Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Hány száz éves már az M88? Minek az alvázán van? Van terv a leváltására? Vagy örökkön örökké ezek maradnak?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Torzonborz
ja bocs akkor nem szóltam <#vigyor>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Molnibalage
Cirka 8000 db M1A1 ('80-as évek végi szint asszem) van lekonzerválva. A SZU összemolása után nem kellett az az iszonyatos mennyiség.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Torzonborz
és ebbõl tellene minderre ?
másik meg : nem arról volt szó hogy abramst már nem gyártanak csak felújítanak ? vagy rosszul emlékszem ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Molnibalage
Valszeg nem szuperszonikus jet a cél, hanem valami ilyesmi.

Erre gondoltam én is.
És a Texan-nal mire képeznék õket?
komolyabb tipusok vásárlása is van a láthatáron?
Engednék nekik erõs légierõ kiépitését?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

hát a decens azért nézõpont kérdése, azért ez még mindig olyan mennyiség/minõség hogy igazábol szerintem egy környezõ országnak se jelentene nagyobb ellenállást, gyk az egészbõl csak az abramsok és a strykerek számitanak komoylabban a többi eléggé "apró"

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

[NST]Cifu
Nem fogják ott hagyni, ezer és egy okból. Kezdve ott, hogy azok nem export, hanem "hazai" eszközök, az ennek megfelelõ rádiókkal, IFF rendszerekkel, stb, amelyek nem valók idegen kezekbe. Aztán ott van a kérdés, hogy a "lefegyverzett" dandárok mégis mivel fognak akkor a következõ misszióba, Afganisztánba, vagy akárhozva? Végül pedig ha már kiadsz pénzt egy fegyverért, akkor elvárod, hogy ne használt, hanem új, vagy legalábbis felújított eszközöket kapj, nemdebár?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

qtab986
Ez a beszerzés részben megoldható úgy, hogy az ott lévõ amerikai harci eszközöket otthagyják nekik?

[NST]Cifu
Ez az a lista, ami per pillanat az amerikai döntéshozók elõtt van, hogy engedélyezzék-e, avagy sem. Egy 30 napos moratórium van jelenleg a vásárlás engedélyezésére.

[NST]Cifu
Reális, sõt, inkább kevés. Egy századra (~12 harckocsi) egy harckocsimentõ az átlagos inkább. A harckocsimentõ kifejezés kicsit megtévesztõ lehet. Nem csak a harckocsik elvontatása a feladata, de például a rögtönzött barrikádok eltakarítása (tolólappal), az úttorlaszok felálllítása/lebontása, stb.

M88 beton falelemeket emel

[NST]Cifu
Irak elég decens olajbevételekkel bír már. Igaz ezen kívül komolyabb bevétele nincs az államnak, mert a bürokrácia még mindig gyerekcipõben van.

Az USA már tavaly is neheztelt az Iraki kormányra amiatt, hogy az USA fizette a hadsereg és a rendõrség felfegyverzését, miközben Iraknak már decens bevételei voltak.

qtab986
Ez a teljes lista? Esetleg egy lista a többi között?

A 8db M88 reális?
Máshol is ez az arány?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Torzonborz
vásárolna ? mibõl ?

[NST]Cifu
Irak benyújtott egy igénylistát az USA-nak, hogy milyen fegyvereket vásárolna:

140db M1A1M Abrams harckocsi
8db M88A2 harckocsimentõ
26db felfegyverzett Bell 407 helikopter (M280 FFAR indítóval, XM296 12.7mm-es géppuskákkal és HELLFIRE pct. rakétákkal)
400db M1126 STRYKER ICV páncélzott szállító jármûvet
80.000db M16A4 és 25.000db M4 gépkarabélyt
20db kisebb (~30 méteres) és 3db nagyobb (~60 méteres) Partmenti járõrhajó
20db T-6A Texan kiképzõ repülõgép
36db AT-6B Texan II kiképzõ/könnyû harci repülõgép

Elég decens kis lista...

😄

PrasCo
Ezt az egészet, úgy egy-az-egyben nem értem, hogy jön a hozzászólásomhoz.
degenerator
akkor mindegy.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator

jugó háború, egy katona készül betörni az ajtót a fegyvere tusájával.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Punker
keleti fronton nem volt minden sarkon 1 tv stáb.

amúgy ha megnézitek a híradások alvilági gránát dobásait, minimális kárt okoznak kívülrõl a házakban, ajtókban, már nem 1 darab zár nyelv van 1 ajtón mint 50 éve, vagy a 3. világban.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

PrasCo
A keleti frontról jut eszembe egy sztori (elnézést, hogy mindig ezzel pedálozok, de másban nem vagyok még ennyire sem kompetens), ott az ajtónyitást általában megoldották egy Vécsey kézigránáttal.
Punker
az meg a másik, nem mindenhol papír vastagságú ajtók vannak 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Palinko
"szinte minden egységnél van zárnyitásra shotgun"
vagy kalapács (kos), c4, zártörõ mester, szóval igen változatosan belehet menni valahová a fegyver tusának megsértése nélkül 😊
qtab986
Hatton lõszer más téma. Úgy általában nem állnék fél méterre fémdarabok 700 m/s-os ütközésétõl.

Punker
maga a háború is veszélyes nem? 😄

amúgy meg meg kell nézni a fényképeket szinte minden egységnél van zárnyitásra shotgun.

qtab986
Biztos hogy elöbb lõném szét a zárat/zsanért mint hogy kalapáljak.
Balesetveszélyes. Fémdarabok visszapattannak.

Nem a szabályzatra gondoltam, hanem arra hogy ha szétvered az ajtót majd bemész és lõnöd kellene és nem tudsz, az gebasz. Biztos hogy elöbb lõném szét a zárat/zsanért mint hogy kalapáljak.

De a lényeg, hogy milyen ajtót. Mert amit a válladdal vagy lábbal nem tudsz bezúzni, szvsz azt fegyverrel sem.
degenerator
végszükség esetén az ember nem gondolkozik a szabályzaton.

degenerator
a kérdésem arra irányult, hogy létezik e akármilyen mûanyag tusa, ami kibírja azt az ütést, amit egy átlag akm tusája, hogy beversz egy ajtót.

qtab986
A tengeren/óceánon hogyan állítják be a repülõgépek meg a helikopterek giroszkópját?

Két különbözõ dolog, hogy valami mire való és azon kívül mit lehet vele csinálni.

szvsz inkább ott a hiba, hogy a váltámasz nem ajtó törésre van. Azé' kell fegyvert pucolni, meg nem mártogatni a folyóba, mert az életedet mentheti, innentõl kezdve nem használnám kalapácsnak. szerintem.
modolnám magam:
"Attól hogy szélsõséges valaki, attól még nem feltétlenül hülye. Szerintem." de õk azok voltak :-)

#36886 azé' nem hiszem hogy sok könnyû katonai célpont lett volna '77-ben az NSZK-ban. Max a MP-s jeep a helyi kocsma elött.
de ez már kezd OFF-ba hajlani. Cifu mindjárt segbe billent minket 😊
Egy puskával meg lehet ölni egy embert? Kb. ennyi értelme volt a kérésednek. Attól függ. Légpuska vagy vadászpuska.
Nah, milyen minõségû fa, milyen vastag, milyen mûanyag, stb...

degenerator
egy mûanyag tusával be lehetne törni egy faajtót?

degenerator
a partizánok legõsibb alapelve, hogy mindig az ellenség leggyengébb láncszemét támadom meg, azt, ahol a legnagyobb esély a sikerre. a pakitalibok ezt belátták, a vörös ifjak nem is hallottak róla.

Gundark 1 1
"Attól hogy szélsõséges valaki, attól még nem feltétlenül hülye. Szerintem."

De sokat segit 😊 De ez nem is a hülyeségrõl szól. Hanem arról hogy terrorakciókat hajtanak végre hogy fellázadjon a nép. A rohadt nép meg csak nem akarta. Hogy mennyire jó marketingfogás egy támaszpontot "megtámadni".. Még ha valahogy úgy lett volna mint most a napokban hogy felgyújtottak egy csomó teherautót, és akkor a nagylegények bólogatnak hogy eeez igen. De egy sima lövöldözés ahol még el is menekülnek...
degenerator
tény, hogy lényegesen olcsóbb biztonsági õröket alkalmazni egyes területeken, mint pl egy szerzõdéses õrszázadot fenntartani. de pl vannak olyan dolgok, mint a légibázisok is, ahol elég egy sorozat a kerékre, vagy "pár csavarás a megfelelõ csavarra", és elég nagy galibát tud okozni egy beszivárgó.

ha viccelõdni akarnék mondhatnám, hogy a maradék teknikánkra már elég egy félszemû, falábú õrzõ védõ is :-s
de sajnos ez inkább siralmas :-(
degenerator
pont a biztonsági õrök kérdésén merült fel ez a téma😊

Attól hogy szélsõséges valaki, attól még nem feltétlenül hülye. Szerintem.
A hidegháború közepén nem hiszem hogy egy NATO támaszpontot támadnék meg ha fegyvert akarnék, mert már eleve kell hozzá fegyver, beépített ember, stb. Az meg fel sem merülne bennem, hogy atomot lopjak.

Az hogy odamegyek 20-50 fõvel, puffogok kicsit, azt elhúzok, az elég lehet egy kis média hírre, "marketingelésre". De ez megint csak szerintem. Gondolom akkor még nem biztonsági õrök védték a laktanyákat...
Gundark 1 1
Idézek a Wikibõl :

"A Vörös Hadsereg Frakció szélsõbaloldali diákmozgalomból alakult terrorista csoport, neomarxista meggyõzõdés alapján a fejlett ipari országokban fegyveres ellenállással és terrorista bûncselekmények végrehajtásával kívánta elérni a fennálló rendszer felbomlását, forradalmi helyzet kirobbantását."

Na akkor hol az a csepp ész JanáJ polgártárs? 😊
Szvsz ha volt egy kis csöpp eszük akkor a fegyverszerzés fel sem merült bennük.
degenerator
visszaverték õket, sok kárt nem okoztak.

Gundark 1 1
Nem áll szándékomban gerjeszteni egy vitát, de milyen eredménnyel történt ez a rajtaütés? Illetve mi volt a célja? Most nem Meinhoffék agyament eszméire gondolok, hanem fegyverszerzés hirverés és hasonlók. Gondolom nem a nukleáris eszközök voltak a célok.
Engem a mikéntje jobban érdekel, hogy emeled fel?
Anno ment körbe mélen pár kép hogy Ami támaszponton valami tornádó elvitte pár vadász függõleges vez. síkját. Akkor is kiváncsi voltam, hogy a gép megy a szervizbe a földön, vagy a szerviz jön a géphez pár új farokrésszel. (Bocs a terelésésért)
degenerator
mennyi ideig tart kicserélni egy vadászgépen a gumit😊 teszemazt helyzetben valami jól beépült tag lead pár sorozatot a hangárban parkoló gépekre....

degenerator
ha jobban megnézed, sehol nem írtam olyasmit, hogy mihez fértek hozzá, csak azt, hogy mennyire jól választották meg a célpontot. ezt pedig egy belsõ fórumról szedtem.

azt, hogy hülyeségeket írnék (sejtem, mire gondolsz) kikérem magamnak.

[NST]Cifu
A gatling gépágyú csöveinek száma és tûzgyorsasága azért sok tényezõ befolyásolja, a több csõ nem jelent automatikusan nagyobb tûzgyorsaságot. A Szovjet/Orosz GSh-6-23 például 10,000 lövés/perc elméleti tûzgyorsasággal bír ugyanúgy 6 csõvel, mint az M61A1, ami viszont csak 6,000 lövés/percet tud. A másik véglet az M197, ami ugyan csak 3 csõvel bír, de még így is csak 730 lövés/percet tud.