibalage
??? Ez mit jelent? Nem jövök rá mit akartál írni.

Kösz! Áttanulmányoztam a törvény cikket.
degenerator
akkor olvasd végig, az anyja is beírta. z.i.-nek iwiwen is küldött levelet.

degenerator
eléggé durva😞

õmiatta kezdtem el olvasgatni az indexfórumot.

index katonai topic..., szvsz kamu mint ahogy többen is irják arrafele...

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Punker
<#fejvakaras>

jah látom, index

honnan van az info?

degenerator
meghalt eritelaz.

SgtChris
Ha veszed a fáradtságot és az idevágó törvényt elolvasod és megtudod mi az eljárás, ez a legegyszerûbb és a legkevésbé se generál félreértéseket: 2005. évi CLXXXIV. törvény a légi-, a vasúti és a víziközlekedési balesetek és egyéb közlekedési események szakmai vizsgálatáról

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Punker
normál helyeken átadják.

Most hallottam, hogy a nemrég lezuhant Albatrosz feketedobozát 2 nappal az eset után adták át a Közlekedésbiztonsági Hivatalnak. A helyszínre nem engedték oda az embereiket, utánna a hadsereg elszálította, 2 napig õrizte és csak azután adta át.
A kérdésem az lenne: Ez bevett eljárás, vagy általában rögtön átadják a közlekedésbiztonságiaknak?
SgtChris
Mai tudásom szerint ez tisztán légiszállító kapacitás lesz, C-17-esekkel. Semmi más technika, vagy vegyes géppark. Persze látogatóba be-beeshetnek más típusok (mint most az F-15-ösök Kecsón), de üzemszerûen csak a BigMac-ek lesznek itt.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

[NST]Cifu
A rádióbesugárzás nem azonos a radioaktív besugárzással. Nem kumulatív a hatása. Ezért van teljesítmény/terület megadva biztonsági értéknek, nem pedig teljesítmény/terület/idõtartam...

[NST]Cifu
Tény, hogy nem egy Apache, de negyed annyiba is kerül, és a Lengyel szempontból nagy elõny, hogy hazai fejlesztés/gyártás.

Kár, hogy nem lett semmi a Visegrádi közös Mi-24 felújításból, dehát így sikerült... :S

A fõ szempont, hogy a mikro a konyhámban van, a radar meg 200 km-re. És mint tudjuk, a mikro a 7/24 órában megy, míg a radar csak napi 1 percet, és azt is több részletben ugyebár. Bár tény, ha a fejemre húzom a mikrot, megoldom a tápellátását, és 24 órán keresztül üzemeltetem, akkor jóval károsabb az egészségre, mint a "távoli " radar.
Nem, Magyarországon lesznek nyílvántartásba véve, azaz itt is kapják a lajstromot, ezért lesznek magyar felségjelûek. Egyébként meg jó eséllyel az utólsóként legyártott C-17A-k lesznek.

Ha csak az állomáshely lenne Pápa, akkor csak a farokkódban nyilvánulna meg a dolog, de abban is csak akkor, ha USAF besorolásúak.

Egyébként gondolom a NATO AWACS (írok hülyeségeket, AVAX) flottájához hasonlóan rajtuk lesz a NATO + OTAN jelzés is.

Fenrir
Szerintem csak felségjel lesz átpingálva rajtuk. Amikor 1 hónapja Ferihegyen voltak az amcsi tankerek azoknak mind "N"-nel kezdõdõ volt a lajtstromuk, de az angol zászló vigyorgott rajtuk.

A halál csupán a kezdet...

Bucser
Úgy tudom mivel az állomáshelye Magyarország és a Lajstromot az állomáshoz igazítják nem?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Fenrir
"HA" rendszámúak lesznek?

A halál csupán a kezdet...

Bucser
Úgyérted magyar lajstrom...

felségjel.. 😊

A sokolok jók ,de harci gépnek? Olyan mintha egy mi-17 fegyvereznének fel.

Páoán a c-17 hiába több nemzetiségû, de magyar fenség jel lesz rajtuk, és ez a lényeges 😄
Egyébként volt valami hír régebben, hogy a kanadaiakat akarják bevonni, hogy pápa legyen az eu központjuk.

Molnibalage
Ennyi hülyeséget egy oldalon ami ilyen rövid. Remélem nem fertõzõ...

"Dr. Hummel Zoltán, PhD. okl. fizikus"[/b] Gratulálok neki.