95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Usában elintézik 30 nap alatt? Igen azzal hogy gratulálnak a rendőrnek. Mert azt azért ne felejtsük el hogy "véletlenül" el akarta ütni. A rendes emberek meg nem tesznek ilyet. -
JanáJ #47129 Off
Nekem eddig pozitiv tapasztalataim vannak a járőrökkel.
Nyomozni meg szerintem nyomoznak, bár gondolom javulna a felderítési ráta, ha többen, többért gürizhetnének. :-)
On -
drevil666 #47128 Na ezért akrok én páncélozott kocsit magamnak
nehogy valami mokúsagyú rendőr (még ha jogosnak is véli, még ha jogos is) fejbedurrantson.
. Mostanában nem csempészek semmit, de azért az ember a saját életét sokkal többre tartja mint néhány pelyhesállúét? Én csak több pénzt akarok....
-
JanáJ #47127 Meghagynám a mostanit és az új fegyver árát lövészetre költeném. (Meg JHP-ra) -
Gunslinger #47126 Hja, ezért kell JHP vagy egyéb gombásodó lövedékes lőszert használni. A kaliber itt mindegy. -
rendvédelemnél az elsődleges az lenne hogy a lőszer ne menjen át a testen, lásd szénatéri bankrablás, mikor az elkövetőn áthaladva a túszt is megsebesítette. -
Gunslinger #47124 Mondd, lőttél már életeben akármilyen magnum kaliberű fegyverrel? Nem halálsugárvető az.
Nem értem mitől humánusabb, ha valakire ráduplázok mondjuk egy .45 ACP-vel, minthogy levarrom .357 Magnummal. A nagyobb Magnum kaliberek használata önvédelemre valóban felesleges, de nem azért, mert olyan nagyon trancsíroz.
Feltrancsírozni fejszével meg láncfűrésszel lehet. -
Rommel28 #47123 A lőszer árát meg majd te fizeted? Alapból a magnum lőszereket megtiltanám önvédelemre. Nem feltrancsírozni akarjuk a másikat, hanem megvédeni magunkat.
Amúgy meg pont az új fegyvertörvényben lett volna, ha nem kaszálják el, hogy otthonvédelmi fegyver csak revolver lehetett volna, pont azért hogy a rendőrnek meglegyen az az előnye, hogy nála félautomata van. -
Marokfegyvernek TESZ-t leszámítva csak .357 magnum kaliberű revolvert. Az egyenruhásoknak például ilyet. -
Gunslinger #47121 Hja. "Cső alá töltve, bebiztosítva". Ez mindent elárul a jelenlegi állapotokról. -
Rommel28 #47120 Kieg: Mármint a sofőrt lőtték le nem a kollégát. :D -
Rommel28 #47119 Vecsésen volt egy hasonló (majdnem) rendőrgázolós eset, mint a napokban. Egy rendőr elugrott a kocsi elől, de így földre került, majd a kocsi elkezdett tolatni(vagy forgolódni) valszeg azzal a szándékkal, hogy kivasalja a rendőrt. Erre a társa kiosztott neki egy fejlövést. A fegyverhasználat jogosságát 3 évig vizsgálták, míg a rendőrnek kb 3 másodperce volt dönteni, elővenni, biztosítani, célozni és lőni. Végül nagy nehezen kihozták, hogy jogosan lőtt.
Egy ilyen esetet az USA-ban még civilek esetén is átlagosan 30 napon belül elintéznek.
Arról meg a rendőrök igazán nem tehetnek, hogy a vezetés nem engedi rendesen dolgozni őket.
De tény, hogy szinte akárkit felvesznek rendőrnek, csak menjen, ezért is van köztük sok tuskó. -
Hát azért néha jól jön, mint anno Hejce település, a Zempléni erdőben illegálisan fát vágtak ki kisebbségből származó egyének és baltával támadt az intézkedő rendőrre aki szépen lelőtte... ha jól tudom jogosan használta ezért nem kapott semmit se a rendőr (egyértelműen jogosan tette csak manapság a jogállamban -.-"...na érted). -
harcu #47117 Nagyon off, amikor végre egyszer az életben hasznosan tevékenykednek, és kimennek a gátakra lapátolni, oda se kell fegyver. -
harcu #47116 Mi a fenének pisztoly rendőrnek? Nyomozni úgyse nyomoznak, csak ha valamely fejes érdeke úgy kívánja, a kocsiban ülve a 30-as táblánál basztatni az állampolgárt meg nem kell fegyver. Ha meg véletlenül van neki, úgyse tudja használni. -
Gunslinger #47115 Vízipisztolyt.
10mm AUTO nem csak Magyarországon, hanem egész Európában gyakorlatilag ki van halva, nem ritkán 300 Ft/darab áron lehet hozzájutni. Nem akciófilmekből meg lövöldözős játékokból kéne fegyvert választani... -
Rommel28 #47114 http://www.glock.hu/glockphp/viewpage.php?page_id=7
én a glock 19-et ajánlanám, a kompenzátoros modellt. Mindenféleképpen 9 mm-s fegyver kell, mert EU-ban ez a legelterjedtebb és legolcsóbb kaliber ilyen célra. TErmészetesen ezt is SP vagy JHP lőszerrel kéne alkalmazni, ehhez viszont normális törvényt kéne hozni.
A 10 mm-s lőszer ritka és ezért drága, valamint 1,5-2X nagyobb az energiája mint egy 9mm-é, pedig az is simán átmegy az emberen(FMJ).
A Beretta meg egy batár nagy vasdarab, az üres súlya nagyobb, mint a Glock 19 töltve. -
Úgy emlékszem hogy a Nyugati előtt van egy ilyen jegyiroda jó nagy reklám felülettel, ilyen bódé szerűség. Meg Kispesten az eurocenterben. Hogy hol lehet még ilyen? Plázákban biztosan, az ilyen irodák többnyire liberális rendezvényekre árul jegyet, szóval ilyen helyeken, intézményekben tuti megy az árusítás.
Én is gondolkodok menjek e Kecskemétre, 3500 a beugró, helyszínen 5ezer. Állítólag 50% vasúti kedvezmény jár ha a pénztárnál fellobogtatod a repnapos belépőt. Sőt biztosan, nem csak állítólag... -
A vigyio 15:10mp-nel lathato csuzli az nem AMD-65..? -
kiskorúbézoltán #47111 Amilyen nyeszlett kölyköket látni mostanság rendőr egyenruhában... Én a válltámaszos Pa-63-ra szavaznék, a fegyverlábon még gondolkodom. -
drevil666 #47110 Ti a rendőröknek milyen szolgálati maroklőfegyvert rendszeresítenétek?
Én részemről vagy a Glock 20-ast (10mm Auto cal.
) vagy a Beretta 92 FS two-t (ha gyártják még egyártalán).
-
A honalp szerint csak a Ticketpro hálózat árulja ezt. Hogy ilyen hol van, gőzöm nincs. A végén még a helyszínen kell venni. Hogy a Posta és totózó miért nem volt jó, ahogy már annyiszor...?
-
bgabor #47108 Egy kérdés: Ti (budapestiek) hol vásárlotatok jegyeket az idei repülőnapra? -
Cnut #47107 Cikk az esetről -
repnapon volt a nagy állásszögü lassu repülés közbe ugy mint '93ban a 29-es le burgetben.
MÉg nem tudni hogy mi volt a hiba.
utolso pillanatok -
Leállt a hajtómű mi? Kegyetlen lassan ment mielőtt becsapódott. -
kanadának egyel kevesebb -
Partraszállási gyakorlat :) -
Ha atomot vetnek be, vagy bármilyen más nukleáris fegyvert ... a nemzetközi helyzet olyan kritikus lesz... de elég egy kis szikra, mint az elsüllyesztett hajó, még egy ilyen és .... hát nem tudom...Újra Kína Oroszország Amcsi és Korea együtt...sőt ki tudja még Japán is...áhhh nagyon durván nézne ki a helyzet :S :S. -
Az észak-koreaiak játsszák az agyukat megint -
JanáJ #47100 Arra céloztam, hogy nem az elsődleges cél az UAV lövöldözés, hanem a közellégvédelem. Értsd nem 10-20 km-re akarnak lövöldözni vele.
Szerintem egyedüli fegyvernek nem jó, de meg lehet az alőnye pont az alacsonyan nagy sebességgel közeledő rakéták ellen. Mire kifejlesztik, úgyis elkezdenek kacsázni a rakéták. :-) -
JanáJ #47099
-
bgabor #47098 Éppen ellenkezőleg, sok év lesz még, mire kiválthatja a Phalanxot, ha kiválthatja egyáltalán, mert ez a "rossz időben nem kellő megbízhatósággal/hatékonysággal működik" erősen kérdésessé teszi, hogy a lézer alkalmas e a phalanx kiváltására. Érdekes kérdés hogy megéri e úgy "cserélni", hogy a Phalanxot közben meg kell hagyni mellette backup rendszernek. A CIWS rendszerek fő ellenségei, a sok machos sebességgel, földközelben közeledő hajó elleni rakéták olyan veszélyes ellenfelei a hajónak, hogy az elhárításukat nem lehet egy tökéletlen rendszerre bízni. -
harcu #47097 "olcsóságra kéne a hadiiparban hajazni amondó vagyok. "
Hmm, milyen szinten. Mondjuk bádogtank? -
A 2. alatt a #2-est érted? Egy francia KC-135R, Csádban.
Erről egy másik, jobb minőségű videó. -
Lézerágyú:
-A lézerágyú energiáját ha elnyeli valami, akkor semmire sem jó. A lézeres távolságmérők esőben, ködben, füstben egyszerűen nem használhatóak. A "lézerágyú" is ugyan így lesz. Egy kis köd, füst, zivatar, és a lézersugár energiáját nem a célponton, hanem az útban lévő esőcseppeken, füst-részecskéken fogja leadni.
-Ez még egyelőre édeskevés, ideális körülmények között, egyenesen repülő célpontokat lőttek le vele. Lézerrel ár lőttek le aknagránátot is. Még sincs lézeres elhárító rendszerben sehol a világon. Az úton haladnak, úgy 10-15-20 év még, amíg a harctereken megjelenhet. De a fentiek miatt akkor is kell mellé egy tartalék-rendszer, ami rossz időjárásban kiválthatja... -
Ezt a lézerágyút hány éve is fejlesztik? Nyolcvanas évek óta? Na... csak fejlődünk, éppenséggel hasznavehetetlen lesz ez a dolog még jó 30 évig... olcsóságra kéne a hadiiparban hajazni amondó vagyok. -
JanáJ #47093 Még egy: a lézernél ha "meghajtás" van, akkor bármeddig lövöldözhetek? Nem melegszik túl? -
JanáJ #47092 Ti vagytok a guruk, de ezt nem közel légvédelemnek szánják? A Phalanxról olvasottak alapján nem lesz nehéz túlszárnyalni lézerrel. -
Mármint honnan második? A 2. helyezett vagy a 9. helyezett? A 9. F-16-os a 2. modernizált KC-135. (Új hajtóművekről látszik.)