Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
a halál se akar privátban beszélgetni egy ilyen szûk látókörû emberrel.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
<#idiota>

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

leonforce
jaa..a #32956 Neked szolt...

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
"Akik csak egy kicsit is ismerik a történelmet, az oroszok mentalitását"
helyettesitsd be lecci az"oroszok"helyere az amcsikat es radobbensz milyen gyengecske erv ez egy nep megitelesehez...
hasonloan gusztustalan dolgokat csinaltak az erdekeik(velt vagy valos)ervenyesitesere a letert(dominanciaert)folytatott kuzdelemben a tortenelem soran....
en egyikert sem rajongok,de megertem..nem lehet konnyu birodalomnak lenni... 😊
a haditechnikai resszel egyetertek...

Seven-Four-Seven--Heavy

Punker
mellõzzük a politikát és személyeskedést, ezt intézzétek el privátban!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Akik csak egy kicsit is ismerik a történelmet, az oroszok mentalitását, meg hogy mit mûveltek magyarországgal, azok utálják õket és semmiféle kapcsolatot nem keresnek velük. A másik oldalt a gyurcsány képviseli, aki velük köt hosszútávú gázszerzõdést, a közfelháborodással szembemenve.

Haditechnikai oldalról pedig látni kell, hogy az eszközeik színvonala hol helyezkedik el a nyugatiakhoz, például az amerikaiakhoz, németehez, izraeliekhez képest.

Mindezen dolgok és tények ismeretében ha te még rajongasz is értük (ami láthatólag így van), akkor nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy egy idióta vagy.

Punker
a maradék már elmenekült.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

leonforce
gruz belugyre hivatkozo forrasok kozoltek:kivontak a tersegbol a gruz eroket...
kerdes h ezutan beszivargo gerillaegysgek(akik orosz oldalrol biztos h"terrorista"besorolast kapnak..)milyen vesztesegeket fognak okozni a RUS"bekefenntartoknak"(akik hivatalos UN mandatummal vannak jelen es elvileg maguk dontenek arrol h a biztonsaguk erdekeben milyen erore van szukseguk..)...?
es h gruzia bevallal e egy ilyen lepest ertelmetlenul,mert nem nyilvanvalo h a helyiek szivesen latjak oket(a lakossag kozel 30%gruz csak)

Seven-Four-Seven--Heavy

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

fitymaország lol

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

Punker
http://img247.imageshack.us/img247/9138/07531041mo9.jpg

Air cushion landind ship YEVGENNY KOCHESKOV

Punker
Cifu a ruszkiknak vannak még légpárnás hajói a Fekete - tengeren?

http://img371.imageshack.us/img371/6624/1232115vt5.jpg

Punker
pedig direkt csak linkeltem, én is így találtam.

Fenrir
Brekk...

A halál csupán a kezdet...

Punker
Red - Russian peacekeepers and Ossetia Army (position and attack).
Blue - Georgia Army(position and attacks).

Sand-yellow colour - Ossetia ground.
Light-green colour - Georgia ground.

Black oval - Georgian's artillery.
Dark blue flag - staff of Georgian unit.
Dark blue star - Georgian artillery blow.
Red star - Russian artillery blow.
Orange star - field combat.

On small map:
Darkly orange - The territory of Ossetia grasped by the Georgian aggressors.
On small map bottom:
Red star - Russian Air strike.
1. Gori - Military base of Georgia Army (Tank div)
2. Vaziani - Air base of Georgia AF.
3. Kareli - Railway junction, concentration of Tanks.
4. Marneyli - Air base of Georgia AF.

és hozzá a térkép

degenerator
mások a russzofóbiádat nem bírják.

Szerintem a Gruzokat lenyomják mint a bélyeget ! Ennyit a NATO tamogatásról meg az USA szavahihetöségéröl ! Nem lesz Gruzia NATO tag 99 % ! De ez az egész konfliktus olyan nekem mint ha kitalált forgatokönyv szerint zajlana ! A csunya Gruzok megtámadják az Orosz " békefentarto " erõket akik védik a szakadár államba lévõ orosz állampolgárokat , gyerünk gyorsan és vágjunk rendet közéjük ! Ezt beadják a TV mellet kiüritett Vodka-s üveg mellet ülõ orosz lakosságnak és máris megvan a harci kedv !
Nekem sem a szívem csükcsei, de ezt a stílust itt nyugodtan befejezheted. <#levele>

bardocz
<#banplz>
degenerator

a.carkey
Irakban ugye már régóta az örzõ-védõ cégek nyomulnak. Itt is az olajról van szó. Nem tudom, hogy valójában mennyibe kerülhet ötszáz-(pár)ezer komoly haditechnikát kezelni is tudó zsoldost odaküldeni fegyverzettel, de nem hinném, hogy 100 milla dollár felett lehet fegyverzettel együtt pár hónapra. Ez aprópénz ekkora cégeknek, és hát nagy kockázatot sem vállalnak, max még nagyobb lesz a részesedésük. (Mert ugye a legnagyobbak vannak a térségben jelen.)

A medve nem játék.

Ja egyébként találtam egy kis haditechnikai összefoglalót az oroszok bevethetõ repülõgépeirõl és helikoptereirõl és leírják a grúz légierõ repülõarzenálját is. Tudom, hogy ezen a fórumon a legtöbben már kívülrõl vágják ezeket az adatokat, de azért gondoltam belinkelem.

http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/hirek/gruz_orosz_haboru_fegyverei/
"hát azért eddig ennyire komoly zsoldos csoportokat nem láttunk, hangsúly az eddigen, a jövõ szerintem maximálisan ez lesz a multinacionális cégek fel fogják állítani a saját seregeiket, 15-20 éven belül."

Szerintem abból lennének ám a a nagy gondok. Manapság is sokszor az üzlet bábja a hadsereg. Hát akkor még mi lesz.

Egyébként a Grúzokat teljes mértékben meg lehet érteni. Mi se örülnénk ha Magyarország 1/3-ada el akarna szakadni(igaz Dél-Oszétia nem Grúzia 1/3-mada de akkor is).
kraawz
ejj

valami "jó" cikk van róla?

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

Punker
hogy az oroszok megtámadták grúziát

Punker
nézz már rá a térképre 😄

kraawz
uh,nehéz ennyit visszaolavsni

röviden mirõl is van szó?😊

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

"másrészt Oroszország megszállása lehetetlenség."

biztos ez ?

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

degenerator
álom, álom, édes álom...

ha az oroszok addig maradnak, és le nem tarolnak mindent, és távoznak... 😞

Punker
ha szeptemberben leszakad a hó a hegyi hágóknál az a 2000 ember sok borsot tud törrni az orruk alá, van pár ezer páncéltörõjük, kis légvédelem kell még nekik, és bumm. csúnyában pofán verik az oroszokat mint afganisztánban.

az iraki 2 ezer fõvel fenyegettették meg az oroszokat. Még jó, hogy haza hozzák valamivel el kell rettenteni az oroszokat 😊

Punker
mi az a bombagyár?

Molnibalage
Lebuktam. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Punker
hát azért eddig ennyire komoly zsoldos csoportokat nem láttunk, hangsúly az eddigen, a jövõ szerintem maximálisan ez lesz a multinacionális cégek fel fogják állítani a saját seregeiket, 15-20 éven belül.

Animefox
És akkor a Grúzoknak van még erejük hazaszállítani az Iraqi kontingensüket???

Animefox
Kíváncsi leszek mi sül ki a dologból...

a.carkey
Az indexen már temetik a grúzokat, de szerintem ha az amerikai olajcégek egy rakás jóminõségû tankok és repcsik elleni apróságokat szállítanak oda úgy hirtelen, amiket jóképességû zsoldosok kezelnek majd (és senki sem szólhatna semmit érte, hisz az érdekeiket védik), akkor hamarosan roncshalmaz IS válhat az oroszokból: a tankjaikat kilövik, a repülõiket sorra lelövik, és egy idõ után csak haditechnikában már nem is lesz olyan kicsi a veszteség. Mindehhez nem is kell az olajcégeknek túl sokat áldozniuk a milliárdjaikból. Szóval bármi lehet.

A medve nem játék.

de azért ennyire ne lássanak elõre? Csak harcolnak, de az se tudják miért? Kérhették volna az oroszoktól észak, és dél oszeta egyesitett függetlenségét a biztos grúzia háborújért cserébe. De nem semmit sem kértek se orosz oldalón se grúz oldalon sem kértek autónimát stb. Csak harcoltak a semmibe, és kiderült, hogy a semmiért..

1. Valami úton-módon biztosan meg lehetett volna egyezni. Mivel nem látunk a kulisszák mögé, lehet, hogy az Exxon "sz@ré-húgyé" akarta.
2. Nekünk általános iskolában (közel 30éve) azt tanították, hogy a Dél-Alföld alatt rengeteg gáz van. Az, hogy a MOL nem vette meg? Egyszer sem biztos, hogy a MOL olyan rettenetesen jól döntött.
Bányajáradék: 12%.
Kicsi az EROEI? Lehet, hogy most igen. Azért némi fejlõdést elvár az ember, nemcsak egymás köpködését.
Ehelyett vesszük a bizonytalan szállítású energiahordozókat a ruszkiktól, közvetítõkön keresztül. Ez k*rva jó a Kapolyi-féle emberkéknek, de nekünk nem annyira...
A Gazprom elnöke további 200%-os energia-áremelést valószínûsít 2 éven belül. Akkor még mindig drága (lenne) a helyi gáz kitermelése? Azt hiszem, hogy a NOL-ban olvastam, hogy 100$ olajár mellett már meggondolandó a makói gázzal foglalkozni.
Egyébként meg szerintem (és nemcsak szerintem) aki egy stratégiai ágazatnak akár egy részét is eladja, az egy marha... (finoman szólva)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

degenerator
látom, molnibalage osztja a népet a bombagyáron😊

[NST]Cifu
Azért finoman az ilyen kijelentésekkel...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Kihasználják õket. Nem az elsõ, és több, mint biztos, hogy nem is az utolsó ilyen szituáció (nagy ország kihasznál a saját érdekei miatt egy kis népcsoportot). Hogy most ennek mennyire vannak a tudatában, az már egy másik kérdés. Nyilván nem azok az Oszétok akartak balhét és saját országot minden áron, akik az elsõ harcoknál úgy látták, hogy jobb lesz új lakóhelyet keresni...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

nem...
Az oszét egy kaukázusi nép az orosz pedig szláv bolsevik izé 😄

Punker
nem nem oroszok, csak kaptak útlevelet hogy az északiak ne lázongjanak.

Azok oszétok csak orosz állampolgársággal. Oszétok elméletileg függetlenséget akartak

olyanok mint az erdélyi magyarok vagy nem?

-.- orosz a többségük.

de az oszétok se valami iq harcok.
A népük fele kitelepült, és földön futó lesz a hely = eredmény Oroszország integrálja õket. Vagyis megint egy másik nép karmaiba lesznek sok értelme volt az egésznek..

Punker
nekik vannak prec bombáik amik 90%-ban mûködnek, az oroszok meg se próbálják.....