Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1 kérdés: mikor repült elõször az RQ-4-es Global Hawk robotrepülõ? Azt tudom, hogy Afganisztánban vetették be elõször, de mikor volt az eésõ sikeres repülése? Aki tudja, annak nagyon megköszönöm a választ 😊
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
2. A Mi-24 páncélozott, miközben az Apache tudtommal csak jelképes, kevlár ,,páncélzat" van (majd kijavítanak, ha tévednék).
3. Nagyobb a fegyverterhelhetõsége.
4. Jobban bírja a magashegységet, mint az Apache (korábban már írt itt errõl valaki).
5. Igénytelen gép, és minimális szervízkörnyezetben is képes repülni, ráadásul extrém klimatikus viszonyok között és nagyobb hõmérséklet-ingadozások közepette (p.l. +50 fokban felszáll Bagramban, és -15 fokban rakja ki a deszantot valahol a kínai határnál.
6. Több funkciót képes egyszerre egyesíteni (csapattámogatás és deszant). Magyarán - ha egy megfigyelõ lát egy Mi-24 csoportot - nem tudja megmondani, hogy taktikai deszant indul éppen valahová a hegyekben, vagy esetleg egyszerûen járõrrõl van-e szó, vagy valahol tûzcsapás várható. Egy Mi-8, vagy egy Apache esetében a válasz egyértelmû.
Magánvélemény.
(rákérdeztem, lehet csámcsogni. persze nem az én véleményem.)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
nem érzem magam lehúzva, mivel legalább kétszer is leszögeztem, hogy nem értek a repülõ dolgokhoz, annyira nem is érdekelnek, csak a véleményetekre voltam kiváncsi.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Elkezdtem hátulról(elölrõl) a forumot, már csak 414 oldal van hátra :-), de ne mvárnám meg míg ide érek.
Én legalábbis ilyesmiket olvastam ezzel kapcsolatban.
Kb. olyasmi mint Stonefort (Kõvári), csak a másik irányba. Megvan a saját szakmai háttértudása, ami nem is gyenge, de néha nem tudja megállni, hogy összehasonlítson, és olyankor beüt a mennykõ. ^^
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Mi-24-esnek behúzható futómûve van, és a pilóták nem ütközési energia elnyelõ ülésekben ülnek. Az AH-64-esnek merev futómûve van, és a pilóták olyan ülésben ülnek, amelyik igyekszik elnyelni a földetéréskor keletkezõ energiákat. Nem igazán látom, hogy miért is lenne jobb a Mi-24-esben ülni.
A hegyvidéki manõverezést a Mi-24 sem bírja jobban. Az Afganisztáni háborúban ugyanúgy szenvedett, mint húsz évvel késõbb az AH-64.
afganisztáni tapasztalatok? de nem akarok kotnyeleskedni olyan témába, amirõl fingom sincs, bevallom, csak közvetítek az index fórumról, kiváncsi vagyok az ellenérvekre.
Hülyeségeket írnak, úgyhogy inkább ne közvetíts. ^^
Ha kérdésed van, tedd fel. De ne úgy, hogy más hülyeségét tolmácsolod. ^^
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mi az az IED?
Nagyon brutális mekkorát szólt.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Mellesleg mit kell gyors manõverezés, ha rejtve vagy? Lásd Longbow. Nincs értelme a tömges Hind változatokat az AH-64-hez mérni. Nem egy kategória a kettõ.
a tapasztalatokra, meg annyit, hogy a hindrõl abban a helyzetben nincs tapasztalat, így hasonlítgatni? meg az én téveszméim szerint az amerikai hadseregrõl több infó jut ki mint a mi 24 használó országokétól 😊
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
Miért is? Az AH-64 merev furómûve és lapos alja jól tompít, míg a Hind teljesen más.
----
"no meg a hegyvidéki manõverezést is jobban bírja."
Ezt mibõl szûrted le??
Viszont VIP szállítónak jól néz ki😊
Hassel:tényleg😊
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
"Új" nem nagyon van, a Mi-8, Mi-17, Mi-171/-172 család a legnépesebb. Pár darabot rendszeresítettek például a Kamov Ka-60-asból, de az más kategória.
Ka-60
Amúgy ruszkiknak mi az új "csapatszállító helije"?
Vagy csak Afgánoknál volt így?
Ezen túl a gép túlságosan nagy, a deszanttér bizonyos szituációkban hasznos, de legtöbbször csak üres, és semmi haszna sincs - viszont ez felel a gép nagy külsõ méreteiért.
A Mi-24 ugyanaz a harci helikoptereknél, mint a T-54/55 és a T-72 a harckocsiknál. Nagy tömegben gyártották, sok van rendszerben, ezért alkalmazzák sûrûn, és ezért szerepel folyton a harcokban.
Akkor mi a fenének kell másik helikopter? Miért nem lehet egy új ilyen sárkányú (?) helit építeni, amiben elférnek a mai kütyük?
Egy rakéta most is leszed(het) bármely új helit, a csövesek ellen meg már bizonyítot. És a legfontosabb szempont, hogy szép. <#vigyor1>#vigyor1><#vigyor1>#vigyor1>
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
De ez sem rossz.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."