Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😊) ?? Most mi a gond ? Ha magasabbra raknák az optikát tetszene ?

Mindennek ellenére azért szomszédék legalább elmondhatják, hogy övéké az egyik legutolsó "AK-fejlesztés". Mégha randa is (a csúfot kicsit azért erõsnek érzem - ritka madár a szépséges AK).
Finn Valmet/Sako Rkk62-es AK-inak van Reflex hangtompitó családja + és minden egyebek is 😊 de ide se linkelem mert neked úgysem tetszene

Szent Haba-kukk

degenerator
lövészetet tartottak páncélosainkra, a csupaszbõrû T-72eseinkre. a btr-80a páncéltörõ lövedéke átvitte a lövegcsõ mellett, és lukasztott.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

I.C.ram
Ez az elso nagyon korrektul nez ki.
Ripsaw MS1

http://www.defensetech.org/archives/004569.html

Nagyon jó kis cuccnak néz ki, van benne fantázia és igen hasznos jármû lehet a hadszíntereken.

köszi, akkor ezért nem hasonlít rá. <#idiota>
qtab986
SA Vz.58
Nem AK, nem is másolata, a tárja is más az AK-val nem csereszabatos. Egy teljesen más fegyver.

tudom nem szempont, de nagyon csúf
Az a baj hogy az itthoni AK-k többségén nincs a tokon az elsõ AK-74-esen szereplõ felfogatási pont.

A második képen milyen ak van? Olyan fura rövid a gázelvezetõ (?) a melsõ markolat elött.

képfeltöltésssel jól el lehet játszogatni 😊

Szent Haba-kukk

Tudom mondani könnyebb. Ez például egy kultúráltabb megoldás (APS-95), így a night "sight" pld. jobban használható , ha nem az elõágyon van az optika. Igaz ez "csak" 1,5x-eres

Szent Haba-kukk

[NST]Cifu
Szerintem az olcsóságra akartak volna törekedni. Emiatt maradt az eredeti fa markolathéj és elõágy. Az optikát tartó bakot és a válltámaszt könnyen és olcsón le lehet gyártani fémbõl egyedileg is, akár egy jól felszerelt sufniban is, de egy mûanyag markolathéjat és elõágyat már nem olyan egyszerû azért.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

szerk: markolatot 😊

meg maga a fegyver kinézete is f@singer...
Legalább a markoltatott lefestették volna vagy a fa helyet valami könnyebbet tennének rá.
Mert így nagyon LEGO kinézete van.

úgy érted, hogy rendszeresíti a honvédség? Nem rendszeresített. Ez egyelõre ilyen bemutató variáns. Bár gyanús, hogy Szépék lobbija állandóan ilyen modernizált izékkel rukkolnak elõ 😊
Egyébként nekem sem tetszik a magas szerelék sínük.

degenerator
drmajer700 egy igazi hívõ😊

"tüzérség van: /watch?v=xv0AaSSAbCU&feature=related

harckocsik: eu szabvány szerint modernizálva, modul-rendszerré kialakítva

helikopterek: hány életet mentettek meg az árvíznél?

lövészeink: egyedülálló erõt képviselnek európában (csak nálunk található ilyen alakulat) "

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

I.C.ram
Mennyivel korekktebbul nezen ezek ki.
qtab986
Mellsõ markolat.

Adam II
Repülõnapon nézegettem egy ilyen magasított szereléksínes Szép féle AK-t és engem valahogy rettenetesen idegesített nem is látom sok értelmét ennek a 'megoldásnak'.
Persze így használható a nyílt irányzék is (mondjuk rá) de minek ha amúgy is van rajta optika ami persze túl magasan van.
Ami még bénaság az, hogy a lámpától nem igazán fért oda a kezem az elõágyhoz. Nem értem miért nem tudnak rátenni egy foward grip-et (ezt, hogy is mondják magyarul?) ha már van szereléksín.

Torzonborz
egyébként ez már biztos hogy a végleges változat vagy csak egy lehetséges variáns ? remélem az utóbbi. ki a fene az aki ezeket jóváhagyja ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

[NST]Cifu
Két megoldás is van, az egyik az alant látható felsõ megoldás, melynél két mozdulattal leszedhetõ az egész optika tartó bak. A második amit te is említesz, hogy az elõágy tetejére rakják a szereléksínt/optikát. Megfelelõ optikával ez sem probléma, sõt, egyes vélemények szerint ez az elhelyezés sokkal jobb taktikai fegyvereknél, hiszen jóval kevesebbet vesz el a látótérbõl az optika. A használatát mondjuk szokni kell, de ha megszokja az ember, akkor nagyon jól használható. Az egyik kedvencemet, a Steyr Scout-ot eleve így tervezték:

[NST]Cifu
A vicc az, hogy rohadtul nem bonyolult dolog - google-ba beírja az ember, hogy "AK optics" és sokkal jobb boltból megvehetõ, létezõ megoldások vannak. Ha már hazai gyártás a lényeg, akkor ezeket licencelni vagy ezek alapján saját megvalósítást kieszközölni. De a Szép féle AK módosításokon évek óta ez az ótvaros magasítás látható. Pár szebb és jobb megoldás:

Rendes optika és bipod

Megoldás Csehországból, reflexirányzéknál ugyebár nyugodtan mehet elõrébb az irányzék, és frappáns a fegyverlámpa rögzítésének megoldása

Ultimak szereléksín, kapható direkt a magyar AK-hoz is, 92$-ért...

Torzonborz
nézzétek meg jobban , ha lejjebb lenne az optikát tartó sín akkor nem lehetne normálisan leszedni a tokfedelet. mondjuk a felsõágyra is lehetett volna tenni egy szereléksínt de akkor meg már túl messze lenne az optika .

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Egy airsoft-os különbül megcsinálta volna...

Ezen mi a modernizáció? Az, hogy rácsavaroztak néhány akármit?

degenerator
fekvõ helyzetbõl tüzelni ezzel....

I.C.ram
de gagyi kinezete van ennek 😞 Mintha valami leselejtezett szarokbol pakoltak volna ossze. Annyira nem passzol rajta semmi. Ez a magasra rakott optika meg eleg erdekes. Optimalis esetben a szem a celgombbel van egyvonalban, ez az optika meg folotte van kb 4 centivel. Nem lesz ez igy kicsit nehezkes?
degenerator
csináltak valami olyasmit, amit ne lehetett volna az ebayrõl megrendelve a fegyvermester ismerõssel rárakatni?

[NST]Cifu
Nekem személy szerint továbbra is a rohadt magasra rakott optika tûnik zavarónak - így ránézésre.

degenerator
ennél azért kicsit többre számítottam.

nah ezeket még nem néztem:

modernizált ak-63 ( Szép 😊 féleség)

Bercsényi alap cucc:

Na ne már? komolyan? nem eszi egy 7.62-es fegyver a stanagot? És a PK sem? lol
Szokás szerint hülyén fogalmaztam, és a kiguglizás is jogos, de eszembe se jutott.<#idiota>
Anno kiskorú írta, hogy az M16 gyengéje maga a tár, de ugyan akkor tudtam hogy több nyugati nato fegyver ezt eszi. És nem tudtam, hogy ez feltétel volt, vagy csak praktimum logisztikailag.
A YT-on találtam EZT.
Érdekesek a kommentek...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Dehogy "eszik" a NATO tagországok fegyverei mind a STANAG tárat, hülye kérdés. Vicces lenne, ha a magyar AK-kba STANAG tárat erõszakolnának, mi is NATO tagok vagyunk ;-) Az ingyen kapott segély M4A1-ek és M249-esek már megeszik. Amúgy a G36 sem eszi meg. Egyébként rágugliztam és 5 másodperc alatt megtaláltam a STANAG kompatibilis fegyverlistát a wikin... Elég sok felé fegyverbe jó.
http://en.wikipedia.org/wiki/STANAG_magazine

Az AK mentségére legyen mondva hogy már az elején besült egy lõszer benne, gondolom nem valami prémium kategóriással etették.
Az mondjuk gáz az AK-nál, hogy a tokfedelet simán lelöki a nyomás, nem tudom m16 nál ilyenkor mi van, de annak ir orrán száján jött.
Szerintem ha nagyon kerestek, minden fegyverrõl lesz ilyen video.

Amúgy a Nato országok fegyverei mind eszik a Stanag (?) M sorozat tárait? pl: G36?
qtab986

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

[NST]Cifu
Mozgósítania kellene olyan egységeket, amik éppen pihenõidõn vannak otthon az Iraki / Afganisztáni missziós küldetés után. Maga a legyõzés/megszállás nem igazán lenne kérdéses, igen, képesek lennének rá. De ott maradni, fenntartani a megszállást nem lennének képesek kivitelezni még a 2003-as Irak szintûen sem. Kevés ehhez a mozgósítható emberállomány. Szerintem.

Amúgy megtudná? Nem lenne az most túl nagy falat? Szigorúan katonailag.
[NST]Cifu
Kissé zavaros így a dolog. Mi a teljes gondolatmenet?

Az USA nem igazán fogja megszállni Pakisztánt. Semmi haszna belõle. A tengerpart, amire utaltam arra vonatkozott, hogy miért van szûksége az USA-nak Pakisztánra.

degenerator
és az megérne egy megszállást?

[NST]Cifu
Tengerpart. Az Afganisztáni ENSZ misszió alapvetõen a Pakisztáni kikötõkbõl kaphat csak olyan utánpótlást, amit repülõgéppel nem, vagy csak nehezen tudnának odaszállítani.

degenerator
mi van pakisztánban, amire szüksége lehet az usának?

Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

<#worship>
Állítólag a szovjet hadseregben az alapkiképzés része volt a hóban alvás (valószínûleg nem meztelen), és nem is tartották valami nagy mutatványnak. Mondjuk logikailag ha a levegõ -20 fokos és még a szél is fúj, a -10 fokos hó is jobb.
qtab986
Punker
szimulációs gyak fegyver.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Amúgy ha valaki látta a részt és képbe van, árulja már el hogy milyen pisztoly volt az a beretta klón.