Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

qtab986
Úgy értem amíg a mai állapotáig eljutott sokat tesztelték.Meg német.Akik németül beszélnek azok jó fegyvereket csinálnak.Meg akik csehül azok is.

qtab986
Szerintem nem rosszul mert sokat nyúzták.

Azért kiváncsi lennék hogy teljesített volna az új lõszerrel.
[NST]Cifu
Ennél azért kicsivel bonyolultabb, egy olyan bevonat van rajtuk, amely a hõképen a környezeténél hûvösebbnek jelöli õket. Ez, és a jellegzetes alakja adja az azonosítást.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Ez is bizonyítja az, hogy a csúcsszuper technika végén ott az ember. A technikai önmagában nem minden, képzés és hidegvér is kell hozzá.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

qtab986
Egyszerû lemezekbõl van vagy annál bonyolultabb?

Bármennyire is fejlett, a képe az ugye monokrom, ráadásul ha hõérzékelõs, akkor a világos-sötét részek kicsit máshogy néznek ki mint normál fényben.

[NST]Cifu
Igen, az elnevezésük Combat Identification Panel.

qtab986
jól látható azonosító panel ott van a torony oldalán
Az ablakredõnyszerû valami?

[NST]Cifu
Ez az elmélet, a gyakorlat meg azt mutatja, hogy a modern nyugati éjjellátó berendezések sem mûvelnek csodát. Egy kaotikus harchelyzetben, valószínûleg sok zavaró tényezõ (égõ tüzek, füst, stb.) mellett sem nyújt mindig lehetõséget a célpont biztos azonosítására.

qtab986
Torzonborz
viszont ha a személyzet bepánikol és vagy kapkod akkor hajukra kenhetik a technikát.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

[NST]Cifu
A G11-et tesztelte a Német hadsereg, és pár téren kifogásokat emeltek. Ezek alapján készítette el a HK a G11K2-õt.

A változások:
-Leszerelhetõ az integrált optika.
-A fegyver elsõ részén, felül lévõ (betöltött) tár mellé egy-egy tartaléktár helyezhetõ el (a hosszú tár elhelyezése a hámon vagy a mellényen problémás volt).
-Egy bajonett tartó elhelyezése a csõ alatt.

degenerator
azt hittem, a nyugati harckocsiknál nem számít, hogy sötét van e, hisz fejlett az éjellátó rendszerük.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Torzonborz
gondoltam megnézem HK oldalán de fent sincs oO

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

"Szekeres a pápa delegáltja.
Elõbb a NATO országokban, aztán mindenhol megszüntetik a hadkötelezettséget, így hamarosan beköszönt a VILÁGBÉKE."
Muhaha :-s
qtab986
Mi a különbség a G11 a G11K2 között?

Félre ne érts, nem fikázásból mondtam. csak könnyebb tust kapott és elég elõl van a red dot.
[NST]Cifu
De, közben utánaolvastam, a lövedék a tornyot találta el, ezért ugorhatott le a koszorúról. Ketten meghaltak az incidensben, ketten túlélték.
A kitörõ tûzvész nyomait viszont jól látni...

A mai tankokban nem úgy vannak a lõszerek elhelyezve,hogy ne a személyzetre robbanjon(vagy ne tegyen még nagyobb kárt a tankban),hanem ki a tankból?

[NST]Cifu
Sötétben történt, 2003-ban, Bászrában. Az egyik Chally úgy vélte, hogy bekerítõ hadmûveletet lát, és tüzet nyitott. Amint látható, az infravörös tartományban is jól látható azonosító panel ott van a torony oldalán. Mégis...

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
ennyire összekeverhetõ egy T-72essel?

[NST]Cifu
Challenger 2 roncs, Irakban. Egy másik Chally2 lõtte ki, tévedésbõl. Az érdekesség, hogy a torony itt is leugrott a koszorúról. Lõszerrobbanás?

qtab986
Tökéletes bulvárhír.Gyakorlatilag semmi nincs benne.Ami biztos,hogy SZI-t senki se kereste meg.
Szót se érdemel az egész aki írta meg nyaljon sünt.

[NST]Cifu
Szerintem a NATO Secretary General lehet az a poszt, amirõl szó van, ez egy politikai poszt, de tény, hogy én sem hiszem, hogy erre alkalmas lenne Szekeres.

Weyley Clark a SACEUR, vagyis a Supreme Allied Commander EURope tisztet töltötte be, ez a NATO erõk európai parancsnoka végül is.

Molnibalage
Nem HT, de druva.

Ez az a post ami élén pl. Wesley Clark volt régen? Vagy ez valami más? Akkor is durva lenne, ha egy ennyire semmihez sem értõ ember lenne ilyen magas pozícióban. Kint is ennyire vakok lennének?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

[NST]Cifu
A Glacis a test felsõ, ferde része. A torony és a test oldalsó és hátsó részén alkalmaznak légrést, a test front részén komolyabbat nem tudtak kialakítani, ezért a jelentõs különbség CE esetén. Szerintem.

degenerator
rákérdeztem az indexen, az idevágó topikban, és ezt a választ kaptam hpasp-tól:

A Leo2A6 harckocsitestét a teljes lõtávolságban. (értsd >2km)
A tornyát nyíllövedékkel csak nagyon szerencsés esetben, és akkor is inkább csak jóval közelebbrõl mint 2km.

szió StraFist!
Az alábbi listaárak, már jó régiek - minimum 2004-es (vsz.hanyag frissítésekkel).
(én is azt gondoltam hogy stimmelhetnek az árai, mert amiket néztem épp jó volt, de valami naggyon nem)
Egy példa: mivel aktuális lett volna megnéztük a Dingo -árát -
ugyanezen a listán ha jól emlékezem olyan 160.000 USD-re írják - pedig a mostani ára, ami több beszerzésbõl is ismert, szóval 500.000 USD.
tkp. olyan 50%-ban lehet talán helyes, de egyszer már talán pont neked írtam már, hogy komoly gondok vannak vele. vsz. az APC-IFV-k is drágábbak - bár õszintén szólva a mai összegeket, már egyfajta kartellezésnek tartom olyan magasságosak. T-90 esetén nem lehet nagy olyan diferencia, nem azért írtam - bár vsz. az orosz gazdaság termékei is "drágábbak" lesznek majd szép lassan (??)

Szent Haba-kukk

Üdv
Nem tudom,érdekességképpen tettem be.....De a srác nem egy aktakukac katona,ha igy csinálta,valószinõleg ez nem rossz igy.

Degenerátor
Reklám az lenne,ha azt irtam volna:Vegyél AK-t mert k...a jó.
Mellesleg az összes rajta lévõ cucc nyugati.
Azért nehéz megkerülni az orosz dolgokat,fõleg az AK-t,tekintve mennyi nyugati koppintása van.
A fejem meg csak meghagyják....😊)

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Esetleg rossz az adat, simán el tudom képzelni.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Hmmm, most így hirtelen én sem tudok jobbat...

kiskorúbézoltán: Mondjuk én is inkább a Leo-ra fogadnék 😊 Van amúgy tipped, hogy a KE-CE védettség arányok miért olyan különbözõek egyes helyeken? (pl. glacis: 620mm KE & 750mm HEAT, hátul meg: 70mm KE & 400mm HEAT. KE-ben majdnem 10x, CE meg alig 2x különbség). A torony elején a nagy CE védettség gondolom többek között a légrés miatt is van.

Jézus szíve
Ebben a játékban az általad írottak mind benne vannak 😊
Tehát számít az, hogy milyen szögbõl találja el az egyik hk a másikat, milyen lõszerrel, van-e rajta ERA páncél, a tûzvezetõ rendszerek fejlettsége alapján a pontosság is változó, tehát jól megszerkesztett kis program, attól függetlenül, hogy van benne egy-két véleményt megosztó dolog is. A II. vh-s változata pl. nagyon reális, persze egyszerûbb is volt azt megcsinálni, mivel ott a háborús tapasztalatok miatt pontosan tudjuk melyik mit tudott kilõni.
Én ajánlom a játékot mindenkinek, nagyon jól el lehet vele szórakozni és teljesen ingyenes.
http://ground.uw.hu/20431.php II. vh-s változat
http://www.gamershell.com/download_9672.shtml modern változat (ehhez nem árt leszedni a jobb oldalt megtalálható patcheket sem 4.0-ig)

Köszi. Hát tényleg nem sok köze. Ez volt a Flas Pointban is :-D

qtab986
Sa vz. 58.
Talán már nincs is köze az AK-hoz.Csak a lõszer azonos.

A cseh AK-nak mi a neve? Csak hogy rákeressek...
Nem túl orrnehéz így egy AK?
Nem valami szép, de biztos hatékonyabb mint az alap.
qtab986
Hát ja.AK gépkarabély?A csehek legalább normális helyre tették a biztosítót tettek bele zárakasztót.A forgó zárfej nem tudom miért nem volt jó nekik.Meg akkor már volt FN FAL.Átvehették volna az alsó tok felsõ tokra való szétszedést.

Ja és köszönöm!!
és az mi fene?
degenerator
no és tonnára átszámolva, 10 m1el szemben kb 15 t90 állhat szemben.

[NST]Cifu
Szerintem nem csak ott tévedtek, de az AMX-nél is, ám azért viszonyítási alapnak megteszi.

Ami a felderítõ és tûzvezetõ rendszereket illeti, ott a kérdést talán nem lehet ennyire leszûkíteni, kérdés ugyanis melyik harckocsi vs. melyik harckocsi. Optikai felderítés nappal - no e téren nem hiszem, hogy olyan nagy eltérések lennének. Éjszakai felderítés - no, ez már mókásabb, e téren tényleg nem tenném a pénzem egy T-90S-re egy Leo2A6 vagy M1A2SEP V2-vel szemben - bár itt persze ott van a kis ördög elültetve, hogy a nyugati hk.-k kétszer annyiba kerülnek, mint a T-90-es.

A tûzvezetõ rendszer kérdése megint sarkalatos pont viszont...

degenerator
orosz dolgokat itt ne reklámozz, mert virtuálisan letépik a fejedet😊

Az az A1 inkább A2... 😊

Amúgy a fejlettebb felderítõ és tûzvezetõ rendszerek a ny-i oldalon szerintem minimum kiegyenlítik a méretkülönbségbõl adódó hátrányokat.

Leopard 2A5 detailed armor estimation:

Lower hull = 620mm KE & 750mm HEAT
Glacis = 620mm KE & 750mm HEAT
Front 1/3 side hull =190mm KE & 670mm HEAT
Front side turret Side Turret = 370mm KE & 660mm HEAT
Upper front turret = N/A
Rear Turret = 70–90mm KE & 400mm HEAT
Rear Hull = 70mm KE & 400mm HEAT
side hull = 170mm KE & 520mm HEAT
Mantlet = 920mm KE & 2000mm HEAT
Weakened Zone = 970mm KE & 2000mm HEAT*
Front turret corners = 860mm KE & 1720mm HEAT
Side Turret = 290mm KE & 460mm HEAT
*) gun sight area is 900–920mm KE. & 1380mm HEAT

A szóban forgó A6-ról nem találtam hirtelen semmit, de gondolom ha javulni nem is javult - bár ezt kétlem - rosszabb semmiképpen nem lett.

T-90, tételezzük fel a legmodernebb lõszereket:

KE

3BM42
közvetlen közelrõl (point blank):550 mm
1000m: 500 mm
2000m: 450 mm
3000m: 400 mm
4000m: 360 mm

CE

3BK29 630 mm + ERA
ill. Reflex: 950mm-t írtál

Természetesen mindezek a csak elméleti értékek és javarészt feltételezések, de ha nagyjából jók akkor még mindig azt mondom, hogy szembõl necces a dolog a 90-es sorozatnak.
De azzal, hogy nem lehetséges természetesen bakot lõttem, igazad volt. A kumulatív gránát valószínûleg, a raketta meg biztosan átüti a test mellsõ páncélzatát.
Legközelebb majd elõször gondolkodok aztán pofázok... hülyeségeket. 😊 A kiigazítás teljesen jogos volt.

Chiftain

A bal alsó az micsoda?
Üdv mindenkinek
Nemrég fedeztem fel ezt a fórumot,ha nem gond csendben veletek tartanék.
Nemrég volt szó a tuningolt orosz karabélyokról....ha valaki nem olvasta volna,az index Katonai fórumán,az egyik srác irt a saját tuning AK-járól.....érdemes megnézni.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=120&na_step=30&t=9081361&na_order=
23192-es hozzászólás.
Magam ugyan nem vagyok hive a fórumnak,de pár srácot ,akiket máshonnan is ismerek ,érdemes olvasni(Recont,Plieurt,Hamburgert,Zichermannt)

ps.Balage ne olvassa ,Tacsk0 kollégája is sûrû vendég😊)

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!