Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Külsõre az M60 nekem nagyon tetszik.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ha már a tankoknál tartunk, kinek melyik a kedvence?
A lengyelek itt tartanak most. Azt hiszem nálunk az M48 lesz a következõ.

TG

karosszéktábornok.blog.hu

Hello!

TGábortól megkaptam a választ, ha valakit érdekel:

1. M26 Pershing
2. T-80
3. AMX-30
4. Merkava
5. T-34/76
6. Panther
7. M4 Sherman
8. Jagdpanther

Üdv!
Hp
Jézus szíve
Ha itt nem tudnak válaszolni, akkor esetleg TGábornál próbálkozhatsz a wargame.hu-n, tudom, hogy te is szoktál ott irogatni😊

Üdv!
Láttam, h ebben a topikban korábban volt szó a Páncélosok magazinról, esetleg le tudná nekem írni valaki, h eddig milyen számok jelentek meg?! Tegnap vettem meg a 8. számot, amihez Jagdpanther volt.
Elõre is köszönöm
Hp
Az ebédet a fõzés vége elõtt 5 perccel is odaégetheti anyu, csak nem túl gyakori... 😊

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Azért tévedhetetlen ember nincs, csak olyan, aki megfelelõ kutatómunkával igyekszik minden állítását dokumentumokkal alátámasztani. Persze jelenleg Számvéber Norbert és Ungvári Krisztián azok, akiknél elhiszem azt, amit leírtak 😊
[NST]Cifu
A Szovjet haditengerészet elvileg minden taktikai gépére integrálta a Kh-35-öst, ebbe beletartozik a Tu-142, a Ka-27 és a Szu-24 is. A légierõ Szu-24-esei feltehetõen nem kapták meg ezt a képességet. Hozzáteszem sehol sem találni olyan képet, amelyen Szu-24-es Kh-35-öst hordoz... :S

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Molnibalage
Jó kérdés. Ha nem akkor a radar megfelelõ üzemmódjának a hiánya lehet az ok. Az is érdkekes, hogy a Kh-31-bõl (AS-17) tudtommal csak a radargyilkos verziót viheti a hajók elleni variánst nem. Valószínûleg a radar miatt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

lenne egy kérdésem.
AS-20 rakétát a Su-24 elviheti?
Eltérõ dolgokat találtam róla a neten,és megkeveredtem.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

<#vigyor> Kb. annyira, mint anyukád válasza, ha megkérdezed tõle délelõtt fél 12-kor, hogy mi lesz ma az ebéd...<#finom>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ha úgy vesszük, a szovjetek már a megszületés pillanatától kezdve tudtak a leendõ hadmûveletrõl.Hitler ugyan szerette volna mindenáron titokban tartani, de õ sem számolt azzal, hogy épp a belsõ körökbõl informálják az ellenséget.Tulajdonképpen a szovjetek már akkor tudtak mindenrõl még mielõtt a terv eljutott volna az aláírásig.
Hogy mennyire hiteles? Ott szerepel, hogy Számvéber Norbert. Ha nem ismered a nevét, akkor elõször kezd ezzel, és kiderül számodra is, hogy mennyire hiteles.
Ez mennyire hiteles?

Épp most akartam linkelni ugyanezt...

Molnibalage
Én sem értem...

Ez nekem új. A szovjetek hónapok óta készültek a támadásra, mivel pontosan tudták, hogy a németek mikor és hol akarnak támadni. Többszörösen lépcsõzött védelmet építettek ki, rengetek páncéltörõ reteszállást telepítettek, nagyszámú aknát fektettek, ráadásul mennyiségi fölényben voltak ember, páncélos, légijármû és tüzérség tekintetében is. Gyakorlatilag minden a szovjet parancsnokok tervei szerint alakult, miszerint a támadás elhárításából õk mennek át támadásba, ami meg is történt. A német támadás áttörte az elsõ védelmi vonalakat, a másodikon sok helyen fennakadt, a belsõ védelmi létesítmények érintetlenek maradtak. A támadó német csapatok egy hónap alatt elvesztették a hadászati kezdeményezést, és vele együtt a nehézfegyverzet nagyobb részét is. A harckocsiveszteségek arányában a szovjetek jobbak voltak, hiába vesztettek 2x annyi harckocsit, akkor is több maradt nekik. A légifölényt csak pár napra tudta kivívni a Luftwaffe, utána a szovjetek uralták a légteret, márpedig akié a légtér, azé a gyõzelem is általában. Ezek után nem értem, hogy miért is a németek álltak nyerésre.
[NST]Cifu
Konkrétan a Pantherek nem is jutottak el a harctérre, a Tigrisek pedig nagyon kis számban vettek csak részt a harcokban. 😊

Molnibalage
A vége pontosan így volt. A meglepetést és gyorsaságot ami pont a németeket feláldozták a kétes minõségû fegyverekért. Nem jött be. Mélységi védelemben túlerõben levõ ellenfélre támadni nem bölcs dolog.

Egyes vélemények szerint, ha a Königsberg elõtti mocsarakig vonult vissza a Wermacht ott a többé kevésbé ép erejével a siker esélyével nézhetett volna szembe egy szovjet offenzívával '43-ban.

Talán az sem tudta volna megfordítani a hadi helyzetet, ha jóval hamarabb indítják meg a támadást, amit tudtommal azért jó pár tábornok ellenzett, mondván a Führer csak feleslegesen áldozza fel azt is, ami még megvan a haderõbõl.Akik úgy-ahogy elfogadták, figyelmeztették Hitlert, ne nagyon tolja ki a támadás idõpontját, mert az pontosan a védelemnek kedvez.De a nagyfõnök ragaszkodott a késõbbi idõponthoz, direkt azért, hogy az oroszok ellen az új páncélosokat, a Panthert, ill. a Tigert bevethesse, amikrõl persze kiderült, hogy bizony korai volt még õket bevetni.
Molnibalage
Hát szerintem fényévekre voltak egy gyõztes csatától Kursznál. A kitûzött céloból semmi sem valósult meg és a német páncélos erõk színe java ott pusztult ahogy a vadász légierõ is szépen leadrálódott. Nincs mit ezen szépíteni. Szó szerint. A háború istesne nem az észt hanem a jó nagy hadsereget szerti. Akkor legalábbis az ott bevált. A Vörös hadsereget nem nagyon hatotta meg 1000 hk elvesztése. A németeket igen.

[NST]Cifu
Ha Kurszknál gyõz is, aligha tudta volna megfordítani a háború menetét. Nyer vele pár hónapot pluszba a keleti fronton, maximum, legalábbis szerintem.

Igazság szerint Kurszknál a németeket egy hajszál választotta el a gyõzelemtõl, lévén, hogy az oroszok már erõsen leharcolt állapotban voltak a vége felé.Csakhogy közbelépett Hitler, aki a szövik szicíliai partraszállásáról értesült és hamar át akarta dobni a keleten lévõ csapatait az invázió fékezésére. A harcot leállíttatta és a már-már gyõztes haderejét visszavonulásra szólította fel.Ezzel eljátszotta azt az utolsó esélyt is, mellyel visszaszerezhették volna a kezdeményezést ezen a fronton.
SgtChris
"...A védelem még nem volt kiépíte..." Mivel, mint te is írod, egy támadásra készülõ hadsereget vonultattak fel az oroszok, így nem valószínû, hogy a megindulási körleteket a kurszkihoz hasonló többszörös védelmi rendszerrel vették volna körbe. Mert ugye minek, hisz õk készültek támadni és nem védekezni!!!

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Egy Viktor Suvorov nevû orosz A jégtörõ c. könyvében írja le, hogy is készülhettek az oroszok Európa megtámadására. Sztálinnak kitûnõ eszköze volt Hitler személyében, aki a nyugati hadjárattal voltaképp az ottani demokráciákat gyõzte le. És ha nem várakozik egy évig, hanem akkor rendeli el a támadást, talán meg is valósítja azt, amit '45-ben véghezvitt félig meddig.
degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

[NST]Cifu
Õszintén szólva nem tudom, mit lehetne róla igazán leírni, amit más már nem tett meg sokszor. 😊

Pár javaslat:
A Barbarossa-Terv felvázolása.
A Barbarossa hadmûvelet elõtörténete és elindulása @ IIVh.hu
Katlancsaták 1941-42 @ Makó Gergõ

Scottt
Cifu ha már így belemerültünk le írnád pontosan a Barbarossa hadmûvelelet?(Jó sok képpeL😊

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

[NST]Cifu
Az azért erõs, hogy semmiben sem különbözik. A rakétatároló része sokkal laposabb (és ezzel áramvonalasabb), mint akár a Delta I.-esnek, a Delta IV. hatalmas púpjáról már nem is szólok.

A különbségek? Elõször is 16db Bulava SLBM rakétával fegyverzik fel (majd, mert az még további egy-két év), másodszor áramvonalasabb, és nagyobb a sebessége alámerülve. Ezen kívül csendesebb is egy fokkal, például a hajócsavar is kapott egy gyûrûs házat.

Pluskast
Na akkor ezt is tudom 😊 Te Cifu! Lehet én látom rosszul de ez külsõre nekem semmiben sem különbözik a Delta osztálytól. Miben új ez a tengó? Leszámítva a modernebb elektronikai rendszert (gondolom én)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

[NST]Cifu
"Borei", az orosz elnevezése után, amennyire én tudom.

Mindenképpen elnevezik? Mert ez ugye a Borei osztály, szerintem könnyen lehet, hogy ezen a néven fogják jelölni NATO-éknál.

Pluskast
Kíváncsi leszek, hogy ennek a hajó osztálynak mi lesz a NATO elnevezése.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

[NST]Cifu

Molnibalage
Az akkori szovjet hadsereg állapotát figyelembe véve lehet, hogy nem is sokat számított ez.

Nagy kaland... Még a paintballos kollégák közt is akad ilyesmi:

Lap közepétõl, Itt.

"Véleményem szerint ha a németek a Barbarossa idején egy támadásra felkészült szovjet sereget vertek tönkre, akkor egy már megindult támadást is meg tudtak volna fogni."

Nem támadásra felkészült, hanem támadásra készülõ szovjet sereget találtak telibe. Jelentõs különbség. Védelem még nem volt kiépítve, ugyanakkor a felvonulás sem fejezõdött még be, nem voltak kiadva a parancsok, csak az, hogy a németeket nem szabad provokálni. Gyakorlatilag nyílt mezõn ácsorgó embereknek rontott neki a német hadsereg. Ez pedig a legrosszabb. A szovjet támadás meg eleve nem számolt teljes Európa lerohanásával, õk Budapestig tervezték az elsõ offenzívát, aztán majd döntöttek volna a folytatásról.
már ezeken a dolgokon kívül (természetesen a jobbik 2.5-16x változat érdekelne)

Szent Haba-kukk

ott az egyik linkelt oldalon reklámozzák a :
ELCAN Digitalhunter távcsövet - ár/érték arányban nem tünik rossznak .
(1500usd) - az ACOG magában majdnem ennyi
magyar oldalakon a gugli ennyit dob ki róla:
"A Raytheon csoporthoz tartozó ELCAN cég Digitalhunter elnevezéssel digitális céltávcsövet készített. A cég neve betûszó, az Ernst Leitz Canada betûibõl hozták létre."
- a Leitz pld. elég jó minõséget sejtet. Valaki ismeri esetleg ezt a cuccot? hallomásból vélemény? valami?

Szent Haba-kukk

repvez
Na közben találtam pár már készenlévö és kiprobált modot AK-hoz, csak hogy megint bebizonyosodjon az hogy nem jo nekünk az amit más már egyszer kifizetett, nekünk mindig fel kell találni a spanyol viaszt:
Lap alja AK47X
SOPMOD AK
TDI Arms 5 Rail
Ez meg csak hamár felszereltség 😄
Ez aztán nem semmi fegyver! Elõdjeihez hasonlóan biztosan nagyot szól.
Chut, hadd gratuláljak - asszem keresztapa lettél

Szent Haba-kukk

AK-63 GOLD 😄

Hát ez gáz. Az a magas szereléksín ultrabrutál, rakhatnának még rá pár emeletet és akkor csípõbõl tüzelve is tudnának az optikával célozni, Rambo is beájulna tõle. Szánalmas.

hát biztosan meg kell fizetni a szép márkát 😄
A sínt, a váltámaszt, és esetleg a markolat is õk gyártják szerintem + mindenre háromszori nyereség, és meg is van a "szép" ár 😊

Amirõl eddig nem volt szó, pedig biztos nem olcsó mulatság azaz M203-asok spec.töltetei megszorozva x ezer darabbal. Noha közelse jelentenek mindent azok se.

egyébként P-47 Thunderbolt, akinek nem tetszene /életben tényleg tömzsibb mint a képeken/ ahellyett találtam szebbet jobbat, kisebbet majdnem mint a Mustang : P-72 prototipusa , csak a Jetek miatt asszem már nem hozták ki.

wiki, shinynew design

Szent Haba-kukk

Az Ócskavas találó lenne.

repvez
inkább second hand 😞