Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szó volt az elõbb MGM-166 LOSAT-ról.
Ez hasonló és úgy néz ki létezik, bár nem Kinetikus vagy 6 Mach-os, viszont a hatótáv már elég tisztességes < 50-60km :
http://www.globalsecurity.org/military/systems/munitions/net-fires.htm (PAM)
http://www.defense-update.com/products/n/netfires.htm
Szent Haba-kukk
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
3 - századnyi nehéz / 5 század könnyû. A könnyû olcsóbb mozgékonyabb (de jobb kvalitású mint a kerekes) - és 60 tonna körüli tankokat, meg tudni kell mikor érdemes mozgásba hozni. A kerekesek emberszállításra jók, de elég nagy batárok, esetlenek, amúgyis + 😊 pláne löveggel. 😊"Ha".. "szembe"..kerülnek harckocsikkal vsz. jóval nagyobb veszteségeik lesznek ár/érték arány szerint, mint amennyivel Ócsóbbak.
Szent Haba-kukk
Csak hát erre aztán tényleg nincs pénz, vagy nem akarnak rá teremteni.. Már az nagy szám lesz ha egyáltalán a mi-24-ket felújítják.
Az elsõ Sikorskyk mellé viszont valóban beférne az elsõ pár Focke-Achgelis említése.
És különben is Iszhotoff 😊
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Szerintem ezért sem fogják újítani a t-72 ket. Majd amikor lejár az üzemideje annak a 15 darabnak akkor maximum bevállalnak pár új olasz centaur 120-as gépeket.
Mivel más nagyon nincs kerékbe.. Esetleg még a patria hasonló változata. Bár mivel a honvédségrõl beszélünk az Unimog platóra szerelt 120 ágyú is szóba jöhet 😄😄😄😄😄
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
egyébként a harckocsi alapvetõen áttörésre lett kitalálva, az ellenfél erõinek szétszakítására, megzavarására, ilyesmire.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
alapvetõen nem értem a kérdést a harckocsival kapcsolatban
benne van a nevében hogy harcra tervezték, nagy tûzerõ nagy páncélvédettség, a többi elsõdleges célja a szállítás.
de eddig senki nem tudta nekem személyesen megindokolni, vagy pedig el kezdet marketingelve mellébeszélni
A honvédség viszont úgy magyarázza, hogy a gyors reagálású magyar haderõnek a kerekes jármûvek a megfelelõek. Mert avval gyorsan tudnak reagálni. Ez a hivatalos álláspont 😊
mert ha nem lenne ilyen olcsó,már tényleg a bunkónál tartanánk
ne közhelyeket mondj, hanem okot
aszimetrikus harcokban mint iraq, afganisztán, ott megértem, de klasszikus háborúban nem értem
különösen a MH ezer+1 éves AK-i, amik nem érik el 1 útcéli céllövölde légpuskái minõségét 😄
Ezek szerint nem teljesen viccelt
Mi a halálnak 60Tonna vasból hk építeni, ha sokkal kisebb és olcsóbb jármûvek is szétlövik.
Biztos 1értelmû a válasz, különben nem lenne így, csak én nem tudom mi az.
akkor egyértelmûen a bmp-t hozták ki gyõztesnek. persze, azonnal ki is vonták a forgalomból. az indexen azzal viccelõdött az egyik hadmárnök, hogy ha akkor tudták volna, hogy valakiknek érdekükben áll a honvédséget rombolni, akkor inkább a btr-t javasolták volna, és hátha maradnak a bmp-k
Vagy mert csak?
teljesen más a feladata.
miért éri meg hk gyártani, ha kisebb védettségû de olcsóbb jármûvek ropogósra lövik. (ha a katonák életével nem számolok)
biztos dedós kérdés, de nem értem
De mi "útközben" a második robbanás?
Azt hittem, a delikvens keveri a Tu-180 "Nevidimka" repülõvel (Tu-160 Photoshop változat)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

De a boxernél most nézem, hogy 12.7mm fegyvert rá lehet tenni, és egy 40mm gránát vetõt is. Így már azért nem rossz
Egyébként tényleg nem kicsi a boxer, és a belseje tiszta full extra:
vajon minibár is van benne? 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Szent Haba-kukk