95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Itt.
The purpose of the F-15 Multi-stage Improvement Program (MSIP) was to provide maximum air superiority in a dense hostile environment in the late 1990s and beyond. All total, 427 Eagles received the new avionics upgrades. Along with later model production aircraft, these retrofitted aircraft would provide the Combat Air Forces (CAF) with a total MSIP fleet of 526 aircraft. The MSIP upgraded the capabilities of the F-15 aircraft to included a MIL-STD-1760 aircraft/weapons standard electrical interface bus to provide the digital technology needed to support new and modern weapon systems like AMRAAM
Ez sem ma volt és már akkor sem volt 630. A 630-as szám az szerintem az összes Eagle típus az USAF-en belül A-tól E-ig.
A wikis is más gyártási számokat ír, A-tól D-ig 1020 darabot említ. 1184 db a japán egy- és kétüléses vadászverziókkal a legyártott vadászok száma. -
JanáJ #47569 Jogos, elnézést. -
bgabor #47568 Az F-15A/B/C/D/J/DJ-ből összesen 1198 darab épült, ebből momentán 630 darab szolgál az amerikai erők állományában, 499 az Air Forceban és 131 az ANG-ben. -
bgabor #47567 Azért csak olvasgassad azt a Wikipediát, mert talán még te tanulhatsz is belőle.
Plédul az F-15E szócikk így kezdődik:
"The McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle is an American all-weather ground attack strike fighter." -
630 aktív F-15C/D lenne? Ammenyire tudom összesen nem épült 630 db C/D és azért 25-30 év alatt fogyott belőlük. -
bgabor #47565 Érdekes módon próbálod megkedveltetni magadat.
Ehelyett kezd mondjuk azzal, hogy nem beszélsz többé hülyeségeket, hanem utánanézel a dolgoknak, mielőtt beszélsz. Akkor tudnád például, hogy az F-15 E változata egy taktikai bombázó, az C változata a légifölény vadászgép. Tehát légvédelmi feladatkörbe nem fognak F-15E-ket kivezényelni, mert a C változatot használják erre a célra.
Más kérdés, hogy mivel az E változat a C-ből lett kifejlesztve, ezért ugyanúgy alkalmas a nyolc darab légiharcrakéta hordozására, tehát a el tudja látni a C szerepkörét is, ha muszály. De gondolhatod, hogy a 230 darab bombázó Eaglet nem fogják kivezényelni ugyanarra a feladatra, amit az 630 C Eagle is el tud végezni. -
drevil666 #47564 Máshol is utánnanéztem ott törzs alá 5-öt. szárnyra 1-et 1et ír. De amcsi technikaában (meg mindenben) te vagy számomra az etalon 

, amúgy tényleg.
-
Nem értelek. Ott a link. Törzsfelfüggesztőkre max. 4 db mehet. A szárnyak felfüggesztőire meg 2+2. -
drevil666 #47562 7-et akrtam írni 5törzs.+1+1szárny. mohojojo voltam
-
Nézegessed.
Az F-15E max. 8 légiharc rakétát vihet, mint az A/C verziók. -
drevil666 #47560 Nem hiszem, hogy én akartam ilyen szókombinációt írni. 
.
Nem hiszem , hogy ezen képességeit valaha is tudná alkalmazni az F-15E. Max hány darab légihar rakétát hordozhat (max) törzs alatti stb: 14? -
drevil666 #47559 De szivesen kiutaznék Alaszkába, még veled is, hogy szétnézzek..... -
Ide is. -
Megelőztél. -
drevil666 #47556 A wikibe minden barom írhat még ÉN is:) F15E anno TOP GUNból olvastam. -
Alaszkában vannak F-15E-k? Nem csak légvédelmi feladatokat látnak el? -
Mi az, hogy "egyszeri"? Nem egyidőben - szimultán - történő célleküzdést akartál írni? -
F-15E állomásozik Alaszkában? A wiki szerint nem. (Elmendorf Air Base)
Eszerint sem.
Az itt található századok történelme szerint rövid ideig voltak itt F-15E gépek, de már nincsenek.
Itt.
Van AK farokkódos F-15E fotó.
-
drevil666 #47552 akkor ezekszerint te is támogatot a honi haditechnikai eszközök gyártását? 
Egy Mi-24 modernizációval akár el is kezdődhetne. -
drevil666 #47551 Az Alaszkában állomásozó F-15E változatok állítólag 6 légi cél egyszeri megsemmisétésre képesek, ettől jóval több követésére képesek (állítólag)
-
STT (single target tracking mode) üzemben minden mechanikus mozgazású radar csak egy célt képes (tudtommal), de ma ezt nem is nagyon használják már, a félaktív rakéták igényeltek ilyet.
TWS üzemmódban az F-15C/D/E gépek legalább 4 célra képesek szimultán MCG jelet számolni és küldeni AMRAAM-oknak, de egyes F-15C gépek estén ez az érték 8. Az alaszkai F-15 gépek kapták meg ezt a képességet először, de nem tudom, hogy egyedüliként -e.
A radar egyszerre asszem 20 vagy 24 célt képes követi. -
Mindenre nem ,de azért nagyban hozzá járul a sikeres "munkavégzéshez"
""Pl azt, hogy hogyan ne csinálják a dolgokat, hogyan ne üssenek rejtuk legközelebb. ""
Ez meg sajnos nem a talpasok restanciája, hanem a parancsnokoké. Persze erre mondhatod,hogy na ugye ebből lehet tanulni. Tudod mit lehet ebből tanulni?
Hogy legközelebb felkészültebb górét küldjenek . De erről már leírtam a véleményem. -
A legalaposabb kiképzés sem készít fel mindenre.
A példád sarkított, de erre is van válasz. Pl azt, hogy hogyan ne csinálják a dolgokat, hogyan ne üssenek rejtuk legközelebb. -
Az F15 ös radarja hány célt képes egyszerre követni,befogni?
-
( Ahogy bárki másról is aki a munkája végzése közben meghal)
47538. hozzászólás.
Teljesen egyetértek veled. :) -
harcu #47545 Offtopic. Amikor a Bátaapáti hulladéklerakó kialakításánál ünnepelték az 5000. méter vágat kihajtását, a főmérnök csendben megjegyezte, hogy azt se felejtsük el, hogy nem volt közben komoly baleset. Bányászoknál ez nagy szó. -
harcu #47544 Csak halkan jegyzem meg, most mindenki hősnek kiáltja ki az elesett katonanőt. Kérdezném, mennyivel kisebb hős egy mentős, aki a szirénázó kocsijában éppen menteni igyekszik valahova, amikor oldalról beleszállnak, és meghal. Vagy egy tűzoltó, amikor ráomlik egy égő épület. Vagy egy kőműves, akire rádől egy fal?
Vannak veszélyes szakmák, ahol ez velejárója a munkának, és vannak áldozatok. Elég csak végigmenni a magyar bányászhalottakon, hány százan voltak az elmúlt 70 évben. Ők is hősök voltak szerintem, valamilyen értelemben biztos. -
harcu #47543 Ebben a kontextusban valóban úgy van. -
Szerintem ezt gondold át:)
Egy modern "professzionális" hadseregben a kiképzés ,képzés során mindent el kell,kellene sajátítani ami ahhoz kell ,hogy az adott szakterületen eredményes legyen a katona. Az éles ,harci bevetéseken már nem tanulni kell (abból ,ha valakinek a járművét rommá lövik rpg vel nem tudom milyen tapasztalatot lehet leszűrni a túlélőknek) hacsak azt nem ,hogy hogyan kezeld a stresszhelyzetet,hogy ne omolj össze,és tedd azt amire kiképeztek.Szinte robot szerűen. Fogalmazhatnék egyszerűen. Ne ess pánikba!
-
Nem. -
A túlélők ebből tanulnak, van esélyük kitalálni, hogy esetleg mit csináltak rosszul. A katona mesterség már csak ilyen. -
"Az,hogy mennyi pénzt kap ezért, nem tudom ,hogy jön ide" nem a te írásodra reagáltam bocs:) -
Te voltál katona?
Csak halkan jegyzem meg. Magyar katona ,magyar színekben elesett . Tisztelettel kell beszélni róla.( Ahogy bárki másról is aki a munkája végzése közben meghal)
Az,hogy mennyi pénzt kap ezért, nem tudom ,hogy jön ide.Persze a világ nem dől össze ne legyünk álszentek,ettől még nyugodtan alszunk,és valószínű egy hét után elfelejtjük,de akkor is meg kell adni ami jár neki. Ha a katonáink nem érzik azt,hogy erkölcsileg mellettük áll a nemzet akkor, hogy várhatnánk el tőlük ,hogy ha a szükség úgy hozza ,odategyék magukat. A külsőségek bizony nagyban hozzájárulnak a morál szinten tartásához. Szerintem.
-
Az mondjuk nem fogja tapasztaltabbá tenni ha lelövik. -
Egyetértek. A katonaság az már csak ilyen szakma. Szomorú, de ez popszakma már csak ilyen.
Mellesleg halkan jegyzem meg, hogy igazi katonát az éles bevetés eredményez. Az éles bevetés meg a kockázattal jár. A repülés története is vérrel íródott... -
Valahol igaza is van meg nem is, mindenesetre elég sarkosan fogalmazott. Sajnos benne van a pakliban a veszteség. Önként mennek, jó sok (hazai viszonyokhoz mérten) pénzért. Tudják mit vállalnak... -
Ottan fent, piros betűvel, a banner alatt, írva vagyon... -
JanáJ #47533 Te normális vagy? (költői kérdés volt.) -
Gunslinger #47532 Egyértelmű, hogy a NATO tag ex-KGST államokra gondolt. Közülük teljesítenek kimagaslóan a lengyelek. -
Büszke lehetsz magadra a beszólásodért...