Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Feladatkör tekintetében én leginkább a MiG-31-et tartom hasonlónak.
Mert BTR-en én még nem láttam 105-ös ágyút.
De ez az én laikus véleményem.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A strykerrel én azt nem értem, hogy kidobták Irakba reakt. védelem v. rács nélkül. Mire gondoltak, hogy nem lesz ott rpg?? A másikat (akt védelem)meg elkezdték fejleszteni, szuper, már csak pár év.
Már a Hummerek páncél védetségének hiánya miatt is állt a bál, de ez ráadásul frontvonalba szánt jármû. Legalábbis Iraqi viszonylatban.
Amit végképp nem értek, hogy miért nem mindegy, hogy az reakt. páncél vagy az ellen töltet repeszfelhõje öli meg a baráti katonát?
A MiG-29 egy könnyû frontvadász a MiG-27, Szu-25 és egyéb kisebb hatótávolságú csapásmérõ gépek kísérete a feladata és a nevéhez mérten a front feletti légifölény megszerzése lett volna a célja egy európai háborúban. Az F-16 ellenpárjának szánták. A filziófia az, hogy ahol kell ott megjelenik, "rendet rak" és lelép. A gép relatíve kis hatótávolsága nem tett mást lehetõvé.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha az F-14-est nem igazán lehet egyetlen orosz géphez sem hasonlítani. Ha már mindenáron ilyesmire vetemedünk, akkor leginkább a Szu-27K / Szu-33 az, de a két gép között 20 év van...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A DoD inkább az aktív védelmet látja jó megoldásnak, tehát kis méretû elhárító rakétákkal oldanák meg a védelmet. Idén osztottak ki jópár millió dollárt erre a programra. A mûködési elv itt látható:
A gép biztos kibírja a hideget, de én olyanokra gondolok, hogy minden meló, javítás, felfegyverzés-t fedett, fûtött helyen kell csinálni. A mûsorban a hidegrõl volt szó, hogy még a robbanó motor kenése sem kielégítõ, mert megdermed az olaj benn. Nem értek a repûlökhöz, de se a gép, se az emberek nem rajonghatnak a hõmérsékletért.
Meg ugye esik két csepp csapadék és már macerább leszálni a pótalkatrészekkel.
Nézd meg a Where Eagles Fly címû videót. Van benne egy olyan képsor ahol egy F-15 géprõl fújják le a ráfagyott dolgokat.
amúgy ezt hogy gondolták, hogy nem terveznek rá reakt. páncélt?
mondjuk nem ostorozom a csatornát, hisz ha lenne sajátunk, valószínûleg az m1en híradó elõtt azt políroznák.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Az F-14A TF30-as hajtómûvei elég problematikusak voltak, különösen, ha sûrû légkörben (ie.: alacsony magasságban), nagy sebességnél, nagy állásszögû manõvert hajtottak végre velük. Ilyen esetben a kompresszor fokozatban akár robbanás is bekövetkezhetett. A pilóta itt pont ezt csinálta, ráadásul megszegett pár szabályt, például nem jelentette be, hogy átrepülést hajt végre a romboló mellett, pláne nem nagy sebességgel. A személyzet amúgy szerencsésen megúszta a balesetet. Ekkor. A balesetért a pilótát, Lt. Cmdr John S. Bates-t tették meg felelõsnek. Bates 16 hónappal késõbb egy másik F-14A-val ismét egy kemény manõvert hajtott végre, amibõl nem tudott kijönni, és a földbe csapódott. A repülõgép két fõs személyzete és a földön három civil az életét vesztette. A vizsgálat szerint a pilóta hibázott ismét...
A Stryker grill rácsa szükségmegoldás volt. Nincs a Strykerhez megfelelõ ERA kivitelezve, megvéve. Az ERA-nak több problémával is szembesülnie kell itt, például veszélyt jelenthet a jármû mellett sétáló baráti katonára mûködésbe lépéskor, és a robbanótöltet akkor is plusz veszélyt jelenthet, ha IED robbanás következik be. Az akkor rendelkezésre álló lehetõségek közül a grill-rács volt a legegyszerûbben kivitelezhetõ. A megoldás többé-kevésbé bevált, emiatt nem is siettetik a plusz védelem applikálását a Strykerekre. Az ERA mint fentebb írtam nem a legjobb, ezért inkább aktív védelemben, elhárító-rakétákban látják a megoldást. De az még pár évvel odébb van...
A linken szereplõ pilóta ezt túlélhette? Nem tudom kiguglizni.
Más: A strikeren miért ez a grill rács van, miért nem az "alap" reakt. páncél? Olcsóbb/jobb? Én arra tippeltem hogy a tandem fejes ptg. ellen jobb, de nem tudom.
Mindehhez jött még hozzá az a kellemetlen tény, hogy a középvonaltól messze elhelyezett hajtómûvek miatt egy hajtómû leállásakor menetrend szerint dugóhúzóba is került a gép, amibõl nagyon nehéz volt kiszedni. A TopGun c. filmnek nem sok köze van a realitásokhoz, de especiel a hajtómûhiba utáni kihozhatatlan dugóhúzó (amelyben Maverick társa életét veszti) éppen a katonai szakértõk javasolták a filmbe, mivel az eredeti forgatókönyv jelenete nem volt elég drasztikus.
Nem találom a cikket a neten, de valahol meg azt írták hogy az F-14 hú de megbízható pont a két hajtómû miatt. :-(
Arra gondoltam hogy tudtommal a navy is a kéthajtómûves dolgokat preferálja, mert hajtómûhiba esetén van még egy. Vagy nem ezért kell a kettõ?
Nekem a csiberácsos striker (így-e írják) tetszet, meg hogy a katonákra nem ártalmas a karbonszálas füst <#confused>#confused>
Amúgy Alaszkában miért F16 rohangál, nem lenne jobb egy kéthajtómûves gép? Nem lehet jó ott katapultálni hajtómû hiba miatt..
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Jövõre 26 százalékkal, rekordnagyságúra növeli védelmi kiadásait Oroszország, melynek összege így az 1280 milliárd rubelt (50 milliárd dollár) is elérheti - jelentette be Alekszej Kudrin pénzügyminiszter. "Grúzia agressziója és folytatódó militarizálódása következtében elsõrendû feladattá vált az orosz fegyveres erõk modernizációja" - mint ezt az orosz-grúz konfliktus óta Dmitrij Medvegyev elnök többször hangsúlyozta. A pénz egy részét az információs és kommunikációs rendszerek fejlesztésére szánják, mert ezek gyengesége a grúz konfliktus során is gondot okozott - mondta Andrej Frolov védelmi szakértõ, hozzátéve, hogy a legtöbb figyelmet a stratégiai erõk fejlesztésére fordítják.
A globális védelmi kiadások 2007-ben 1339 milliárd dollárt tettek ki, ami a világ össz-GDP-jének 2,5 százaléka, hatszázalékos növekedés 2006-hoz és több mint 45 százalékos növekedés 1998-hoz képest - áll a stockholmi Békekutató Intézet, a SIPRI júniusban publikált jelentésében. 35,4 milliárd dolláros költségvetésével Oroszország hetedik a védelmi kiadásokra legtöbbet fordító országok rangsorában, amit 547 milliárd dolláros büdzséjével az Egyesült Államok vezet, a sorban Nagy-Britannia, Kína, Franciaország, Japán és Németország követi. Az orosz védelmi minisztérium tavaly hirdette meg 189 milliárd dolláros nyolcéves tervét, ennek nyomán a rendelkezésre álló forrásokat a legújabb típusú interkontinentális rakéták, nukleáris tengeralattjárók, repülõgép-hordozók és radarok beszerzésére fordítják, emellett pedig az 1,1 millió katonájával a világ egyik legnagyobb létszámú hadseregének kiképzésére, javadalmazására és ellátására is többet költenek a jövõben.
Richard Machowicz alaszkában ismerkedett a jövõ fegyvereivel.Megmutatták az Accuracy International AWM-t.Aki bemutatta mondta,hogy a 7.62x51mm NATO néha nem okoz elég súlyos sebzést de a .338 Lapua minden körülmények között megfelel.Akkor is ha messzirõl kilõve és vastag ruharétegen kell áthaladni.
Szóval süti.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Egyébként ez és a vertical grip is kicsit spanyol viasznak tûnik, mert a ruszkik 20 éve kitalálták az SZVD-t és a "raj lövészt", a vertical grip, meg kicsit a PKM fogásra hajaz, legalábbis anno sorosként velünk így lövettek.
Ha nem lennének ilyen flugosok (fegyver téren), az angolok is vennének pá PKM-et optikai irányzékkal <#vigyor2>#vigyor2>
Az 5.56-os lõszer még untig elég 300-400 méteres lõtávig. Ennél nagyobb távolságra már amúgy sem a kijelölt lövész fog tüzet viselni, hanem egy rendes mesterlövész.
Az L85 amúgy az egyik legpontosabb széria gépkarabélyok közé tartozik, a hosszabb csövû L86 egyes lövéssel, biprodról 1-1,5 MOA körüli pontosságot nyújt - állítólag.
2, A "kiemelt lõvész" megnevezés nem globálban van az amiknál (jó USAF-nál nem :-) )? Elhiszem amit, mondasz, de nem értem. Valahol azt írták, hogy az M21-et azért használják mert 762-es kevésbé ézzékeny a környezetre (szél, ágak, stb), öntõltõ és relative pontos...
Hogy látja ezt el a L86? Sehogy, csak majmolják az amikat?
A DMR az USMC által használt M14 jelölése, szakasz szintû támogatásra. Az L86 LSW ugyanerre a célra alkalmazzák a brittek. Hogy könnyû géppuskának is használják, az az egyik feladatköre. De a szakasz szintû 'kijelölt mesterlövész' is ezt használja, mert a hosszú csõ és a bipod miatt erre a feladatra is alkalmas. Ha megnézed a hagyományos britt katonák fegyverzetét, más öntöltõ fegyvert nem használnak. L85 gépkarabély, L86 támogató tûzfegyver (géppuskaként és kvázi mesterlövész fegyverként), L110 könnyû géppuska (FN Minimi), L7 (FN MAG) közepes géppuska, L1 (M2 Browning) nehéz géppuska, illetve L96 és L115 toló-forgó záras mesterlövész puska. Szóval ha "DMR"-t keresel az angol gyalogosoknál, az az L86...
Régebben jártam egy helyre, de az vagy megszünt vagy elköltözött.
Ott lehetett fegyvert bérelni (meg persze lõállás, lõlap, lõszer) de gondolom ezt mindenhol. Abszolult hobby szinten gondoltam a dolgot.
Ez DMR??? Inkább golyó szórónak néz ki... DE elhiszem! :-)