Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És szerited egy ilyen katona mennyire effektíven harcol, ha az ideje egy részét a túlélés köti le?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Nem a vadászokra értettem hanem ÁLTALÁBAN! Vágod mirõl beszélek? Mikor lebetûznek valamit, akkor az ezzel teszik.
Katonailag(katonapolitikailag)nem sok,mert teljesen eltero katonai doktrinai elvarasok,alapelvek szerint lettek fejlesztve a kulonbozo vegyverek,fegyverrendszerek...
Nem beszelve hogy a velemenyek utkoztetesevel sokkal melyrehatobb ismereteket lehet szerezni ebben a targyban is,mint pusztan a gyartok altal kozolt adatok es informaciok.... 😊)
Seven-Four-Seven--Heavy
Az amerikaiak full szolgaltatast adnak, meg meg a vizet is reptetik.
Orosz katona loszeren es AKn kivul semmit nem kap. Szoval egeszen masok a viszonyok. Na meg viszonylag keves a sorozott ingyen US katona 😊
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Kezdodik ujra a hideghaboru? Macko bunyora keszul?😞
De ha megfigyelted akkor amcsiban a gépek számozása elötti betük jelolik a rendeltetését az adott eszköznek az orosz tipusuknál ezt a NATO kód nevekben jelenik meg.
PL.:
F(fighter)-16 becenév
Mig-29 Fulcrum (F mint vadász a becenév helyett)
C(cargo)-17 becenév
An-26 Curl (c -mint szállitó)
Ezzel is segitve az azonositást hogy milyen tipusu gép az
pl.
F - Foxtrot
G - Golf
W - Whiskey
D - Delta
stb. Nem tûnt fel eddig? Aztán mikor elfogytak a betûk jött az 'II' jelzés.
Márpedig ez itt axióma. 😊
http://www.youtube.com/watch?v=NpGacOmSeHc
Itt az SG-n volt is róla szó...
A fórumot már egy ideje olvasom, de csak most kezdtem beírogatni.
A tartalom tetszik, csak ezt a "az usa a jobb, nem az oroszok a jobbak" dolgon léphetnétek már túl... (T. a kivételnek)
Más: Ha a stiker azér lett többekközt (valahol ezt olvastam) mert júj de nehéz az M1/M2, akkor miért nem csinálnak egy kisebb hk-t?
Volt anno M60-uk, pedig akkor már jöttek az M1-ek. És ha az M1 60Tonna, egy T80/90 meg kb. a kétharmada, akkor azért meg lehetne csinálni.
Egyáltalán mire jó egy Striker 1xxmm-es ágyúval? tök homály a dolog.
Molnibalage: ezt tudom, ezért írtam, hogy a taktikai szállításban is jó a BigMac, nemcsak a stratégiaiban. (légi oldás, nem elõkészített terepen le- és felszállás...) Nem mint a C-5 Galaxy, igaz az nagyobb terheket is szállíthat.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Ez kb úgy képzeljem el, hogy pl: valahonnan valamelyik biztonságos iraqi reptérre röptetik a szükségleteket és onnan pakolják szét kisebb csomagokban, vagy kis hazánk a front mögötti "baráti oldal".
Az eu-t ne ragozzuk.
Tehát esetünkben a C-17-est felpakolják mindenféle hadianyaggal, az elviszi a front mögé (baráti oldalára persze :-) ), ahonnét szétosztva kerül a pakk a csapatokhoz a frontra. (bár a C-17-es is jó ebben...)
Az EU vagy az Eu rövidítésrõl szerintem 10-bõl 8-unknak nem a földrész jut eszébe...de elnézést, hogy nem vagyok gondolatolvasó...
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
EU helyett én Eu-t írtam, nem az unióra gondoltam, hanem földrészre, de ne ragozzuk túl. Arra akartam kilyukadni amit elöttem már leírtak, hogy jó helyen van és mindezt bagóért.
A sapka huzattal arra gondoltam, hogy tudtommal a gyorsreagálású 1. osztályú bakák közelébe mindig tesznek valami légi logisztikát, hogy el is jussanak, a harc helyére. Nem túl tiszta ide miért jó 3 repcsit tenni, ha csak nem lesz itt logisztikai bázis is ahonnan vihetik a vízet és a sapkahuzatot, gondolom nem ez a 3 gép hordja majd a harcoló alakulatkat.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ja víz és sapkahuzat??? Elõtte két sorral írod, hogy elviszi az Abramsot...Gondolom akkor vihet további csapatokat, fegyvert, lõszert, harci helikoptert...stb...Szerinted az rosszul jön a harcolóknak?? Khmm... Ezt gondoldd át még egy picit...
További alapok a visszaemlékezések.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A katona meg csak katona. Mindegy, hogy sorállományú fiatal srác, vagy profi G.I. Jo(s)e, ölni és meghalni viszik õket.
Nem is tudom már, hogy kitõl olvastam: "A háború elsõ áldozata mindenkor az igazság."
Ez a mondat alapból kizárja a (pozitív értelemben vett) "civilizált" jelzõ használatát.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
A grúzok asszem sorozott bakák, nem GI Joe-k, még is halomra lõtték õket. :-s
Azon meglepõdtem hogy az M1-et elviszi.
A pakolás az tiszta, mert a nat. geo.-n volt valami marketing film a Galaxyról, de abban negyed órát legóztak, hogy hova tegyenek a belsejében egy F16-os hajtómûvet, amit Iraqból vittek haza javítani.
fél OFF
Az Eu közepén valóban jó helyen van Pápa, meg a reptér is elég penge volt annó a szu idejében.
Rokonaim laknak arra, mostanában sokat járok feléjük és állítólag Veszprémtõl Gyõrig rendbevágják a 83-as utat a reptér miatt.
Ami nem tiszta, hogy ez miért éri meg 3 C17 miatt, amivel kb vízet meg sapka huzatot tudnak vinni a harcolóknak, mert gondolom innen már csak keletebbre mennek...
Tudom, hogy fontos a logisztika, de kis dolgonak minek reptér ide, nagyokhoz (csapatot szállítani meg pici.
Vélemény?
ON
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
A C-17 maximálisan 80 tonna tömeget szállíthat tudommal. Tehertér úgy lett kialakítva, hogy elõre meghatározott számú katonai eszköz férhessen el benne. Azokat a jármûveket amiket a jenkik légiszállíthatónak tervezik adott méretekkel terveztették meg, hogy elférjenek a C-5 vagy C-17 belsejében. A legnagyobb tömegû szállítható katonai jármû az M1 Abrams. Ebbõl egyet vihet el. Az Cobra és Apache helikopterekbõl összecsomagolva többet is vihet (pontosan nem tudom mennyit) és ugyanez igaz a Humvee, Stryker vagy egyéb jámûvekre.
A tehertér padlója válozatosan variálható, a bekötési pontok nagy variációban változtathatóak. Mostanában már szabány raklap és konténer a divat. Ezeket igen gyorsan és könnyen lehet ki-be tologatni csak a súlypont eloszlásra kell ügyelni. Ezekbõl asszem 1 vagy két sorban is lehet betolni és akár repülés közben is ki lehe tolni õket hátra és ledobni õket ejtõernyõvel (ilyenkor a súlypontvándorlással mit kezdenek?).