95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #47090 A 2. gép micsoda? -
Olvastam. A mortar és többi ellen picit kevésnek tűnik a kakaó. Egy UAV-hez kellett ennyi. Az UAV nem fog a te kedvedért ennyira alacsonyan repkedni. Az emberi erővel indított mini UAV-k esetén ez ágyúval verébre eset. A Predator és társai 4-6 ezer méteren repülnek.
Lehet, hogy ígéretes, de semmi több. Több hátrányt látok, mint előnyt. -
Te is olvastad a cikket? Mert nem ártana úgy látom... -
Death Star rulez? :)
Viccen kívűl, a talajmenti köd kinyírhatja ezt. Nem csak a lézer energiáját gyegíti az időjárás. Amit nem lát, azzal ez nem tud mit kezdeni.
Az előny az lehet, hogy a megtámadott elvileg nincs tudatában annak, hogy megtámadták. Még rakéfasüt és indítási porfelhő sincs. Mikor érezheti a pilóta, hogy valami lézerezi gépet? Mikor érzi a plusz hőt? -
Szerintem meg inkább energiafüggő:) megfelelő energiával át lehet hidalni az időjárásból fakadó problémákat. -
Egy lassan és nyílegyenesen repülő célt szedett le kirstálytiszta időben. Ha a felvétel nem volt lassíva, akkor burtálisan sokáig kell célon tartani a sugarat és a távolság is jó, ha 3-4 km lehetett. Erősen időjárásfüggő. -
Miért látjuk majd meg? Ott van kint... -
Majd meglátjuk. :) -
Nekem mindig is s 4. volt a kedvencem a sorban. Nálam az a No.1. -
Bemutatkozott a Raytheon AA Laser-e Farnboroughban. -
Top 10 low pass flying. -
F-15 demo, kívülről és belülről is. -
A jelek szerint nem youtubos volt. Lehet, hogy képzelődnék? -
Historyban nézz szét! ;) -
Ma láttam egy másik Raptor videót, de nem találom. A gép lényegében 20-30 fokban "keresztbeállva" és bedöntve repült előre füstöt húzva. Eszméletlen látványos volt. Még arról sincs öteltem, hogy a linket hozzá hol találhattam. Egysze rosszabb a memóriám... :( -

-
Raptor, RIAT 2010. -
JanáJ #47073 Azzal biztos müködik, de én is hallottam már ezt a fa/müanyag "lövedékes" módszert csak nem tudom aK-hoz van-e pl. -
talán alapból kell, különben nincs ami felhúzza újra a csuzut..
no de ti vagytok a fejek;) -
JanáJ #47071 Szvsz bármelyiknél. Még hk.-hoz is van. -
JanáJ #47070 *bizottságnál -
Ja akkor nem minden fegyvernél használható ilyen lőszer ugye? típustól függ.. aham értem köszi :) -
JanáJ #47068 Jelentelek a HTK bizotságnál. ;-) -
Freeda Krueger #47067 Mi is ilyet kaptunk a seregben.Valahol meg is van itthon. -
JanáJ #47066 ilyen ni -
JanáJ #47065 Ak-ra tudtommal kell csőszűkítőt tenni, legalábbis mi úgy használtuk. Sima alu szine van, gondolom direkt. -
Ha jól rémlik, akkor AK esetén a vaktöltény más összetételű (gyorsabban elégő) lőportöltettel bír, és a vaktöltény hüvelye is úgy van kiképezve, hogy kellő fojtást adjon, így a csőben létrejön a működéshez szükséges gáznyomás. Viszont éppen amiatt, mert a valódi lövedékhez mérhető fojtás nincs, vaktöltény esetén nagyobb a torkolattűz.
A Kalasnyikov.hu oldalon írtak arról, hogy a finneknél olyan spéci vaktöltény van, ami préselt fa 'lövedéket' tartalmaz, ami a valódi lövedékhez hasonlóan, kellő fojtásként viselkedik, de a spéci csőszájféknél szétesik, így a csőtorkolat után már nem jelent (komoly) veszélyt.
Géppuskák esetén azt hiszem csőszűkítőt használnak, hogy a csőben kellő mértékű gáznyomást érjenek el. -
Tényleg a magyar katonai bemutatókon látni hogy vaktöltényekkel lőnek és mégis kijön a csőből a láng.. Namost ezt milyen fojtó csappal csinálják meg? Ha nincs golyó akkor a gáz kiszabadul és nem tudja felhúzni az elsütőszerkezetet újra... itthon mivel csinálják? hogy lőnek vaktölténnyel? és még BTR-en lévő géppuskával? -
JanáJ #47062 Szerintem jó dolog lenne a tisztán profi HM. Ha lenne tartalékos állomány mögötte, ami addig talpon marad míg elkezdik a civilek kiképzését. -
Majd egyszer csak megtanulják, hogy a történelem háborúk sorozata hosszabb-rövidebb békés időszakokkal megszakítva. Csak azok tudják a legtovább kitolni a békés időszakot, akik a legnagyobb árat kérik azért, hogy az ellenség a földjükre lépjen. A politika is csak addig tud manőverezni, amíg mögötte ott van az erő, ami visszavág ha kell. Persze kellenek a profik, akik repülőt, helikoptert, tankot, tengeralattjárót vezetnek, és azok akik évente 10000 lövést adnak le puskából. De azért az se közömbös, ha egy ország a lakossága felét fel tudja szerelni képkarabéllyal, amivel azok képesek is 100 méterről eltalálni egy mellalakot, és LAW-okkal/RPG-kel. -
Szépen lassan kihal a sorozott katonaság az EU-n belül. Most éppen Németországon a sor, ahol már csak hat hónap a sorkatonai szolgálat, amiből két hónap a kiképzés, és négy hónap a szolgálat. A német politikusok viszont szeretnék az évtized közepére felszámolni a sorkatonaságot, és a hivatásos, profeszionális seregre áttérni.
Úgy tűnik a sorkatonaságnak európában leáldozott, már csak pár országban van jelenleg (Németországon kívül Finnország, Norvégia, Litvánia és Ausztria, illetve az EU-n kívüli Svájc rendelkezik sorkatonai szolgálattal)... -
steweee #47059 ha emlékeztek még, úgy 3-4 évvel ezelőtt robbantottam ki kisebb vitát a víz szétválasztásával működő "robbanómotorról". nagyjából lehülyézett mindenki. a végeredményt ugye már tudjuk...
most itt van ez a kis videó, igaz nem lett belőle világsajtós szenzáció, de ugye azért az nem valószínű hogy kamu, hogy leállt egy reptér forgalma valami miatt...
vélemények, bővebb infoja erről vkinek ?
http://video.mon.hu/video/63869/ufo-keltett-panikot -
Egyeseknek rengeteg szabadideje van. :) -
Kicsit off de hadi és technika:) -
No ez mi lehetett? -
Erdekes es mar teszteltek is -
Na vazz.. :D Kijavítod azt, ami tájegység függő, és mindkét verziója helyes... :D -
talajszint felé emeli a gránátot
talajszint fölé emeli a gránátot
A nagy melegben bevettem a fogalmazásgátlót. Remélem azért még érthető volt. -
Több rakéta indítása nem irreális dolog, csak a visszatérő fázisban lehet 3-4 indítás is úgy, hogy az előző rakéta nem semmisítette meg a célpontot, persze az utolsónál már igencsak esélytelen az elfogás, hacsaknem maga a hajó (vagy annak közvetlen környéke) a becsapódási hely.
Az ár nyilván éles helyzetben lényegtelen, de amikor a hajókat fel kell szerelni, akkor azért a költségvetésből kell gazdálkodni... -
JanáJ #47051 Köszi. Az ára éles helyzetben nem lenne érdekes. :-)
Az egész onnan jött szóba, hogy egy Tom Clancy regényben 4-5 rakétát lőttek el a bejövő ICBM fejére. Ami a korábban kiguglizott 10-20 perces repülési idő és már nem tudom mekkora, de hatalmas sebesség miatt viccesnek tünt. Tudom hogy nem dokumentum regényeket ír az öreg, csak kiváncsi voltam mennyire reállis.