Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Kínában a Type 93 SSN (kb. Akula I. szint, 6db?) és a Type 94 SSBN (a Delta IV. és a Borej osztály közötti szint, 4db), ezek is inkább csak beállnak a sorba, sok újdonság nincs rajtuk (pl. nincsenek oldalra nézõ szonárok, mint a modern nyugati hajókon).
Angliában az Astute osztályú SSN-ek jönnek, ezek modern, a Virginia-osztály közeli szintû tengók.
Amerikában a Virginia SSN-ek váltják az LA osztályú tengókat, a Virginia kb. a mostani csúcs, technikai szinten (oldalra nézõ szonár rendszer, teljesen elektronikus rendszerek, stb.), de például kisebb a legnagyobb merülése, mint a Szovjet/Orosz tengóknak.
Az USA-nak van egy kis méretû kísérleti tengó programja, ami viszont csak évek múlva készül el. Ez a korábbiaktól merõben eltérõ kinézetû tengó, amelynél a meghajtás teljesen kikerül a nyomásálló burkolatból, és teljesen körbeforgatható lesz (mint a Z hajtás a hajóknál), a fegyverzet szintén kikerül a nyomásálló testbõl, különálló torpedócsövek lesznek (aféle VLS, csak itt vízszintesen), stb.
Egy több milliárdba kerülõ hajóból nem gyárthatsz le tucatnyit, hogy tapasztalatokat szerez. Ezért is állt neki a két feltörekvõ hatalom, India és Kína a saját programjuk mellett inkább Orosz hajókra és technológiára támaszkodni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Az hogy nagyobb, meg drágább az ok, meg hogy kell mellé még egy rakás hajó, de azt nem gondoltam volna hogy ekkora kihívás. A franciák is összedobtak egyet, mégha olyan is amilyen.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Akkora volt az ország területileg, hogy nem volt szükség úszó repterekre? Vagy miért? Amiknak van, pedig annyi baráti ország területén lévõ repterük van hogy csak na.
Azokra a feladatokra, amit most ellát az USAF Irak és Afganisztán felett, illetve azokhoz a feladatokhoz, amit egy esetleges várható konfliktusban (Irán, Észak-Korea, esetleg Kína) meg kell oldania, arra az F-16-osok is alkalmasak lennének, legalábbis addig, amíg a légierõ kellõ számú F-35-öst nem kap. De ez nem várható 2020 elõtt. Szóval 2017-2018 körül visszaesik a bevethetõ gépek száma ~1700-ra, ha a jelenlegi adatokat nézzük. Ez a probléma az, amire a lenti cikk felhívja a figyelmet. Azt, hogy ez valóban probléma-e, illetve lesz-e rá megoldás, már más kérdés...
Szerintem nem ugyanarról beszélünk, én erre gondoltam:
Air interdiction (AI) is the use of aircraft to attack tactical ground targets that are not in close proximity to friendly ground forces. It differs from close air support because it does not directly support ground operations and is not closely coordinated with ground units. Unlike strategic bombing, air interdiction is not meant as an independent air campaign; its ultimate purpose is still to allow ground operations rather than to defeat an enemy by air power alone.
Wikipediából
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Egyes tengeralatjárókon lehetõség van arra, hogy speciális erõket (SEAL) tegyenek partra, ezeknél a standard kézifegyverek szintén megtalálhatóak (gépkarabélyok, könnyû géppuskák, vállról indítható fegyverek, stb.).
Egy beszélgetés során felmerült a kérdés, hogy a mai modern atomtengeralattjárókon van-e rendszeresítve valamilyen kézifegyver a legénység részére?
Akinek, van valami infója légyszi írja meg! Köszi!
Ha jól tudom nálunk a TESZ felel minden belsõ ügyért. Az újonnan alakult "Bercsényi" pedig a külsõ ügyekért felel.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
ÉLs még egy kérdés:Irak a Mirage F1 mely változatait használta?
Az F1CT vagy exportváltozata(ha van ilyen)lehetett ott?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
A légierõ annyira makacsul ragaszkodott a lopakodó gépekhez, hogy még ennek ellenére sem volt hajlandó feladni az elveit, és továbbra sem szándékozik F-15/F-16 gépeket rendelni. Inkább arra játszik, hogy az F-22 gyártását folytassák tovább - valahogy.
Mirõl is írnak pontosan?
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Az irakban zsákmányolt repülõgépek sorsárol lehet valéamit tudni?Mig-29,Su-25,Mig-25?
A homok alol kiásott gépek már csak muzeumba kerülhettek?
Szóval ha mégis úgy alakul akkor szeritem a KSK megy értük.Tûzzel-Vassal😊
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
A GSG9 a rendõrség és a belügyminisztérium alá tartozik, amerikai megfelelõje a SWAT. Õk felelnek a határon belüli különleges erõkért. Külföldi alkalmazásuk sem lehetetlen, ha az adott körülmények hasonlóak a GSG9 által gyakoroltakhoz.
A KSK (Kommando SpezialKraefte) a hadsereg alá tartozik, õk azok, akik az általad felvázolt esetben legvalószínûbben bevetésre kerülnek. A KSK létrejötte is ilyen szituációnak köszönhetõ, az 1994-es Ruandai zavargásokkor Belga és Francia speciális erõk mentették ki a területrõl a német civileket, mert nem volt megfelelõ német speciális erõ erre a feladatra (a GSG9 nem éppen a Ruandai szituációkra gyakorol).
A KSK a Delta Force-hoz hasonlóan specializált egységekbõl épül fel, négy "célirányos" egysége van (Szárazföldi beszivárgó, Tengeri (búvár), Ejtõernyõs és Hegyi- illetve sarki klímára felkészült).
Szegény Stylistot az zavarta meg, hogy hajdan még mikor az SG-n regisztráció nélkül lehetett hozzászólni, a Cifu nicket használtam. Mikor a kötelezõ regisztráció jött, regisztráltam a Cifu-t, de elfelejtettem az annak megadótt jelszót, szóval csináltam új regisztrációt,
Jelenleg nincs tervben a leváltása, az FCS-ben viszont szerepel a közös alvázon lévõ új harckocsimentõ jármû.
A BAe és az Oshkosh idén év elején elkészített egy MRAP alapú, gumikerekes mentõjármûvet, mivel a Strykerekkel felszerelt dandároknak általában nincs M88-asuk, és a sérült Strykerek elvontatása problémákba ütközött. Azt hiszem ebbõl egy adagot vásárolt az US ARMY.