Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
T-80U-kat lehetett is látni a képeken.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A Mi-28-ból még nem sok aktív van, az is Moszkva környékén. A Ka-50-esbõl és 52-esbõl volt már Csecsenföldön, az relatíve közel volt a konfliktushoz, mégse kerültek bevetésre. Hozzá kell tenni, hogy abba a régióban alapvetõen nem a csúcstechnikás élvonalbeli egységek vannak per pillanat. Az ott szükséges feladatokra jobban megfelelnek a helyiekbõl álló, középszinten felszerelt, jól képzett alakulatok. Ahogy korábban írtam is, az egyik bevetett orosz zászlóalj pl. csecsenekbõl állt...

degenerator
a T-72õt is fejlesztgetik, nem?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Az Abrams? A 80-as években. És az alap abramsbõl már egy sincs aktív szolgálatban. Igazság szerint már M1A1-bõl se nagyon. Folyamatosan fejlesztik õket.

nem olcsó az a mi-28, és t90.
Háborúba pedig esélyes lehet, hogy ugrik egy kettõ. A régi t72-ért nem kár, ezért is azt vitték 😊
A másik, hogy ha nem szükséges lehet pont nem árulnák el az új gépek erejét.

degenerator
én nem vitázom, csak reagáltam.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Ne kezdjük el az orosz/ami vitát. Léci-léci!!
degenerator
az m1es mikor is készült? az alap?

OFF
Hát lelki törést nem okoztál, ha visszaolvasol nagyobb helyesírási hibákat is találnál szerintem, sajnos ez van.
De itt nem is foglalkozom vele, írom a grúzt rövid "u"-val és hosszúval is, ha megnézed az oroszt már kicsi "o" -vla írtam.
Pár hozzá szolással ezelött meg az volt a baj hogy Irak-ot írtam. Tudtommal mind kettõ helyes

ON
Nem arra céloztam, hogy otthon hegyekben áll nekik a t80/t90/mi28, hanem, hogy azt a keveset ami van, azt nem akarják megmutatni a nyugatnak. Mert pl: beéghetnek, vagy kiderül mit tud, és ugye kis túlzással ha szöllõkaróval mennek akkor is õk nyertek volna.

Másik hülye kérdésem: Mit csinálhattak a grúzoktól hazavitt jármûvekkel?
Ötletem van, de pontosat nem tudok.
OFF

Ne mondj itt ilyeneket mert errefelé nem szeretik a "nyelvészkedés"-t...

ON

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

qtab986
Véletlen, hogy most te voltál a csõ végén

PrasCo
OFF
Nem szeretek úgy "beleugatni", hogy a témához hozzá sem szólok (jó okom van rá: nem értek hozzá, úgyhogy inkább csak olvasom, mint ömlesszem a baromságot); de emellett sokadszorra már nem tudok elmenni: Nem Iraq. Magyarországon az "Irak" egyfelõl; aztán nem "Gruzok", hanem "grúzok". A többi helyesírási dologhoz nem szólok hozzá, mert ez tényleg nem az "alkalmazd normálisan az anyanyelved" téma, de ez az "Iraq" már nagyon cseszte a csõröm (ez jelenti azt is, hogy nem csak neked szól a dolog. Véletlen, hogy most te voltál a csõ végén).
A wikipedia szerint 4500 T-80-asuk van a kb 10ezer T-72 mellett.

a pár száz t90-en Szibériába van, a mi-28-ból alig van nekik.
"nem hiszem, hogy úgy neki ugrottak volna a Gruzoknak" volt róla szó itt is, hogy eltúlzott tipikus orosz fölénnyel mentek a grúzok ellen.

Molnibalage
Ki volt ez tárgyalva itt is és máshol is. Az orosz haderõ nagyrészt a '80-as évek szintjén van egy-két szépségtapaszt és fejlesztést leszámítva.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Valahol olvastam a Grúz-orosz háború "összegzését", (talán itt volt linkelve) amiben azt írták, hogy az orosz haderõ még mindig a t72/hind párosra támaszkodik. Az új MI-28 (?) t80/90 cuccoknak se híre, se hamva.
Bennem felmerült, hogy én megmutogatnám-e a nyugatnak az új cuccaimat egy ijen kis falat ország ellen... Szerintettek?
Nem hiszem, hogy úgy neki ugrottak volna a Gruzoknak, mint pl az amik Iraqnak.
Fenrir
"Ennyi erõvel az utcán is parkolhatnának tankok.Nálunk annak meg lett az eredménye."

<#eljen> <#wave>

A halál csupán a kezdet...

qtab986
Szerintem a PMC-k tudnak titkot tartani.Kell is,õk a piacból élnek.

Lehet hogy titokba ment a szállitmány , és csak azután lett balhé belöle miután kiderült mi a rakomány . Nemtom ?
qtab986
Felelõtlenség,hogy nem kértek fel egy PMC-t,hogy védje a hajót.Hadi felszerelést szállítanak a világ legveszélyesebb vizein.Ennyi erõvel az utcán is parkolhatnának tankok.Nálunk annak meg lett az eredménye.

qtab986
Amcsik nem engedik mozdulni a hajót.Visszaadják a kalózok vagy elsüllyed.

degenerator
lehet, hogy már az akció elõtt megvolt a vevõ?

Szerintetek mi lesz azoknak a szomáliai kalozok által elrabolt 33 db T-72-esnek a sorsa ? Kipakolják az ukrán teherhajobol a nyilt vizen és csonakon hazaviszik ? <#fejvakaras> Vagy megegyeznek 20 millió dollárban és megigérik hogy ezentul nem fog vasgyüjtéssel foglalkozni az ottani sötét börû lakosság ? <#vigyor2>
degenerator
írtam valahol, hogy az inforádió nem független?

szerintem egyértelmû, amit írtál.

Ez ugyebár a szakértõt és nem a rádiót minõsíti.

Pluskast
Nem rossz de nekem az a kínai stratégiai erõkrõlszóló cikk is tetszik.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Adam II
Az se kell. Tényszerûen, állásfoglalás nélkül fikázást vagy nyalást mellõzve kéne de akkor senkit nem érdekelne.

degenerator
hallgattam tegnap az inforádiót, tövig benyalt a szakértõ az usának, és a gonosz tengelyét emlegette....ez kell a népnek?

Adam II
Ez kell a népnek.

qtab986
Lejárt a szabadalmi védelem a Steyr AUG-ra?Akkor a Steyr ezek után nem is lát pénzt?
http://www.tpdusa.com/
http://www.msarinc.com/

degenerator
inkább gúnyos. mindenkirõl lehúzzák a keresztvizet.

Üdv.
Lehetne egy kis cikk a Silkworm rakétárol,és konkurenseirõl?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

qtab986
Elfogult?

degenerator

Már régóta csak papírokkal hadakozok... 😊

Hassel606
Most milyen csövön vagy, ha vagy még?

Pontosan, 100mm alatt nincs fegyver, csak kulcstartó... 😉

Vagy egy 357-es kinézetû Crossman légpisztoly...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

[NST]Cifu
Ez már még egy lépés tovább, hiszen már a jogi meghatározást is belekeverjük... 😊

qtab986
Így van,nagyon kevés az információ.Talán csak egy flobert volt az meg nem is fegyver.

[NST]Cifu
Nem olyan hihetetlen a történet azért, fõleg ha 'puhább' és gyengébb lövedékrõl van szó. Itt jön a képbe az, hogy a hír erõsen hiányos, a "pisztoly" gyûjtõfogalom elég sok mindent takar, kezdve a 0.22-es kaliberû sportpisztolyoktól, gyakorlópisztolyoktól át a .44 Magnum, 10mm Auto, .50AE és még erõsebb zsebágyúkig. Ha azt írnák, hogy egy .50AE kaliberû Deset Eagle lövedéke pattant le az asszonyka arccsontjáról, akkor heveny kétségei támadnak az embernek, hacsak nem egy valódi Terminátorról van szó...

qtab986

Torzonborz
indexen írták 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

qtab986
Amíg nem az indexen vagy a nolon olvasom addig nem hiszem el.<#hehe>
Honnan vetted ez a hírt?Az ilyenek itt csak arra jók,hogy hatalmas flém legyen és jön a <#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas> <#bdead><#szomoru2>.

Punkerwork
tudod vannak durva dolgok néha olyan történetek jönnek balesetekrõl, kiket hogy foltoztak össze családom tagjai 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

qtab986
Gumi.<#hehe>
Ne higyj el mindent amit olvasol vagy látsz a tvben.

[NST]Cifu
Jó lenne tudni, miféle pisztolyból lõttek. Ha .22 LR kaliberû, akkor teljesen hihetõ. Ha valami gyengébb lõszer, mint a .32ACP akkor még mindig van rá reális esély. De erõsebb lõszernél (9x19 Luger, .38 Special, stb.) nem tartom elképzelhetõnek.

Punkerwork
ez milyen lõszer lehetett???

" Egy zágrábi férfi feleségével együtt heves szóváltásba keveredett egy ügyfelével, mire az elvesztve türelmét pisztolyt rántott és lõtt. A golyó gellert kapott az asszony pofacsontján, majd a férj fogába csapódott, aztán "végelgyengülve" a földön koppant.
A fogpajzs azért is mûködött ilyen ellenállón, mert mûfog. A 37 éves férfi persze halálra vált, amikor meglátta a pisztolycsövet és a torkolattüzet, annyira, hogy nem is érzékelte, a felesége szintén találatot kapott. A golyó persze jól szájba vágta, de nem okozott súlyos sebesülést.
Hogy a lövöldözõ 58 éves illetõ mekkorát nézett, arra nem tért ki a horvát sajtó. A lövés után elrohant. A rendõrség késõbb elfogta.
A ballisztikai szakértõk szerint a golyó azért nem végzett a férfival, mert röptét erõsen legyengítette a nej pofacsontja. A feleség a foggal ellentétben nem mûnõ, de kemény fából faraghatták, mert neki sem esett komoly baja."

Punkerwork
aha

[NST]Cifu
Ha nem katapultált, akkor nem igazán...