Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Cifu: pld. csak BTR-bõl,IFV-bõl általában több száz van egy-egy hadseregben, szerintem már ezek is gond nélül elintéznének 1 - max.2 ilyen könnyû tank ezredecskét. vsz. nem szembõl lõnek majd .. , megfigyeled van itt egy kis difi , minekünk sem viccbõl kell Maverickek-be invesztálni stb.
Szent Haba-kukk
Amúgy mi a rinocérosz bõr? Mi az atonkor kihívására a válasz? ABV védelem?
A mi T72-inre Cifu azt írta, hogy kismillió féle fajta, mert javító teleprõl kaptuk államadóság fejében. Biztos mindre mehetne reakt. pcél?
Szent Haba-kukk
Szent Haba-kukk
Valahol azt olvastam, az ukrán iskolákban a diákoknak van valami eskü amit gyakran elmondanak. Abban az is szerepel, hogy az ország területét növelik. Meg olyan is, hogy a titkot megõrzik, ez nem tudom milyen titok.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Meg nem is nagyon van olyan folyónk a határ mentén, ami komoly feltartó erõvel bírna.
az ukránok (nem az orosz-ukránok) pedig az euhoz húznak erõsen, bennünk is ezt látják.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Akik nem szeretnek minket azok: Szerbia; Románia; Szlovákia.
Akik kicsit nem szeretnek az talán: Ukrajna;Horvátország.
Azóta is sírok a röhögéstõl.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Én egy modernizált T72-vel hasonlítanám össze (a mieinket tuningolni). És bennem is ilyenek merültek fel, hogy szigorúan M.o.-on melyik lenne a jobb. Nem tudom, hogy a mínusz 10-20 tonna, menni pluszt ad. Pl: több hídon átmehet, ugyan abban a dagonyában nem akad el, jobban rejthetõ terepen, stb. Nagy tankcsata amúgy sem lenne Mo-on, ha valaki jönne ellenünk. És a környezõ országok ellen a Nato-ig kihúzni a Cv is elégnek tûnne, ha meg Ukrajna jönne akkor meg tökmind1.
Vagy most zöldségeket beszélek.
Ui: Anno a Petõfi Lakt.-ban nekem egy Hk.-ó azt mondta, hogy a nagy haditerv, akkor is az volt egy támadás esetén, hogy x 10km-re beengedni a határon a támadót és beásni magunkat és onnan védekezni, erre jó lehet egy könnyû hk-is, vagy nem?
Az az IHA, Improvised Hammer Appliance.
De persze a kérdés ott van, hogy mit hasonlítunk mihez. A CV90120 is skálázódhat 28 tonnától 35 tonnáig. A "nehéz" harckocsi is lehet 43 tonnás, és lehet 70 tonnás is akár...
Túlélõképességben? A küzdõtérben elhelyezett lõszertárolójával? A CV90 esetén a motor a jármû elején található, és van egy hátsó ajtó, amin keresztül a legénység vészhelyzetben biztonságosan távozhat. A lõszertároló pedig elszeparált.
Mozgékonyságban? Mondjuk az 1000 lóerõs Perkins motorral szerelt T-72M4 20,83 Le/t (1000/48), az alap T-72M1 18,13 Le/t (780/43) nyújt. A CV90120 értéke kiegészítõ sallangok nélkül, az alap CV90 motorral 23,92 Le/t (670/28). Kiegészítõ opcióval, aktív védelemmel alap motorral 20,93 Le/t (670/32), az erõsebbre hangolt motorral minden létezõ opcióval felszerelve pedig 22,62 Le/t (792/35).
Tûzerõben? A CV90120 Ruag CTV 120mm-es L/50 ágyúja a DM33-as pct. lövedékkel kissé jobban teljesít, mint a Rheinmetal alap L/44-ese (1680m/s az L/50 vs. 1670m/s az L/44-nél, a változás a csõszájfék miatt ilyen kis mértékû a hosszabb csõ ellenére).
Félek, hogy a 7.5 milliárd nem a repeta és alkohol, hanem a bakkancs keretbõl lesz levonva...
Ez engem is érdekelne, hogy pl kis hazánkban hogy teljesítene egy esetleges könnyû/nehéz hk. konfrontációnál, mind védõ, mind támadó szerepben.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Nekem valaki okos azt mondta, hogy a golyószóró a tûzfölény megszerzésére kell, a géppuska meg erõsebb/keményebb célpontok ellen jármû, beásott ellen, homokzsák fedezék, másik gpk ellen. Ebbõl, nekem az jön le hogy más a feladata. Na mármost ha egy fogóval kalapálok, attól még nem kalapács. Szerintem.
Mivel ha feltételezünk egy normális HM vezetést és hogy pénz is lenne rá és hogy valamiért az amik levedlet M sorozatát vennénk és ezt "tuningolnánk fel", akkor gondolom az a HK416 lenne, nem ez. de ez már annyi ha, és amúgy is úgy kezdõdött a mondat hogy normál HM vezetés... :-S
Ne mvitatkozom veled, biztos igazad van (minden gúny nélkül), de te is elfogult volt, ráadásúl szvsz csak annyit írt, hogy nem lehet senki hadi jelentése semmit, mert mindenki lódít, pontatlan. (szvsz)
Szent Haba-kukk
És a találati eredményeikrõl sem hallottam semmi konkrétat, te talán akkor biztos többet tudsz errõl is.
Az mindenestre biztos hogy annak is tudnék örülni, ha a mi tankjainkban is benne lennének majd egyszer a GALIX kütyüi 😊
Szent Haba-kukk
Hát nézem a a 211. oldalt ahol az automata lõfegyverekrõl ír és azok felosztásáról: van géppisztoly, gépkarabély, géppuska, gépágyú és golyószóró. 8)
TG
karosszéktábornok.blog.hu
"és minden karabélylõszert használó géppuska, vagy olyan géppuska, amelyik ugyan puska lõszert használ de csak tárból azaz nincs hevederes adagolásra lehetõség) = könnyûgéppuska"
Az M249 karabélylõszert használ akár csak a MINIMI (aminek az amcsi változata), vagy az RPK, vagyis a vagy szó elõtti mondatrész vonatkozok rá. Ami a vagy után van az az olyan fegyverekre vonatkozik mint pl. DP, BAR, BREN amelyek puskalõszert használnak, de csak tárból képesek megvalósítani az lõszer adagolását és hevederbõl nem.
Sajnálom ennél érthetõbben nem tudok fogalmazni, és nem gondolom, hogy a hiba ez esetben bennem lenne. 8D
TG
karosszéktábornok.blog.hu
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás