Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azt sem tudtam, hogy csak ennyit bír el. az SBD mit takar?
értem, szóval mérlegelnek 😊 csak gondoltam az angoloknak nagyon jó választás a 35 ös, mert szeretik a függõleges felszállást, gondolom olyan hajó flottájuk van, és abba jobban beleillik a 35, érdekel az eurofighterból mit hoznak majd ki.
Aztán ott van az a probléma, hogy az F-35B fegyverterhelése elég szerény lesz. Olyannyira, hogy hordozóról felszállva 2x AIM-132/AIM-9X és 3db Mk.82-es (227kg-os) légibombán túl más fegyvert nem vihet egy standard csapásmérõ útra. Ezt a problémát az amerikaiak az SBD-vel akarják megoldani, amibõl 8db-ot vihet a gép. De az SBD-t az angolok nem tartják megfelelõnek CAS feladatkörbe, mivel eredetileg "hard target"-ek ellen, vagyis bunkerek, parancsnoki épületek, stb.-k ellen szánták. Az olyan helyzetekre, mint amilyenben most pl. Afganisztánban vagy Irakban szembesülnek a szövetségesek, egyszerûen nem alkalmazhatóak.
Az már csak hab a tortán, hogy jövõre további 1 milliárd fontot kell kifizetniük az elsõ szériás gépekért (elõleg gyanánt, az elsõ gépek leghamarabb 2012-ben kerülnének az angolokhoz).
Van még egy komoly problémájuk. Van egy elõre megrendelt Eurofighter állományuk. Ezen tovább kurtítani nem nagyon tudnak, mert akkor ellentételezést kell fizessenek az Eurofighter konzorciumnak az elmaradt megrendelések miatt.
Most e kettõ próbálják valahogy összehozni.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
De elsõ körben azt a célt szolgálja, hogy folyamatosan nyújtson adatot a távolságról, sebességrõl, repülési irányról és a magasságról. A keresõ radar erre nem képes.
Ez "látja" a 30 mm-es lövedékeket amit kilõ és úgy korrigál,hogy a késõbbiek mindig pontosabban érjenek célt?
Ez a video is nagyon fake gyanus.<#vigyor5>#vigyor5>
Lehet volt már róla szó mert nem egy új video de nem találtam a fórumon róla semmit.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tehát nagyon kicsi területet fednek le. És az ellenséges oldalon léteznek olyan fegyverrendszerek, amiket direkt arra fejlesztettek ki, hogy az ilyeneket gyorsan leküzdjék(pl apache longbow+hellfire popup technika). És az Apacheok az ilyen típusú célokat szedik le elsõként.
Mivel ezek a fajta kizárólag csöves légvédelmi rendszerek szinte csak a helikopterekre jelentenek veszélyt, de azokra elég nagyot, ezért ezek a a harci helikopterek számára a legmagasabb prioritású célpontok.
Azért egy Apache már tudja kezelni a helyzetet. Persze az amerikai elgondolásnak megfelelõen mire az Apache-ok odaérnének, addigra a légvédelem már régen le lenne küzdve.
A harci gépek alacsonyan fegyverrel megpakolva is vígan tudnak 0,8 Machot.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
nem néztem utánna a "gyári" adatnak, mert a te tapasztalatod és véleményed érdekel
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Alapból van 4 db BOP/C (4x30) töltet (etz asszem nagyobbak) és az AMRAAM indítósínekbe 160 db kisméretû csali tárazható be. Ez a BOL rendszer. Ebbõl is négy lehet fent. Elég decens... A jövõben tudommal (vagy talán most is ) van rakétaindításra figyelmeztetõ rendszer is.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Viszont a dolog tényleg ott kezdõdik, hogy elég amatõr az a orvlövész, akinek ki kell dugnia a fegyver csövét az ablakon egy ilyen esetben. 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
168 óra
Hetek.
Ez jó szöveg ezt beteszem ide:
Azt hallottam, sok mostani bûnözõ a rendõrségnél kezdte a szolgálatot.
– Azokkal nincs baj, mert a rendõrségnél nincs jó kiképzõ.
Magát nem a rendõrség képezte ki?
– Nem, magamat képeztem. <#hehe>#hehe>
Fejér Megyei Hírlap
NOL
Nekünk ilyen van, vagy csak a kép kedvéért?
Ha AMRAAM-ot sem kapnak a Pakik akkor még mindig csak WVR harcra lesznek alkalmasak a gépek? Vagy csak régebbi AMRAAM-ot kapnak?
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Legutóbb még ott tartottak, hogy 'csak' AIM-9M-eket kapnak, illetve AIM-120C-5-ösöket talán, sisakcélzót pedig nem.
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...