Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
http://kep feltoltes.hu/080722/IMAGE_079_www.kep feltoltes.hu_.jpg
A kep és feltöltés szó között a szóközt vegyétek ki mind2 helyen. Mert ha egybeírom, nem engedi. Tudom van egy rakat más képmegosztó oldal, de most gyorsan csináltam, mert siettem és ez áll a kezemre.
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Elsõ szériás T-34-es elsüllyedve a mocsárban, a bal oldalon látható két szögletes dolog, azok 33 literes külsõ üzemanyag tartályok
Egy másik T-34-es, aminek már komolyabb, de még szögletes külsõ üzemanyag tartálya (ill. az egyikben általában olajat töltöttek, mert a motor embertelenül pocsékolta a kenõolajat) volt, ezek nem voltak az üzemanyagrendszerre rákötve, mindössze "rá" lehetett tölteni belõlük.
Jsz-3-as egyik elsõ szériapéldánya, a motor két oldalán 2-2db, egyenként 90 literes külsõ üzemanyag tartály foglalt helyet, amelyek alaphangon rá voltak kötve az üzemanyag rendszerre. Szükség esetén volt egy belülrõl kezelhetõ vészleoldó, ha rajtaütés szerû harchelyzet alakult volna ki, illetve tûz ütött volna ki.
Egy T-55-ös katonai parádén. A motortér hátuljára rögzítve látható két darab 200 literes, kutyaközönséges acéllemez hordó, mint külsõ üzemanyagtartály..
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
http://kep feltoltes.hu/080722/IMAGE_079_www.kep feltoltes.hu_.jpg
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A felsõ metszeti ábrának egy érdekessége van: a Svédek még a Leo2S (Strv.122) elõtt teszteltek egy pár lehetséges desingt, és egy ehhez hasonlót is. Hátránynak találták, hogy a személyzet nagyon ki van szolgáltatva, ezért elõnyösebb lenne a meghajtást elõre helyezni, és a személyzetet hátra. A T-95-össel konkurens Molot tervnél a motor került elõre, mögé a személyzet, és hátrább a torony.
Az alatta lévõ fantáziarajznak a hibája az, hogy bár ábrázolja az Arena-E radarárbócát, de magát a védõtöltetek konténereit nem. Eddig olyan valós elrendezést nem láttam, hogy a Shtora-1 és az Arena-E is fent lett volna.
A harmadik kép új nekem is, elég logikusan van felépítve (bár a meghajtás itt is hátul van), érdemes megfigyelni, hogy itt nem Arena-E, hanem Drozd-2 aktív védelmi berendezés került fel a Shtora-1 mellé.
a képek meg egy koreai honlapról származnak...szóval kitudja...ha jön, hát jön, én meg várom szeretettel..😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
jönjönjön! 2009tõl!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az Izraeli légierõ parancsnoka kerek-perec megmondta, hogy nincs szükségük az F-22-esre, mert csak egyfeladatú gép, és drága ehhez. Inkább F-16I-ket kér(t) addig, amíg a következõ nagyon várt típus, az F-35 elérhetõ lesz.
Japánnal kb. 5 éve tárgyalnak az F-22-essel, de még mindig nem vergõdtek zöld ágra. Itt egyfelõl az ár, másfelõl a licencgyártás feltételei a kérdésesek. Japán az 1970-es évek óta a vadászgépeket licencben vagy saját maga, külsõ segítséggel gyártja. Ugyan nincs erre vonatkozó információ, de egyes értekezések szerint a probléma az lenne, hogy a Lockheed a gyártósor fenntartása miatt nem menne bele a Licencgyártásba, vagy legfeljebb úgy, hogy csak a végszerelést végeznék Japánban. Ebbe meg a Japánok nem mennek bele, õk a fõbb részegységek egy részét (hajtómûvek, bizonyos fedélzeti elektronikák, fegyverzet) is helyben gyártanák.
Nem azt mondom, hogy egy-az-egyben felvennék a versenyt per pillanat K+F terén, de nagyon nyomulnak, és bizony ha ilyen ütemben hajtanak, akkor rövid idõ (5 év) és bizony ott lesznek õk is az élvonalban...
de kell..tomegpusztito robbanofejeket(foleg ha tobb fejesek lennenek)szallito ICBM-ek ellen mashogy nincs ertelme...
mi maradna pl az USA keleti reszebol ha a robbano fejek csak 20%-a celba jut(egy esetleges konfliktusban..)..?es ha 50%....?
csali raketakkal kifektetik az elharito rendszert es ez az arány elerheto....
Seven-Four-Seven--Heavy
lehet h egyszer kiderul mire is kepes(ne deruljon ki!!)
Seven-Four-Seven--Heavy
persze a tomegtalyekoztatas abszolute blokkolva volt..ami abban az idoben evidencia volt...
legenda volt ez?tortent valami..?vagy csak a nyugati propaganda h tobb penzt tudjon kizsarolni a szovjet veszely ellensulyozasara keze volt a dologban..?
Seven-Four-Seven--Heavy
de a Raptorral uj terminologia is szuletett..a korabbi gepek(pl.F-15,Su-27)legifoleny kepessegekrol lehetett beszelni..
a Raptor LEGI DOMINANCIA VADASZGEP=csak 1 fele gep jelent ra veszelyt..1 masik Raptor...es ez igy lesz kb.meg 15-20 evig....
"alacsony észlelhetõség, tolóerõvektor és szupercirkálás"..haat ennel azert joval tobb..plane a fedelzeti rendszereit tekintve...ezert(sem)exportaljak meg megbizhato szovetsegesek szamara sem,h a fent emlitett kepesseg sokaig csak az USA privilegiuma legyen...
Seven-Four-Seven--Heavy
az mas kerdes h a magas tech-szinvonalu dolgokat lekoppintjak...de ez keves..(a szinvonalarol nem is beszelve...)
olyat sose fognak ott gyartani ami pl.MEGHATAROZO reszegysege 1 F/A-22-nek....
mint ahogy sok mast sem...
de ez nem gazdasagi topic ugyh hagyjuk..!
Seven-Four-Seven--Heavy
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
addigis pár érdekesebb:
http://youtube.com/watch?v=lmX718tmDew
http://youtube.com/watch?v=n7CW33Cz2jY
http://youtube.com/watch?v=Kqlr--PBhwo
http://www.youtube.com/watch?v=qtuuC4vBOEo&feature=related
http://www.dhnet.be/infos/monde/article/215044/14-juillet-un-defile-hors-normes.html#bonus
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
http://youtube.com/watch?v=hPF1JOtSE5c
Szerintem a saját fejedbe lõj. <#lama>#lama>
Az ilyen lövedék leszed egy macskát?
Hova kell lõni neki hogy ne szenvedjen.
THX,elõre is.(Véresre marta a lábam ,a dög.)
Valaki nézte közületek?
99% márpedig messze több, mint a semmi.
Nem, nem látták. Volt egy villanás a képen és jött a kettõs dörej. Ezt majd minden forrás említi. Ez nem nevezhetõ, "látás" képességének.
Azt írtam, MAJD! Az SM-3 rakétával. A sötétséget meg kérdezhetném tõleg is. Szerinted az a rekéta ami leszed egy többszázkilóméter magasan repülõ mûholdat az egy alacsonyabb pályán érkezõ ballisztikusrakétát mennyirõl kap le? Mechanikából elégtelen...
"Az F-22es pedig nem csodaszer",
Ki írta, hogy az? Ez 7:1 - 8:1 arányú 4++ gen fölénnyel nem tudf mit kezdeni, de perpillanat ilyen veszély nem is fenyeget. EZT kéne belátni. A mai nincs akkora potenciál ami képes lenne 60 db Raptor ellen küzedni és nem csak Raptor repked a USAF-ban, hamarosan lesz F-35. SEMMI hasonlót nem képes felmutatni senki más. ENNYIRE nehéz a felfogásod??
"olyan félelmetesen elõremutató megoldásai a többi jelenlegi modern vadászhoz képest nincsenek. Van alacsony észlelhetõség, tolóerõvektor és szupercirkálás."
Óóóó, "csekélyésgek"...
"Ehhez képest te úgy kezeled mintha az F-22 környezetében egyszerûen leolvadnának az ellenséges gépek az égbõl."
Ezt sohan nem írtam, de a jelenlegi erõviszonyok mellet és az F-15C + AWACS kombó is brutális elõnyt ad (ez bizonyított tény!). Akkor mi jö ki az F-22 + AWACS kombóval? Lehengerlõ fölény.
"Irakban ennek ellenére nyakig állnak a szarban, és alig várják hogy elhúzhassanak onnan valamilyen ürüggyel."
És ennek mi köze az F-22 kégi dominanciájához? Semmi.
"Ez a dedós óvodás rajongás, fanboy hozzáállás a mindent jobbantudó okostojás hangom megütve meg különösen irritáló."
Ahogy az nemlétezõ orosz cuccok sztárolása, a kimutatható nyílt USA imádtat és némi náci beütés is néha egyesektõl.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
😄
A következményeket tekintve most ugye olyasvalamirõl beszélünk ahol a 99%-os hatékonyság még elfogadhatatlanul gyenge...
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB