Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Egy tûzszerész, tûzoltó, szanitéc vagy orvos mindig mindenhol hõs.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
tobb nemzet is kepes erre,es az h nem tettek meg nem a kepessegek hianyarol arulkodik...(egyszeruen nem lattak ertelmet a horribilis koltsegeknek a dolog hozadekat tekintve..pl.franciak,vagy EU)
hulye pelda:az h en nem rugtam bele az utcan egy 6 eves gyerekbe nem jelenti h nem is lennek kepes ra..fogalmazz pontosabban lecci..!
mit ertesz ezen pl..?"..gyártásban már bõven felette vannak a világ átlagszínvonalának.." mi tekintesz atlagszinvonalnak..?abban benne van pl.csád is..?vagy uganda..?
senki sem tagadja h kina politikai es gazdasagi vilaghatalom...
megmerem kockaztatni katonai is,bar efelol vannak ketsegeim...legalabbis arnyaltabb a kep....
Seven-Four-Seven--Heavy
Gondolom azért a SA-2 rendszer teljes elektronikáját felujjitották , rakéta vezérlését stb , hogy azért egy esetleges konfliktusba lehessen valamit kezdeni vele ne menjen 99 %-ban a rakéta a cél mellé vagy 1 km-re ? Mert lehet hogy a rakétatest önmagában nagyon jo de azért kell hozzá egy hatékony , rávezetõradar stb !
Igen, másolnak, de tovább is fejlesztenek. Sokan hisznek a revolúció helyett evolúció elméletben. Az összes komoly elektronikai cég ott gyártat náluk, megvan a szaktudásuk és a tapasztalatuk a saját ipar felfejlesztéséhez.
Nem állítom, hogy õk a világ legjobbjai, és a hadseregükben még mindig jobban építenek a darabszámra, mint a minõségre. Elektronikai gyártásban már bõven felette vannak a világ átlagszínvonalának, még ha fejlesztést nem is õk végzik mindig. De az idõ nekik dolgozik, Kína már most is nagyhatalom, akikkel számolni kell.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
az alapvetoen kettos feladatura keszult(persze precizios csapasmeres kepessege nelkul,nem az akarat hianya miatt...)..!!!!!
vagy mit nevezel B-nek..?a Fulcrum B az az UB...
Seven-Four-Seven--Heavy
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A legnépesebb típusuk az 1471-es típus, ami 15 célt képes követni, ebbõl 4-re rávezetni rakétát, és már rendelkezik fejlett földi célpontok elleni üzemmódokkal is. Hatótávolsága nem ismert, becslések szerint 100/70km körül lehet.
A legújabb hírek szerint egy olyan hazai fejlesztésú radart kaptak a legújabb gépek, amelyek 10 célt tudnak követni, 4-re rávezetni, fejleszt földi célpontok elleni üzemmódja van, hatótávolsága pedig 160/100km lehet nagyságrendileg.
A légiharc rakéták terén elég abba belegondolni, hogy a kínaiak rendeltek az R-77 légiharc rakétákból, de csak kisebb mennyiséget, mert rövid úton arra jutottak, hogy õk jobb minõséget tudnak gyártani. Ennek az eredménye a PL-12, ami az AIM-120/R-77 kategóriája, a radar és a célkövetõ berendezés az R-77-esén alapszik, de elég keményen áttervezték.
Légvédelem terén a területi légvédelem alapja még mindig a HQ-2, vagyis a szovjet S-75 Vega rendszer, amit többszörösen felújítottak, de a lényeg (a rakéta) maradt szinte érintettlen.
Utódja a HQ-9, ami az orosz S-300PMU-val lehet egy szinten, 200km-es hatótávolság, és 30km-es max. cél repülési magasság. A rendszer kinézetre az S-300 alapokra utal, a radarja is hasonló, fázisvezérelt rendszer. A HQ-9 van alkalmazásban az új Type-53C légvédelmi rombolókon.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ha lopakodó csapásmérõ gépet akarnak, akkor FB-22, vagy hasonló program kerül elõ...
pluskat, neked ajánlom ezt a topikot végigolvasni. vicces, sok érdekesség van benne, de nagyon tanulságos.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
ezért értek egyet vele én is, hogy megszüntették a régi rendszerû sorkötelességet, de valami tartalékos, vagy honvédelmi képzés azért nem ártana.
És ezek az emberek a mai napig a magyar honvédségnél szolgálnak, annak az amúgy is harmatgyenge színvonalát(ami nem a katonák hibája) rontják tovább.
Én is sajnálom mert ha lettél volna akkor nem írsz ilyen hülyeséget...
A KK-ban egy flottilás gyerekkel voltam, egy hétig etettem srácot mert nem érte el a családját és a vacsora korházban egy! azaz egy darab háztartási keksz és egy kockasajt volt...
A srác hálábol adott egy KING felíratú övbujtatóra rakható kulcstartót.ki volt katona tudja az ilyennek az értékét bent...
Azt mondta úgy becsüljem meg hogy ezért az öregek szétszívatták az agyát, de nem adta.. Ma is meg van...
Egy kicsit más a laktanya, mint az egyetemi koter meg a kenuzgatás...
Ki vagy fárasztva mert a kopasz rûszû állatnak (ez ott a státuszod tisztek és öregek elõtt és kb. amig nem derül ki hogy hangember vagy v. érsz is valamit addig utál mindenki és ennek hangot is ad...) ez a dukálos... és szórakoznak veled.. és ha csak az ujjad felemeled akkor futkosó, mert okos öreg tisztes úgy szívat szét, hogy esélyed se legyen ugatni az embertelen bánásmódról...
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Ezzel az erõvel akkor multifunkciós a MiG-29B is, hiszen vihet légibombát és irányítattlan rakétakonténert...
😊
hogy tetszik?
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Seven-Four-Seven--Heavy
az m1en kívûl a többinél nincs ilyen probléma?
katt
szerintem nagyon nem tartanak dogfightól csapásmérésre meg nem fogják nagyon alkalmazni, a #32277 kifejtettek miatt, de ha szükség lesz rá valszeg átalakítják de ez a jövõ zenéje...
Vagy Kinai lobbi USA-ban ? Pedig ha jól tudom Tajvan nagy haverja volt USA-nak ?!?
Pedig az F-16-osokat gyárto cégnek nem jönne rosszul 66 vdonatuj F-16 eladása !
http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/az_egyesult_allamok_elutasitotta_tajvan_ajanlatat/
szerelhetõség
én a harcirepulo.hu oldalról szoktam tájékozódni elég megbízhatónak tartom vélemény alakítására.
Az F-22-es alapvetõen légifölény vadászgép, egy szerény csapásmérõ képességgel. A félszárnyak alá 2-2 pillont lehet szerelni, egyenként max. 2300kg hasznos teher bírással, de eddig nem nagyon láttam olyan képet, ahol legalábbis tesztelték volna a külsõ függesztményt.
Az adatok legtöbbször hozzávetõlegesek, legtöbb esetben kiszámoltak (üzemanyagmennyiség:hatótávolság).
M1A1 Abrams (üzemanyag tank: 1885 liter):
Állva készenléti járatás (a fedélzeti rendszerek elektronikája annyit eszik, hogy a motornak mennie kell): 37 liter óránként
Mûúton, átlagos sebesség: 437liter / 100km
Terepen, óránként: ~220 liter (~650 liter / 100km)
Taktikai fogyasztás, óránként: 111+ liter
8 órás standard fogyasztás papír szerinti körülmények között: 1110 liter
Leopard 2A4 (üzemanyag tank: 1160 liter)
Mûúton, átlagos sebességgel: 232 liter / 100km (egyes források: 300 liter / 100km, de így nem jön ki az 500km-es hatótáv)
Terepen: 500 liter / 100km
Challanger 2 (üzemanyag tank: 1797 liter)
Mûúton, átlagos sebességgel: 399 liter / 100km
Terepen: 719 liter / 100km
T-80U (gázturbinás, üzemanyag tank, két külsõ póttartályal: 1770 liter)
Mûúton, átlagos sebességgel: 590 liter / 100km
T-90S (diesel-motor, üzemanyag tank (két külsõ póttartályal): 1600 liter):
Mûúton, átlagos sebességgel: 246 liter / 100km
azt tudom h az alapkoncepcio az volt h"csak"elfogovadasz...
de ugy tudtam h a vedelmi miniszterium kivansaga szerint tobbfeladatu lesz...(ezert kapott utolag egy"A"betut..)
most akkor mondja mar el valaki hogy mi a fene lesz ez a gep...!!
a sajat fejlesztesu mikroelektronikai termekekre gondoltam(masolason alapul,semmi eloremutato nincs benne..)nem arra amiben ez van:Made in China...(az igazi"technologiai innovaciot"jelento eszkozoket mashol gyartatjak)..(pl.1 kinaban keszult notebook-ra 1 ev a gari,1 irorszagban keszultre--pl dell--3 ev...milyen technologiarol is beszelunk..??es ezek csak a civil felhasznalasu termekek)
jo az 15 evnek is,es ne tegyunk mar ugy mintha a masik fel nem fejlodne...
Seven-Four-Seven--Heavy