Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
gondolod te. de te is hirdeted itt mindig, hogy mennyivel jobb minden, amin ott van az amerikai zászló.

és attól, hogy valami/valaki orosz, még nem egy foshalom/hülye.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Molnibalage
Pedig bgabor-nak van igaza.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

degenerator
nem, egyszerûen más szellemi síkon mozgunk. ha ezer tényt vonultatnék fel, te akkor is ragaszkodnál görcsösen a magad igazához. tipikus tini-fórumozó betegség. (attól függetlenül, hogy már rég túlléptél azon a "nekemvaigazam koron")

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Adam II
Gratulálunk az e-victoryhoz.

Váltsatok már témát.

Bizony, ezt csúnyán benézted. <#nyes>

OFF

Az öreg/fiatal, ruszki/nem ruszki dologhoz.

Szigorúan magánvélemény!

Tök mindegy ki hány éves, a legtöbben:
a, teljesen szubjektíven, mindenféle ismert nélkül döntenek ill. hangoztatják véleményüket (Fúú, a német egyenruha tök jól néz ki, a Tigris a legjobb tank!)
b, kipróbálták/használták valamelyik motyót és általánosítanak belõle
(A kalassal átlõttünk 6 téglát, szar amcsi motyó sehol nincs)

Valaha hanyatt voltam esve milyen kemény csávók a ruszkik, aztán hanyatt voltem esve milyen profik ezek az amik. Ma már nem tudnám megmondani.
Kipróbáltam ruszki motyót, ami motyót, mindkettõrõl tudnék mondani jót, rosszat, de ha megfeszülök sem tudnám megmondani melyik jobb, max azt melyik tetszik jobban.
De dobd fel itt a kérdést és a legvilágtalanabb emberek fogják a leghatározottabb választokat adni rá... 😊

A szagértõk meg... igen, az is benne van amit írtál és ott van mellette az is, hogy szinte semmiben nem értenek egyet. Nem hiszem, hogy hülyék lennének, csak egyszerûen nagyon összetett kérdések esetében lehetetlen tökéletes választ adni. Esetleg ezért is lehet, hogy "óvatosan fogalmaznak"... 😊

Elnézést az OFF-ért!

ON

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

degenerator
ignore on, de tényleg.

Hú de értesz hozzá, ember.

Tudod, Putyin aktív KGB ügynök volt, tehét nyakig benne a volt a szarban.
CIA-s elnök? Nyilván arra gondolsz, hogy az idõsebb Bush a CIA igazgatója volt néhány évig.
Óriási hozzáértéseddel nyilván azt ist tudod, hogy a CIA igazgatója minden esetben a Cégen kívülrõl érkezik, mert ez egy politikai poszt.
Ezért általában az új elnök új CIA igazgatót hoz magával.

Ebbõl hoztad te ki a CIA-s elnököt.
Nem kicsit csúsztatsz, sokadjára.

degenerator
a cia-s meg cia-s elnök. ennyi.

degenerator
na ja, délamerika, kína, india. nos, eddig a világ fele😊

Molnibalage
Csak a piszkos ügyek között azért vannak szintek. Alapvetõen egy olyan ország vezetõi aki saját állapolgárait gyilkoták halomra valahogy nem szalonképes nekem és öröksége sem. Putyin lehet, hogy "új szél", de a KGB-s az KGB-s. Oda nem kötelezõ menni, de odament. Pont. Ezen nincs mit szépíteni. De ez nem HT, jó lenne visszatérni oda.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

degenerator
inkább te egysíkû. mindegyik a saját országa érdekeit tartotta szem elõtt. oroszként naná, hogy ütközni fognak az érdekei az amerikaiakéval. ennyi.

egyébként még mindig nem értem, hogy pl hruscsov miért lett volna õrült. putyin, meg medvegyev is az lenne? vagy aki szláv, az idióta?

degenerator
hány polgárháborút kezdeményeztek dél amerikában? egyébként miután elküldtem, jutott eszembe, hogy az angolt lehagytam-->churchill...

én nem az elvtársakat védem, hanem arra próbálok rávilágítani, hogy nem jó és rosszból áll. és mindenkinek voltak piszkos ügyei, csak van, aki nyíltan és nagyban csinálta, van, aki titokban, fondorlatosan.

Molnibalage
Vietnám? Kolumbiával és Indiával sem ápol rossz viszonyt.

Miért volt félõrült Hruscsov, aki a cipõjével verte az asztalt az ENSZ-ben anno? Õ, aki majdnem kirobbantotta a harmadik világháborút?
Vagy Brezsnyev, Csernyenko? Netán maga Sztálin? Tényleg úgy gondolod, hogy Sztálint egy lapon kell említeni például Kennedyvel vagy Reagen-el?
Ha igen, jóval tájékozatlanabb vagy, mint gondoltam.

Figyelj, attól hogy te el vagy alélva a szovjetektõl/oroszoktól, attól még másoknak hadd ne kelljen, jó? Ismerjük a történelmet mindannyian, pontosan tudjuk, miféle szar emberek ezek.

Haditechnikai oldalról is pontosan tudjuk, hol áll az orosz hadsereg akár a nagy európai országok haderejéhez képest, nemhogy amerikához képest.

Hogy ki gyûlöli az oroszokat? Úgy nagyjából mindenki. Az összes ex-varsói szerzõdés tagállam, akiket évszázadokra tönkretettek az oroszok, plusz a felvilágosult szabad világ egésze. Talán inkább azt kéne kérdezned, ki NEM gyûlöli az oroszokat. A kubaiakon és észak-koreán kívül senki sem jut az eszembe.

Szóval imádhatod az oroszokat nyugodtan, csak ne hangosan tedd, mert azzal nevetségessé teszed magad.

Hober Mallow
Amúgy mit tudunk a lézerfegyverekrõl?Ma már használják õket?ha igen mennyire hatékonyak?😊

Molnibalage
tolókocsis = Roosvelt
lehallgatós = Nixon
alkoholista = ?

Miven voltak jobbak? Hm....

Hány Gulág Tábor volt ott elnöki parancsra? Az emigrált magyart megbélyegeték ottvagy korlátozták megélhetésében csak azért mert Horthy alatt katona vagy pilóta volt? Igen, ez mind az elvtársak "érdeme" volt. Soroljam még?

Molnibalage
"Ráhogy minden fiatal, hozzá nem értõ egyén ennyire lebecsüli az oroszokat"

Én inkább fordítva látom. Az öregebb látta mire képes az szovjet / orosz technika a fiatal meg nem és ezért túlbecsüli az oroszt. Lásd, állandóan a gyakorlatilag prototípus orosz cuccokkal dobálóznak, hogy ej de tutik. Az van belõle egy tucat...
------

"meg úgy általában mindent, ami nem amerika, viszont a szakértõk, és az amerikai szakértõk csak óvatosan nyilatkoznak róluk."

Talán mert a jelentés hatására dönt a Szenátus (Kongresszus?) a költségvetési pénzek elosztásáról. Veszélyes az orosz felkiáltás ---> dõl a lé. Nem ez lenne az elsõ alkalom.

degenerator
miben voltak jobbak a tolókocsis, vagy alkoholista, lehallgatós amerikai elnökök, mint az általad félõrültnek nevezett szovjetek?

degenerator
szóval szerinted mindenki hülye, idióta, megbízhatatlan, kivéve az európai, és amerikai embereket. (persze a szlávok kilõve, mit képzelnek ezek a karóra-nepperek.)

Tikal
Valoszinuleg nem, senkinek nem áll érdekében aki épeszû, de elõfordulnak gyenge elméjûek is vezetõ pozicioban, attól még hogy sokra vitte...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

degenerator
egy egész népet hülyének bélyegzel meg, mert ilyen a természete?

Végülis igazad van,én arra gondoltam hogy,belátva a következményeket,reálisan nem teszik meg.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

degenerator
azért poén, hogy minden fiatal, hozzá nem értõ egyén ennyire lebecsüli az oroszokat, meg úgy általában mindent, ami nem amerika, viszont a szakértõk, és az amerikai szakértõk csak óvatosan nyilatkoznak róluk.

degenerator
pl te? és még ki mindenki?

Tikal
ha eddig nem tette meg miért tenné ezután? 😊 ez egy vicces kérdés, akárki akármikor mondja, most nem a témához kapcsolodoan.... 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ez bármely más atomhatalomra igaz lehet,emiatt kár aggódni.Szerintem.
Ha pakisztán eddig nem vetette be,akkor miért vetné ezután?
Milyen célpont ér annyit?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

"A népek vezetõi soha nem elvakult fanatikusok, különben nem jutottak volna olyan magasra. Ez eddig nem tûnt fel. Mutathatnak kifele sokféle képet, de olyat nem lépnek ami hatalmuk végét jelentette volna."

Ez pontosan így van. Ez tartotta vissza a hidegháborúban a félõrült szovjet vezetõket az atombomba bevetésétõl.

Csakhogy egy olyan helyen, mint pakisztán, nem lehet tudni, hogy ki jut hatalomra. Hallottunk már katonai jutától elkezdve a vallási alapon vezetett államokig mindenrõl. Sok állami vezetõ katonából vagy fõpapból(pl:Khomeini) lett vezetõ. Nagyon is elképzelhetõ, hogy egy zavaros forradalmi helyzetben olyan muzulmán kezébe jut a hatalom és ezzel együtt az atomfegyverek, aki nem rendelkezik az ehhez szükséges kvalitásokkal. Vagy egy olyanéba, aki elkötelezett híve a keresztények elleni Jihadnak. Ezt semmi szín alatt nem szabad megengedni.

Tikal
Senki nem mondta hogy öngyilkos merénylõk a kormányok vezetõi....de hogy egy némelyik arab állam vagy más diktatorikus állam vezetõje ne lenne fanatikus, azt nem mondanám 😊 Mind hisz a saját hülyeségében. Nyilván nem fog elsõ nap neki rontani senkinek, de majd milyen jo lesz hangoztatni hogy héé, nekünk atomunk is van, kussojjá be. Lehet egy kormány vezetõje nem fogja megnyomni a gombot, de kerülhet oda olyan is akit nem érdekel mi lesz...De talán lehet az lenne a legjobb ha minden országnak lenne egy rakat atombombája, és akkor mindenki kussolna, senki se merné megnyomni mert akkor apokalipszis most.. mondjuk most is ez van 😊 Ettõl függetlenül én nem adnék a kezükbe csak kavicsot, el voltak vele egy pár ezer évig...

Molnibalage
Tudtam, hogy egybõl nekem támadnak mejd sokan, de 0 objektivitással.

A népek vezetõi soha nem elvakult fanatikusok, különben nem jutottak volna olyan magasra. Ez eddig nem tûnt fel. Mutathatnak kifele sokféle képet, de olyat nem lépnek ami hatalmuk végét jelentette volna.

Szaddamnak is volt vegyi fegyvere és nem használta a koalíció ellen. Egy szemét tömeggyilkos volt, de mégsem tette mert az ellen vissza tudott volna ütni és akkor neki annyi. A kormányok vezetõi nem öngyilkos merénylõk.

Mellesleg ki ellen használná Pakisztán? India? A Hidegháború már bizonyította, hogy két atomhatalom nem baszogatja egymást nyíltan. Izrael? Nos õk meg tudják magukat védeni, mert van akarat nem mint itthon... Európa? Franciaország és Anglia is atomhatalom és ugyebár NATO tagság... Nos?

rasszizmus...

tudtam én, hogy liberális atombombák kellenének 😄

aha, akkor lehet kevertem az izraeliek által használt légvédelmi lézerfegyverrel 😞

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Tikal
Szaud Arábia az olaj miatt olyat rendezett, bratyiznak a nyugattal, nem el vannak? Most minek nekik atom? A többiek akik csoringerek és akik szerint mindenki hibás csak õk nem, na pont õk akarnak atomot...

Tikal
Szerintem ez nem rasszizmus, nem való a kezükbe, csak kavics...

Persze. Rasszizmus, mi?
És ha mondjuk holnapután forradalom lesz Pakisztánban, és egy Khomeni féle idióta kerül hatalomra, aki majd a "szent háború" céljaira fogja felhasználni a pakisztáni atombombákat?

Ne csináljuk már úgy, mintha ezeknek az embereknek atombombát lehetne adni a kezükbe. Olyan lenne, mintha egy nyolcéves kisfiúnak töltött pisztolyt adnánk a kezébe.

Szaúd Arábia, Dubai meg a többi úszik a pénzben, és ezt nagyban fõ vásárlójának, a nyugatnak köszönheti. Emellett atombombája sincsen.
Ha ott egy Khomeinihez hasonló koszos disznó elkezdene a szent háborúról üvöltözni, körberöhögnék.

Torzonborz
kétlem hogy a ruszkik bármi komolyat is mernének csinálli. fõleg hogy a Grúz eset után mekkora tõkekivonás történt.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Molnibalage
"Csak azt mondom, hogy egy olyan hozzáállású nemzetek esetében, mint az oroszok, a normális világnak kell hogy legyenek biztosítékai, nem szabad az õ szegényes józan eszükre bízni, lesz a atomháború vagy sem. A lengyel rakétavédelmi rendszer az elsõ ilyen biztosíték lesz."

1. Orosz logikai is van, de más országok kicsit nehez értik meg azt. Más a háttér.

2. Ez nem biztosíték. Hogyan is lehetne, ha nem képes meggátolni egy tömeges támadást?
-------

"Nem véletlenül kapálóznak ellene az oroszok kézzel lábbal, hiszen õk imádják fenyegetni és zsarolni a világot, ilyen a természetük."

Lásd, fura észjárás és mentalitás. Nem hülyék, tudnak számolni.
-------

"Tudom, tudom, õk politikailag nem annyira instabilak, de szerintem muszlim kézbe nem való atombomba."

1. Nem instabil??? Hány puccs, robbantás és politikai gyilkosság volt ott az elmúlt 15 évben? Mennyi volt Oroszországban? Eh..

2. A vallást ne keverd bele. Szaúd-Arábia is muszlim és nem az az egyetlen rendezett háttérrel és vezetéssel bíró arab ország. Ez szipla rasszizmus. Katolikus kézbe miért való? Na és buddhista? Atyaisten...

Punker
Pakisztán most esik szét éppen.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Persze, én is tudom hogy a nukleáris csapás valószínûsége nulla, hiszen mind ismerjük a háttérben lévõ gazdasági és egyéb érdekeket.

Csak azt mondom, hogy egy olyan hozzáállású nemzetek esetében, mint az oroszok, a normális világnak kell hogy legyenek biztosítékai, nem szabad az õ szegényes józan eszükre bízni, lesz a atomháború vagy sem. A lengyel rakétavédelmi rendszer az elsõ ilyen biztosíték lesz.

Nem véletlenül kapálóznak ellene az oroszok kézzel lábbal, hiszen õk imádják fenyegetni és zsarolni a világot, ilyen a természetük.

El tudnék képzelni hasonló rakétapajzsot Pakisztán ellen is.
Tudom, tudom, õk politikailag nem annyira instabilak, de szerintem muszlim kézbe nem való atombomba.

Úgy értem, kellene valami stabil rendszer ami lelõné a rakétáikat, ha valamelyik feleõtlen hülye megnyomja a gombot.

Jó lenne, ha ez a lengyel rakétavédelmi pajzs csak az elsõ lépés lenne.

Molnibalage
Ez belátható idõn belül nem fog változni. Elsõ csapást mérni õrültség lenne. A Hidegháborúban sem tették idiótább fejesekkel akkor most miért tennék?

Lehet tudni amúgy, hogy ez a rakétavédelmi pajzs tulajdonképpen mi lenne? Úgy értem, vadiúj Patriotokat kell elképzelni, vagy hogy lesz?

Nagyon itt lenne az ideje, hogy a hülye oroszok ne fenyegethessenek többé senkit az atomjukkal.

[NST]Cifu
1996-ban indult az egész ABL project, tehát akkor még biztos nem lett volna éleslövészet. 2006-ban nem volt még éleslövészet, még 2007-ben is csak a célzólézert és a légköri zavaró tényezõket figyelembe vevõ fókusz rendszert tesztelték (a TILL és BILL lézerek, az elsõ egy gyengébb lézer, a cél távolságát határozza meg, és alapvetõ információkat ad a légiköri torzításról, a BILL egy nagyobb lézer, ez ad pontos információkat arról, hogy az ABL és a célpont közötti légtér torzítása milyen, és ezt mennyire kell kompenzálni, ha a BILL is sikeresen "ráfogott" a célra, akkor lehet a harmadik, a Megawatt szintû COIL lézert üzembe helyezni). A "célpont" egy KC-135 volt, aminek az oldalára egy fekete alapon fehér színû, rakéta alakú festés került.

A YAL-1A és a KC-135 "Big Crow" formációban

2008 februárjában kezdték el beszerelni az elsõ 6 COIL reaktort, Júliusban került sor az elsõ földi tesztekre. Az elsõ rakétaelfogási tesztlövészett 2009-re várható...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

96' ban lett volna éleslövészet, mely elõször 98' ra majd 2000 valamennyire lett eltolva, 2006 ban már éleslövészeten bizonyított(!) igaz akkor csak a harcászati (?) rakéta vezérlését semmisítette/égette/ meg.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

A program most tart ott, hogy be tudnak végre építeni valamit a 747-be.

Az 1980-as évek közepén egy NKC-135A-val végeztek lézerkísérleteket (öt Sidewinder-t és egy BQM-34-et lõttek le vele).

Molnibalage
Én úgy tudtam '86-ban. Nem arról van szó, hogy 96-ben jutott el oda a program, hogy végre be is építhettek valamit a B 747-be?

Maga az ABL program 1996-ban indult, azaz 12 éve.

Ha szõrszálhasogatóak akarunk lenni, akkor az egész visszavezethetõ az SDI programig, az meg már 25 éve indult. De mehetünk akár még visszább is az idõben.

Molnibalage
Az még mindig nem mûködõképes pedig már 20 éve fejlesztik.

leonforce
es csak a medve elrettentesenek a reszeszkoze egy esetleges kalandor akciotol... 😊

Seven-Four-Seven--Heavy