95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Mint minden háború... -
az egész iraki háború háborús bűn.... -
Lacusch69 #46004 A sárgán megy élénken megy a vita erről az esetről és a Genfi Egyezményhez való kapcsolatáról.
Szerintem (és mások szerint is, megint mások szerint nem) a kisteherautó szétlövése nem háborús bűn. -
mióta szabályos? amióta kamu indokkal le lehet rohanni egy országot, háborúban nincsenek szabályok, vagy ha igen azt a győztesek írják utólag... -
Wampa #46002 Ezt miért is kérdezed tőlem? -
Mióta szabályos eljárás sebesültet szállító autóra lőni? -
(ugye fake? :D) -
Nem hiába vannak a II. világháborúból is ilyen felvételek...
Több ezer újságíró, operatőr halt meg...mert megakarták írni az életük művét...ez ilyen. A felvétel persze magáról beszél! Hogy színesen is megkaphattuk a modern technológiák miatt... -
több száz sajtós halt meg irakban (is) így van ez minden háborúban -
He-he
-
Kiváló gyakorló célpont lehetne a TV2 székháza a Griff + GBU-12 kombónak, csak előtte azért ürítsék ki a környéket. :) -
Ha ez tényleg így volt, akkor ez Darwin díjas megmozdulás. Az díjak meg is nyerték. -
A probléma az, hogy a mérce megint rossz. Mert valaki gigantikus elkúrása sok millárd, de valójában nem gonodlkozik el róla, hogy ez áttételesen hány emberélet. Ehhez képest, te a kis halat buzerálod, mikor:
ad.1 A RoE-t ki írta? A kis hal csak az alkalmazója.
ad.2 A kiképzési rendszert ki határozza meg? A baka annak csak outputja.
Tök jó, hogy ez a jelek szerint nem jut el sokaknak az agyáig... -
őőő én az indexre gondoltam...TVt én se nézek csak Comedy Centralt :D. -
#45990 #45991 Kapcsold el vagy kapcsold ki....
Kb 4 éve nem néztem tv-t HBO/AXN/discovery kivételével.
De ha ezek a szennyek nem lennének akkor tematikus adók se lennének soha.
+ Nem szeretem ha más választja meg, hogy mivel hülyítem magam. -
Ez volt az első hozzászólásom...hogy megint felfújják a témát!
Hülyék ezek...komolyan mondom ebből csinálnak milliókat!! NA EZEKET az embereket lőném tarkón! Vagy kiküldeném oda és ott pofázzon! Hihetetlen... -
Hosszú idő után bekapcsoltam a híreket csigaTVn és az ominózus iraki helikopteres videót mutatták. Komolyan kezdek egyet érteni bizonyos gondolatokkal, miszerint tiltsuk be 2 adót. A hozzá nem értés, a manipuláció, ferdítések. Ilyet szól; átment a hullán és röhögtek. Igen csak azt nem tették a videóba, hogy után "optical illuson"-nak titulálja a látottakat a pilóta. Úgy röhögnek, mint a videojátékok játszása közben. n/c. De kiverte a biztosítékot az, hogy gratulálnak egymásnak. Bazz, ez a munkája a katonának, sikeres küldetés még jó, hogy gratulálnak. Ezek után kész épület átadásánál se gratuláljanak. Megint sikerült tárgyilagosnak lennie a hírközlő médiának. -
egész irakban puffogtatnak folyamatosan, az újságírók tudhatták hogy nem életbiztosítás AK-s emberkék közelében mozogni, kockáztattak nem jött be. -
Wampa #45988 Most mondta a hirado,hogy az iraki esetet annak idején kivizsgálták,és ugy találták a katonák szabályosan jártak el.Állitólag a faszik órák óta pufogtattak arrafelé. -
JanáJ #45987 Tudtommal "altató" gáz volt, igaz valami titkos katonai. A gond az volt hogy napok óta éhező, stresz alatt lévő legyengűlt emberekre az egészségeseknek szánt adagját nyomták. Mondjuk hogy utána miért nem tudták megmondani az összetételt, azt nem tudom.
Te mit tettél volna? Ha gáz nélkül támadsz, robbantanak. Ha eleget teszel a követeléseiknek akkor naponta lesz ilyen. -
ruszkiknál ez elfogadható járulékos veszteség, barbár nép volt mindig..... -
bgabor #45985 At least 33 terrorists and 129 hostages died during the raid or in the following days. Doctor Andrei Seltsovsky, Moscow's health committee chairman, announced that all but one of the hostages killed in the raid had died of the effects of the unknown gas rather than from gunshot wounds
Tehát a 129 túsz közül 128 a gáz miatt halt meg.
Én ezt nem nevezném szakértelemnek. Hajmeresztő idiotizmusnak és inkompetenciának már annál inkább. -
bgabor #45984 Azt is garantálom neked, hogy egyeten civilizált ország rohamosztaga se próbálna meg úgy megoldani egy túszdrámát, hogy telenyomja a túszokkal teli helyiséget mérgező és potenciálisan halálos gázzal. -
bgabor #45983 Nekem nem ez a munkám. Nekik igen, és szarul csinálták. Nagyon.
Ez ugyebár a 380 beslani és a 130 moszkvai civil halott miatt ugyebár nem kérdés. -
hát persze a tankönyvek mögül bárki sokkal jobb lett volna oda mint azok akik ott voltak:) -
Freeda Krueger #45981 Gondolom te nagyobb sikerszázalékkal oldottad volna meg...
vagy bárki más így utólag... -
Ren #45980 Alapvetően megfelelő kontextusban kellene vizsgálni a dolgokat. A helikopterek nem csak úgy arra jártak és lemészároltak mindenkit akinél fegyvert láttak. A helikopterek a földi egységeket támogatták, akik többször is tűz alá kerültek az adott hely környékéről. A felvételeken látszik 1 RPG és legalább 1 AK, valamint némileg szerencsétlen módon a fotos cuccát is fegyvernek nézik. A sarok mögül fegyvernek látszó tárggyal való kinézés sem a legszerencsésebb (amúgy arra voltak az amerikai földi egységek). Nyilván egyszerübb őket helikopterről lelőni, mint a gyalogságnak bujócskát játszani velük. Fegyveres csoport, hadműveleti területen, mégis mit kellett volna velük csinálni? Megvárni amig kilőnek pár humveet vagy lelőnek pár katonát? -
bgabor #45979 Nekem mindegy, bár azóta is az a fél világ az oroszokon röhög. Ők legszívesebben tankokkal állnának neki a tússzabadításnak.
-
Csaj befigyel a háttérben...Neki is szüksége lenne rá?
-
-
A jelenleg vitatott helyzet szempontjából tök lényegtelen, hogy TE minek minősíted a moszkvai operaházban történteket.
Tévedésről volt szó és túlzott erő alkalmazásáról. -
bgabor #45975 Hát én a beszlani avgy a moszkvai színházi túszhelyzet "kezelését" inkább erős hozzánemértésnek nevezném, mintsem tévedésnek. Nem hinném hogy be lehet engedni véletlenül egy 300 emberrel teli színházterembe veszélyes gázt. Ez szakszerűtlenség. -
Szerintem pedig egy harci cselekmény esetén teljességgel lényegtelen a nemzetek civil áldozatokról való felfogása.
A tévedés mindenhol tévedés. És itt tévedésről volt szó.
Amit pedig hallassz a rádión azaz adrenalin hatása. -
SZU #45973 No igen, ez a kamerafelvétel egyébként kinek a monitorán van? A lövésznek? Mert nem pont oda lő, ahova mutat a célkereszt.
Más:
-
bgabor #45972 A két nemzet civil áldozatokról vallott felfogásában van némi különbség, mondhatjuk úgy hogy a skála két végén helyezkednek el. Az oroszok barmok, nem számítanak nekik az emberéletek, se a civil, se a katonai. De ne ők legyenek már a mérce jó? Jóhogy nem az észak koreaiakat vagy a kínaiakat tesszük meg mércének. -
bgabor #45971 Mégis hogyan elenőrizzem azt, hogy ezen meg nem nevezett pilóták ellen folyt e hadbírósági eljárás, és hogy a hadseregnél vannak e még? -
Gunslinger #45970 Így is elég nagy kört mentek, nem szabad megvárni míg az ellen lő előbb. Árnyékra vetődés volt, utólag mindenki okosabb, de ott helyben kellett dönteni és ki tudja már hányszor lőttek ezekre a csávókra RPG-vel. A mosdatás persze mocskos dolog, de érthető, hogy védik a seggüket, mert a média minden szirszarért így is szétszedi őket. -
Ha éppen egy RPG-nek vagy egy recoilless rifle-hez hasonló tárgyat vélsz felfedezni egy FOS felbontású kis monitoron: (tévedés ne essék ti lehet, hogy a 22"-os monitoron el tudjátok dönteni, hogy hány fegyverest láttok, de egy 20*15 centis képernyőn látva, egy mozgó helikopter fekete fehér képernyőjén nem biztos, hogy ennyire profin menne a célpontazonosítás...)
Egy háborús övezetben pedig előbb lőnek és utána kérdeznek... Ha fegyveres csoportban mozogsz még ha nincs is nálad puska szarrá fognak lőni. nincs olyan, hogy "nem ér nincs is nálam puska" ez nem fogócska. -
Ahhan.. anno az orosz operaházban végzett túszmentésre akkor mit mondasz?? -
SZU #45967 Szerintem a fotós, amikor kinéz a ház oldalán, (amikor odacsoportosulnak), az simán néz ki valami komolyabb fegyvernek, de nem RPGnek.
Egyébként két fegyverest minimum én is láttam. De ettől még nem hiszem, hogy ez volt a megfelelő eljárás.