Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

degenerator
2:49nél egy magyar ak-t láthatunk?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

én is csodálkoztam, de ha azt nézed, hogy mekkora húsdaráló volt akkor, nem hiszem hogy sok orosz tank "élt el" a motorfelújjításig
De gondolom azt sem állítod, hogy ez a tanított vállgödörbe a tust módszer. :-)
Ez tiszta sor hogy leszarják hányan halnak meg, ha nincs alattuk olaj, de tuttommal Arábiában pl csomó hadianyafgot tárolnak ami az Amiké (jármûvek, fegyverek, ruha, kaja, stb), hogy egy esetleges offenzivánál, csak embert kelljen átdobni, a kis és nagy vasakat már ne. Igaz ez lehet csak a hideg háb.-ban volt így.
Nemtom, arról írok? Kik õk?
Pluskast
Itt egy link ezt a mûsort tegnap vetítették a Discovery Sience-n. A viedó végén van egy az amik által módosított Ak-47. Erröl nem tud valakmi valami bõvebbet??

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

qtab986
Az ilyet egy kézzel fogod és sorozatot lõsz a másik kezeddel meg cigizel.

[NST]Cifu
Hogy letépné, azért azt erõsen kétlem...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

qtab986
Miért nem jöttél át az Ismerd fel a képrõl a fegyvert topikra?Az is érdekes.Volt már 120mm BAT L6 Wombat is feladva meg mindenféle ritka fegyver.Most nagyon úgy néz ki az a topik mintha a végét járná.

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Adam II
Katonák is szokták így tartani.

degenerator
m16osnak annyira nincs visszarugása.

esetleg a hölgyemény egy szvd-vel lõdözne, akkor elzsibbadhatna ilyen helyzetben a válla, de ettõl a prücsöktõl nem😊

Hassel606
Butaság...

bardocz
Ha nem lenne rajta az a kabát úgy tartva a fegyver letépné a vállát.10-20% érintkezik a vállánál.
qtab986
<#taps>

Fenrir
Pedig Amanda így is tarolt rendesen:

The Bushmaster Trophy Match Results:

2007 EASTERN UNITED STATES JUNIOR HIGHPOWER
CLINIC AND CHAMPIONSHIP

Held at Camp Butner, NC
 June 24-30, 2007

Bushmaster Trophy Match – 800 Aggregate – June 27th

800 Aggregate Overall Ranking Trickett, Kevin 783 - 24
800 Aggregate Women's Ranking Elsenboss, Amanda 765 - 20
800 Aggregate Age Group Ranking Trickett, Kevin 783 - 24
800 Aggregate Classification Ranking Trickett, Kevin 783 – 24

200 Yards Standing
200 Standing Overall Ranking Atkins, Christopher 196 - 2
Standing Women's Ranking Elsenboss, Amanda 189 - 3
Standing Age Group Ranking Atkins, Christopher 196 - 2
Standing Classification Ranking Atkins, Christopher 196 - 2

200 Yards Sitting Rapid
200 Sitting Overall Results Elsenboss, Amanda 200 - 12
Sitting Women's Ranking Elsenboss, Amanda 200 - 12
Sitting Age Group Ranking Elsenboss, Amanda 200 - 12
Sitting Classification Ranking Elsenboss, Amanda 200 - 12

A halál csupán a kezdet...

Szerintem OFF ez is , de a rend kedvéért beszúrom, hamár észrevettem -
http://www.sciencedaily.com/videos/2008/0404-nanotechnology__cleaning_up_our_water.htm
egy kis arany egyébként még egészséges is (gold+palladium).
Dánok szabadalmaztattak még több éve már egy filléres-olcsó,víztisztító "biciklipumpát" - nem tudja senki mirõl beszélek mi? nekem is csak rémlik

Szent Haba-kukk

Punker
és akkor észak-koreat se felejtsük el.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

degenerator
nyers olajat a motorba? ez kissé furán hangzik, bár cifu dolgozott benzinkúton, majd õ megmondja.

egyébként, ha nem borulna fel a rend arábiában, a cia tenne róla, hogy legyen balhé. vajh, miért nem érdekli õket, hogy bangladesben áll a balhé már évek óta? tán ott nincs olaj?

Punker
Pentagon K+F részlegérõl írsz? 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

hogy témánál maradjunk: ha azt veszem, hogy úristen mingyá' elfogy az olaj (10-20-40 év) és hogy 10-20 évvel elõre fejlesztik a katonai cuccokat, akkr már kellene hogy rajzolgassák az öko tankokat. Pedig most ilyenrõl még makett sincs.
Bucser
Olajért megéri háborúzni. bár az USA iraqi kalamajkája sokat dobott az olajáron...

Szerintem nem kellett volna belenyúlni a közelkelet rendszerébe.. továbbra is izraelt kellett volna támohgatni meg a törököket és egyiptomot. ezzel iraq és Irán sakkban tartható lett volna.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Spektrumon volt téma olajról. Mint tudjuk a közel keleten sok van és olcsó felhozni. Amit érdekes volt, hogy Szuad Ar.-t gyenge láncszemnek mondták, a feudállis rendszere törékenysége miatt és feldobták egy esetleges agresszió szükségességét, ha felborulna ott a rend.
Elképzelhetõ ez szerintetek. Több mint "érdekes" lenne, ha az amikat saját fegyvereikkel lõnék, igaz volt már ilyen.
A másik amin meglepõdtem, hogy állítólag a Kaszpi tengeri olaj olyan tiszta (volt), hogy a 2. VH-ban a szovjet tankokba feldolgozás nélkül öntötték.
Bucser
Vagy csak nem tudod vezetni a hybridet. ismerõs városban a priust 4,5-5 literrel hajtja...

Ezt csinálja utána a Xsara-d..

Szomszéd Honda Civic Hybridje nem megy városban 5 fölé.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Off: 1 hétig nyüstöltem az egyik céges hybridet (pryus), az 1.5-ös motor 6.5-t fogyaszt, az 1.6-os xsarám meg 7.6-t, a dizel 1.4-es C3 meg 4.8-at...
Nem hibryd kell, hanem kisebb súllyú verdák.
ON
Akkor ezért kicsi a hatótáv, mert elillan a gáz... <#eplus2>
[NST]Cifu
Amúgy meg kéretik a topic témájánál maradni... Mert megint beindul a törlõgép...

[NST]Cifu
Min nevetsz? Attól hogy sportlövész célra gyártott fegyvert ilyenre színeztek? Ugyan már, ezeknél a fegyvereknél nem az a cél, hogy ne legyenek feltûnõek...

Mellesleg mindkét hölgy komoly sportlövõnek tûnik már elsõ ránézésre is, lövészkabát, a kitámasztó kézen kesztyû, füldugó... Szerintem azzal a fegyverrel nyílt irányzékkal jobban lõnek állva, támasz nélkül 100 méterre céltáblára, mint én a CZ550-esemmel távcsõvel, letámasztva. ^^

Mondjuk Amandának igazán gyárthattak volna akkor már egy balkezes fegyvert... <#rolleyes>

olaj téma a spektrumon
bardocz
Most is lehet vízbõl 😄 Sõt. De ha a kocsiban csinálnák akkor vesztené el az értelmét 100%-osan.Ugyanis egyenáram kell hozzá.
qtab986
Témát nem vágom de valamikor láttam filmet a hidrogén alkalmazásáról ilyen téren mint jármûnek üzemanyag.Annyi maradt meg abból,hogy a hidrogént tárolni piszok nehéz de legalább nem ülepszik le a mélygarázsban hanem jól elillan.
Amúgy meg vízbõl is elõ lehet állítani,csak akkor az értelme veszik el
Most mibõl csinálják?Tényleg nem tudom.

qtab986
Lindsay

Amanda

<#hehe>

bardocz
Hidrogénes tank,lekjopp,csöndben mögét lopakodik,és átmety rajtad =D
Nem lehetne inkább tankokról,vadászgépekrõl,puskákról beszélni?😞

bardocz
Szárazjeget is használnak...Ezt is meg tudják oldani szerintem.Amúgy meg vízbõl is elõ lehet állítani,csak akkor az értelme veszik el,lesz egy körfolyamat,olyan,mint egy elektromos motorral hajtott generátor😊 Fizika órán felfedeztem,és utána majdnem meghaltam a röhögéstõl,hogy hogy lehet ekkore barom.
bardocz
Ahaja,akkor azért tud a motor elindítása nélkül elindulni egy hibrid kocsi ezzel is spórolva üzemanyagot,mi?Itt nem parasztvakítás van,hanem csõlátás,és nem a hibridesek oldaláról,hanem a tiédrõl.
qtab986
Ezt ahhoz jobban le kell hûteni mint a propánt.

Punker
ezért cseppfolyósítják...

qtab986
Nem figyeltél kémia órán.Ez a legkisebb elem és gáz.Nincs tömítés ami visszatartja.

Amúgy a h2-t mennyire nehéz szállítani?
qtab986
Tudtommal a hidrogénes autók nem robbanómotorok.
Van ilyen is olyan is.

Bucser
Ami érdekes lehet és talán meg is dobhatja a hidrogénüzemû autók piacát az ez.

Catalyst For Water Oxidation Adopted From Plants: A Means For Energy-efficient Production Of Hydrogen?

és a H2-re miért ne lehetne rakni adót?

északi országokban amúgy is évek óta adó kedvezményt, autópálya díj és parkolási díj mentességet adnak. London belvárosába csak elektro v. hybriddel mehetsz be ingyen

Bár igazad van itthonra vonatkozóan, szvsz ez sokat nem oszt, nem szoroz nemzetközi szintem. Lásd turbó dizel divat az utóbbi 10 évben...
Ja, értem. Azt hittem a "hatótávolság" kicsinységére gondolsz.
Szerintem ha pl távolsági busz szinten elkezdenék, akkor már mûködhetne.
Persze ehhez politikai (?) döntés kellene és amíg ez nem éri meg valakinek addig úgy sem lesz semmi. :-s
Punker
nézd már meg milyen adó bevételek vannak az üzemanyagokon, a korrupt rabló bürokrata vezetésnek sehol se érdeke 20-30 évre elõre gondolkozni.

A "helyi"/"városi" buszokban az a jó, hogy egy helyre mennek vissza. Míg személyautóknak sok benzin" kút kell. Ja meg a szokásos, hogy minden autó gyártó másmilyen töltõ szelepet (?) tervezett, szabvány kellene, de olyan is volt ami gázpalackos volt.
Bucser
Hajlandó "lennél" ez a kulcs ugyanis nem tudsz. Nincs kút egyszerûen.

Az meg hogy parasztvakítás mond azoknak akik városban nap mint nap hybriddel araszolak alig használva a benzinmotort csak távolsági utakon.

Hybridet máshogy kell vezetni mint a nagy benzines vagy dízel verdákat.

A hybrid parasztvakítás. Közép és felsõkategóriás autókban van, amelyek még így is többet esznek mint egy 1.2-es kis autó. Kicsibe meg nem éri meg beletenni, mert drága és nehéz. A nagyoknál max arra jó, hogy 6literes helyett elég egy 3 literes hybrid, ami csak 8 lityit eszik. :-)

Tudtommal a hidrogénes autók nem robanó motorok.

Távolsági autózás miért gond? Én hajlandó lennék 250Km-enként tankolni 600km helyett, ha tudnám hogy olcsóbb és "zöldebb".

Szerintem.