95104
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • modellmaker
  • ambasa
    Egy jó hír, megtörtént a tököli MiG-15UTI hajtóműpróbája:
    MiG-15UTI hajtóműpróba

TG
  • Gunslinger
    Igen, de létezik olyan szó, hogy puskatus. Két különböző szóról beszélünk.
  • TG Gida
    Akkor akit puskatussal leütnek,azt igazából a puska tusájával ütik le?
  • Gunslinger
    Valóban, azt nem figyeltem csak a tartalmi részét. Szvsz nem szőrszál hasogatás, hogy egy szakmai kifejezés tök rosszul van írva következetesen.
  • Kisendre
    Ha már a szőrszálhasogatásnál tartunk, már az elején kiderül, hogy nem Punker írta, hanem tomeKK. :)
  • Gunslinger
    Kis hibajavítást javasolnék, nem tus, mert az a festék, hanem tusa. Már a második mondatban rosszul írtad és utána végig következetesen. Helyesen: Az előagyból és tusából álló szettet..., stb
    Ezen kívül is van néhány fogalmazási és helyesírási hiba, de aprók, átnézed még egyszer és tök jó kis írás lesz.
  • Punker
    kis önreklám :D
  • Punker
    anyagilag a muszlim világ, és ha pénzed van bármit megvehetsz.....
  • horthy
    Egyébként ezeket a tálibokat ki támogatja ( fegyverrel, anyagilag stb ) ? Honnan szerzik a fegyvereiket ? Kinek érdeke hogy a nyugati szövetségesek kinlodjanak , afganisztánba le legyenek kötve ? Iráni vagy kinai érdek esetleg orosz ?? Vagy ennél összetetteb a dolog ? Általában milyen gyártmányu fegyvereket használnak ( aknavető , RPG , géppuska , stb ) kinait , oroszt ? Gondolom nehézfegyvereik és modern páncélelháritásuk ( Kornet-E ) , légvédelmük a Strela-n kivül nemigen vannak a táliboknak .
  • Molnibalage
    Aki tudja, reklámozza. Csak ennyit tudok tenni a szélesebb ismertség eléréésért. Vagy, ha van offline érdeklődő barát, akkor kinyomtat, beköt és mehet ajándékba. :)
  • Molnibalage
    Mármint valamelyik lapban?

Én nem vagyok jogász, de ez részben szerzői jogi problémákat is felvet szerintem, bár a hazai lapok is gondolom fordítanak részben online forrásokat vagy cikkeket, mint alapanyag.

1 vagy 2 képet az APJ-ből voltam kénytelen kiszedni, ahogy a röntgenrajzokat is, mondjuk azok magyar nyelven megjelentek már valahol. Hogy ezért fizettek vagy jogdíjat vagy sem, az nem az én dolgom.

Mivel mások segítettek a lektorálásban, emiatt is problémásnak érzem azt, hogy pénzért adja bárki is. Online elérhető, és kinyomtatható. Persze így kevesebben élvezhetik, de nem lehet vádolni azzal, hogy anyagi haszonszerzés vezetett. :)

A HTKA egyik szerkesztő tagja megjegyezte, hogy a képek felhasználása még úgy is problémás, hogy csak olyan képeket használtam fel, ami "csak úgy" a neten vannak. Kis Józsi feltett képei. Pl. a hajtóműves képek is ilyen noname képek egy kiállított és félig kannibalizált Varkról.

A többi kép meg több tucat oldalon elérhető vagy wikis kép vagy a linkek alatt van. Az használja inegyenes célra őket, aki nem szégyelli. Máshol is megtaláltam őket. Az F-111.net oldalon pl. félig az ausairpower tüköroldala gyakorlatilag.

Mellesleg az AS - és talán az Aero - is teli van olyan képekkel amik neten fent vannak, nagy méretűek és a jóég tudja, hogy ki készítette.

Szóval nagyon bizonytalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy milyen áron és veszélyekkel jelenhetne meg hivatalosan, vagy egyáltalán ki által főleg, hogy ingyenesen elérhető. A pdf elvileg nem védett, még átszerkeszteni sem tart soká...
  • Freeda Krueger
    Molni!
    Az F-111 cikk megjelenik esetlleg nyomtatásban is mint egy "mini in Action"
    Vagy csak ott ahol most van?
  • degenerator
    olvastam anno, de ettől függetlenül érdekesnek találom.
  • Molnibalage
    A kubai ötök kapcsán olvasd el a lemil bejegyzést. Szó sem volt ott semmi rádióadásról.
  • degenerator
    ha esetleg az előző link valakinek felcsigázta a fantáziáját
  • Pares
  • Freeda Krueger
    Köszönöm,megnézem.
  • ambasa
    itt és itt találtam anyagot valamennyit. Szerintem használd a kereséskor a "ГШ-6-23М Су-24" kifelyezést.

TG
  • ambasa
  • Freeda Krueger
    Nincs véletlenül egy fotótok,képetek su-24 gépágyújának beépítéséről?
    Hogy van az beépítve?
  • Freeda Krueger
    24 éve történt
    24 éve történt Libia bombázása,az F-18 első bevetése...
  • modellmaker
    :D
  • Molnibalage
    Még mindig zavarják a Szabad Európát?
  • Solt
    Linkeld NWO-ba... :D
  • degenerator
    itt egy wiki szócikk róla

• repvez
    Szerintem a lost szigetéröl adják a jeleket és ha megszakad a jel több mint 1 percre akkor baj lesz :D
  • Gunslinger
    A túlélés magasiskolája...meg persze jó helyre vitték:
    http://airsoftinformations.blogspot.com/2010/04/ana-soldier-wound-by-145-mm-round.html
  • degenerator
    erről tud valaki valamit?

ahol találtam
  • Molnibalage
    Nem is tudom, hogy egyáltalán volt ilyen itten valaha, legalább statikuson.
  • Voyager5
    Így van.
    Valamiért a múltban gondolkodtam, de mentségemre legyen mondva, hogy talán tavaly fejeződött be a leváltási folyamat.

F-15E légibemutatón szerintem még nem repült Magyarországon, F-15C viszont igen, talán 2003-ban. (Hihetetlen volt)
  • [NST]Cifu
    3rd Wing/19th, 54th and 90th FS, Elmendorf AFB, Alaska

F-15 farokkódok.

Mondjuk hozzá kell tenni hogy már nincs AK kódú F-15E, mert a 90th repült eddig F-15E-vel, jelenleg azok viszont F-22A-ra lettek átfegyverezve, a másik két század meg F-15C/D...

A 90th F-15E gépei a Mountain Home AFB légibázisnak (farokkód 'MO') lettek átadva. Voyager kérése tehát úgy tűnik teljesíthetetlen. :)
  • modellmaker
    Hova valósiak az AK farokkódúak?
  • Ulvar
    Szegény... előre a nemzeti kutyák szolgálatában! Abszurd nagyon!
  • Gunslinger
    Hmm, '98-ban mintha lettek volna E-k, vagy rosszul emlékszem?
  • RatBaG #46094
  • Voyager5
    Sajnos semmi konkrétum, csakhogy lesz F-15...
    Gondolom a szokásos Lakenheath-i C-k jönnek és csak statikusan :(

De egy dinamikus F-15E bemutatóért a fél kezem odaadnám. A farokkód meg legyen "AK".
    Vagy nagyok az elvárásaim?
  • Molnibalage
    Kezeim imára kulcsolva. 'E' verzióról pusmognak?
  • Voyager5
    Viszonylag friss hír, hogy ilyen gépcsodát láthatunk majd idén Kecskeméten. (remélem dinamikusan :) )
  • modellmaker
    Uh, tényleg. Jogos.