Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
cikk

az oroszok mindig jól alkalmazták azt a taktikát, hogy a valós erejüket csak sejtessék. fogadni mernék, hogy van még pár nem publikus dolog a tarsolyukban.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
a két kérdéses terület gyakorlatilag 20 éve független volt grúziától. na most ki kezdte el lõni chinvalit? hát nem az oroszok. minden más meg csak fejtegetés, aminek a valószínûségi fokát úgyis csak utólag tudjuk meg.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

a.carkey
Tegnap még csak elmlélet volt a zsoldos, mára tény. 😊 Szerintem is max. 500-1000 fõ lehet. Nem hinném, hogy elgfoták volna õket, hanem inkább csak látszik, esetleg õket nehezebb volt megölniük, mert pl. jobb a felszerelésük. 😊

Gondolom azért adják fel az ország nagy részét, mert úgysem tudnák megmenteni, max. szétlõnék õket az oroszok, meg az országot is (abszolut érthetõ taktika). Tbilisi térségét nyilván védeni fogják, amíg esetlegesen nem segítenek nekik. Az nyilván védhetõbb résznek felel meg, bár nem vágom a térképet. Aztán egyelõre így nem is lövik szét az országot az oroszok - legalábbis még -, max. a fõvárost. Legalábbis az ostromban, bár ha van egy csöpp eszük, akkor max. körbezárják, mert már így is max. az RTV PLANETA és nézõi hiszik azt, hogy az oroszok nemes célból cselekednek. A többit meg kivonuláskor úgyis szétszedik, különösen amikor elkezdenek nekik is nõni a veszteségeik, és a végén visznek majd minden mozdíthatót is, az õket ért háborús károkért.

Gondolom megsemmisítik majd a ruszkik az olajvezetékeket, felszerelést, nehogy már ne, bár vsz innentõl már rendesen fognak õk is szopni.

Nem azok a bizonyos csecsenek, hanem az ottani orosz hadsereg csecsenföldön állomásozó egységei harcolnak az oroszok mellett jelenleg.

A medve nem játék.

degenerator
ja, gondoltam, amikor hoznám az érveket, hagyjuk abba.

gondolom a kevésbé publikus auschwitzi képeket nem láttad, amiket a szovjetek csináltak. nem illik bele a holocaust képbe, ugyanis azon nem csontsovány félhullák vannak, hanem egészségesen kinézõ emberek.

Bucser
Ez már kezd eléggé offtopic lenni.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Tudod én is kételkedtem amíg nem láttam Dachaut. A Németek precizítása szépen meg van ott örökítve. képekben minden. a munka az emberek állapota a szállás. amik nem a háború alatt készültek hanem a háború elõtt és közben.

A szisztematikus emberileg megtörés majd testedben megtörés. Én is alig tudtam felfogni azt ami ott volt. De pont ezért ítélhetõ el az egész. hisz a totálisan hihetetlent is megtették.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

degenerator
érdekes, hogy az amerikai sajtó már a háború elején cikkezett róla...

degenerator
auschwitzot láttam, addig elhittem a sztorit, amikor bementem a "gázkamrába", ott vetõdött fel bennem, hogy na ne, ez nem lehetett.....de érdekes, amikor elkezdenék vitatkozni, az érveimet meg se hallgatják, csak lehurrognak, hogy antiszemita vagyok, meghogy ez milyen káros dolog...(mármint hogy vitatom a történelmet)

Bucser
A gázosított írtást nem a háború közepén csinálták. a Megsemmisítõ táborok a háború végén tûntek fel.

bardocz
Én arról beszéltem,hogy miért érte volna meg nekik a plusz munka,azzal,hogy gázt vezetnek ido-oda,hullát égetnek,szétszórják a levegõbe,amikor használhatták õket munkára.
Bucser
Menj el kérlek te is Dachauba (München mellé). Igaz az "csak" egy munkatábor volt, de érdemes megnézni az egészet. Ott nem helyezték üzembe a gázkamrát, de megtekinthetõ.

A Zyklon B hagyján. Az a legvége volt a szenvedéseknek. Ami elõtte volt. Amikor egész nap egy kenyérhajat eszik valaki és mellettte 16 órát kemény fizikai munkát dolgozik. Ezaz igazi gyilkosság. Ugyanaz mint a gulagokon (innen vette át Stalin is a módszert.)

Bucser
Mond valamit a rabszolga munkaerõ?

bardocz
Meg miért érte volna meg nekik ezt csinálni egy háború kellõs közepén,ilyen fölösleges plusz kiadások nem hiszem,hogy hiányoztak a németeknek.
degenerator
rendben.

degenerator
nem, én nem veszem át a stílusát, személyeskedésre tényekkel válaszolok, aztán meg lehet cáfolni.

degenerator
nem logika, hanem puszta bizonyíték. elhiszem, hogy rühellték a zsidókat, hisz ment ellenük az uszítás, kell egy közös ellenségkép. (lám, ugyanez tartja össze izraelt, az állandó háborús helyzet). nade azt nem hiszem el, hogy tömegesen ölték volna õket. hisz évente változtatják az adatokat, hogy hol, mennyit öltek meg, ja hogy akkor ez nem is itt volt, hanem mondjuk treblinkában, aztán 10 év múlva átrakják auschwitzba, ott csökkentik az 1/4ére az áldozatokat, a módszereket folyamatosan változtatják....szóval persze....

hogy miért érte meg...? erre maguk a szövetségesek adják meg a választ. gondolom láttad az elit alakulat címû sorozatot. annak van egy olyan része, hogy "miért harcolunk". na ott végig a zsidókról volt szó. hogy derossz volt nekik. a beavatkozás amerikai részrõl egy sima intervenció lett volna, de így, ez keresztes hadjárat az igazságért, az elnyomók ellen, hisz õk gonoszok, mi meg jók vagyunk. na ezért kellett demonizálni!

hogy hova lettek a zsidók? hát erre egy érdekes példát tudok mondani a szülõvárosom közelébõl. nagysimonyiról van szó. a háború vége felé az összeset elvitték onnan (egyébként megbecsült tagjai voltak a falu közösségének). a háború után hõsi halottnak lettek nyilvánítva. aztán pár év múlva levél jött a halottaktól, hogy kint vannak izraelbe.

persze, elhiszem én, hogy meghaltak ott emberek, sokan, de azt nem, hogy felsõ/központi parancsra, külön erre a célra építettek volna gázkamrákat, és ott rovarirtószerekkel (zyklon-b) ölték volna halomra õket.

Ha belegondolok, hogy egyesek itt még tegnap is hónapokig elhúzódó háborút meg amerikai közbeavatkozást vizionáltak. <#nyes>

Szegény Szaakasvili joggal retteg. Végre rájött, hogy a nyugattól "erkölcsi támogatáson" kívül semmire se számíthat.

HöfEE
Ezt hol olvastad? linket pls!
Nem tudom elképzelni hogy csecsenek orosz oldalon harcolnának!

A csecsenek miert harcolnak az oroszok oldalan?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

48-ban is csak úgy jött 120 ezer, gondolom azóta se lettek kevesebbem.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

mennyi orosz lehet, hogy ilyen gyorsan gáz lett a helyzet? Mivan azzal a 2 ezer irakból haza érkezett egységel, és a 3 ezer zsoldossal, hogy 1 km se tudnak megfogni bazz?

Szaakasvili: Az ország nagyobb része orosz kézen

Az orosz erõk már a grúz terület nagyobb részét tartják megszállva, mondta Mihail Szaakasvili grúz államfõ. A televízió által közvetített beszédében az elnök sürgette a Nyugatot, hogy segítsen szembeszállni Oroszországgal. "Eddig erkölcsi támogatást és humanitárius segítséget kaptunk. Ez persze fontos, de ennél többre van szükségünk ahhoz, hogy megállíthassuk a barbár agressziót" - mondta Szaakasvili. Szaakasvili felszólította a fõváros lakóit, hogy õrizzék meg nyugalmukat, és biztosította õket, hogy keddig semmi veszély nem fenyegeti Tbiliszit, pánikra semmi ok.

Na okostojasok annyit a kaukazusi nepek szabadsagharcarol es beke szereteterol. Gral lovag az osszes.

Chechen special forces soldiers from Vostok (East) army unit hide next to their APC (armored personel carrier) as they attack the Georgian village of Zemo Nikozi some 20 km (12 miles) outside South Ossetian capital of Tskhinvali August 11, 2008
[NST]Cifu
Nem a nulláról, a szovjet/orosz Iglára emlékeztet mind a rakéta, mind az indító tubus, szóval valószínûleg áttervezés, hasonlóan, mint pl. a Beryl gépkarabély esetén.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Valószínûleg idejekorán távoznának...

qtab986
A Grom AA rakétát a lengyelek 0-rol maguk csinálták?

Az ENSZ szerint is Grúzia belsejében vannak az oroszok

Független forrásként az ENSZ katonai megfigyelõi megerõsítették hétfõn este, hogy az orosz hadsereg egyes alakulatai a szakadár területrõl benyomultak Grúzia belsejébe. Az ENSZ-fõtitkár békefenntartásért felelõs helyettese, Edmond Mulet közölte, hogy az Abháziában tartózkodó kéksisakosok visszaigazolták, hogy orosz erõk léptek Grúzia belsõ területére. Ezek nem békefenntartók, hanem orosz katonák, mondta. A tényrõl rövidesen tájékoztatja a Biztonsági Tanácsot, közölte a diplomata. A testület még hétfõn újabb rendkívüli ülést tart Grúzia kérésére.

Animefox
Úgy néz ki hogy kettévágják az országot és második frontot nyitnak...
Nem arról volt szó hogy megállnak????????????

és tegyük fel a grúz fõvárost megtámadják, és kinyirják az amerikai kiképzõket? Ezt csak nem kockáztatják meg amerika

igen az egyik Usa tábornok mondta, hogy ha grúziába akkor mennek segíteni. Mivel a fõvárosba van ezer amcsi, és más izraeli "tanácsos"

[NST]Cifu
Nincs légtérzár, repülõgépekkel lehetséges a szállítás (ráadásul ha rálõnének az USAF gépeire, az már az USA elleni agresszió!).
Kizártnak tartom, hogy Rangers vagy más katonai egység aktívan részt vegyen a háborúban per pillanat. Egyszerûen nem megengedhetõ.

Ami elképzelhetõ, hogy valamilyen PMC alatt zsoldosok harcoljanak. Nem hiszem, hogy a Blackwaters szintû cégekrõl lenne szó, õk túl nagyok és túlságosan is szem elõtt vannak. A 3000-es létszám is erõsnek tûnik, ilyen rövid idõ alatt ekkora erõt összeszedni és oda szállítani nem piskóta. Szerintem inkább százas nagyságrendrõl lehet szó.

Animefox
aahh megelõztél... ja MTI

Animefox
Balkánról-Kaukázusból-Ukrajnából szervált zsoldosok... nem valószínû hogy ismert regula. Megsemmisítettek pár ilyen csapatot és ejtettek tússzokat, éppen faggatják õket jelen pillanatban hogy kik és honnan jöttek és kik bízták meg õket... majd csak csiripelnek.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

pont ezt akartam bemásolni 😊
Az oroszok szerint zsoldosok harcolnak a grúz oldalon

Az orosz katonai titkosszolgálatok információi szerint amerikai katonai szakértõk irányítása alatt csaknem 2500-3000 zsoldos is harcol a grúz katonák oldalán az orosz békefenntartók ellen. Ezt a szolgálatok egy magas rangú képviselõje mondta el hétfõn a RIA Novosztyinak. Szerinte ezzel az Egyesült Államok is felelõsséget visel a dél-oszétiai vérontásért.

A katonai felderítés szerint a zsoldosok fõleg Ukrajnából, a balti államokból és a kaukázusi térségbõl valók, Grúziában ugyanakkor csaknem 1000 amerikai katonai szakértõ van. Az utóbbiak csak irányítják a zsoldosokat, de a harci cselekményekben nem vesznek részt. A nyilatkozó elmondta, az orosz különleges egységek már több zsoldoscsoportot megsemmisítettek és néhány zsoldost foglyul ejtettek, a foglyokat nyomozók hallgatják ki. (MTI)

Idézetek az origoról : " Nem zárta ki a lehetõségét, hogy az USA fegyveres segítséget nyújtson Grúziának James F. Jeffrey, George Bush amerikai elnök helyettes nemzetbiztonsági tanácsadója. A tanácsadó szerint ugyanakkor az amerikai erõfeszítések középpontjában elsõsorban az áll, hogy valamilyen módon rávegyék a feleket a harc beszüntetésére "

" Az orosz katonai titkosszolgálatok információi szerint amerikai katonai szakértõk irányítása alatt 3000 zsoldos is harcol a grúz hadsereg oldalán az orosz békefenntartók és katonai egységek ellen. "

Elöször is az USA hogyan akar oda fegyvereket vinni ha le van zárva a légtér , tengeri blokád van stb ! Max kézifegyvereket s egyébb könnyü fegyverzetet ( Stringer , stb ) tudnak becsempészni !

Milyen zsoldosokrol beszélnek ? Black Water biztonsági cég vagy valami hasonló ? Még nem kaptak el egyet sem ! Vagy valami US ARMY SF egység van ott álcázva ? Egyáltalán mirõl beszélnek ?
[NST]Cifu
Annyira nem rendkívüli dolog, Grúzia mintegy 2000 katonát állomásoztatott kint Irakban, az egyik legnagyobb kontingens az USA és a brittek után szövetségesek között az övék. Az USA ha máshogy nem is, így próbálja meghálálni a grúzoknak a segítséget, amit a kontingens jelentett.

[NST]Cifu
<#email> <- Ez itt Cifu, ahogy nekiáll ismét törölgetni, ha megint anti-iQ huszárokat akartok játszani.

Hányszor kell még elismételni:
-Nem alkalmazunk jelzõs szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem állunk neki nácizni, zsidózni, komcsizni.
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova.

II. Világháború topic
Világtörténelem szégyene topic

Animefox
Azért furcsa hogy zsoldosok harcolnak a grúzok oldalán és kb 1000 amerikai szakértõ irányít. Nem gondoltam volna hogy az usa szemrebbenés nélkül eleget tesz grúzia kérésének és még segítenek is nekik haza jutni iraqból...

Animefox
"holokauszttagadás az egy egészen más kategória, amibõl nem kérek."

Dédunokám se akar majd belõle de még is nyögve fizetnie kell egy olyan dologért amirõl õ speciel nem tehet, de mellette elnyomják a saját népét...

Animefox
Tegye fel a kezét az akinek valamelyik rokona megjárta a gulagot és tegye fel az akinek meg a koncentrációs tábort. 😄 Szerintem dúrva létszámbeli különbség lesz...

Animefox
"aztán csak valami véletlen, hogy azóta nincs itt zsidó egy darab se." gondolom te négereket látsz sétálni az utcán...

nah már át megy "anyázásba" a topic....?

Persze, seggfej, és a sokszázezer amerikai, orosz, angol katona, aki felszabadította a koncentrációs táborokat, az mind hazudik, igaz?

Tényleg azt hiszed hogy inkább neked meg a többi holokauszttagadó baromnak hiszenek az emberek, mint nekik?

Énnekem is hányingerem van a gyurcsánytól, meg a magyar baloldaltól, de a holokauszttagadás az egy egészen más kategória, amibõl nem kérek.

Hihetetlen, hogy még neked volt pofád engem szûklátókörûnek nevezni. <#taps><#lama>

PrasCo
Ej ha, a szövetségesek iszonyatosan sok pénzt és idõt beleölhettek egy ilyen arányú történelemhamisításba, nem igaz? <#wow2> Ez megmagyarázza, hogy Nürnbergben is miért nem tagadták le kapásból az egészet, ha már úgyis halálra ítélték többjüket; miért védekeztek inkább azzal, hogy "parancsra tettük". A Kristályéjszaka, meg az RSHA áldásos tevékenységei után pláne hihetetlen, hogy a nácibácsik embereket öltek, nyilván csak gyapotot kapálni vitték el az embereket például a lakhelyemrõl is, aztán csak valami véletlen, hogy azóta nincs itt zsidó egy darab se.
A krematóriummal már tényleg semmi bajom nincs, de azt mondjuk kicsit zokon venném már, ha mondjuk lámpaernyõt csinálnának a bõrömbõl, vagy légnyomáskamrákban használnának fel kísérleti célokra.

Én mindig hülyét kapok a sok holokauszt-dumától, és már rohadtul elegem van annak a bizonyos felekezetnek a sebnyalogatásából és undorító fejvadászatából (bár a példájukat Magyarországon is követhették volna mondjuk az elõzõ rendszer fiacskáival szemben, de hát nálunk ez máshogy mûködik, nálunk ez is "elévül".) Csakhogy ez nem jelenti azt, hogy le kéne söpörni az asztalról egy "Hülyeség az egész" felkiáltással. Az indokaidat megértem, az érveidet nem. Tehát: Értem, hogy milyen "érzelmi" okból mondod ezt, de egyátalán nem értem, milyen logikai alapon. A lónak mindkét oldala egyformán csõlátásra vall.
degenerator
nem azt mondtam, hogy ezek leánynevelõ intézetek voltak, de nem is álltak minden sarokban korbácsos ördögök forró szurokkal.

dédnagyapám megjárta a hadifogságot, a gulágot, szóval nem a levegõbe beszélek.

Sadist
Gondolom szívesen be is neveztél volna egy ilyenre egy hetes táborozgatásra.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

degenerator
bármelyik fórumot olvastam, a tapasztalt katonák ódzkodva tettek kijelentéseket oroszországról, gondolom ismerik az alvó medve erejét, míg csak a lelkes, hozzá nem értõ fiatalok akarták állandóan lerohanni verbálisan.

degenerator
a gázkamra egy mese, amit max a 3 éves unokaöcsém hisz el, meg az, akinek kiskora óta ezt mondogatják. a krematóriumokkal meg mi bajod van? magyarország temetõinek nagyrészében van.

degenerator
a merényletekkel kapcsolatban: emlékeztek még a londoni metrórobbantásra? akkor volt a G8 csúcstalálkozó, és ha jól emlékszem, a környezetvédelemrõl, és az üvegházhatásról lett volna szó. aztán robbantottak, és az usaiak elõvetették a témát, hogy akkor terrorizmusveszély van.