Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Hol is írtam én ilyet? Vagy csak hozzáköltöttél egy 'picikét'? 😊
Amúgy én nem nyelvészeti okból írtam az acélmagvasst, hanem jelzõként, hogy így hivatkozott õ rá. 😊
Jelölni egyébként a lövedéket szokták, nem magát a lõszert. Ugyanis alapvetõen csak a lövedék tér el, a fényjelzõs esetén esetleg lehet kisebb a lõportöltet.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A következõ változat a T-45, ez a fenti nyomjelzõs változata, állítólag száraz növényzetet olykor képes meggyújtani. Ez a változat zöldre festett hegyel bír.
A páncéltörõ-gyújtó változat a BZ, ez acélmagvas, 8mm-es hengerelt acélt üt át 100m-en (a sima M43 csak 2mm-eset). Ennek hegye fekete-piros.
A Z jelölésû a gyújtólövedék, pirosra festet hegyel.
"Négyszázhuszonhét orosz katona vesztette életét idén. Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint 195-en balesetben haltak meg, 215-en pedig öngyilkosok lettek. 1 Az nem derült ki, hogy hányan estek el harcokban, például az orosz Kaukázusban, ahol a csecsenföldi háború hivatalos befejezetté nyilvánítása ellenére napirenden vannak a szakadár fegyveresek rajtaütései. Tavaly majdnem egy zászlóaljnyi erõ, összesen 341 katona lett öngyilkos az orosz laktanyákban az ügyészség adatai szerint."
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Valamint mit tudtok arról, hogy állítólag az oroszok kezdenek "vissza állni" a 7.62-esre a harcoló csapatoknál (pl: Csecsenföld). Rájöttek, hogy mégse jó a kis kaliber, vagy csak ebbõl van sok lõszer a környéken?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Sokat szamit, ha te sokkal erosebb vagy, ha sokszoros tulero tamad rad.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Példa volt már rá anno az F-4E-k esetében, amelyek úgy mentek Izraelbe, hogy a nukleáris bombákhoz szükséges fedélzeti rendszerek érintetlenül bennük maradtak.
Repülõkre függeszthetõ zavaróberendezések képesek egy ún. "terrain bouncing" zavarásra, ezt hogyan 'szokta' a szakirodalom fordítani? Sajnos nem találtam erre vonatkozó magyar anyagot, ezért kérem a segítséget, amit elõre is köszönök!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
a verziók évszámokkal stb.
wikipedia cikk róla.
vki nem tudja ez milyen tank ? , azt tudom hogy használták a vietnámi háborúban, de semmi több ( kép : http://www.generalpatton.org/images/Vietnam_tank.jpg )
esetleg szívesen fogadnék egy linket vagy vmit ahol az ott használt fegyverekrõl, eszközökrõl lehet információkat szerezni.....a segítséget elõre is köszönöm !!!
Na, azért ez már így tényleg meredek...
Az F-35 lopakodó képessége amúgy jelentõsen elmarad az F-22A-hoz képest.
2. Az F-35 pár területen nem éri el az F-22 képességeit.
3. A gépek árát sokféleképpen lehet számolni Itt van egy kis összefoglalás. Alapvetõen arról van szó, hogy sokszor csak a gyártási költséggel számolnak. Na ez ami csúsztatás. A norális ember úgy számolja, hogy egy adott programra vax X keret. Ebbõl Y rész megy fejlesztésre, a többi a gyártásra. A Raptornál a fejlesztés kegyetlenül elhúzódott és sokba került. Nagyon sokáig még a csökkentések után is 360 db környékét akartak gyártani. Nem jött össze. Aztán már csak 270 db környékén lett a cél. Most asszem 180 környéke. Namármost, ha egy 60 milliárdos porgramnál 40-45 elment a fejlesztésre és 20 maradar a gyártásra akkor az azt jelenti, hogy fajlagosan drágább lesz a gép. Mert 20 milliárdból kevesegbb gépet gyárthatsz le, mintha 20 lett volna a fejlesztés és a maradék 40-bõl gyártanál. Ezért az F-22 estén megadott 120-130 millás ár az kissé félrevezetõ. Az tejes program költésgére vetítve ez 300 milla környéként van már. A B-2 is azért bír olyan rendkívül magas "elméleti" árral. Eredetileg 160 db-ot akartak belõle. Az idõsebb Buhh egyik utolsó tette az volt, hogy a 19-dik gyártásánál elkaszálta az programot és még a proto gépbõl is asszem bevethetõ gépet csináltak. Így lett húsz db. Abból egy lezuhant. Akkor a Raptor darabszám csökkenést és ár növekedést vetítsd rá a B-2 példájára...
Ez a teljes programon belül az egy elõállított gépre jutó darabköltség.
F22 lesz kb 300-400 max míg F-35 akár 2000 is. Akkor melyik is kerül többe?? ahogy csökkken a darabszám úgy fog növekedni az F35 darabára is.
A teljes programra van elõirányzott összeg (fejlesztés + gyártás együtt). azokat keresd elõ és hasonlítsd össze.
IMO nagyságrendnyi különbségek vannak...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Voltak olyan okok, hogy nem szeretnék, hogy ezek a technológiák(pl stealth) ellenszenves országokhoz kerüljenek, azután meg azt(miután csak kelett a bevétel), hogy legalább a gyártási technológiát ne adják át senkinek.
Ezzel szemben az F-35-öst több országba is exportálni fogják. Tudom, hogy ebben az esetben alapból nemzetközi programról van szó, ez érhetõ, de ezzel máris ki lehet húzni azt az okot az F-22 mérsékelt exportálásával kapcsolatban, hogy a technológia esetleges "rossz" kezekbe kerülése miatt döntöttek így. Hisz amennyire én tudom, az F-35-ösbe rengeteg az F-22-esnél kifejlesztett technológiát szereltek.
Az F-22 mégis csak fejletebb lenne néhány téren, esetleg jogi okokból gondolkodnak ilyen mérsékelt exportálásban?
Lehet hülye kérdés, de csak kíváncsi vagyok.
Elõre kösz!
Amint említettem van egy teszt-tengó program, ami új technológiák próbapadja lesz majd, de hogy mikor, az jó kérdés...
Egyébként KGP9 az egész honvédségre kiterjed. Nem számít specko cuccnak 😊
A volt egriek pedig jelenleg is felderitõk a Bocskai ezrednél.
Nem, a Jak-41 inkább a Sea Harrier kategória, egy 30mm-es gépágyú, 4db pilon, legfeljebb 4 R-77 (terv szintén persze, akkor még RV-AAE), vagy 4 R-27, vagy 2 R-27 és 2 R-73. Itt megláthatóak az adatai, beleértve a tömegadatok, hasznos teher adatokat is.
A Jak-141-es képességei elérték volna legalább egy F/A-18A-ét? Felszálhatott volna bármiféle korlátozás nékül?