Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Aknaeke alatt gondolom az Irakban is bevetett Abrams-re szerelt eszközt értette Freeda Krueger.
Torony nélküli, távirányítható, M1 Abrams alvázra épülõ Panther II. tankroller
Én fõleg ilyesmi, illetve a láncos aknamentesítõket szoktam látni ebben a feladatkörben. A láncos rendszerlényege, hogy egy forgó tengely van a harkocsi elõtt, keresztben, amire láncokat rögzítenek, és ez "seper". Hátránya, hogy csak a közvetlen a földfelszín közelébe lévõ aknákat semlegesíti, az esetleg beásott harckocsi aknák ellen nem hatásos.
Digger láncos aknamentesítõ
A másik verzió az aknakiásó, ami kb. olyan mint egy rotációs kapa, és fõleg a homokos területeken használják.
Caterpilar alapú MineWolf rendszer
Ezek viszont aknamentesítõ berendezések. Ha gyorsan kell utat nyitni egy aknazáron, akkor általában robbanószeres megoldást használnak. Egy kis rakéta egy dróton maga után húz egy csomó kisebb robbanótöltetet, mint egyfajta kígyó. A "kígyó" cirka 100 méter hosszban földet ér, a robbanótöltetek felrobbannak, beindítva a területen lévõ aknákat.
A Mongoose használat közben
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
még nem láttam képen aknarollert müködés után.
Mennyi aknát "bir" ki?Mikor kell cserélni?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Hatékonyabb?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Szegénynek elég rossz a híre az összeesküvés-elméletgyártók miatt. Érdemes elolvas a FAQ-ot, szépen leírják, hogy mirõl is szól a program valójában. Angolul nem tudóknak röviden: azt vizsgálják, hogy az Ionoszféra hogyan reagál a rádióhullámokra, illetve milyen hatásai vannak a rádióhullámokra. A program háttere éppen az, hogy a DoD még a 60-as években többször is kommunikációs problémákba ütközött bizonyos frekvenciák esetén a mûholdak és a földi bázisok között. Mivel a magaslégkörrõl elég keveset tudtak akkor még, egy elég decens programsorozat indult a magaslégkör kutatása irányába, speciális ballonokkal és földi rádióberendezésekkel. Ezen programok tapasztalata alapján hozták létre a HAARP-ot a további kutatások bázisául.
Mellesleg 1995 óta a nagy érdeklõdés miatt nyitott napokat is tartanak.
Egy kérdés:Az aknaeke vagy az un aknaroller a hatékonyabb megoldás?
Vagy mi alapján használják ezeket az eszközöket?
Mennyire válnak be?
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Aha. Végül is az atomrobbantások megatonnás léptékben sem zavarták meg tartós módon...
"Az idõjárás megváltoztatása is már a Vietnami háborúban elkezdõdött amikor a Ho Chi Minh ösvényet non stop 24 órában esõztették."
He? Talán a mounszunra gondolsz?
"Az angoloknak is volt hasonló kisérletük mikor repülõgépekbõl valamit kiszórhattak, persze tanúk vallomásai szerint, de nagyjából egy halászfalu látta a kárát az esetnek. 3-an meg is haltak."
És mégis ezalatt mit értesz pontosan?
Valami referencia arról a sok hülyeségrõl amit összehordál?
Csak úgy félve kérdezem, hogy van neked bármiféle természettudományi affinitásod? Nekem úgy tûnik, hogy nem.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Az ilyen áltudományos baromságok miatt tart ott a sok hülye pógár aki monikasón meg springeren nõtt fel, hogy azt sem tudja mi a különbség a repülõ meg a tank között.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A hullámokkal - nem csak rádió, de teszem azt, ultrahang - történõ gerjesztés kicsiben bevett gyakorlat (például abrazív megmunkálásokat szépen lehet csinálni ultrahanggal és szemcsés folyadékkal), csak ezekkel az a gond, hogy a részecskék, amiket gerjesztenek, krisztalit nagyságrendûek, és ezeknek is nyomni kell az energiát állatmód, mivel az értelemszerûen nem kumulálódik. Én meg értelemszerûen nem mondhatom biztosra, de azért három ujjamat penge alá rakom azért, hogy 3 gigawatt, tektonikus feszültségek ide vagy oda, meg se moccant egy törésvonalat. A sok kis kölcsönhatás meg a semmibõl nem teremthet energiát. Sõt, a gyakorlatban a "sok kis kölcsönhatás" általában csak úgy pörgeti lefelé a hatásfokot az energiaveszteségek miatt. Bár nem mondom, csirkét mikrózni biztos jól lehet vele még így is. Még a rezonanciát tudnám elképzelni, de ez már elbukik ott, hogy egy földkéreg nem egybefüggõen szilárd anyag. Ez nagyon egyszerûsítve olyasmi, mintha nem üvegtáblát akarnál hanggal eltörni, hanem egy vödör üvegcserepet.
Ezzel az a fõ problémám viszont, hogy az érvek valahol megállnak azon a szinten, hogy "háát, '45-ben atomunk volt, most már csak keltünk földrengéseket is?", meg "Volt egy törvény, hogy ne permetezzenek minden szart szét kísérleti jelleggel, most már csak keltünk földrengéseket is?" Elvégre, én is simán írhatok butaságot. Csak az a baj, hogy mégha mindaz, amit írtam, totál hülyeség is, akkor sincs igazolva az ellenkezõje. Ami pedig - ugye - a lényeg lenne.
Az esõztetés meg megintcsak más tészta, mert létezik olyan körülmény, mikor mondjuk a levegõ páratartalma elég lenne ugyan, de a levegõben nincs elég kondenzációs magképzésre alkalmas részecske. Ilyenkor némi aeroszol kiszórásával ez orvosolható, ennyi a hatalmas idõjárás-szabályozás kunsztja. Meg a tûzoltórepülõgép, mert ez még csak nem is a "szarból aranyat", de a "semmibõl aranyat" esete. Ennél tovább nemigen lehet menni a dologgal, sokkal nagyobb sakktábla az annál.
Természetesen nincs kizárva, hogy fatálisan tévedek. De valahogy bele vagyok nyugodva az "elgondolásomba". 😊
Tudományos kutatások szerint az ionoszféra nagyon érzékeny pont és kis pöccintéssel is iszonyú kárt lehet okozni. Arról nem is beszélve hogy a kéregtan szerint is feszültség alatt állnak a lemezek. Sok kis kölcsönhatás léphet fel...
Az idõjárás megváltoztatása is már a Vietnami háborúban elkezdõdött amikor a Ho Chi Minh ösvényet non stop 24 órában esõztették. Ezeket a kísérleteket amik végül sikerrel is jártak, az ENSZ betiltotta. Nyugodtan bátran meg lehet keresni azt a törvényhozást. Az angoloknak is volt hasonló kisérletük mikor repülõgépekbõl valamit kiszórhattak, persze tanúk vallomásai szerint, de nagyjából egy halászfalu látta a kárát az esetnek. 3-an meg is haltak. Levéltárakból többet nem lehetett megtudni. Minden esetre ezek a kísérletek az ötvenes és hatvanas évekre tehetõk vissza. Hogy ma mi van? 😄 Vicces belegondolva hogy mennyit fejlõdhettünk azóta.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"hogy a néhány héttel ezelõtti Kina földrengés elõtt fél órával sarki fényhez hasonló jelenséget láttak."
Nahát, elhiszed hogy vannak véletlenek is. Múltkor két ember egyszerre tüsszentett a busz elején és hátulján. Elképesztõ...
<#vigyor2>#vigyor2>
cifu, ez elképzelhetõ, vagy tudományos kacsa? (ilyen téren teljesen mûveletlen vagyok, nézzétek el nekem)
õmiatta kezdtem el olvasgatni az indexfórumot.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
A kérdésem az lenne: Ez bevett eljárás, vagy általában rögtön átadják a közlekedésbiztonságiaknak?
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Kár, hogy nem lett semmi a Visegrádi közös Mi-24 felújításból, dehát így sikerült... :S
Ha csak az állomáshely lenne Pápa, akkor csak a farokkódban nyilvánulna meg a dolog, de abban is csak akkor, ha USAF besorolásúak.
Egyébként gondolom a NATO AWACS (írok hülyeségeket, AVAX) flottájához hasonlóan rajtuk lesz a NATO + OTAN jelzés is.
A halál csupán a kezdet...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Páoán a c-17 hiába több nemzetiségû, de magyar fenség jel lesz rajtuk, és ez a lényeges 😄
Egyébként volt valami hír régebben, hogy a kanadaiakat akarják bevonni, hogy pápa legyen az eu központjuk.